Muži HS140, Engelberg Vítěz: R. Freitag (GER) (kon.)
konec
SP - muži HS140, Engelberg

Vítěz: R. Freitag (GER)

Neděle 17.12.2017, 14:00 • Engelberg (Švýcarsko) • Skoky na lyžích
     
    Stupínek vítězů:
    1. Richard Freitag (GER) 286,4
    2. Kamil Stoch (POL) 274,8
    3. Stefan Kraft (AUT) 274,7 (15:56:05)
     
    A je konec tohoto závodu, který nabídl opravdu strhující závěr. Po prvním kole vedl Richard Freitag, který prvenství nakonec obhájil a zažívá nejspíš nejlepší období svého života. Roman Koudelka ani Vojtěch Štursa nedokázali postoupit do druhého kola a čeští fanoušci určitě nezažívají radostné chvíle. Druhý skončil Kamil Stoch po velkém boji s Kraftem a Forfangem. To je z dnešního přenosu vše, přeji příjemné odpoledne.
     
    KONEC
    Závod skončil.
     
    30
    A poslední dnešní pokus. Richard Freitag letěl přesně 135 metrů a dostal výborné známky, bude to stačit na první místo? Ano, tento němec se stává vítězem dnešního závodu o 12 bodů před Stochem.
     
    29
    Junširo Kobajaši se na stupínek vítězů nepostaví! Letěl pouze 128 a půl metrů, propadl se až na sedmou příčku.
     
    28
    Kamil Stoch je připraven a bude se určitě snažit dostat se na první místo. Skočil nakonec 133 metrů a i to stačí! O čtyři desetiny bude před Kraftem.
     
    27
    Markus Eisenbichler na první místo nedosáhne a a jeho pokus dlouhý 132 metrů mu připisuje třetí místo.
     
    26
    A opět se mění lídr! Všichni skokani předvádí v posledních chvílich velkou podívanou. Tentokrát Stefan Kraft skočil 134 a půl metrů a bude o dva body před Forfangem.
     
    25
    Teď to je opravdu boj o první místo, do kterého se zapojil i Johann André Forfang a skočil 135 a pů metrů. Nakonec bude o tři body před Wellingerem a stává se lídrem!
     
    24
    Andreas Wellinger takyy skočil velice slušně, přesně o jeden metr dál než jeho předchůdce a nakonec je taky před ním! Díky dobrým známkám bude němec na prvním místě.
     
    23
    Piotr Żyła dnes skočil velice dobře v prvním kole a teď to jen potvrdil. 133 metrů je dostatečná vzdálenost na první místo!
     
    22
    Peter Prevc se už připravuje. Nakonec letěl 127,5 metrů, což je méně než v prvním kole a na prvenství může zapomenout. Slovinec bude až šestý.
     
    21
    Andreas Stjernen si v druhém kole vedl velice dobře a skočil 132 a půl metrů. Diky dobrým známkám bude na prvním místě!
     
    20
    Stefan Hula trošku překvapil a dostal se mezi deset nejlepších v prvním kole, uvidíme, zda to potvrdí i dnes. Letěl přes 128 metrů a bude na čtvrtém místě.
     
    19
    Druhý člen polského týmu se připravuje na skok, konkrétně je to Maciej Kot. Jeho druhý pokus už ovšem nebyl tak daleký a bude nakone na pátém místě.
     
    18
    V posledních pokusech se skáče poměrně daleko, což potvrdil i Robert Johansson a letěl 128 a půl metrů. Bude na čvtrtém místě.
     
    17
    Karl Geiger taky skočil velice dobře a jeho 132 metrů mu zařídilo třetí příčku.
     
    16
    Halvor Egner Granerud nezklamal ani při svém druhém pokusu a skočil přes 127 metrů, tento výsledek mu pasuje páté místo.
     
    15
    Simon Ammann skočil opravdu dobře a jeho 131,5 metrů bude atakovat první příčku! Nakonec je o bod za Tandem, ale na tento skok může být hrdý.
     
    14
    Anders Fannemel a jeho druhý pokus. Tentokrát letěl 131 metrů a bude na druhém místě, vyrázný pokles oproti včerejšku.
     
    13
    Dawid Kubacki tady taky nejspíš nemá, co dělat a očekávalo se, že bude útočít na přední příčky. Jeho druhý pokus byl dlouhý 126 a půl metrů, bude až třetí.
     
    12
    Stephan Leyhe se ve druhém kole prezentoval dobrým skokem, který byl dlouhý 129 metrů, bude druhý.
     
    11
    Jakub Wolny a jeho skok. Polák si vedl poměrně špatně a jeho 121 metrů nebude mít kdovíjaké umístění, bude až pátý.
     
    10
    Další skokan, kterého by jsme tak brzo rozhodně nečekali. Daniel-André Tande si ale spravil chuť a jeho druhý pokus už stál za to. Letěl dlouhých 137 metrů a první příčka ho určitě nemine.
     
    9
    Michael Hayböck se připravuje ke skoku. První pokus se mu nepovedl podle jeho ideálních představ, uvidíme, jak dopadne reparát. Druhý pokus byl dokonce kratší a 120 metrů ho řadí ažž na šestou příčku.
     
    8
    Taku Takeuči měl poměrně dobré podmínky, ale nedokázal toho dostatečně využít a letěl 125,5 metrů, to ho pasuje na třetí místo.
     
    7
    Manuel Fettner skočil 123 metrů a také to není uplně to, co by si představoval, bude čtvrtý.
     
    6
    Ke skoku se staví Jernej Damjan, zlepší si svou reputuci? Ani jeho druhý pokus nebyl moc dlouhý, dnešní závod se mu orpavdu nepovedl.
     
    5
    Manuel Poppinger a jeho 122,5 metrů mu zařídí momentální druhé místo.
     
    4
    Domen Prevc nezažívá moc dobré období a letěl pouze 212 metrů, což ani nebude stačit na první místo, bude o 9 bodů za Bartolem.
     
    3
    Daniel Huber si vedl špatně a a jeho druhý pokus měřil 115,5 metrů, což mu řadí druhé místo.
     
    2
    Tilen Bartol si vedl o hodně lépe a jeho druhý pokus byl dlouhých 125 a půl metrů, celkem získál 323,3 metrů.
     
    1
    Antti Aalto převedl skok dlouhý pouhých 112,5 metrů a na vyšší příčky se určitě nepodívá.
     
    Z druhé kola byl diskvalifikován Rjoju Kobajaši
     
    START
    Druhé kolo začalo.
     
    Průběžné výsledky po prvním kole:
    1. Richard Freitag (GER)
    2. Junširo Kobajaši (JPN)
    3. Kamil Stoch (POL)
    4. Markus Eisenbichler (GER)
    5. Stefan Kraft (AUT)
    6. Johann André Forfang (NOR)
    7. Andreas Wellinger (GER)
    8. Piotr Żyła (POL)
    9. Peter Prevc (SLO)
    10. Andreas Stjernen (NOR)
    32. Vojtěch Štursa
    33. Roman Koudelka
     
    První kolo dnešního závodu skončilo.
     
    50
    Tak to je neskutečné! Richard Freitag zažívá nejspíš nejlepší období svého života a dnes to opět potvrdi. Skočil sice stejně jako Kobayashi, ale měl naprosto úžasné známky a bude novým lídrem!
     
    49
    Andreas Wellinger také na první místo nezaútoč, prezentoval se skokem dlouhým 135 metrů a bude až sedmý.
     
    48
    Daniel-André Tande zklamal a jeho skok byl dlouhý 129 metrů, což je určitě hodně, ale mezi elitu to stačit nebude, patří mu až 21 místo.
     
    47
    Kamil Stoch potvrdil skvostnou formu polského týmu a skočil rovněž 137 metrů, to nakonec stačí na druhé místo, bude o tři desetiny za Kobayashim.
     
    46
    Stefan Kraft opět na sebe upozornil a skočil 137 metrů, což je pouze o bod před japoncem. Na první místo ale nakonec nestačí a bude až čtvrtý.
     
    44
    Ke skoku se připravuje slavnější z bratrů Kobayashiovvých. Tento skokan předvedl naprosto famózní skok, který byl dluhý neuvěřitelných 137,5 metrů! První místo ho nemine, připsal si celkem 137,4 bodů.
     
    43
    I Johann André Forfang si nevedl špatně a bude mít velké šance do druhého kola, jeho pokus byl stejně dlouhý jako od Eisenbichlera, ale první jmenovaný měl o něco horší známky a bude až třetí.
     
    42
    Damjanovi se skok vůbec nepovedl a dnes z toho nebude nejspíš moc dobrý výsledek.. JEho pokus byl dlouhý 125 metrů a bude až na osmnáctém místě.
     
    41
    A opět se bude měnit prvenství! Markus Eisenbichler převedl úžasný skok s velice a dostal velice dobré známkování. JEho 133, 5 metrů mu bude stačit na první místo.
     
    40
    Robert Johansson a jeho pokus. Nor letěl hodně daleko, ale nakonec rychle spadl a bude z toho i tak krásných 131 metrů. Tento skokan bude mezi elitou, konkrétně na sedmém místě.
     
    39
    Anders Fannemel s velkou pravděpodobností na stupínek vítězu dnes nevkročí. Jeho pokus byl dlouhý 128 a půl metrů, bude desátý.
     
    38
    Dawid Kubacki zrovna nepřevedl svůj standart a nebude ani mezi desítkou nejlepších, jeho pokus byl dlouhý 129metrů.
     
    37
    A máme nového lídra tabulky! Piotr Żyła ukázal, co v něm je a převedl skok dlouhý celkem 134metrů, což je stejně jako Stjernenči Hula, Narozdíl od nich ale měl Piotr nejlepší známky a bude první.
     
    36
    Poslední pokusy nabízí velice dobré výsledky a to potvrdil i Karl Geiger, jeho skok byl dlouhý přes 130 metrů a bude pátý.
     
    35
    Manuel Fettner už neskočil tolik, co jeho předchůdci a bude až daleko za nima. Jeho 126 a půl metrů mu pasuje jedenáctou příčku.
     
    34
    Maciej Kot si taky vedl dobře a potvrdil formu polského týmu. Jeho pokus byl douhý 133,5 metrů a bude čtvrtý.
     
    33
    Stefan Hula skočil skočil 134 metrů, ale měl poměrně dobré podmínky a první nebude.
     
    32
    Halvor Egner Granerud a jeho pokus. Tento skokan v posledních dnes zažívá skvělé období a i dnes to povrdil, jeho pokus byl dlouhý 131 metrů a bude třetí.
     
    31
    Simon Ammann si taky vedl velice dobře a bude v popředí tabulky. Jeho skok byl dlouhý 131 metrů a to mu připisuje třetí příčku.
     
    30
    Pius Paschke několikrát v úvodu sezony překvapil dobrým skokem, povedu se mu to i dnes? Jeho pokus byl dlouhý 123,5 metrů a do druhého kola se s největší pravděpodobností nepodívá.
     
    29
    Anže Semenič skočil 125 metrů a nejspíš se neudrží mezi top 10. A je tomu skutečně tak, skokan bude až jedenáctý.
     
    28
    Peter Prevce zavzpomínal na staré dobré časy a letěl 134 metrů! Jeho skok je zatím to nejdelší, co jsme dnes viděli a bude určitě na prvním místě.
     
    27
    Daniel Huber nedokázal napodobit jeho předchůdce a skočil pouze 124 metrů a bude sedmý, což je momentálně poslední postupová příčka.
     
    26
    Pomalu se začíná skákat opravdu daleko, což potvrdil Andreas Stjernen. Jeho pokus byl dlouhý 133 metrů a je to zatím nejdelší skok, který jsme dnes viděli. První přička Andrease nemine.
     
    25
    Gregor Deschwanden skočil 122 metrů a vypadá to, že ani ho v druhém kole neuvídíme. Ano je tommu opravdu tak, švýcar bude až jedenáctý.
     
    24
    Clemens Aigner se do druhého kola nepodívá. Jeho skok byl špatný od samého začátku abude až na čtrnáctém místě.
     
    23
    Michael Hayböck bude rovněž útočit na první místo tabulky. Nakonec se mu to nepovedlo o jediný bod a jeho 127 metrů mu připisují druhé místo.
     
    22
    Taku Takeuči si nevedl zle a jeho skok byl dlouhý 126 a půl metrů. Tento pokus mu určitě zařídí, aby se podival do druhého kola. Bude na druhém místě.
     
    21
    Japonská legenda Noriaki Kasai se připravuje na svůj pokus. Skok se mu ale vůbec nevydařil a bude na dně tabulky, konkrétně na devatenáctém místě.
     
    20
    Děnis Kornilov nenavázal na poměrně slušné skoky předešlých účastníku a jeho pokus byl dlouhý pouhých 118 metrů, bud až třináctý.
     
    19
    Tilen Bartol skočil 125 metrů a dostal hned pětrkrát 17,5. Díky těmto známkach bude na čtvrtém místě.
     
    18
    Manuel Poppinger skočil o dva metry více než jeho kolega a bude v top 3. Připsal si 117 bodů.
     
    17
    Gregor Schlierenzauer si vedl na jeho poměry celkem zle a vypadá to, že se do druhého kola dnes nepodívá. Jeho skok byl dlouhý 125 metrů a bude až sedmý.
     
    16
    Antti Aalto si taky nevedl vůbec zle a předvedl 126,5 metrů a zřejmě se posune před Koudelku a Štursu. Ano je to opravdu tak, fin bude na čtvrté příčce.
     
    15
    Jakub Wolny taky převedl, co v něm je a jeho skok byl dlouhý 13 metrů, ale polák měl lepší povětrnostní podmínky a na pvní místo určitě nedosáhne. Skokan si připsal nakonec 121 bodů.
     
    14
    Eetu Nousiainen už neskočil tak daleko, naopak se mu pokus vůbec nepovedl a propadne se až na deváté místo, do druhého kola se tak určitě nepodívá.
     
    13
    Rjoju Kobajaši předvedl úctyhodný skok a bude určitě na prvním místě! Jeho pokus byl dlouhý 132 metrů a tímto dokázal, že se můž rovnat s jeho slavnejším bratrem.
     
    12
    Vincent Descombes Sevoie se moc daleko neproletěl a moc nevazuje na svou formu z minulého roku, jeho skoky byl dlouhý 122 metrů a bude až na pátém místě.
    Vojtěch Štursa
     
    11
    A další čech, Vojtěch Štursa skočil o metr více než jeho kolega a bude atakovat Domena Prevce, nakonec si připsal 113,4 bodů a bude druhý.
     
    10
    Mladý Domen Prevc se připravuje na svůj skok. Fanoušci tohoto zimního sportu si určitě pamatující jeho výbornou formu z minulého roku. Jeho dnešní skok byl dlouhý 126,5 metrů a bude před Romanem Koudelkou o téměř čtyři body.
     
    9
    Sebastian Colloredo skočil o šest metrů níž než jeho předchůdce a bude až na pátém místě.
    Roman Koudelka
     
    8
    První český reprezentant. Roman Koudelka se přpravuje na skok. Jeho pokus byl dlouhý 124 metrů a určitě bude na prvním místě. Uvidíme, zda to bude stačit na druhé kolo.
     
    7
    Jonathan Learoyd převedl hodně slušný skok a bude atakovat prvenství. Nakonec se mu to o bod a pů nepovedlo a jeho 122,5 metrů ho řadí na druhé místo.
     
    6
    Davide Bresadola skočil stejně 118metrů a posune se těsně za Schulera na třetí příčku.
     
    5
    Vladimir Zografski už si vedl poměrně dobře a zatím předvedl nejdelší skok dnešního závodu, byl dlouhý 1225 metrů, bulhar si připíše 108,6 bodů.
     
    4
    Alex Insam se posune na druhou příčku. Ital se prezentoval 115,5 metry a a jeho 98,1 bodů ho dostane těsně za Schulera.
     
    3
    Andreas Alamommo se rovněž nepotkal s dobrými podmínkami a skočil 108,5 bodů, bode o necelých sedm bodů za Grasderem.
     
    2
    Michael Glasder si vedl o něco hůř než jeho předchůdce a jeho skok byl kratší o sedm metrů, američan si připíše 89 bodů, což určitě na druhé kolo stačit nebude.
     
    1
    Andreas Schuler začal dnešní závod skokem douhým 118 metrů a získál celkem 101,9 bodů.
     
    START
    Závod právě začal.
     
    Do dnešního závodu se nedostal Tomáš Vančura.
     
    Startovní listina:
    1. Andreas Schuler (SUI)
    2. Michael Glasder (USA)
    3. Andreas Alamommo (FIN)
    4. Alex Insam (ITA)
    5. Vladimir Zografski (BUL)
    6. Davide Bresadola (ITA)
    7. Jonathan Learoyd (FRA)
    8. Roman Koudelka (CZE)
    9. Sebastian Colloredo (ITA)
    10. Domen Prevc (SLO)
    11. Vojtěch Štursa (CZE)
    12. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    13. Rjoju Kobajaši (JPN)
    14. Eetu Nousiainen (FIN)
    15. Jakub Wolny (POL)
    16. Antti Aalto (FIN)
    17. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    18. Manuel Poppinger (AUT)
    19. Tilen Bartol (SLO)
    20. Děnis Kornilov (RUS)
    21. Noriaki Kasai (JPN)
    22. Taku Takeuči (JPN)
    23. Michael Hayböck (AUT)
    24. Clemens Aigner (AUT)
    25. Gregor Deschwanden (SUI)
    26. Andreas Stjernen (NOR)
    27. Daniel Huber (AUT)
    28. Peter Prevc (SLO)
    29. Anže Semenič (SLO)
    30. Pius Paschke (GER)
    31. Simon Ammann (SUI)
    32. Halvor Egner Granerud (NOR)
    33. Stefan Hula (POL)
    34. Maciej Kot (POL)
    35. Stephan Leyhe (GER)
    36. Manuel Fettner (AUT)
    37. Karl Geiger (GER)
    38. Piotr Żyła (POL)
    39. Dawid Kubacki (POL)
    40. Anders Fannemel (NOR)
    41. Robert Johansson (NOR)
    42. Markus Eisenbichler (GER)
    43. Jernej Damjan (SLO)
    44. Johann André Forfang (NOR)
    45. Junširo Kobajaši (JPN)
    46. Stefan Kraft (AUT)
    47. Kamil Stoch (POL)
    48. Daniel-André Tande (NOR)
    49. Andreas Wellinger (GER)
    50. Richard Freitag (GER)
     
    Vítám vás u dalšího závodu, tentokrát ve Švýcarském Engelbergu. Sobotní závod vyhrál trochu překvapivě Anders Fannemel přesně o tři desetiny bodu nad Freitagem, který momentálně vévodi světovému žebříčku. Ani zde se moc nedaří českým reprezentantům. Roman Koudelka skončil na čtyřicátém místě a jeho kolega Vojtěch Štursa ještě o příčku níže. Dva skvělé skoky předvedl Halvor Egner Granerud a dostal se až na pátou příčku. Dnes nás v 12:30 čeká kvalifikace a až poté se dostaneme k hlavnímu závodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Marek Jašek

    Startovní listina
    1. Andreas Schuler (SUI)
    2. Michael Glasder (USA)
    3. Andreas Alamommo (FIN)
    4. Alex Insam (ITA)
    5. Vladimir Zografski (BUL)
    6. Davide Bresadola (ITA)
    7. Jonathan Learoyd (FRA)
    8. Roman Koudelka (CZE)
    9. Sebastian Colloredo (ITA)
    10. Domen Prevc (SLO)
    11. Vojtěch Štursa (CZE)
    12. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    13. Rjoju Kobajaši (JPN)
    14. Eetu Nousiainen (FIN)
    15. Jakub Wolny (POL)
    16. Antti Aalto (FIN)
    17. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    18. Manuel Poppinger (AUT)
    19. Tilen Bartol (SLO)
    20. Děnis Kornilov (RUS)
    21. Noriaki Kasai (JPN)
    22. Taku Takeuči (JPN)
    23. Michael Hayböck (AUT)
    24. Clemens Aigner (AUT)
    25. Gregor Deschwanden (SUI)
    26. Andreas Stjernen (NOR)
    27. Daniel Huber (AUT)
    28. Peter Prevc (SLO)
    29. Anže Semenič (SLO)
    30. Pius Paschke (GER)
    31. Simon Ammann (SUI)
    32. Halvor Egner Granerud (NOR)
    33. Stefan Hula (POL)
    34. Maciej Kot (POL)
    35. Stephan Leyhe (GER)
    36. Manuel Fettner (AUT)
    37. Karl Geiger (GER)
    38. Piotr Żyła (POL)
    39. Dawid Kubacki (POL)
    40. Anders Fannemel (NOR)
    41. Robert Johansson (NOR)
    42. Markus Eisenbichler (GER)
    43. Jernej Damjan (SLO)
    44. Johann André Forfang (NOR)
    45. Junširo Kobajaši (JPN)
    46. Stefan Kraft (AUT)
    47. Kamil Stoch (POL)
    48. Daniel-André Tande (NOR)
    49. Andreas Wellinger (GER)
    50. Richard Freitag (GER)
    bahis siteleri