Boston – Columbus 7:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 5:3 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 1:4 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 4:2 (kon.) | Edmonton – San Jose 5:3 (kon.) | Toronto – Carolina 8:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
San Jose Sharks
Úterý 19.12.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Ryan Nugent-Hopkins (EDM) (1 + 1)
    Ryan Strome (EDM) (2 + 0)
    Brent Burns (SJS) (0 + 2) (05:43:02)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:42)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 29

    San Jose Sharks: 21
     
    Sledovali jsme vyrovnaný zápas mezi dvěma týmy z Pacifické divize, celkem bylo k vidění osm branek. Pět z nich padlo do sítě San Jose Sharks, a tak se z vítězství 5:3 mohou radovat Edmonton Oilers. San Jose vyloženě nezaostávalo, ale dalo soupeři příliš velkých možností na to, aby dnes mohlo uspět. Martin Jones musel řešit spoustu domácích úniků, z některých inkasoval, což se podepsalo na konečném výsledku. Domácí ani jednu třetinu výsledkově neprohráli, i proto dnes berou zaslouženě dva body do tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký předvánoční čas.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Ryan STROME - 5:3
     
    59:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, dva body za výhru v základní hrací době si dnes odnesou Olejáři. San Jose dlouho odolávalo a ještě se snažilo vykřesat střely na branku v útočném pásmu. Ale nakonec se Edmontonským přeci jen podařilo trefit prázdnou branku. Vyhozením přes celé kluziště skóroval RYAN STROME, jenž tím pádem zapisuje do statistik druhou trefu v tomto utkání. Asistence: Matt Benning.
     
    59:15
    Sharks zuby nehty udrželi puk v útočném pásmu, snad i očima ho dotlačili před čáru. Střela Joe Thorntona ale minula horní tyčku, Talbot nemusel zasahovat.
     
    58:54
    Martin Jones opouští branku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    58:35
    San Jose má stále problém se dostat do útočného pásma, zatím Oilers dobře hlídají střední třetinu.
     
    58:10
    Teď už se ale Patrick Maroon dostal do postavení mimo hru a rozhodčí museli použít píšťalku.
     
    57:57
    Jde znát, že Sharks už daleko více riskují. Prostor se v útočném pásmu otevřel Maroonovi, který zase skoro sám unikal na zařízení soupeře. Zakončit ale nestačil.
     
    57:28
    Melker Karlsson nahodil kotouč jen o zadní mantinel, avšak jako první s k němu dostal domácí hokejista Nurse.
     
    56:59
    Opět zákrok Jonese, tentokrát po nahození Oscara Klefboma od modré čáry.
     
    56:55
    Martin Jones zastavil střelu mladíka Puljujärviho z pravé strany, o rozehrávku už se nepokoušel, tím by až příliš riskoval.
     
    56:36
    Čas začíná kalifornskému celku utíkat a je jasné, že Žraloci budou muset začít riskovat. Zatím ale na puku ve středním pásmu Lucic.
     
    56:06
    Patrick Maroon mohl rozhodnout o výsledku zápasu, když zůstal mezi kruhy sám proti Jonesovi. Ale na brankáře Sharks si tentokrát nepřišel, ten schoval puk pod lapačku.
     
    55:58
    Nurse musel být při své rozehrávce pozorný, protože měl na zádech hned dva dotírající soupeře.
     
    55:18
    Další zakončení beka Burnse, tentokrát ho ale obrana Oilers stačila zavčas zblokovat. Načež domácí nic neriskoval a raději kotouč vyhodili bezpečně dopředu.
     
    54:48
    Brent Burns našel ve středním pásmu dlouho nahrávkou Dillona, od něj se ale kotouč odrazil jen do hlediště. Teď se hra docela kouskuje, to by mohlo vyhovovat hlavně hostům.
     
    54:30
    Cam Talbot si připisuje zákrok lapačkou po střele z dálky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, ale až po konci komerční pauzy.
     
    54:14
    Martin Jones a jeho zákrok levým betonem. Před brankou hostů ale nikdo na dorážku nečekal, takže obrana San Jose neměla další starosti.
     
    53:52
    Edmonton už spíše vyhazuje kotouče pryč. Ale to samé teď učinili také hosté, kteří jsou za to potrestání zakázaným uvolněním.
     
    53:09
    Cam Talbot nic neriskoval a poskakující puk na brankovišti raději schoval do lapačky, čímž zařídil nové buly.
     
    52:34
    Puk odskočil na střídačku Oilers, vhazovat se bude ve středním pásmu.
    51:58 Marcus SÖRENSEN - 4:3
     
    51:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě stále ale není v Edmontonu o výsledku rozhodnuto. Právě jsme viděli sedmou branku zápasu a třetí z hokejky San Jose Sharks. Justin Braun sice pokazil nahrávku z pravého kruhu, i přesto se kotouč odrazil až na hůl MARCUSE SÖRENSENA. Ten využil momentu překvapení, stáhl touš do bekhendu a u pravé tyče po ledě překonal Cama Talbota. Znovu tedy máme na světě výsledek o jeden zásah a čeká nás závěrečné drama. Asistence: Justin Braun, Melker Karlsson.
     
    51:36
    San Jose s pukem za svou brankou, ale dopředu už ho dokázal vyvézt Brent Burns. Jenže žádný z jeho spoluhráčů se nestihl uvolnit.
     
    51:22
    Hra přerušena ve středním pásmu, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    50:55
    Edmonton nyní nemusí nikam spěchat, což jde na hře na ledě vidět. San Jose dělá vše pro to, aby pobývalo co nejčastěji kolem Talbotovy klece.
     
    50:28
    Formace Oilers potřebovala vystřídat, a tak Kris Russell logicky jen vyhodil do útočného pásma tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    49:58
    Na druhé straně zase šance pro McDavida, ale rychlého kapitána domácích stihla defenziva San Jose včas zastavit.
     
    49:34
    Sharks ale nadále nepříjemně napadají v útočném pásmu a snaží se s výsledkem něco udělat. Joe Pavelski zkusil zakončení z otočky po ledě.
    48:23 Patrick MAROON - 4:2
     
    48:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Naděje San Jose na vyrovnání jsou zase o něco tenčí než doposud. Po několika dobrých šancích Sharks se totiž Oilers dostávají zpátky do vedení o dva zásahy. Ryan Nugent-Hopkins z modré čáry luxusně naservíroval kotouč na levý kruhu útočného pásma, kde najel ve správnou chvíli PATRICK MAROON. Forvard domácích na nic nečekal, napřáhl, opřel se do kotouče a naprosto přesně trefil pravý horní růžek Jonesova zařízení. Edmonton tak může hrát o něco více v klidu. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
     
    48:05
    Dva důležité zákroky pro Talbota. Nadvakrát musel domácí brankář vytahovat zásah betonem, ale zatím je ve třetí třetině bezchybný.
     
    47:04
    Joe Thornton sice dostal puk do útočného pásma, avšak hned vzápětí skončil na střídačce Edmontonu, takže je z toho jen další vhazování ve středním pásmu.
     
    46:31
    Už se znovu hraje. Domácí sváděli souboj o puk za brankou soupeře, tam ale Sharks nedovolil další zaváhání. Naopak, zamířili do protiakce.
     
    46:08
    Po komerční přestávce budeme pokračovat, a to vhazováním v obranném pásmu Edmonton Oilers.
     
    46:05
    Chris Tierney se pustil sám do lesa čtyř červených dresů. Nechtěl nic riskovat, tak vrátil puk dozadu na spoluhráče. Potom už Talbot přerušil hru zákrokem lapačkou.
     
    45:36
    Postavení mimo hru San Jose Sharks, do ofsajdu se dostal Timo Meier.
     
    45:18
    Kevin Labanc měl na hokejce vyrovnání. Na pravém kruhu byl úplně sám proti Talbotovi, jenže střela zápěstím se mu nepovedla a útočník San Jose přestřelil horní tyčku.
     
    44:44
    Edmonton už je znovu aktivní. Puljujärvi dobře vybojoval puk za branku, hned na to ho ale ztratil v souboji s Pavelskim.
     
    44:15
    Khaira našel na levé straně hokejku Stromea, ale druhý jmenovaný už kotouč nestihl zpracovat. Potom ten samý hokejista ještě v jedné šanci před brankovištěm.
     
    43:57
    Od hokejky Adama Larssona kotouč zamířil za mantinel, a tak budeme muset sledovat nové buly ve střední třetině hrací plochy.
     
    43:36
    Zatím se hraje ve třetí části poklidný hokej, ale dá se čekat, že s ubývajícím časem bude hostujícím tým více riskovat a pouštět se dopředu.
     
    43:00
    Puk je vytečovaný mezi diváky, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:29
    Dillonova rozehrávka na Labanca nedopadla moc dobře, domácí ji vystihli. A Nugent-Hopkins dokázal z protiakce velmi nebezpečně zahrozit, málem touš procpal mezi betony Jonese.
     
    42:07
    Oscar Klefbom si udělal útočný výlet po levé straně a zakončoval z kruhu. Martin Jones se ale na jeho střelu stačil připravit, takže bez větších potíží zasáhl.
     
    41:57
    Poprvé od začátku třetí části se přerušuje, nahození z dálky Cam Talbot podržel v náruči, nedovolil žádné dorážky.
     
    41:29
    Oilers se podařilo vyhodit puk tak, aby se nejednalo o icing. Ale domácí budou muset přidat, aby se nenechali zatlačit zbytečně před svého gólmana.
     
    41:04
    Tentokrát už Tierney z otočky posílal puk na branku mnohem lépe, také nyní však trefil jen výstroj připraveného Talbota.
     
    40:25
    Brent Burns vyslal od modré čáry střelu zápěstím, ta ale vůbec netrefila branku. Pak to ještě zkoušeli Donskoi a Meier, ale ani jeden nedokázal dobře zakončit.
     
    40:06
    Buly ve středovém kruhu pro sebe získali Edmontonští. Vydali se sice dopředu, ale na modré čáře je soupeři okamžitě zastavili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina zápasu. Dočkají se San Jose Sharks aspoň vyrovnání. Zatím sledujeme po všech stránkách vyrovnanou bitvu a nebylo by divu, kdyby mač zamířil až do prodloužení.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 18

    San Jose Sharks: 13
     
    Také po čtyřiceti minutách mají domácí na hokejkách vedení o jednu branku, tentokrát ale 3:2. Nejdříve zvýšil na rozdíl dvou branek hokejista Oilers Nugent-Hopkins, po něm snížil Timo Meier, jenž tečoval střelu Tomáš Hertla. Zatím to vypadá, že bychom mohli sledovat dramatickou koncovku duelu, tak se nechme překvapit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě jedno přerušení v této dvacetiminutovce, a to kvůli domácímu zakázanému uvolnění.
     
    39:25
    Puljujärvi a jeho střela, která trefila zadní mantinel. Potom ještě Edmonton zůstal chvilku v útočném pásmu, ale další práci pro Jonese nezajistil.
     
    39:04
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Lucic a McDavid vyrazili společně dopředu, obrana soupeře je stihla zastavit ještě na obranné modré čáře.
     
    38:38
    Ještě jedna hostující protiakce, kterou tentokrát založil po pravé straně Joe Pavelski. Ani on ale neuspěl, za brankou si Oilers v pohodě poradili.
     
    38:06
    Tim Heed nahodil střelou o zadní mantinel do útočného pásma. Jako první se na puk dostal Tomáš Hertl, ten ale neměl z levého rohu komu nahrát do šance.
     
    37:39
    Na ledě se začíná přitvrzovat, zejména v soubojích u mantinelu. Rozhodčí přerušili hru ve středním pásmu, protože puk byl už moc dlouho pod bruslemi hráčů.
     
    37:11
    Benningovu nepříjemnou střelu z dálky Jones jen tak tak zastavil. Dorážky už nepřipustil, protože kotouč zastavil a schoval ho před sebe, logicky také přerušil hru.
     
    36:40
    Vlasic sice nahodil touš do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém trikotu jako první. Potom už mohl v klidu rozehrávat domácí hokejisté.
     
    36:23
    Martin Jones musel řešit komplikace na brankovišti. Hned několik hráčů Edmontonu se tam snažilo dorážet kotouč, ale nakonec neuspělo. Vhazovat by se mělo u klece Sharks.
     
    35:55
    Po delší době se hraje v plném počtu na obou stranách, tentokrát tedy ani jedna strana početní výhodu v branku neproměnila.
     
    35:25
    Joe Pavelski je zpátky na ledové ploše a jeho tým má ještě k dispozici pár vteřin klasické početní výhody. Zatím to ale nevypadá, že by ji Žraloci měli zužitkovat.
     
    35:14
    Pokračovat se ale bude až po komerční přestávce, a to vhazováním ve středním pásmu.
     
    35:07
    Hraje se chvíli zase ve čtyřech, ale za okamžik začne přesilovka Sharks v klasickém gardu.
     
    34:33
    Thornton zakončoval dvakrát z podobné pozice, ale ani jednou si na Talbota nepřišel. Podruhé už brankáři Oilers pomohla obrana, která kotouč zastavila.
     
    34:02
    Klefbom zastavil první střelu soupeře, potom sám vyhodil přes všechny čáry. První těžkou chvilku v tomto oslabení domácí hokejisté zvládli.
     
    33:46
    Vyloučení, vyloučení a další vyloučení. Tentokrát si jde sednout Ryan Strome za podražení Donskoi. To znamená, že Sharks mají početní výhodu zpátky, tentokrát čtyři na tři.
     
    33:15
    Počet hráčů na ledě se ale docela rychle srovná. Hostující kapitán Joe Pavelski dostává právem dvě minuty za podražení. Takže dnes poprvé budeme moci sledovat hru ve čtyřech proti čtyřem.
     
    32:37
    Poprvé v této dvacetiminutovce se bude vylučovat a početní výhodu si zahraje San Jose. Kris Russell inkasuje menší trest za držení Thorntona a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    32:25
    Už delší dobu čekáme na nějakou větší šanci. San Jose to zkouší rychlými nahrávkami po mantinelu, ale obrana jejich soupeře je zatím docela pozorná.
     
    31:55
    Tentokrát podobná situace na druhé straně. Edmonton špatně rozehrál a celá jeho akce končí pize zakázaným uvolněním.
     
    31:19
    Tomáš Hertl už to nestihl, puk dojel až na zakázané uvolnění a puk se vrací před hostující zařízení.
     
    30:48
    Melker Karlsson ukázkově zblkoval střelu Maroona z levého kruhu. Stále se hraje z obou stran hodně otevřený hokej.
     
    29:57
    Connor McDavid tentokrát kličkoval až moc. Místo individuální akce mohl raději volit nahrávku na levou stranu, kde měl najeté spoluhráče.
     
    29:31
    Hra se po hostující brance uklidnil a obě strany si rázem dávají zase o něco větší pozor na obranu.
    28:32 Tomáš HERTL - 3:2
     
    28:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, máme tu rychlou odpověď v podání hostující celku a už je to zase pouze o jediný zásah. Velmi dobře si na modré útočné čáře počínal český útočník TOMÁŠ HERTL, který zavezl puk mezi kruhy. Sám také vystřelil pod horní tyčku a vypadalo to, že puk ještě tečoval Timo Meier. Ale to se nestalo, Meier do akce nezasáhl. I přesto tahle akce zkomplikovala brankáři Oilers život. San Jose tak nehodilo flintu do žita a brzy se dostává na dosah vyrovnání. Že bychom dnes sledovali přestřelku? Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
     
    28:08
    Edmonton očividně stále nemá dost a nadále se tlačí do šancí. Tentokrát někoho v oranžovém dresu hledal z rohu Khaira, ale nikoho najít nestačil.
     
    27:42
    Je tu komerční přestávka, za pár okamžiků ale pokračujeme.
    26:36 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:1
     
    26:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Edmonton Oilers začali Sharks tlačit kolem jejich klece a Martin Jones vytahoval jeden zákrok za druhým. Další přechod do útočného pásma a kombinaci soupeře už ale San Jose nezvládlo. RYAN NUGENT-HOPKINS nahodil z pravé strany kotouč na branku, dráhu zakončení ještě zkoušel změnit Drake Caggiula, ale už tak nestihl učinit. Puk už potom zaplul puk mezi betony hostujícího maskovaného muže. Žraloci jsou rázem v ještě větších komplikacích. Asistence: Drake Caggiula, Patrick Maroon.
     
    26:00
    Dvě velké šance Connora McDavida. Domácí kapitán nejdříve trefil betony Jonese, potom za něj nedokázal doklepnout poskakující puk. Halou to jen zahučelo.
     
    25:35
    Boedker se protahoval mezi kruhy až do zakončení, ale v klíčovém okamžiku mu kotouč přeskočil hokejku.
     
    25:16
    Cam Talbot si zahrál s pukem za brankou, hned ho ale musel rozehrát, protože se k němu stahovala hned dvojice Žraloků.
     
    24:40
    Strome a Draisaitl dnes v další dobré kombinaci, tentokrát se jim ale nepodařilo zakončit. Stále sledujeme hokej hodně nahoru dolů.
     
    24:07
    Joonas Donskoi si přibrzdil u pravého mantinelu a doufal, že mu někdo najede před branku. Jenže nenašel, a tak to finský forvard musel z nevýhodné pozice zkusit sám.
     
    23:32
    Khaira a Caggiula se pokusili o přečíslení, ale obrana San Jose jejich akci dokázala zavčas přerušit. Zatím se ani jedné straně barikády neotevírá ve druhé části moc prostoru.
     
    23:03
    Edmonton uspěchal rozehrávku, také proto vyhození přes všechny čáry končí na jasném zakázaném uvolnění.
     
    22:26
    Na druhé straně pro změnu rozehrávka od Burnse. Ale nikdo z hostujícího týmu se vepředu do šance nedostal, úvod prostřední části je zatím docela vlažný.
     
    21:51
    Russel raději počkal, až mu dostřídá zbytek formace, teprve potom rozehrával. San Jose nicméně velmi dobře hlídá střední pásmo.
     
    21:24
    Sharks jsou nyní aktivnější, stále ještě v útočném pásmu. Tierney se zkusil obtočit kolem klece a zakončit u tyče, ale na připraveného Talbota si ani on nepřišel.
     
    20:49
    Cam Talbot ukryl do náruče střelu Justina Brauna z dálky. Na kotouč dobře viděl, ale rozehrávat už nestihl. Měl kolem sebe hodně bílých trikotů, které by mohly dorážet.
     
    20:35
    Leon Draisaitl už znovu v akci. Ztroskotal ovšem na připraveném Brentu Brunsovi, který jen nepustil až do zakončení.
     
    20:10
    Jako první se do akce pustil ve druhé třetině Edmonton, ale Jones rozehrál zpoza své klece kotouč rychle pryč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Podaří se Sharks dotáhnout těsnou ztrátu, nebo Oilers ještě navýší své vedení?
     
    Střely na branku po první třetině

    Edmonton Oilers: 8

    San Jose Sharks: 6
     
    Máme za sebou první třetinu utkání. San Jose sice šlo docela rychle do vedení, ale Edmonton nepolevil a dvěma góly po sobě otočil vývoj duelu na svou stranu. Stále je to ale o jediný zásah a uvidíme, co nám přinese dalších dvacet minut hry. Herně jsou na tom celky zatím velmi podobně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Zbytek první části už se jen dohrává, další kotouč v síti nejspíš neuvidíme.
    18:51 Ryan STROME - 2:1
     
    18:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dostávají ještě v první třetině do vedení a otáčejí skóre na svou stranu. A to navíc po velmi pěkně sehrané akci, poslali kotouč takřka do kuchyně. RYAN STROME už měl u levé tyče jednoduchou práci, protože za Martina Jonese zakončoval kotouč ve chvíli, kdy byl gólman San Jose zrovna na opačné straně brankoviště. Pochválit musíme za finální pas u této branky především Leona Draisaitla, ten je dnes očividně ve formě. Sharks se budou muset vzchopit, teď byl před jejich klecí velký ruch. Asistence: Leon Draisaitl, Jujhar Khaira.
     
    18:04
    Vlasic a jeho dobrá obranná práce, když vyhodil puk od zadního mantinelu pryč. Pro obě strany samozřejmě bude důležité, aby už před konce třetiny neinkasovaly.
     
    17:37
    Khairova akce skončila ještě na modré útočné čáře. Potom se kotouč odrazil někam mezi diváky a bude muset následovat nové vhazování na některém z bodů.
     
    17:06
    Domácí by dokonce rádi do vedení. Maroon nahazoval touš z úhlu na branku, avšak Martin Jones se touhle akcí rozhodně nenechal zaskočit.
     
    16:44
    Oilers až moc spěchali do útočného pásma, zastavuje je postavení mimo hru. Ještě jedna komerční pauza v tomto dějství.
    14:42 Mark LETESTU - 1:1
     
    14:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Oilers dočkali vyrovnání. Vyloučený Tomáš Hertl už se sice vrátil zpátky do hry, domácí celek ovšem dokázal udeřit při plném počtu hráčů na ledě. Edmonton využil zmatku před Martinem Jonesem a Leon Draisaitl z prostoru mezi kruhy poslal krásnou přihrávku na hokejistu jménem MARK LETESTU. Ten se bez přípravy opřel do kotouče a propálil vše, včetně Martina Jonese. Máme tedy ještě před první sirénou vyrovnáno a začínáme výsledkově znovu. Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
     
    14:27
    Nakonec přeci jen šance. Leon Draisaitl zakončoval na pravém kruhu ze vzduchu poskakující kotouč.
     
    13:58
    Teď se Oilers dokonce sami připravili o útočné pásmo, do konce Hertlova trestu navíc zbývá jen pár okamžiků. I nyní to pro hostující celek vypadá v pohodě.
     
    13:17
    A znovu stejná písnička. Puk se sotva dostane k brance Martina Jonese a Sharks jej okamžitě odhazují pryč. Domácí prozatím přesilovky vůbec nefungují.
     
    12:54
    Karlsson a Braun se ovšem okamžitě postarali o to, aby kotouč dostali aspoň do středního pásma a zajistil klid pro svého gólmana.
     
    12:40
    Český útočník Tomáš Hertl je po konzultaci rozhodčích potrestán na dvě minuty za vyhození kotouče mimo ledovou plochu. To znamená, že si Edmonton dnes podruhé zahraje přesilovku.
     
    12:30
    Martin Jones má kotouč opět v lapačce, podle očekávání přerušuje hru. Po krátké reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    12:04
    Podobně to zkoušeli Donskoi a Meier, ale ani jim obrana Oilers nedala moc prostoru na kličkování. Dnes by tak pravděpodobně mohly rozhodovat i pevné defenzivy.
     
    11:30
    Na druhé straně v dobré kombinaci Pavelski a Thornton, druhý jmenovaný zakončením těsně nad ledem trefil brusle protihráče.
     
    11:00
    Milan Lucic se ve středním pásmu dvakrát otočil kolem vlastní osy, pak už vyrazil dopředu. Avšak jeho formace narazila na připravený obranný val soupeře.
     
    10:45
    Střela Davidsona z dálky se od Braunovy hole odrazila do ochranné sítě, takže se bude konat nové vhazování. Tentokrát před zraky hostujícího gólmana.
     
    10:24
    Následuje první komerční pauza, za okamžik ale pokračujeme.
     
    10:18
    Nugent-Hopkins před brankovištěm Jonese tečoval nahozený puk, málem ho po změně směru dokázal dostat až do sítě.
     
    09:47
    Sharks si zbytečně nekomplikují život. Jakmile to jde, vyhazují kotouče do středního pásma, což Edmontonským očividně dělá velký problém.
     
    09:16
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, už za sebou máme podstatnou část první třetiny. Kassian zkusil z rohu překvapit Jonese zakončením po ledě, avšak marně.
     
    08:45
    Hra na ledě se po úvodní brance trošku uklidnila, nesledujeme najednou tolik rychlých přechodů. Z dálky to akorát zkoušel Donskoi, jenž ale minul klec.
     
    08:06
    Olejáři potřebovali vystřídat, a tak jen zavezli kotouč za svou klec a tam počkali, jak se situace vyvine.
     
    07:26
    Oilers se teď budou snažit odpovědět, ale zatím od soupeře nedostávají moc prostoru k šancím.
    06:15 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    06:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Někdy to stačí jednoduše a bez komplikací. Dlouho se Sharks ve vlastní přesilovce ani nemohli dostat do útočného pásma, Edmonton ukazoval, jak se má bránit oslabení. Jenže potom stačil jeden přechod přes modrou čáru, jedna střela, jedna dorážka a Cam Talbot měl rázem kotouč za svými zády. Dostal ho tam hostující kapitán JOE PAVELSKI, jenž dorazil střelecký pokus Labanca z dálky. San Jose tak využívá hned svou první přesilovou hru a jde na úvod do trháku. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
     
    05:46
    Davidson okamžitě posílá touš přes všechny čáry pryč, Žralokům se zatím nedaří usadit v útočném pásmu a překvapit něčím Cama Talbota.
     
    05:24
    Australský útočník Nathan Walker dostává dvě minuty za držení, takže početní výhodu si dnes poprvé zkusí také San Jose Sharks. Uvidíme, za budou hosté úspěšnější než Oilers.
     
    04:46
    Kevin Labanc je zpátky na ledové ploše a Martin Jones neměl během oslabení skoro žádnou práci. Hosté tedy už zase mohou začít myslet na útočné akce.
     
    04:20
    Úvodní početní výhoda Olejářů míří ke svému konci a vypadá to, že Sharks oslabení zvládnout. Ne nadarmo patří v tomto ohledu mezi nejlepší celky NHL.
     
    03:59
    Až teď musel Jones řešit zakončení z hokejky Lucice, vážnější problémy s ním ale opět neměl.
     
    03:41
    Už se Žraloci osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Následně puk zpátky do útočné třetiny zatáhl McDavid, jenže na střelu Edmonton stále čeká.
     
    03:15
    Oilers si zatím přihrávají v útočném pásmu po mantinelu, ale to očividně nikam nevede. Domácí budou muset začít střílet, pokud chtějí přesilovku dotáhnout až k brance.
     
    02:50
    Tečované nahození z dálky gólman San Jose lapil do rukavice a přerušil hru, s tímhle pokusem neměl problém.
     
    02:43
    Ještě nejsou odehrány ani tři minuty duelu a už tu máme první vyloučení. Hostující Kevin Labanc dostává od rozhodčího dvě minuty za jasnou vysokou hůl a Sharks se tak budou muset bránit.
     
    02:32
    Od Dillonovy hokejky se kotouč odrazil do ochranné sítě, máme tu poprvé přerušenou hru. Vhazování proběhne před zraky Martina Jonese.
     
    02:04
    Vypadá to, že by se dnes mohl hrát útočný hokej. Hodně se jezdí ze strany na stranu a brankáři hned od úvodních okamžiků střetnutí musejí dávat velmi dobrý pozor.
     
    01:34
    Nabrusleno do akce měl po levé straně dobře také Chris Tierney, ale podobně jako Burnse, ale jeho nikdo zavčas nepodpořil.
     
    00:57
    Střelu Melkera Karlssona od modré čáry zblokoval první domácí hokejista v cestě, potom už na druhou stranu do protiakce vyrazili Nurse a McDavid.
     
    00:30
    Burns hledal bekhendovou nahrávkou spoluhráče na pravém křídle, ale nikdo se mu v bílém trikotu zavčas neukázal.
     
    00:07
    Jako první se na kotouč v tomto zápase dostali San Jose Sharks, když pro ně vhazování vyhrál Tomáš Hertl. A hned se hostující celek zkoušel hnát dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, A. Larsson, Davidson – Lucic, McDavid (C), Puljujärvi – Maroon, Nugent-Hopkins, Cammalleri – Khaira, Draisaitl, R. Strome – Slepyšev, Letestu, Kassian.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Bødker, Hertl, Labanc – Meier, Tierney, Donskoi – Hansen, J. Ward, Sörensen..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání NHL. Budeme sledovat duel dvou týmů z Pacifické divize, které se v tomto ročníku utkají vůbec poprvé. Edmonton Oilers doma vyzvou San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (7 + 11)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Přestože spolu celky nastupují v jedné divizi, v této sezóně na sebe nerazí vůbec poprvé. Naposledy se potkaly na jaře v sérii prvního kola play-off, kterou nakonec ovládli Edmonton Oilers, ti její poslední zápas vyhráli 3:1.
     
    EDMONTON OILERS

    Měli patří mezi hlavní favority na Stanley Cup a okupovat přední příčky nejen Pacifické divize, ale celé Západní konference. Jenže skutečnost je zcela jiná. Edmonton Oilers jsou ve své divizi předposlední, hůře si vedou pouze utrápení Arizona Coyotes. Olejáři doplácejí mimo jiné na to, že často inkasují a nedávno se jim ke všemu zranila také brankářská jednička Cam Talbot. Ten je už je teď zpátky a měl by opět pomoci celku k lepším výsledkům. Edmontonští z posledních tří případů dvakrát zvítězili. Nejprve smetli jednoznačně 7:2 Columbus Blue Jackets, potom však schytali domácí porážku od Nashville Predators 0:4. Naposledy se kanadský klub přeci jen radoval, a to když těsně 3:2 předčil Minnesota Wild. Jenže pokud Oilers chtějí myslet na vyšší příčky, musí ještě pořádně zabrat. Dokážou to?

    Statistikám Edmonton Oilers panuje mladý kapitán Connor McDavid (12 + 28), on sám od sebe by po číselné stránce očekával možná trošku víc. Dobře si vedou také Milan Lucic (8 + 16), Ryan Nugent-Hopkins (13 + 10) či Leon Draisaitl (8 + 15).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci na tom na začátku sezóny nebyli zrovna nejlépe. Prohrávali jeden zápas za druhým a na každé vítězství se pořádné nadřeli. Jenže potom přišel zlom a svěřenci trenéra DeBoera začali slavit pravidelněji. Aktuálně jim patří třetí příčka Pacifické divize, na první Vegas Golden Knights a druhé Los Angeles Kings ztrácejí šest bodů. San Jose v posledních třech duelech pokaždé bodovalo, přestože dvakrát z toho odešlo z boje poraženo. Nejprve padlo doma po prodloužení s Minnesota Wild (3:4 po prodloužení), aby si pak těsně poradilo s Calgary Flames. Minule Kaliforňané neuspěli na ledě Vancouver Canucks (3:4 po prodloužení). Ve výborné formě se poslední dobou nachází náhradní brankář Aaron Dell. Ten v předešlých čtyř mačích, do nichž zasáhl, inkasoval pouze čtyři branky a nebude se čemu divit, pokud dostane příležitost i tentokrát. Před fanoušky Canucks nicméně chytal jeho kolega Martin Jones.

    Kanadské bodování San Jose Sharks táhne Logan Couture (15 + 11), kterého následují Joe Thornton (5 + 17), Brent Burns (6 + 14) a český útočník Tomáš Hertl (7 + 11).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. Letestu (Draisaitl, Klefbom), 19. R. Strome (Draisaitl, Khaira), 27. Nugent-Hopkins (Caggiula, Maroon), 49. Maroon (Nugent-Hopkins), 60. R. Strome (Benning) – 7. Pavelski (Labanc, Burns), 29. Hertl (Labanc, Burns), 52. Sörensen (Braun, M. Karlsson)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, A. Larsson, Davidson – Lucic, McDavid (C), Puljujärvi – Maroon, Nugent-Hopkins, Caggiula – Khaira, Draisaitl, R. Strome – Letestu, Kassian, Walker.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Bødker, Hertl, Labanc – Meier, Tierney, Donskoi – J. Ward, Sörensen, O'Regan.

    Rozhodčí: Voss, Peel – Heyer, Brisebois

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri