Boston – Columbus 7:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 5:3 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 1:4 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 4:2 (kon.) | Edmonton – San Jose 5:3 (kon.) | Toronto – Carolina 8:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
San Jose Sharks
Úterý 19.12.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Ryan STROME - 5:3
     
    59:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, dva body za výhru v základní hrací době si dnes odnesou Olejáři. San Jose dlouho odolávalo a ještě se snažilo vykřesat střely na branku v útočném pásmu. Ale nakonec se Edmontonským přeci jen podařilo trefit prázdnou branku. Vyhozením přes celé kluziště skóroval RYAN STROME, jenž tím pádem zapisuje do statistik druhou trefu v tomto utkání. Asistence: Matt Benning.
     
    59:15
    Sharks zuby nehty udrželi puk v útočném pásmu, snad i očima ho dotlačili před čáru. Střela Joe Thorntona ale minula horní tyčku, Talbot nemusel zasahovat.
     
    58:54
    Martin Jones opouští branku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    56:06
    Patrick Maroon mohl rozhodnout o výsledku zápasu, když zůstal mezi kruhy sám proti Jonesovi. Ale na brankáře Sharks si tentokrát nepřišel, ten schoval puk pod lapačku.
    51:58 Marcus SÖRENSEN - 4:3
     
    51:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě stále ale není v Edmontonu o výsledku rozhodnuto. Právě jsme viděli sedmou branku zápasu a třetí z hokejky San Jose Sharks. Justin Braun sice pokazil nahrávku z pravého kruhu, i přesto se kotouč odrazil až na hůl MARCUSE SÖRENSENA. Ten využil momentu překvapení, stáhl touš do bekhendu a u pravé tyče po ledě překonal Cama Talbota. Znovu tedy máme na světě výsledek o jeden zásah a čeká nás závěrečné drama. Asistence: Justin Braun, Melker Karlsson.
    48:23 Patrick MAROON - 4:2
     
    48:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Naděje San Jose na vyrovnání jsou zase o něco tenčí než doposud. Po několika dobrých šancích Sharks se totiž Oilers dostávají zpátky do vedení o dva zásahy. Ryan Nugent-Hopkins z modré čáry luxusně naservíroval kotouč na levý kruhu útočného pásma, kde najel ve správnou chvíli PATRICK MAROON. Forvard domácích na nic nečekal, napřáhl, opřel se do kotouče a naprosto přesně trefil pravý horní růžek Jonesova zařízení. Edmonton tak může hrát o něco více v klidu. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
     
    45:18
    Kevin Labanc měl na hokejce vyrovnání. Na pravém kruhu byl úplně sám proti Talbotovi, jenže střela zápěstím se mu nepovedla a útočník San Jose přestřelil horní tyčku.
     
    42:29
    Dillonova rozehrávka na Labanca nedopadla moc dobře, domácí ji vystihli. A Nugent-Hopkins dokázal z protiakce velmi nebezpečně zahrozit, málem touš procpal mezi betony Jonese.
     
    33:46
    Vyloučení, vyloučení a další vyloučení. Tentokrát si jde sednout Ryan Strome za podražení Donskoi. To znamená, že Sharks mají početní výhodu zpátky, tentokrát čtyři na tři.
     
    33:15
    Počet hráčů na ledě se ale docela rychle srovná. Hostující kapitán Joe Pavelski dostává právem dvě minuty za podražení. Takže dnes poprvé budeme moci sledovat hru ve čtyřech proti čtyřem.
     
    32:37
    Poprvé v této dvacetiminutovce se bude vylučovat a početní výhodu si zahraje San Jose. Kris Russell inkasuje menší trest za držení Thorntona a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
    28:32 Tomáš HERTL - 3:2
     
    28:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, máme tu rychlou odpověď v podání hostující celku a už je to zase pouze o jediný zásah. Velmi dobře si na modré útočné čáře počínal český útočník TOMÁŠ HERTL, který zavezl puk mezi kruhy. Sám také vystřelil pod horní tyčku a vypadalo to, že puk ještě tečoval Timo Meier. Ale to se nestalo, Meier do akce nezasáhl. I přesto tahle akce zkomplikovala brankáři Oilers život. San Jose tak nehodilo flintu do žita a brzy se dostává na dosah vyrovnání. Že bychom dnes sledovali přestřelku? Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    26:36 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:1
     
    26:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Edmonton Oilers začali Sharks tlačit kolem jejich klece a Martin Jones vytahoval jeden zákrok za druhým. Další přechod do útočného pásma a kombinaci soupeře už ale San Jose nezvládlo. RYAN NUGENT-HOPKINS nahodil z pravé strany kotouč na branku, dráhu zakončení ještě zkoušel změnit Drake Caggiula, ale už tak nestihl učinit. Puk už potom zaplul puk mezi betony hostujícího maskovaného muže. Žraloci jsou rázem v ještě větších komplikacích. Asistence: Drake Caggiula, Patrick Maroon.
     
    26:00
    Dvě velké šance Connora McDavida. Domácí kapitán nejdříve trefil betony Jonese, potom za něj nedokázal doklepnout poskakující puk. Halou to jen zahučelo.
    18:51 Ryan STROME - 2:1
     
    18:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dostávají ještě v první třetině do vedení a otáčejí skóre na svou stranu. A to navíc po velmi pěkně sehrané akci, poslali kotouč takřka do kuchyně. RYAN STROME už měl u levé tyče jednoduchou práci, protože za Martina Jonese zakončoval kotouč ve chvíli, kdy byl gólman San Jose zrovna na opačné straně brankoviště. Pochválit musíme za finální pas u této branky především Leona Draisaitla, ten je dnes očividně ve formě. Sharks se budou muset vzchopit, teď byl před jejich klecí velký ruch. Asistence: Leon Draisaitl, Jujhar Khaira.
    14:42 Mark LETESTU - 1:1
     
    14:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Oilers dočkali vyrovnání. Vyloučený Tomáš Hertl už se sice vrátil zpátky do hry, domácí celek ovšem dokázal udeřit při plném počtu hráčů na ledě. Edmonton využil zmatku před Martinem Jonesem a Leon Draisaitl z prostoru mezi kruhy poslal krásnou přihrávku na hokejistu jménem MARK LETESTU. Ten se bez přípravy opřel do kotouče a propálil vše, včetně Martina Jonese. Máme tedy ještě před první sirénou vyrovnáno a začínáme výsledkově znovu. Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
     
    14:27
    Nakonec přeci jen šance. Leon Draisaitl zakončoval na pravém kruhu ze vzduchu poskakující kotouč.
     
    12:40
    Český útočník Tomáš Hertl je po konzultaci rozhodčích potrestán na dvě minuty za vyhození kotouče mimo ledovou plochu. To znamená, že si Edmonton dnes podruhé zahraje přesilovku.
    06:15 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    06:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Někdy to stačí jednoduše a bez komplikací. Dlouho se Sharks ve vlastní přesilovce ani nemohli dostat do útočného pásma, Edmonton ukazoval, jak se má bránit oslabení. Jenže potom stačil jeden přechod přes modrou čáru, jedna střela, jedna dorážka a Cam Talbot měl rázem kotouč za svými zády. Dostal ho tam hostující kapitán JOE PAVELSKI, jenž dorazil střelecký pokus Labanca z dálky. San Jose tak využívá hned svou první přesilovou hru a jde na úvod do trháku. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
     
    05:24
    Australský útočník Nathan Walker dostává dvě minuty za držení, takže početní výhodu si dnes poprvé zkusí také San Jose Sharks. Uvidíme, za budou hosté úspěšnější než Oilers.
     
    02:43
    Ještě nejsou odehrány ani tři minuty duelu a už tu máme první vyloučení. Hostující Kevin Labanc dostává od rozhodčího dvě minuty za jasnou vysokou hůl a Sharks se tak budou muset bránit.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. Letestu (Draisaitl, Klefbom), 19. R. Strome (Draisaitl, Khaira), 27. Nugent-Hopkins (Caggiula, Maroon), 49. Maroon (Nugent-Hopkins), 60. R. Strome (Benning) – 7. Pavelski (Labanc, Burns), 29. Hertl (Labanc, Burns), 52. Sörensen (Braun, M. Karlsson)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, A. Larsson, Davidson – Lucic, McDavid (C), Puljujärvi – Maroon, Nugent-Hopkins, Caggiula – Khaira, Draisaitl, R. Strome – Letestu, Kassian, Walker.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Bødker, Hertl, Labanc – Meier, Tierney, Donskoi – J. Ward, Sörensen, O'Regan.

    Rozhodčí: Voss, Peel – Heyer, Brisebois

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri