K. Vary – Slavia 0:4 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:5 (kon.)
Ústí n/L – PZ Kladno 1:0 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 1:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 21.12.2017, 16:00ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Masopust, Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Ryba, Kašpar, Brouček, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Franc) – Duschka, Kovář, Hladík, Šedivý, Kollert – Pray, Jansa, Měchura, Folda, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Kraval – Jindra, Brůha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    První útočná akce Liberce nebyla vůbec špatná. Tomáš Kollert před domácí brankou neměl kotouč ve střelecké pozici, a proto si jej musel přehodit na forhend. To mu zabralo spousty času, mezitím se vrátil domácí obránce a následnou střelu zablokoval.
     
    01:56
    Petr Gajda dostal přihrávku do útočného pásma a šel na branku. Byl ale tísněn domácím obráncem, a i proto jeho střela prosvištěla jen kolem tyče.
     
    02:46
    Střela Adama Ryby šla z hranice středního a útočného pásma Motoru. Hostující brankář na ni viděl a neměl problém s jejím vyražením mimo svou svatyni.
     
    03:47
    Jeden z domácích útočníků dokázal za brankou Krátkého vybojovat kotouč a poslat ho před branku, kde stál připravený Radek Dub. Byl ale ve velkém úhlu a Čeněk Krátký si střelu k bližší tyči pohlídal.
     
    04:27
    Krátký musel zasahovat i nyní! Skočil si pro kruh až na hranici pravého kruhu z jeho pohledu. Před dorážejícím Tomáše Hanákem ho dokázal ukrýt.
     
    05:29
    Ačkoliv byl tísněn hned třemi bránícími protihráči, podařilo se mu protlačit do zakončení. Jaroslav Pouzar ale z bekhendové strany míří nad.
     
    06:12
    Na druhé straně zahrozili také Bílí Tygři. Jakub Hladík vyslal pokus od modré čáry, do kterého ještě sáhl někdo ze stojících hráčů před brankou. Puk se nakonec odráží ale jen mimo levou tyč domácího brankáře.
     
    06:50
    Na modrou čáru dostává na druhé straně nabito Václav Svach, jehož svižná střela ale končí nad brankou Krátkého.
     
    07:28
    Nyní se pokoušel opět domácí obránce Svach vydat do útoku. To se mu ale nepodařilo, ještě před mezikružím puk ztrácí.
     
    08:33
    Lukáš Folda dojel pro klouzající kotouč za domácí branku dříve než protihráč, a tak se zakázané uvolnění nepíská a Liberec může pokračovat v útoku.
     
    09:44
    Vojtěch Duschka posílá na domácí branku od modré čáry velmi dobrý pokus. Střela byla schovaná, přesto ji ale na poslední chvíli domácí strážce svatyně vyráží svými betony.
     
    11:18
    William Pray nebyl vůbec daleko od první vstřelené branky. Dostal se před Korytara zcela sám, načež se dostal do bekhendového zakončení, které končí jen na tyči Korytarovy svatyně.
     
    12:03
    Na druhou stranu se mohl v samostatném úniku ocitnout také Tomáš Hanák, jenže přihrávka jemu směřovaná byla až příliš razantní.
     
    12:45
    Z větší vzdálenosti střílí na branku Filip Kovář, jehož pokus krotí Jakub Korytar ve své výstroji.
     
    13:35
    Útočný tlak si zkoušeli vytvořit domácí hráči, ale Bílý Tygři kotouč zachytili a jeden z Libereckých ho vyhazuje až do středního pásma.
     
    14:27
    Nějakou akci zkoušeli na druhé straně hosté, nicméně ani oni neuspěli. V obranném pásmu Motoru ztrácí rozhodčí kotouč z dohledu, díky čemuž se bude vhazovat v téže třetině.
     
    16:33
    Petr Lukeš zaváží kotouč do útočného pásma českobudějovických hokejistů. Nic významnějšího se ale nyní na ledové ploše neděje.
     
    17:41
    Tomáš Hanák by mohl jet na branku z velmi dobré pozice, jenže pod nohy se mu připletla hokejka, která ležela na ledě, a tím pádem se do dobré střelecké pozice nedostává.
     
    18:42
    Jiří Michal nemohl přebrat přihrávku ve středním pásmu, protože šla do protipohybu. O kotouč tak stále mohou bojovat oba týmy v neutrálním pásmu.
     
    19:42
    Jaroslav Chmelař uzmul domácímu útočníkovi ve středním pásmu puk a jel s ním na Jakuba Korytara. Ten nakonec zasahovat nemusel, protože domácí obránce se včas vrátil a Chmelařovi střelu překazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Filip Kovář rozehrál nepřesně na své útočníky, díky čemuž se k puku dostávají domácí hráči.
     
    21:58
    Adam Měchura měl na své holi vedení pro svůj tým! Dostal přihrávku přesně mezi kruhy, kde byl sám. Dobré pozice ale využít nedokázal, z forhendu pálí jen nad horní roh branky!
     
    22:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Bílí Tygři jdou poprvé v zápase do vedení! Kotouč se z rohu ledové plochy dostal na hůl kapitána Liberce VOJTĚCHA STRNADA, který z úhlu propaluje Jakuba Korytara! Asistence: Lukáš Nezbeda, Jaroslav Chmelař.
     
    23:54
    Nyní už je domácí brankář připraven a další pokus libereckých hráčů bez větších problému kryje.
     
    24:23
    Luka Vodlan nabral velmi dobrou rychlost a ocitl se tváří v tvář Korytarovi. Naštěstí pro domácí mu střelu ještě znepříjemnil vracející se hráč a i díky tomu nakonec puk končí mimo branku.
     
    25:31
    Velmi dobře zablokoval přihrávku na před brankou stojícího Filip Jansu Sebastian Jasečko, který zalehl a puk nepropustil.
     
    26:32
    Nepřesná rozehrávka ze strany českobudějovických hráčů skončí až na zakázaném uvolnění. Hra se vrací před Korytara.
     
    27:43
    Od modré čáry vypálil nyní hned dvakrát Jiří Remta. O něco přesnější byl první pokus, který Krátký vyrazil svými betony, druhý pokus jde mimo.
     
    28:28
    Z téže pozice zkoušel vystřelit Petr Lukeš. Do jeho rány se ještě snažil sáhnout jeden z jeho spoluhráčů, ale teč se mu vůbec nepovedla.
     
    29:24
    Tomáš Hanák puk v útočném pásmu přenechal Matouši Masopustovi, kterého ale Čeněk Krátký vychytává.
     
    30:18
    Máme za sebou první polovinu utkání. V obranném pásmu Motoru se zkoušel prosadit Lukáš Nezbeda, ale přihrávka na něj nebyl z těch nejpřesnějších. Na druhé straně si s pukem od modré čáry blíže k brance sjel Sebastian Jasečko, jehož pokus zastavuje Krátký ve své výstroji.
     
    32:30
    Nyní se snaží usadit v útoku českobudějovický Motor, což se mu ale v posledních okamžicích příliš nedaří.
     
    32:57
    V přečíslení tři na jednoho střílel za domácí hráče Jan Janoch. Dobře mířil na vzdálenější tyč, kam vložil Čeněk Krátký svou vyrážečku včas.
     
    33:42
    Obránce Bílých Tygrů našel v útočném pásmu Luku Vodlana, který se s pukem otočil a zacílil na domácí klec. Vodlanův pokus vyráží Jakub Korytar včas.
     
    34:31
    Yahor Hrakholski se z ničeho nic ocitl před brankářem úplně sám. Puk se k němu dostal z rohu kluziště. Domácí útočník toho ale nevyužil, jeho pokus z první ho Čeněk Krátký vychytal!
     
    35:28
    Adam Měchura vybruslil před domácí branku a velmi chytře a šikovně zkoušel schovat střelu za domácího obránce, kterého na sebe natáhl jeden z Měchurovo spoluhráčů. Právě Adam Měchura ale střílí jen do domácí beka.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Nezbeda – 2 min., sekání).
     
    36:36
    Sebastian Jasečko to měl na útočné modré těžké a nedokázal puk v útočné třetině Motoru udržet. Českobudějovičtí se tak budou do pásma dostávat znovu.
     
    36:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Motor dokázal využít přesilovou hru! Na útočné modré čáře přebral puk MATOUŠ MASOPUST, jenž se tak ocitl v samostatném nájezdu. Před Krátkým zamíchal s kotoučem, čímž si hostujícího brankáře rozpohyboval, a poté poslal puk neomylně mezi jeho betony! Asistence: Tomáš Hanák, Jiří Remta.
     
    38:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podražení).
     
    38:49
    Domácí kapitán Jiří Remta táhlou střelou z forhendu od modré čáry našel jen připravenou lapačku Čeňka Krátkého.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Liberečtí prvních pár sekund ve třetí třetině v oslabení zvládli. Jakub Hladík se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    41:24
    Adam Měchura zachytil nepovedenou přihrávku Jiřího Michala a hnal se na branku domácích. Jeho pokus se ale až mezi tři tyče nedostal.
     
    42:38
    Yahor Hrakholski zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj o chvíli později oba týmy bojují.
     
    43:03
    Dominik Brouček to nemyslel špatně. Z levého kruhu z pohledu brankáře zkoušel poslat střelu do horního růžku branky, ale vcelku výrazně přestřelil.
     
    44:18
    Jakožto obránce se Matouš Hail vydal do útoku. Jeho pokus by šel možná mimo, přesto ho ale Krátký kryje v lapačce, v níž ho také podrží.
     
    44:56
    William Pray nabral dobrou rychlost, jenže domácí bek se s ním stihl vrátit a jeho střelu z úhlu zablokovat.
     
    45:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hanák – 2 min., hákování).
     
    45:48
    Domácímu týmu se podařilo vyhodit.
     
    46:08
    Jakub Šedivý dostal velmi dobrou přihrávku do jízdy od Lukáše Nezbedy. V těsné blízkosti hostující branky ale z bekhendu trefuje nad!
     
    47:04
    Ve vlastním oslabení se českobudějovičtí hráči mohli dostat do vedení! Schwartz ujel s Davidem Kašparem v poměru dva na nikoho. Druhý jmenovaný dostával přihrávku ke vzdálenější tyči, ale naštěstí pro Bílé Tygry kotouč netrefil.
     
    48:14
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Korytara, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hrakholski – 2 min., hákování).
     
    49:04
    Liberec se vlastní chybou dostává z útočného pásma. Obránce Bílých Tygrů se dostal s kotoučem za modrou čáru, načež se vystavil do ofsajdové pozice.
     
    50:03
    Filip Kovář od modré čáry mířil do horních pater branky, toto místo ale netrefil. Puk zastavuje už domácí obránce, načež ho vyhazuje z obranného pásma Motoru.
     
    51:00
    Obránce Pavel Pojar si dojel v útočném pásmu pro kotouč a pohotovou střelou ho posílá na Čeňka Krátkého. Ten dokázal puk uschovat v lapačce. Bude se vhazovat.
     
    52:30
    Dominik Brouček dostal přihrávku do jízdy na pravý kruh, ale nebyl ve střelecké pozici, a proto zkoušel ještě najít někoho ze spřízněných hráčů před brankou. To se mu nepovedlo, pas neprošel.
     
    53:24
    Velmi dobře si počínal František Schwartz! Domácí útočník si nabruslil v útočném pásmu tak, aby mohl pálit a tak také učinil. Jeho rychlý forhendový pokus ale končí jen mimo hostující branku.
     
    54:42
    Vojtěch Duschka dostal nabito na modrou čáru a golfovým úderem vypálil! Jeho projektil ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    55:01
    Na druhé straně o něco nebezpečněji pálí Matouš Masopust. Zamířil velmi přesně do levého horního růžku hostující branky, ale Čeněk Krátký lapačkou kotouč vyráží těsně nad!
     
    56:42
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pouzar – 2 min., vražení na hrazení).
     
    56:57
    Domácí se téměř hned po vhazování osvobozují. Domácí obránce odpálil kotouč ale jen na střídačku, tudíž se bude opět vhazovat po pravé ruce Korytara.
     
    57:39
    Liberecký útočník William Pray zkoušel najít přihrávkou před brankoviště některého ze svých spoluhráčů. Jeho pokus ale jen proklouzal před Jakubem Korytarem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Domácí kritický moment ustáli. Jaroslav Pouzar se vrací na ledovou plochu a jeho trest zůstává nepotrestán.
     
    59:25
    William Pray zkoušel v útočném pásmu hostů nalézt některého ze spoluhráčů zadovkou. Ke smůle Bílých Tygrů se ale na místě, kam Pray poslal puk, nikdo nenacházel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Hraje se ve třech na obou stranách. Jako první se do útoku vydávají Českobudějovičtí.
     
    60:48
    František Schwartz využil volnějšího prostoru a natlačil se před branku. Odtud pálí na bližší tyč. Krátký vyráží!
     
    61:20
    Jasečkův projektil od modré čáry končí jen na zadním mantinelu.
     
    61:37
    Nepřesná rozehrávka vrací hru před klec libereckých Bílých Tygrů.
     
    62:06
    Petr Lukeš dostával přihrávku na vzdálenější tyč, kde byl sám. Bohužel pro Motor přihrávka nebyla úplně přesná a na střelu z první nebyla.
     
    62:42
    František Schwartz v další dobré akci v prodloužení i nyní! Udělal to podobně jako před pár minutami, tentokrát ale zařízení netrefil.
     
    62:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podražení).
     
    63:17
    Motor nezačíná početní výhodu dobře. Liberec se osvobozuje.
     
    63:44
    Střela Jana Janocha zhruba z vrcholku kruhu zapadla jen na zadní mantinel, což je pro domácí škoda, neboť rána to byla velmi svižná!
     
    64:00
    Z prodloužení zbývá odehrát jen jediná minuta! Že bychom byli svědky samostatných nájezdů?
     
    64:24
    Motor má kotouč na holích a začíná možná jednu z posledních útočných akcí!
     
    64:53
    Filip Jansa dokázal vypíchnout kotouč z vlastní obranné třetiny. Mezitím jsou Liberečtí v plném počtu a zřejmě se již nic nestane! Budou se hrát nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první jel Adam Měchura, který to zkusil mezi betony. Neúspěšně.
     
    1. série
    1:0
    Za domácí se vydal do nájezdu Dominik Brouček, který zamíchal s kotoučem a z ideální vzdálenosti propálil Krátkého!
     
    2. série
    1:1
    Šedivý to udělal nádherně! Zmátl Korytara a poté poslal puk do odkryté klece.
     
    2. série
    1:1
    Masopust zamířil do horních pater branky, ale Krátký jeho pokus kryje vyrážečkou.
     
    3. série
    1:1
    Luka Vodlan nabral dobrou rychlost, v níž ale nedotáhl své bekhendové zakončení. Korytar ho navíc dobře vybruslil.
     
    3. série
    2:1
    Tomáš Hanák to provedl také velmi šikovně! Zmátl Krátkého a do odkryté části klece zasouvá puk.
     
    4. série
    2:1
    Kollert nedává! Domácí brankář zasáhl betonem.
     
    4. série
    2:1
    Na druhé straně neuspěl také Sebastian Jasečko.
     
    5. série
    2:1
    Vojtěch Strnad to zkoušel z bekhendu, brankář domácích se ale zmást nenechal a vyráží!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Motor České Budějovice.
    Autorem vítězného nájezdu je TOMÁŠ HANÁK!
     
    Konec zápasu. (18:04:43)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 37. Masopust (Hanák, Remta), rozh. náj. Hanák – 23. Strnad (Nezbeda, Chmelař)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Měchura (LIB)
    1:0   Brouček (CEM)
    2. série:
    1:1   Šedivý (LIB)
    1:1   Masopust (CEM)
    3. série:
    1:1   Vodlan (LIB)
    2:1   Hanák (CEM)
    4. série:
    2:1   Kollert (LIB)
    2:1   Jasečko (CEM)
    5. série:
    2:1   Strnad (LIB)


    HC Motor České Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Masopust, Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Ryba, Kašpar, Brouček, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar
    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Franc) – Duschka, Kovář, Hladík, Šedivý, Kollert – Pray, Jansa, Měchura, Folda, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Kraval – Jindra, Brůha
    bahis siteleri