K. Vary – Slavia 0:4 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:5 (kon.)
Ústí n/L – PZ Kladno 1:0 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Plzeň 1929
Čtvrtek 21.12.2017, 17:30 • Malá hala, Praha 7 - Bubeneč • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Dohráno! Plzeň dnes v Malé hale předvedla kvalitní výkon a po vítězství 3:1 nad domácí Spartou si do tabulky připisuje další tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:38:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Domácím se nedaří se protlačit za modrou čáru, pravděpodobně je rozhodnuto.
     
    58:41
    Sluka je na střídačce, Sparta nemá co ztratit a zkusí své stěstí v power-play!
     
    58:15
    Domácí si berou time-out, mají poslední minutu a tři čtvrtě na to, aby výsledek utkání nějak zvrátili.
     
    56:44
    Utkání se více méně dohrává, oba týmy jsou zřejmě s výsledkem smíření. Plzeňští se stáhli do obrany, zatímco Sparta začíná postupně polevovat.
     
    54:58
    Pražané se usadili před Prchlíkem, defenzíva Plzně však stále nehodlá povolit a vůbec nepouští sparťany do střel.
     
    53:36
    Hosté se dostali do přečíslení, Soukup se namísto zakončení rozhodl přihrát a jeho nabídku nakonec na poslední chvíli zachytil jeden z domácích.
     
    52:33
    Na ledě to teď vře, oba týmy hrají o něco agresivněji než dosud. Pražanům zbývá sedm a půl minuty na vstřelení dvou branek.
     
    51:42
    Štěstěna dnes Spartě nepřeje, jeden z jejich hráčů poslal puk z ideální pozice přímo do tyče! Indiáni teď měli z pekla štěstí.
     
    51:15
    Kubánek našel u modré připraveného Hamršmída, po jehož zakončení si plzeňský brankář připisuje do statistik další úspěšný zákrok.
     
    50:25
    Zemchenkov se pokusil strážce hostujcící svatyně zaskočil prudkou ránou z kruhu, ten se ale jen tak nachytat nenechal.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (David Jiříček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:41
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Milan Steinbrücker – 2 min., hákování).
     
    49:25
    Matyáš Adam se dostal ke střele, jeho projektil od modré lízl Prchlíkův beton. Kotouč se následně odrazil do rohu kluziště.
     
    47:43
    Hra se přelévá ze strany na stranu, drobnou převahu mají momentálně na ledě hosté. Uvidíme, jestli se jim povede obranu soupeře nějak překvapit.
     
    45:49
    Dominik Soukup zakončil přímo do betonu domácího gólmana, stav je tak stále 1:3!
     
    45:49
    Plzeňští pojedou trestné střílení za podražení Tomáše Hamary, který následně dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    45:07
    Hraje se výhradně v hostující části kluziště, indiánská defenzíva ale soupeře vůbec nenechává jakýmkoliv způsobem ohrozit její klec.
     
    43:39
    Plzeňští jsou doslova nalepení na svém soupeři a snaží se jeho hráče obrat o kotouč, těm se ale daří odolávat. Prchlík už nějakou dobu nemusel zasahovat.
     
    42:16
    Střela jednoho z domácích zaduněla o mantinel za hostující svatyní, Sparta je momentálně aktivnějším celkem na ledě.
     
    41:39
    Bekhendovou střelu Maxima Kubánka vykryl připravený Prchlík lapačkou a zachránil tak dvoubrankové vedení svého týmu.
     
    40:36
    Plzeňský výpad byl pohotovou obranou zneškodněn už ve středním pásmu, u kotouče jsou nyní hokejisté pražské Sparty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:02.
     
    Druhá část už přinesla o něco vyrovnanější podívanou, přesto však měla po většinu periody více ze hry hostující Plzeň. Ta v Malé hale vede po čtyřiceti minutách o dvě branky a zatím vše nasvědčuje tomu, že si do tabulky připíše další tři body. Zvládne si náskok udržet až do závěrečné sirény, nebo se domácím povede utkání ještě zdramatizovat?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Z přesilovky stačilo jen dvacet sekund, indiáni se vrací do dvoubrankového vedení! Sluka teď nestačil na střelu VÁCLAVA ADAMCE z mezikruží. Asistence: Jakub Hamšík, David Jiříček.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Josef Slavíček – 2 min., sekání).
     
    38:55
    Do konce první třetiny zbývá šestapadesát sekund, hosté si berou oddechový čas. Po vypršení time-outu se bude vhazovat před jejich klecí.
     
    38:33
    Sledujeme vyrovnanou podívanou, ani jeden celek teď nemá více ze hry. Častěji u puku jsou domácí, kterým ale pevná defenzíva soupeře nedovoluje častěji ohrozit Prchlíka.
     
    36:29
    Sparťané vyhodili, hosté se nyní snaží najít škvíru v jejich obraně, kterou by se mohli protáhnout zpět do útočné třetiny kluziště.
     
    35:55
    Josef Sluka před najíždějícími protihráči raději schoval puk pod svou lapačku, po krátké pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matyáš Adam – 2 min., držení protihráče).
     
    34:59
    Tak to je hodně zvláštní. V rohu za plzeňskou klecí se teď odehrála dost ostrá výměna názorů, za kterou se ale vylučovat nebude. Na trestnou jede jen Matyáš Adam, který chvilku předtím hákoval.
     
    33:33
    Domácí vstřelený gól zdánlivě nabudil, na ledě jsou momentálně aktivnějším celkem a snaží se vrátit zpět do útočného pásma.
     
    32:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kontaktní gól je na světě, Pražané snižují! Z bezprostřední blízkosti brankoviště kotouč do škvíry mezi Prchlíkovými betony propasoval JOSEF SLAVÍČEK. Asistence: Andrej Adamec, Matyáš Adam.
     
    31:16
    Hamšík si na modré řekl o přihrávku, nabídka jednoho z jeho spoluhráčů ale úplně minula jeho hůl. Kotouč projel až za modrou čáru, Plzeň bude muset na chvilku z pásma ven.
     
    29:51
    Před soupeřovu branku se nyní dostal Tomek, jehož zakončení Prchlík zvládl vykrýt. Následně se rozhodl volný puk přikrýt schovat pod svou rukavici.
     
    28:45
    Indiánům se zatím v přesilovce moc nedaří, domácí se zvládají jejich pokusům o nápor bránit. Sluka moc práce nemá.
     
    27:38
    Plzeňští se usadili před Slukou a rozjeli kombinaci, sparťané ale pečlivě brání a jejich gólman zatím nemusel čelit ani jedinému střeleckému pokusu.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Nikita Guryevskiy – 2 min., sekání).
     
    25:27
    Hostující defenzívě se vysmekl Sebastian Höll, jehož zakončení hbitý Prchlík vykryl betonem! Domácí teď neměli k brance daleko.
     
    25:08
    Nahození Matyáše Adama z prostoru mezi modrou a kruhem pro vhazování ztečoval jeden z připravených plzeňských beků do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    24:21
    Uvidíme vhazování před Prchlíkem, domácí mají šanci rychle udeřit a vrátit se do zápasu. Momentálně jim totiž vůbec nic nevychází...
     
    22:50
    Na ledě to vypadá, jako když má přesilovku Plzeň. Hosté jsou sice ve čtyřech, jenže se jim povedlo svého soupeře úplně uzavřít v pásmu a dokonce i několikrát vystřelit.
     
    21:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle si sparťané za rámeček rozhodně nedají, indiáni se prosazují ve vlastním oslabení a zvyšují na 2:0! Po rychlé akci se podruhé v zápase prosadil DOMINIK SOUKUP. Asistence: Tomáš Hollar.
     
    20:58
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Jakub Hamšík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    20:25
    Na ledě se v úvodu druhé části bojuje o každý centimetr, ani jeden celek není schopný pro sebe na delší ukořistit puk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:12.
     
    Úvodní dvacetiminutovka dnešního střetnutí je za námi, hosté do kabin odchází s naprosto zaslouženým jednobrankovým náskokem. Takřka celou první třetinu si nad svým soupeřem udržovali převahu a nepouštěli ho do větších šancí, zatímco sparťané budou muset v následující třetině hodně zpevnit svou obranu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Jaroslav Prchlík zastavil letící kotouč z vysokého úhlu a následně se jej rozhodl podržet, hra je přerušena. V této periodě už pravděpodobně branku neuvidíme.
     
    18:59
    Do konce úvodní dvacetiminutovky zbývá poslední minuta. Na puku jsou nyní častěji domácí, kteří se stále snaží probít do soupeřova pásma.
     
    17:34
    V rohu za hostující klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Těžko říct, kdo si nakonec puk odveze.
     
    15:40
    Hosté měli blízko k dalšímu zásahu, kterému na poslední chvíli zabránil Josef Sluka! Původem litoměřický gólman dnes zatím podává skvělý výkon, což se nedá říct o obraně před ním.
     
    14:23
    Hru domácích doprovází spousta nepřesností, jejich snahy odpovědět na inkasovaný gól zatím plody nenesou. Indiáni mají stále více ze hry.
     
    13:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté ve čtrnácté minutě otevírají skóre a jdou do vedení! Po chybě domácí obrany se Indiáni dostali do přečíslení, které přesným zakončením v branku přetavil DOMINIK SOUKUP. Asistence: Tomáš Hollar, Jan Slanina.
     
    12:44
    Adam se chopil kotouče a vyráží dopředu, sparťané se snaží na delší dobu usadit před Prchlíkovou klecí. Zatím bezúspěšně.
     
    11:38
    Rozhodčí nechávají hře volný průběh, přerušení bylo zatím k vidění naprosté minimum. Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu, kotouč mění majitele poměrně často.
     
    10:58
    Marcel Marcel si povyjel od modré na pravý kruh a vypálil na Sluku, projektil se od betonu strážce domácí svatyně odráží vysoko do ochranné sítě.
     
    09:41
    Pražané se svým sokem pomalu ale jistě srovnávají krok, Indiáni však mají o něco málo více ze hry. Domácím se vůbec nedaří vážněji ohrozit branku.
     
    08:28
    Domácí jsou momentálně častěji u kotouče, dravá plzeňská ofenzíva je ale vůbec nepouští ven z jejich třetiny. Prchlík v dnešním utkání snad nemusel zasahovat ani jednou.
     
    07:42
    Návrat hostů do útočného pásma zastavil jasný ofsajd. Po krátké přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže ke sparťanské modré lajně.
     
    06:35
    Indiáni válcují svou opozici, Spartě zatím na ledě vůbec nic nevychází. Sluka musí být konstantě ve střehu, Plzeňští se jej snaží ostřelovat, co nejčastěji to jen jde.
     
    05:24
    Na konci kombinace hostujícího celku stál Páník, který nakonec od modré čáry pouze promáchl. Vitouch následně rychlým vypíchnutím poslal puk ven z pásma.
     
    04:23
    Kubánek se ve vlastní třetině dostal ke kotouči a okamžitě jej rozehrál dopředu, jeho přihrávku ale nejrychleji zachytil plzeňský Vajner.
     
    03:10
    Václav Adamec projel domácí defenzívou jako nůž máslem, maskovaný muž v brankovišti jeho zakončení vykryl betonem. Hosté zatím mají na ledě převahu.
     
    02:18
    Plzeňští založili další rychlý útok až zpoza vlastního brankoviště, prudký výpad směrem na branku zastavil až skvělým zákrokem připravený Sluka.
     
    01:15
    Domácí se dopouští zakázaného uvolnění, po kratičké pauze se bude vhazovat po pravé straně jejich brankoviště.
     
    00:26
    Gólman Sparty má ve statistikách první zákrok, velmi nepříjemnou střelu od modré čáry zastavil dobře umístěnou vyrážečkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Sluka – Hamara, Truhlář, Zemchenkov, Procházka, Ducháč, Guryevskiy, Adam, Šesták – Kubánek, Adamec A., Potůček, Broš, Slavíček, Hamršmíd, Vitouch, Theimer, Höll.

    HC Plzeň 1929: Prchlík – Páník, Hamšík, Jiříček, de Sousa, Vajner, Malák, Hodinář – Matoušek, Slanina, Hauser, Soukup, Hollar, Marcel, Adamec V., Kaiser, Steinbrücker.

    Rozhodčí: Battěk – Karda, Vodák.
     
    Tabulka ELIOD ELMD – skupina A

    1. Plzeň – 21 Z, 17-2-1-1, 138:28, 56 b.
    2. Litvínov – 21 Z, 15-2-0-4, 124:59, 49 b.
    3. Liberec – 21 Z, 14-1-1-5, 85:45, 45 b.
    4. Chomutov – 21 Z, 12-2-3-4, 97:63, 43 b.
    5. Sparta – 21 Z, 11-2-2-6, 82:63, 39 b.
    6. Č. Budějovice – 21 Z, 10-1-0-10, 73:72, 32 b.

    Do skupiny A postoupily čtyři nejlepší celky ze západní skupiny základní části a dva týmy z nejlepší čtveřice ze skupiny střed podle jejich umístění na mapě. Do nadstavby se započítávají výsledky ze všech osmnácti kol základní části.
     
    Plzeňští hokejisté mají v nadstavbě podobnou bilanci jako domácí. Hned v úvodním kole je zaskočil Motor, poté si připsali dvě tříbodové výhry na úkor Litvínova a Chomutova. Ziskem šesti bodů si tak pojistili první příčku v tabulce.

    Poslední zápasy
    7. 12.: Plzeň – Č. Budějovice 0:3
    9. 12.: Plzeň – Litvínov 6:1
    19. 12.: Chomutov – Plzeň 1:5

    Nejproduktivnější hráči*
    Adam ŽENÍŠEK – 15 Z, 34 bodů (10+24)
    Sebastián MALÁT – 18 Z, 32 bodů (14+18)
    Václav ADAMEC – 16 Z, 31 bodů (21+10)

    Brankářské statistiky
    Jaroslav PRCHLÍK
    – 810 min. | 91,55% úsp. | prům. 1,33
    Karel ČECH
    – 460 min. | 91,07% úsp. | prům. 1,30

    *do statistik ze započítává z. č. i nadstavba
     
    Sparťané jsou předposlední, na čtvrtý Chomutov ztrácejí celkem čtyři body. V nadstavbě se jim zatím docela daří – na kontě mají dvě výhry, z toho jednu dvoubodovou, a jednu porážku po prodloužení, kterou jim v minulém kole uštědřil Liberec.

    Poslední zápasy
    7. 12.: Chomutov – Sparta 3:4pp.
    9. 12.: Č. Budějovice – Sparta 3:5
    19. 12.: Sparta – Liberec 4:5pp.

    Nejproduktivnější hráči*
    Josef SLAVÍČEK – 18 Z, 24 bodů (9+15)
    Maxim KUBÁNEK – 21 Z, 23 bodů (9+14)
    Marek BLÁHA – 18 Z, 23 bodů (5+18)

    Brankářské statistiky*
    Josef SLUKA
    – 568 min. | 87,56% úsp. | prům. 2,75
    Oldřich CICHOŇ
    – 395 min. | 86,58% úsp. | prům. 3,04
    Matouš LIEMANN
    – 180 min. | 88,57% úsp. | prům. 2,67
    Jakub KRBEČEK
    – 131 min. | 80,60% úsp. | prům. 5,95

    *do statistik ze započítává z. č. i nadstavba
     
    Přeji vám příjemný čtvrteční podvečer! V pražském Bubeneči se proti sobě dnes postaví mladší dorosty Sparty a Plzně, přičemž pro oba celky se bude jednat o poslední utkání před vánočními svátky. Pojďme si dnešní soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 33. Slavíček (Adamec A., Adam) – 14. Soukup (Hollar, Slanina), 22. Soukup (Hollar), 40. Adamec V. (Hamšík, Jiříček)


    HC Sparta Praha: Sluka – Hamara, Truhlář, Zemchenkov, Procházka, Ducháč, Guryevskiy, Adam, Šesták – Kubánek, Adamec A., Potůček, Broš, Slavíček, Hamršmíd, Vitouch, Theimer, Höll.
    HC Plzeň 1929: Prchlík – Páník, Hamšík, Jiříček, de Sousa, Vajner, Malák, Hodinář – Matoušek, Slanina, Hauser, Soukup, Hollar, Marcel, Adamec V., Kaiser, Steinbrücker.

    Rozhodčí: Battěk – Karda, Vodák
    bahis siteleri