Edmonton – Montreal 4:1 (kon.) | Tampa – Minnesota 3:0 (kon.) | Florida – Ottawa 1:0 (kon.)
New Jersey – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 0:4 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (1:0 po s.n.)
Carolina – Buffalo 4:2 (kon.) | NY Rangers – Toronto 2:3 (kon.) | Vegas – Washington 3:0 (kon.)
Arizona – Colorado 2:6 (kon.) | Dallas – Nashville 4:3 (2:0 po s.n.) | Vancouver – St. Louis 1:3 (kon.)
San Jose – Los Angeles 2:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 24.12.2017, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:02 Jujhar KHAIRA - 4:1
     
    58:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí rozhodují zápas! Draisaitl dokázal u mantinelu udržet puk a následně najít JUJHARA KHAIRU, jenž už neměl problém trefit prázdnou branku soupeře. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    57:25
    Jeff Petry z ostrého úhlu nepřekonal Talbota. Branka Montrealu už je prázdná!
     
    52:36
    Montrealu komplikuje situaci Karl Alzner, který je vyloučen za podražení.
     
    45:22
    Patrick Maroon jel sám na Anttiho Niemiho, který pokryl střelu a následně stačil natáhnout pravý beton i proti dorážce stejného hráče! Finský brankář tak udržel Montreal ve hře!
     
    41:21
    Adam Larsson si přidržel Byrona a na dvě minuty tak oslabuje Edmonton.
     
    39:54
    Hosté byli blízko vstřelení kontaktního gólu! Max Pacioretty si vykroužil až před Talbota, který puk vyrazil do vzduchu a Andrew Shaw ho nedokázal baseballovým úderem ideálně trefit! Velké štěstí pro Oilers.
     
    37:44
    Tohle nebylo vůbec zlé. Ryan Nugent-Hopkins posunul v útočném pásmu puk ke Caggiulovi, jenž hledal v situaci 2 na 1 Zacka Kassiana. Ten nedokázal zakončit dostatečně důrazně na to, aby překonal Niemiho.
    32:55 Andrew SHAW - 3:1
     
    32:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Střela Joea Morrowa byla tečována Paulem Byronem a ANDREWEM SHAWEM a doskákala za záda Talbota, kterému navíc ještě clonil Jonathan Drouin. Právě kvůli počínání posledně jmenovaného se ještě telefonovalo, ale k nedovolenému ataku domácího gólmana nakonec nedošlo – 3:1. Asistence: Paul Byron a Joe Morrow.
     
    32:18
    Hosté dobře sehráli přesilovou situaci! Proti střele Brendana Gallaghera z pravého kruhu se však stihl Talbot přesunout a ještě kotouč zalehl před dorážejícím hráčem.
     
    31:53
    Domácí Ryan Strome v útočném pásmu fauloval Froeseho a posílá svůj tým do oslabení!
     
    27:54
    Proti střele Marka Letestua se výborně přesunul brankář Niemi. Tlak Edmontonu pokračuje!
     
    26:45
    Hosté dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě! Další přesilovka pro Oilers.
    24:21 Milan LUCIC - 3:0
     
    24:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Krásná přesilovková akce domácích! McDavid přenesl hru napříč pásmem na Leona Draisaitla, který puk předložil před úplně odkrytou klec MILANOVI LUCICOVI a ten ho neměl problém poslat do brankové síťky – 3:0. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
     
    23:16
    Joe Morrow u mantinelu tělem zabrzdil Puljujärviho a rozhodčí to posoudili jako nedovolené bránění. Oilers tak budou hrát první přesilovku zápasu.
     
    19:53
    Velmi dobře to udělal Andrew Shaw, který ještě pořádně zatopil domácí defenzivě! Drzým výpadem se natlačil až před brankovištěm a bekhendem plácl do puku. Talbot musel proti kotouči rychle máchnout lapačkou!
    15:50 Connor MCDAVID - 2:0
     
    15:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A Olejáři vedou o dvě branky! CONNOR MCDAVID převzal puk v rohu kluziště a svým typickým způsobem si vykroužil až do střelecké pozice. Jeho rána sice nebyla nijak prudká, ale Niemi měl zakrytý výhled a kotouč zaplul z jeho pohledu ke vzdálenější levé tyčce – 2:0. Asistence: Darnell Nurse a Kris Russell.
    13:49 Ryan STROME - 1:0
     
    13:49
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle domácí sehráli fantasticky! Rozehrávka od obránce našla na pravém křídle rozjetého Stroma, který puk přenechal Leonu Draisaitlovi a vydal se před branku. Německý reprezentant kotouč v útočném pásmu posunul na Jujhara Khairu, jenž už mohl z mezikruží střílet, ale ještě nezištně našel právě RYANA STROMA a ten pálil do zcela prázdné klece. Asistence: Jujhar Khaira a Leon Draisaitl.
     
    09:30
    Zatím výborně si vede Antti Niemi! Patrick Maroon se po spolupráci s Nugentem-Hopkinsem ocitl sám před Niemim, ale ten rychle padl na led a zabránil tak gólu!
     
    03:56
    Další příležitost domácích! Drake Caggiula se z levé strany řítil proti brance Canadiens, vše ale vyřešila lapačka brankáře Niemiho!
     
    02:56
    Tohle byla obrovská šance Edmontonu! Connor McDavid puk předkládal na zadní tyčku Jessemu Puljujärvimu, který netrefil téměř odkrytou klec!
     
    01:11
    Brendan Gallagher se svým důrazem natlačil z rohu kluziště až před Talbota. Domácí gólman měl co dělat, aby udržel puk před brankovou čarou!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 14. R. Strome (Khaira, Draisaitl), 16. McDavid (Nurse, Russell), 25. Lucic (Draisaitl, McDavid), 59. Khaira (Draisaitl) – 33. A. Shaw (Byron, Morrow)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Russell, Nurse, Benning, Sekera, A. Larsson, Davidson – Puljujärvi, McDavid (C), Lucic (A) – Caggiula, Nugent-Hopkins (A), Maroon – R. Strome, Draisaitl, Khaira – Kassian, Letestu, Cammalleri.
    Montreal Canadiens: Niemi (Price) – Schlemko, Jo. Benn, Petry, Alzner, Morrow, Lernout – Byron, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Galchenyuk – Gallagher (A), Plekanec (A), Lehkonen – Carr, Froese, Deslauriers.

    Rozhodčí: Kowal, Meier – Wheler, Knorr

    Diváci: 18347
    bahis siteleri