Košice – Banská Bystrica 2:4 (kon.) | Nitra – Detva 5:4 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
HK Poprad
sk Čtvrtek 28.12.2017, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 31. kola Tipsport Ligy. Slovenská najvyššia hokejová súťaž má po Vianociach nabitý program. Nové Zámky privítajú v domácej rozlúčke s rokom 2017 Poprad.

    Nové Zámky zvládli dva dôležité zápasy proti tímom zo spodku tabuľky a vďaka víťazstvám 3:1 s Detvou a 4:3 po predĺžení v Liptovskom Mikuláši poskočili na ôsmu pozíciu, ktorá im priebežne zaisťuje postup do play-off. Novozámčania nazbierali v doterajšom priebehu sezóny 34 bodov a o jeden bod preskočili trápiacich sa Liptákov, ktorí prehrali sedemkrát za sebou. Zverenci trénera Lubinu takisto nemali v decembri ideálnu formu. Súperom podľahli v štyroch vystúpeniach po sebe, no v ostatných dvoch kolách získali päť bodov a dostali sa na víťaznú vlnu.

    Poprad si bez problémov udržiava miesto v elitnej osmičke a rád by prenikol aj vyššie. Kamzíci od toho nemajú ďaleko, pretože aktuálne figurujú na šiestej priečke tabuľky s trojbodovou stratou na piatu Nitru. V 32 súbojoch základnej časti si pripísali 54 bodov a majú mierne pozitívne skóre 89:83. Kouča Ozimáka môže tešiť forma jeho zverencov od konca reprezentačnej prestávky, keď Popradčania trikrát v rade triumfovali za tri body. Doma zdolali Žilinu 2:0, rovnakým výsledkom uspeli na ľade Trenčína a hernú pohodu potvrdili predvčerom víťazstvom 4:2 nad Košicami. Vo všetkých troch prípadoch sa do brány postavil Corbeil, ktorý inkasoval iba dvakrát a vychytal dva shutouty.

    Vo vzájomných zápasoch Nových Zámkov a Popradu v aktuálnej sezóne sa tešil vždy domáci tím. Podtatranci triumfovali na vlastnom ľade 3:1 a 7:5, hokejisti z juhu Slovenska si pripísali jasné víťazstvo 5:0.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Foltán (Romančík) – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Vidovič, Dubec, Šimek – Lorraine, Novotný, Cetkovský – Zbořil, Šimun, Saulietis – Lantoši, Škoda, Varga – Hřebejk, Fábry, Gratton.

    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – McDowell, D. Brejčák, Petran, P. König, Dinda, Ježek, Jáchym, Krempaský – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Abdul – Vašaš, Bjalončík, Hvila.

    Rozhodcovia: J. Konc, Jonák – Gegáň, Tvrdoň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Popradčania vyhrali úvodné buly a ujali sa puku. Hostia nastúpili dnes v modrých dresoch, Novozámčania sú kompletne v bielom.
     
    00:47
    Mathieu Corbeil si takmer vrazil puk do vlastnej siete, ktorý sa nepríjemne odrážal od zadného mantinelu. Kanaďan mal šťastie, že ho vytlačil mimo brány.
     
    01:24
    Nové Zámky dostanú výhodu presilovej hry. Lukáš Vartovník si odsedí dve trestné minúty za hákovanie.
     
    02:30
    Domáci hokejisti sa nedokázali usadiť dlhšie v útočnom pásme a ich prvá presilovková formácia odišla na striedačku.
     
    03:10
    Adam Zbořil vletel do útočného pásma v momente, keď tam ešte nebol puk. Novozámčania boli vykázaní do stredu klziska.
     
    03:24
    Lukáš Vartovník je späť na ľadovej ploche. Domáci v prvej presilovke nič nevymysleli a Mathieu Corbeil bol prakticky bez práce.
     
    04:11
    Lukáš Hvila skúsil strelu švihom spoza hráčov. Frederik Foltán pohodlne zasiahol a schoval puk v náručí.
     
    05:05
    Poprad v hre piatich proti piatim preberá kontrolu nad pukom a tlačí sa do útočného pásma. Strela Samuela Mlynaroviča minula cieľ.
     
    05:40
    Corbeil si opäť musel dať pozor na odrazený puk od zadného mantinelu. V tomto prípade ho radšej schoval do lapačky.
     
    06:08
    Kaspars Saulietis sa nebezpečne natlačil pred bránu, ale Corbeil úspešne zasiahol. Neuspel ani dobiedzajúci Eduard Šimun.
     
    06:59
    Nové Zámky predviedli vydarené striedanie s viacerými streleckými pokusmi. Príklep Michala Nováka však skončil v lapačke Corbeila.
     
    07:24
    Domácim hokejistom nevyšiel pokus o rozohrávku z vlastného obranného pásma. Puk smerovala na zakázané uvoľnenie.
     
    07:50
    Zverenci Ladislava Lubinu získali vhadzovanie v útočnom pásme. Nahodenie Róberta Lantošiho podržal vo svojej moci Corbeil.
     
    08:15
    Hřebejk zostal nepokrytý pred popradskou bránou a viackrát po sebe dorážal. Ani dostatok priestoru mu však nestačil na prekonanie Corbeila.
     
    08:50
    Nové Zámky v ostatných sekundách zatlačili svojho súpera. Popradčania budú musieť zlepšiť pohyb v predbránkovom priestore.
     
    09:40
    Štěpán Novotný obkrúžil celé útočné pásmo, ale nemal komu prihrať a jeho nahodenie od modrej čiary bolo zablokované.
     
    11:02
    Novozámčania vybojovali puk za Corbeilom a poslali ho pred bránu, kde pohotovo strieľal Adam Zbořil. Český útočník sa však nepresadil.
     
    11:32
    Na opačnej strane klziska vystrelil Andreas Štrauch, ale jeho pokus putoval priamo do lapačky Frederika Foltána.
     
    11:56
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme a dvakrát ohrozili Foltána. Najskôr strieľal švihom Lichanec a potom vyslal bombu od modrej čiary Petran. Skóre sa však nemenilo.
     
    12:02
    Prvá presilovka pre Poprad. Východniari si zahrajú v početnej výhode po vylúčení Karla Plášila za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:10
    Kamzíci odohrali kvalitnú prvú polovicu presilovky. Často strieľali, držali sa v útočnom pásme, ale Frederik Foltán odolal všetkým pokusom súpera.
     
    13:40
    Peter König prudko vypálil príklepom od modrej čiary. Foltán jeho strelu neudržal, ale pomohli mu spoluhráči, ktorí pod neho zamietli puk.
     
    14:02
    Karer Plášil musel byť nervózny na trestnej lavici, pretože Poprad hral presilovku veľmi dobre. Napriek množstvu striel ale nezmenil skóre.
     
    14:40
    Poprad sa dnes môžu dotiahnuť na piatu Nitru, pretože tá doma pod Zoborom prehráva s Detvou prekvapivo už o tri góly. Kamzíci však potrebujú tri body.
     
    15:34
    Michal Novák stratil puk na útočnej modrej čiare a poslal Popradčanov do rýchleho brejku. Po Bucovej spätnej prihrávke ale nedokázal vystreliť Petran.
     
    16:13
    Poprad dal gól! Kamzíci sa usadili v okolo novozámockej brány a vďaka ofenzívnej aktivite Andreasa Štraucha otvorili skóre. Jeho strela síce za Foltána neprešla, no následný pokus PATRIKA SVITANU skončil v sieti. Asistencia: Andreas Štrauch.
     
    16:40
    Pri pohľade na ostatné štadióny môžeme skonštatovať, že dnešné kolo zatiaľ nepraje domácim tímom. Ani jeden z nich ešte nedokázal streliť gól.
     
    17:00
    Druhá presilovka pre Poprad v dnešnom zápase. Lukáš Vartovník bol zasiahnutý lakťom do tváre a Johan Philip Lorraine si odsedí dve trestné minúty.
     
    17:48
    Poprad dal gól! Podtatranci sa tešia z druhého presného zásahu. V presilovej hre si našiel odrazený puk medzi kruhmi DÁVID BUC a poslal ho cez viacerých hráčov až do siete. Asistencie: Jimmy McDowell, Patrik Svitana.
     
    18:38
    Popradčania potvrdzujú, že aktuálne majú hernú pohodu a ich dobré výsledky nie sú náhodné. V Nových Zámkoch sa na dvojgólové vedenie príliš nenadreli.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Novozámčania mali lepší vstup do zápasu a v úvodnej polovici prvej tretiny boli o niečo aktívnejší. Z hernej prevahy však nevyťažili gól a v druhej desaťminútovke sledovali akcie súpera. Poprad zužitkoval zvýšenú aktivitu na strelenie dvoch gólov, ktoré zaznamenali Štrauch a Buc.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:50
    V úvode druhého dejstva čakáme na súvislú akciu od oboch tímov. Všetko sa končí nepresnosťami v strede klziska.
     
    21:28
    Popradčania zahodili veľkú príležitosť. Patrik Svitana zvolil v situácii dvoch proti jednému individuálne riešenie, ale ani na dvakrát neprekonal Foltána.
     
    22:11
    Aleš Ježek nepresne rozohral z vlastného obranného pásma. Puk tesne minul bránu Nových Zámkov, takže z toho bol icing.
     
    22:50
    Obranca Krempaský dostal prihrávku do voľného priestoru v útočnom pásme, ale bol mimo streleckého uhla a len nahadzoval puk pred bránu.
     
    23:22
    Tretia presilovka pre Poprad. Dve trestné minúty za seknutie dostal Johan Philip Lorraine. Pri jeho predchádzajúcom vylúčení Nové Zámky inkasovali gól.
     
    23:48
    Abdul pohotovou prihrávkou našiel pred novozámockou bránou voľného Königa, ale popradský obranca zostal prekvapený a nedokázal prekonať Foltána.
     
    25:22
    Popradčania tentoraz nevyužili presilovku. V jej závere sa dostali do brejku troch proti jednému, ale situáciu prekombinovali.
     
    25:35
    Dávid Bondra bol natlačený do brány súpera a Frederik Foltán sa po jeho náraze chvíľu nehýbal. Bude však pokračovať v hre.
     
    26:30
    Druhá tretina priniesla v úvode viacero prerušení. Hra sa kúskuje, a tak ani jeden z tímov nedokáže získať ideálne tempo.
     
    27:47
    Josh Gratton sa snažil prekvapiť svojho krajana Mathieua Corbeila spoza brány, no kanadský gólman pritlačil betón k žŕdke.
     
    28:10
    Andreas Štrauch narazil hlavou do mantinelu po pristrčení od Štěpána Hřebejka a zostal otrasený na striedačke, kde sa mu prihováral lekár.
     
    29:00
    Štěpán Novotný predviedol individuálnu akciu, potiahol si puk od vlastnej brány až do útočného pásma a strelou z pravého kruhu preveril Corbeilovu lapačku.
     
    29:44
    Poprad dal gól! Hostia zvyšujú svoje vedenie a majú zápas naďalej pod kontrolou. JINDŘICH ABDUL zostal nepokrytý pred bránou a zblízka napálil puk do siete. Foltán nemal nárok. Asistencie: Dávid Bondra, Lukáš Vartovník.
     
    30:30
    Mathieu Corbeil dnes predvádza spoľahlivý výkon a doslova z neho srší istota. Kanaďan bez problémov vyriešil strelu Róberta Vargu z pravej strany.
     
    30:51
    Ladislav Lubina si niečo zapisuje do papierika na striedačke. Domáci kouč bude chcieť pravdepodobne preskupiť jednotlivé formácie, ktoré sa v útoku trápia.
     
    31:55
    Veľká šanca domáceho tímu. Po delovke Látala od modrej čiary dorážal spred brány Zbořil, ale ani z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Corbeila.
     
    33:40
    Poprad sa zbytočne netlačí do útoku. Hostia vyčkávajú na obrannej modrej čiare a odrážajú snahu domáceho celku.
     
    34:36
    Rozhodcovia dlho vyčkávali napriek tomu, že sa puk v strednom pásme pri mantineli vôbec nehýbal. Napokon ho vybojoval Patrik Svitana.
     
    35:38
    Nové Zámky dostávajú šancu na korekciu nepriaznivého stavu. Zahrajú si dvojminútovú presilovku po faule Patrika Svitana, ktorý hral so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:48
    Novozámčania si zahrajú dokonca presilovku o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu putoval takisto Jimmy McDowell za seknutie.
     
    36:14
    Nové Zámky si vytvárajú tlak v útočnom pásme. Corbeil zatiaľ zasahoval iba po delovke Michala Nováka od modrej čiary.
     
    36:40
    Mathieu Corbeil získal odrazený puk do svojej lapačky a prerušil hru. Popradčania mohli vystriedať unavenú trojicu.
     
    37:48
    Obaja vylúčení popradskí hokejisti sa vrátili na ľadovú plochu. Nové Zámky mali síce tlak, ale strieľali iba z väčšej vzdialenosti.
     
    38:10
    Poprad sa oslobodil aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Hostia potrebovali prerušiť hru a navyše si Marcel Ozimák zobral oddychový čas.
     
    38:42
    Eduard Šimun sa natlačil pred popradskú bránu, dvakrát po sebe zakončoval z ostrého uhla, no to nemohlo prekvapiť Corbeila.
     
    39:30
    Mathieu Corbeil dlho váhal s rozohrávkou, ale nebol napádaný, a tak mal dostatok času. Napokon popri mantineli našiel spoluhráča.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nové Zámky nedokázali zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia z prvej tretiny. V druhom dejstve inkasovali tretí gól z hokejky Abdula a potom nevyužili takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Preto zatiaľ prehrávajú na domácom klzisku s Popradom 0:3.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:08
    Sledujeme opatrný začiatok tretej časti hry. Najmä od popradských hokejistov nemôžeme očakávať mimoriadnu aktivitu smerom dopredu.
     
    41:40
    Radomír Heizer vnikol do útočného pásma, jeho prvá strela bola zblokovaná, ale druhá mierila na bránu. Foltán puk so šťastím zastavil.
     
    42:56
    Nové Zámky dali gól! Domácim sa podarilo znížiť. Róbert Varga prešiel po pravom krídle, hodil puk pred bránu a tam ho usmernil do siete ŠTĚPÁN HŘEBEJK. Asistencie: Róbert Varga, Branislav Fábry.
     
    43:17
    Jiří Cetkovský ohrozil popradského brankára len jednoduchým bekhendovým nahodením. Mathieu Corbeil úspešne zakročil.
     
    43:29
    Nové Zámky dali gól! Hosťom sa nevyplatila opatrná hra. V priebehu necelej minúty druhýkrát inkasovali, keď Abdulovu stratu puku využil KASPARS SAULIETIS a spomedzi kruhov prestrelil Corbeila. Bez asistencie.
     
    44:15
    Dva zlepené góly dodali chuť nielen novozámockým hokejistom, ale aj divákom na štadióne. Zápas dostáva potrebné napätie.
     
    44:29
    Zlepšený pohyb domácich hokejistov donútil Popradčanov k faulu. Dve trestné minúty za krosček si odsedí Samuel Mlynarovič.
     
    45:30
    Novozámčanom nechýba chuť, no potrebovali by upokojiť puk na hokejkách, pretože ten im v útočnom pásme často odskakuje.
     
    46:29
    Druhá polovica presilovky domácim vôbec nevyšla. Strávili ju pri vlastnej bráne a museli čeliť napádajúcim súperom.
     
    47:16
    Samuel Mlynarovič neprešiel cez Artursa Saliju. Popradský útočník sa nedokázal presadiť individuálne a narazil do lotyšského beka.
     
    48:18
    Veľká šanca Popradu. Peter König našiel spoza vlastnej brány na útočnej modrej čiare voľného Dávida Bondru, ktorý postupoval sám na Frederika Foltána. Jeho strela však neprešla cez novozámockého gólmana.
     
    49:25
    Momentálne vidíme minimum prerušení, no zároveň aj čakáme na zaujímavé momenty. Oba tímy si strážia stredné pásmo.
     
    49:45
    Kaspars Saulietis opäť ukázal, že má kvalitnú strelu švihom. Z vrcholu pravého kruhu poslal puk do Corbeilovej lapačky.
     
    50:13
    Jáchym nahodil puk, ktorý sa od mantinelu odrazil na bránkovú sieť. Frederik Foltán pohotovo zareagoval a prerušil hru.
     
    50:50
    Popradčania zvýšili pozornosť v defenzíve a od druhého inkasovaného gólu domácich nepustili do šance. Nové Zámky však majú dostatok času na vyrovnanie.
     
    51:12
    Mathieu Corbeil neudržal strelu od modrej čiary, čo bolo príležitosťou na dorážky pre Štěpána Hřebejka. Český útočník sa ale nedočkal druhého presného zásahu.
     
    52:35
    Látal využil voľnosť na modrej čiare a oprel sa do puku. Príklep českého obrancu vyriešil Corbeil vyrážačkou.
     
    52:52
    Kaspars Saulietis sa pohral s popradskou defenzívou, obišiel viacerých hráčov, ale tesne pred Corbeilom mu nezostalo dostatok síl na kvalitnejšie zakončenie.
     
    53:19
    Peter Lichanec sa ocitol v dobrej streleckej pozícii medzi kruhmi, ale puk mu skĺzol z hokejky, a tak nemohol preveriť Frederika Foltána.
     
    53:40
    Lukáš Hvila si pomohol rukami v súboji s Branislavom Fábrym a mohol byť vylúčený. Domáci hokejisti si zbytočne pýtali presilovku.
     
    54:50
    Štěpán Novotný si potiahol puk cez modrú čiaru a vystrelil švihom spoza dvoch popradských obrancov. Corbeil opäť nezaváhal.
     
    55:36
    Popradčania si urobili z jasného zápasu zbytočnú drámu a teraz musia odolávať záverečnému tlaku Nových Zámkov.
     
    56:13
    Frederik Foltán vyšiel z brány do rohu klziska, kde nerozohral ideálne. Puk však z ostrého uhla nedokázal poslať do odkrytej siete Vartovník.
     
    57:10
    Jeden z popradských bekov nedokázal udržať puk na modrej čiare. Tesne mu ušiel do stredného pásma, takže vyrobil ofsajd.
     
    58:23
    Patrik Svitana zaviezol puk do útočnej tretiny, ale rýchlo ho stratil. Popradčania odišli vystriedať.
     
    59:02
    Hosťujúci hokejisti vyprodukovali zakázané uvoľnenie, pretože Andreas Štrauch nezachytil prudkú prihrávku v strednom pásme. Domáci tréner Lubina to využíva na timeout.
     
    59:02
    Frederik Foltán zostal na striedačke. Nové Zámky skúsia hru bez brankára, na vyrovnanie majú približne minútu.
     
    59:10
    Samuel Mlynarovič bol zasiahnutý hokejkou do tváre a zostal ležať na ľadovej ploche. Rozhodcovia však nevideli žiaden faul.
     
    59:45
    Radomír Heizer mohol vyhodiť puk spred vlastnej brány, ale nepochopiteľne ho namieril na Corbeila. Kanaďan potom úspešne vyriešil dorážky Novozámčanov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky sympaticky zdramatizovali vyrovnaný duel s Popradom, no napokon prehrali 2:3. Východniari lepšie zvládli úvodné dve tretiny, v ktorých si vypracovali trojgólový náskok vďaka presným zásahom Svitanu, Buca a Abdula. Domáci zareagovali až v záverečnom dejstve, Hřebejk so Saulietisom dostali Nové Zámky na kontakt, no na body to dnes nestačilo. (20:58:41)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 43. Hřebejk (Varga, Fábry), 44. Saulietis – 17. Svitana (Štrauch), 18. Buc (McDowell, Svitana), 30. Abdul (Bondra, Vartovník)


    HC MIKRON Nové Zámky: Foltán (Romančík) – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Vidovič, Dubec, Šimek – Lorraine, Novotný, Cetkovský – Zbořil, Šimun, Saulietis – Lantoši, Škoda, Varga – Hřebejk, Fábry, Gratton.
    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – McDowell, D. Brejčák, Petran, P. König, Dinda, Ježek, Jáchym, Krempaský – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Abdul – Vašaš, Bjalončík, Hvila.

    Rozhodčí: Konc, Jonák – Gegáň, Tvrdoň
    bahis siteleri