Aves – Moreirense 1:2 (kon.) | Boavista – Braga 1:3 (kon.) | Marítimo – Chaves 1:2 (kon.)
Feirense – Porto 1:2 (kon.) | Rio Ave – FC Ferreira 4:2 (kon.) | Benfica – Sporting 1:1 (kon.)
konec
CD Aves
1:2 (0:2)
Moreirense FC
Středa 03.01.2018, 19:15 • Estádio Clube Desportivo das Aves (Vila das Aves) • Portugalská Primeira Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 20:16. (21:31:16)
     
    Je tu konec! Moreirense nakonec dokázalo ustrážit své dvoubrankové vedení a z dnešního klání bere všechny tři body. Hosté sice byli povětšinu zápasu horším celkem, i přesto ale byli efektivnější, co se týče zakončení. V utkání jsme navíc viděli dva vlastní góly a také nespočet osobních soubojů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Nildo Petrolina (CD Aves).
     
    90+4
    Aby toho nebylo málo, tak Moreirense opět tahá čas. Na zeleném pažitu zůstal ležet Lima, jenž byl udeřen do obličeje.
     
    90+2
    Amilton nedokázal projít s míčem až do slušné pozice, následně Falcao alespoň zabojoval a zamezil kontru soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    87
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Jhonder Cádiz, přichází Bruno Ramires.
     
    86
    Hra se v současné době odvíjí spíše ve středu hrací plochy, kde se svádí nespočet soubojů o balón. Ani jeden z celků není schopný kloudnější kombinace.
     
    85
    Opět se nehraje, neboť si nějaký zdravotní problém přivodil Schons. Uvidíme, jestli se jedná o něco vážnějšího.
     
    84
    Moreirense se osvobodilo razantním odkopem až za půlící čáru, domácí hráči ale hodně rychle zamířili na útočnou polovinu.
     
    83
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Paulo Machado, přichází Ryan Gauld.
     
    82
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl Cádiz, nicméně hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Hra je v tuto chvíli hodně nepřesná.
     
    81
    Amiltonovi se podařilo vybojovat autové vhazování, které ale nepřineslo nic nebezpečného. Naopak se míč dostal až k Jhonatanovi.
     
    80
    Po kontaktní brance sledujeme stejný obrázek hry. Hosté budou chtít toto utkání pouze odbránit, naopak domácí budou muset výrazně přidat.
     
    79
    Časomíra se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes deset minut. Hlavní sudí určitě něco nastaví.
     
    78
    Následovat bude určitý zajímavý průběh utkání. Aves se zničehonic dostalo zpět do zápasu a v tuto chvíli mu schází už jen jedna trefa.
     
    77
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Hodně laciná branka! Hostující brankář JHONATAN neudržel balón v moci a následně ho pustil za svá záda přímo do sítě.
     
    77
    Jhonatan opět pozdržel cenné vteřinky a jeho kolegové se tak dostali na útočnou polovinu. Tam ale opět dlouho nevydrželi.
     
    77
    Sagna měl taktéž spoustu prostoru na ideální centr, nicméně nic závratného se nestalo. Naopak se domácí v pohodě ubránili.
     
    76
    Zmar Avesu pokračuje. Derley narazil pouze do dobře stojícího Sagny, který mu zamezil v průniku. Sudí následně odpískal ve prospěch hostů.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Alan Schons (Moreirense FC).
     
    75
    Posléze to hodně ukvapenou střelou zkoušel Falcone, který pálil vysoko nad branku. Hodně nezdařený pokus domácího hráče.
     
    74
    Domácí tábor se dožadoval odpískání pokutového kopu, nicméně ani tento zákrok na Derleye nepřinutil rozhodčího k odpískání.
     
    73
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Arsénio, přichází António José Pinheiro de Carvalho.
     
    73
    Falcone obdržel přihrávku na pravou stranu, kde měl spousta času na kloudný centr. Ten ale na poslední chvíli stačil odvrátit tuším, že Micael.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Aves se stále nemůže dostat blíže k brance, naopak hosté hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje.
     
    71
    Jhonatan se ujal odkopu od své svatyně, kterým našel pouze soupeřova hráče. Jeho kolegové posléze získali míč, o který rychle přišli.
     
    70
    Momentálně nesledujeme zrovna fotbalové momenty. Hostující Cádiz totiž pracoval s rukama tak vysoko, až zasáhl do hlavy Machada.
     
    69
    Hostující hráč se následně dostal do moci lékařského personálu, který už ošetřuje poraněné místo. Vypadá to na oblast zad.
     
    68
    Následně zůstal po předchozím zákroku na zemi Lima a v tuto chvíli se nehraje. Stadion opět začíná bouřlivě pískat.
     
    67
    Defendiho přenesení hry směřovalo na urostlého Machada, jenomže portugalský forvard sklepával do špatného prostoru.
     
    66
    Rozehrávky volného kopu z pravé strany se chopil Sagna, který našel na malém vápně Semedo. Jeho kolega ale hlavičkoval z těžké pozice pouze za sebe.
     
    65
    Hodně ostře šel do osobního souboje Nildo, který může být rád, že nevyfasoval žlutý kartónek. Jeho zákrok byl téměř kriminální.
     
    64
    V hlavičkovém souboji uspěl domácí zadák Defendi, který svojí razanantí hlavičku poslal až na druhou stranu hrací plochy.
     
    63
    Derley si dle výroku pomezního zpracovával balón v ofsajdovém postavení, což následně prokázal také opakovaný záběr.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Neto (Moreirense FC).
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a stále platí, že Moreirense v poklidu brání svůj dvoubrankový náskok. Uvidíme, přeci jenom nějakou zápletku?
     
    60
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Salvador Agra, přichází Federico Falcone.
     
    59
    Ve druhém poločase sledujeme podobný scénář hry. Aves má drtivou územní převahu, domácí se ale stále nemohou dostat na dostřel.
     
    58
    Schons naprosto ledabylou přihrávkou nedokázal najít prostor, ve kterém se pohyboval Cádiz. Tuto nabídku následně sebral jeden z domácích hráčů.
     
    57
    Domácí začínají vydatně svírat svého soupeře. Pátý rohový kop tentokráte směřoval na malé vápno, kde ho stačil odvrátit hostující Lima.
     
    56
    Arango se prodral až do šestnáctky, kde ale nedokázal předat míč svému spoluhráči. Z ochozů se ozývá pískot, sudí totiž neviděl jasný faul na Derleye.
     
    55
    Hostující brankář si následně počínal velmi zkušeně a napadajícího Agru vůbec nepustil k balónu. Domácí křídelník se vrací zpět s nepořízenou.
    54. Fortunato hlavičkoval vedle.
     
    54
    To nebylo vůbec špatné. Hlavičkující Fortunato ale poslal míč těsně vedle tyče, v tuto chvíli by byl Jhonatan nejspíše na tento pokus krátký.
     
    53
    Netvalo dlouho a na zeleném pažitu si ustlal domácí Machado. Nedovoleným zákrokem se naopak prezentoval Neto, standardka pro domácí.
     
    52
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Hicham Belkaroui, přichází Iago Santos.
     
    52
    Sagna nedaroval Machadovi téměř žádný prostor a raději zahrál za cenu autového vhazování. Posléze se Aves ale provinilo ofsajdem.
     
    51
    Petrolina povalil při svém putování s míčem napadajícího Aouacheriu a hlavní sudí nařídil standardní situaci ve prospěch hostů.
     
    50
    Na druhé straně hrací plochy to zhruba ze třiceti metrů zkoušel Semedo, jeho ránu ale Quim dokázal vyrazit před sebe.
     
    49
    Aves si vybojovalo ještě rohový kop, který ale opět neznamenal nic nebezpečného. Místo toho bude Jhonatan rozehrávat od své svatyně.
     
    48
    Hned v úvodu se domácí celek dožadoval pokutového kopu po Limově hraní rukou. Hlavní sudí byl ale jiného názoru a pokračuje se dále.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který vyzněl lépe pro Moreirense. Hostující celek byl sice v úvodu tohoto zápasu výrazně horším celkem, i přesto se mu povedlo dvakrát skórovat. Naopak Aves mělo optickou převahu, pokaždé ale narazilo na připravenou obranu soupeře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Amilton (CD Aves).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    40
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Vítor Gomes, přichází Cristián Arango.
    39. DERLEY - 0:2
     
    39
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    To jsou věcí, hosté se totiž znovu prosazují! Na rohový kop si na přední tyči naskočil domácí DERLEY, který smolnou hlavičkou překonal vlastního brankáře.
     
    38
    Moreirense se tak chopilo dalšího rohu, který nebyl vůbec špatný. I tak byl nejvýše ve vzduchu jeden z domácíh, jenž odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    37
    Na opačné straně uplatnil své technické dovednosti Cádiz, který si potáhl míč na pravou nohu a posléze vypálil. Střela ale byla sražena za brankovou čáru.
     
    36
    Ani další útočný manévr v podání domácích hráčů nepřinutil Jhonatana k vážnějšímu zákroku a následovat bude další rozehrávka hostujícího brankáře.
     
    35
    Velmi pohotovou střelu vyprodukoval Gomes, který to zkusil z první přímo na Jhonatana. Střele ale chyběla přesnější muška, brankář tak v klidu zasáhl.
     
    34
    Lima musel pořádně máknout, aby balón zastihl na vymezeném prostoru. Poté ale následoval nepovedený centr, po kterém bude Quim vykopávat.
     
    33
    Gomes tak dlouho zpracovával Cádize, až sudímu došla trpělivost a odpískal nedovolený zákrok. Hosté se stěhují na druhou stranu.
     
    32
    Amilton zkoušel své kolegy oslovit dalším přízemním centrem, nicméně ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    31
    Stále platí, že optickou převahu má domácí celek, který ale stále nemůže najít cestičku k brance soupeře. Podaří se mu to ještě před koncem prvního dějství?
     
    30
    Petrolina vyslal dlouhý míč na Amiltona, který si s bránícím protihráčem dlouho nevěděl rady. I přesto zakončil Derley vysoko nad břevno.
     
    29
    Na hrací ploše se nám to trochu přiostřilo a k vidění je spousta nedovolených zákroků. Hra je v tuto chvíli hodně často kouskována.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Derley (CD Aves).
     
    28
    Žlutou kartu dostává Hicham Belkaroui (Moreirense FC).
     
    28
    Derley hezky oslovil Machado, jenž to měl proti vracející se vlně protihráčů těžké. I tak stačil vyprodukovat střelu, se kterou si Jhonatan snadno poradil.
     
    27
    Drobným faulem si před malým momentem vypomohl Defendi, který zaškobrtl o Cádizovu dolní končetinu. Moreirense se tak chopí volného kopu.
     
    26
    Pro následný rohový kop si seběhl brankář Quim, který míč vyboxoval ven z pokutového území. Tam se Arsénio prezentoval nepovedenou střelou.
     
    25
    Agra opět pláchl Limovi a posléze zkoušel najít v šestnáctce Derleye. To se mu hrubě nepovedlo a na druhé straně spálil velkou šanci Aouacheria.
     
    24
    Rodrigo dokázal při pokusu vyvézt míč přes půlící čáru vybojovat alespoň autové vhazování, nicméně Aves se nemůže dostat přes hustinu těl ve středu hrací plochy.
     
    23
    Z některého z předchozích soubojů si Aoucacheria přivodil nějaké menší poranění, se kterým musel až za postranní čáru.
     
    22
    Stoper Defendi chtěl přenesením hry nalézt u autové čáry stojícího Rodriga, balón ale poslal kousek nad jeho hlavu.
     
    21
    Petrolina to zkoušel chytrým lobem za obranu, jeho snaha ale skončila hned na prvním bránícím hráči. Domácí to zkusí po pravé straně.
     
    20
    Pakliže se zdálo, že domácí hráči mají v úvodu utkání více ze hry, jsou to ale hráči soupeře, kteří se dostali do vedení.
    19. ARSÉNIO - 0:1
     
    19
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hosté se totiž dostávají do vedení! Lima zahrával volný kop z levé strany, míč v šestnáctce propadl na kopačku ARSÉNIA, který prudkou ránou otevřel skóre.
     
    19
    A ta neslavila úspěch, nýbrž ztrátu míče. Nicméně ani hráči Moreirense se daleko nedostali, konkrétněji neuspěl se svým průnikem Arsénio.
     
    18
    Momentálně sledujeme trochu nezáživnou pasáž, která nenabízí nic moc zajímavého. Domácí to v tuto chvíli zkouší pozvolnou kombinací.
     
    17
    Další dalekonosný pas měl najít rychlonohého Agru, nicméně přihrávka byla až příliš prudká. Domácí křidelník tak neměl nárok na zastižení míče.
     
    16
    Semedo zkusil své štěstí z pořádné vzdálenosti a podle toho to také vypadalo. Rána z jeho kopačky vystoupala vysoko nad.
     
    15
    S balónem se posléze seznámil domácí brankář Quim, který místo odkopu od branky zvolil pouze roztažení hry na levou stranu.
     
    14
    Také hosté konečně přelezli obrannou polovinu a hned z toho byl zisk volného kopu. K exekuci se postavil Aouacheria, který centroval pouze za brankovou čáru.
     
    13
    Hostující zadák Belkaroui velmi dobře vystoupil z obranné linie a hrací předmět stačil jako první odehrát. Moreirense se ale i nadále brání.
     
    12
    Samotný rohový kop sice nic nepřinesl, následná akce ale pořádně vystrašila hostujícího brankáře. Ten totiž musel reflexivně zakončit proti střele zpoza šestnáctky.
     
    11
    Belkaroui musel odvracet hodně nebezpečný centr, nakonec bude domácí mužstvo přeci jenom zahrávat rohový kop. Bude to z levé strany.
    10. Agrovi se nepovedlo zakončení.
     
    10
    Agra uháněl z ostrého úhlu na brankáře, svoje zakončení ale poslal daleko od branky. Jhonatan tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    9
    Aves si vytvořilo standardní situaci z velmi dobré pozice. Načechraný balón směřoval k zadní tyči, kde byl jako první ve vzduchu Cádiz.
     
    8
    Posléze měl Amilton na levém křídle o něco více prostoru, i tentokráte ale balón neproletěl skulinkou v obraně. Domácí jsou v úvodu o poznání aktivnější.
     
    7
    Gomes zkoušel vyslat kolmici na naběhnuvšího Amiltona, míč ale nabral jiné parametry a skončil až v zámezí. Jhonatan bude vykopávat.
     
    6
    Dalším, kdo skončil na zemi byl Gomez, který se následně dožadoval žlutého kartónku pro soupeře. Hlavní sudí ale pouze upozornil hráče.
     
    5
    Agra se pokoušel s balónem obtoči kolem bránícího hráče, nicméně tento záměr mu nevyšel. Následně byl tentýž fotbalista povalen na zem.
     
    4
    Úvodní rohový kop tohoto klání nepřinesl nic nebezpečného, naopak rodící se protiútok Moreirense musel hasit Defendi.
     
    3
    Agra si to namířil po pravém křídle, kde se následně odhodlal k centru. Jeho pokus ale skončil na noze protihráče, následovat bude roh.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Aves: Quim – Rodrigo, Galo, Rodrigo Defendi, Petrolina – Machado, V. Gomes, Falcao – Agra, Derley, Amilton.
    Náhradníci: Facchini – Santana, Falcone, Ponck, Gauld, M. Baldé, Arango.

    Moreirense FC: Jhonatan – Sagna, Micael, Belkaroui, R. Lima – Schons, Semedo, Neto, Arsénio – Aouacheria, Cádiz.
    Náhradníci: Dos Prazeres – de Carvalho, Kouao, I. Santos, Sayed, Ramires, Peña.

    Rozhodčí: Esteves – Teixeira, Cidade.
     
    Moreirense FC

    Ještě o něco hůře je na tom hostující celek dnešního utkání. Moreirense se totiž nachází těsně nad sestupovými příčkami, přičemž na první sestupovou pozici činí náskok pouze lepšího skóre. Moreirense v minulém kole zaznamenalo teprve druhou ligovou výhru v letošním ročníků. Ta první se datuje až do měsíce září, kdy si tento celek poradil s Estorilem. Co se týče útočné vazby, tam se Moreirense nachází na samotném chvostu statistik. Z uplynulých patnácti utkání totiž nastřílelo pouze jedenáct branek.
     
    CD Aves

    Fotbalistům Avesu se v letošní sezóně vůbec nedaří, neboť se momentálně nacházejí až na čtrnácté pozici. Ideální není ani forma z posledních zápasů, neboť poslední výhra je stará necelý měsíc. Aves je zároveň pátým nejhůře střílejícím týmem soutěže, naopak defenzíva je na tom o něco lépe. Nejlepším střelcem tohoto celku je Salvador Agra, jenž nastřílel tři branky. Druhým v pořádí je Paulo Machado, který má na kontě o jednu branku méně.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi CD Aves a Moreirense FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    David Suchý

    Branky: 77. Jhonatan (vla.) – 19. Arsénio, 39. Derley (vla.)

    Karty:   28. Derley (CDA), 45+1. Amilton (CDA), 90+5. Petrolina (CDA) – 28. Belkaroui (MRE), 62. Neto (MRE), 75. Schons (MRE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 20:16.
    CD Aves: Quim – Rodrigo, Galo, Rodrigo Defendi, Petrolina – Machado (83. Gauld), V. Gomes (40. Arango), Falcao – Agra (60. Falcone), Derley, Amilton.
    Náhradníci: Facchini – Santana, Falcone, Ponck, Gauld, M. Baldé, Arango.

    Moreirense FC: Jhonatan – Sagna, Micael, Belkaroui (52. I. Santos), R. Lima – Schons, Semedo, Neto, Arsénio (73. de Carvalho) – Aouacheria, Cádiz (87. Ramires).
    Náhradníci: Dos Prazeres – de Carvalho, Kouao, I. Santos, Sayed, Ramires, Peña.

    Rozhodčí: Esteves – Teixeira, Cidade
    bahis siteleri