Newport County AFC – Leeds 2:1 (kon.) | Tottenham – Wimbledon 3:0 (kon.) | Nottingham – Arsenal 4:2 (kon.)
konec
Nottingham Forest
4:2 (2:1)
Arsenal FC
Neděle 07.01.2018, 17:00FA Cup • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Nottingham Forest FC

    Nottingham v poslední době neprožívá ve druhé lize příliš zářivé časy. V tabulce je po šestadvaceti duelech až na 14. místě s celkovým počtem 32 bodů.
    Slavné to není ovšem ani v jeho obranné činnosti, která je se 42 obdrženými brankami jedna z nejhorších v soutěži a v tomto ohledu má tedy rozhodně co zlepšovat.
    Jeho forma v posledních zápasech rovněž nikterak neoslňuje. Z posledních pěti střetnutí totiž nasbíral pouhé 2 body. Do dnešního utkání navíc vstupuje v roli outsidera, ale i přes všechny nepříznivé okolnosti se pokusí favorizovaný Arsenal minimálně potrápit.
     
    Arsenal FC

    Arsenal je na tom sice lépe než jeho dnešní soupeř, ale i tak nemůže být se svým 6. místem v Premier League spokojen. Na svém kontě má 39 bodů a s dvoubodovou ztrátou stíhá pátý Tottenham.
    Do první šestky patří rovněž i ve statistice vstřelených gólů, když jich v dosavadním průběhu nasázel hned 40.
    Londýnský klub v dnešním zápase musí myslet jednoznačně na vítězství, protože se od něj, jakožto od obhájce trofeje, nic jiného nečeká.
     
    Poslední vzájemné utkání

    20.9.2016 Nottingham – Arsenal 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    Nottingham Forest FC: Smith – Lichaj, Worrall, Mancienne, Traoré – Osborn, Vaughan – Brereton, Dowell, Cash – Clough
    Náhradníci: Henderson – Mills, McKay, Bouchalakis, Walker, Cummings, Vellios

    Arsenal FC: Ospina – Debuchy, Mertesacker, Holding – Nelson, Willock, Elneny, Maitland-Niles – Wallcot, Iwobi – Welbeck
    Náhradníci: Macey – Chambers, Osei-Tutu, Da Silva, Reine-Adelaide, Akpom, Nketiah

    Rozhodčí: Moss – Massey, Smart.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, kde se právě schyluje k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první se pokusili založit útočnou akci hosté, ale poté byli vysokým napadáním domácích donuceni k bezduchému nákopu a o míč tak záhy přišli.
     
    2
    Ta samá situace byla k vidění i na druhé straně. K míči se však málem po odkopu Smitha dostali jeho kolegové, ale nakonec vše lépe vyznělo pro Arsenal.
     
    3
    Nyní si hosté poměrně zahrávali s míčem v okolní vlastní šestnáctky, ale situaci zvládli a po jejich protiútoku budou zahrávat rohový kop.
     
    4
    Proti němu se ovšem Nottingham dokázal bez jakýchkoliv problémů ubránit a míč dostává do bezpečné vzdálenosti od své šestnáctky.
     
    5
    Vzápětí je pískán ofsajd domácího týmu, jehož útočník si přeci jen neodpustil zakončení po hvizdu sudího. Obejde se to však bez žluté karty.
     
    6
    Už už se zdálo, že se do první vážnější akce dostane Nottigham, ale rána jednoho z jeho hráčů byla velmi slabá a Ospina míč v pohodě schoval do rukavic.
     
    7
    Na druhé straně se pokusili zahrozit i hosté. To by však musel Walcott lépe přihrát před bránu. Míč po jeho pasu končí v náruči brankáře Smithe.
     
    8
    Domácí opět nedali ani píď prostoru svému soupeři na rozehrávku a Ospina tak jen svým odkopem odevzdal míč Nottinghamu.
     
    9
    Per Mertesacker nyní zvládl vzdušný souboj se svým soupeřem na půli hřiště a získal tak míč pro své barvy.
     
    10
    Domácí nyní obléhali svého soupeře v okolí šestnáctky, ale k centru se neodhodlali. Po pokusu o průnikovou přihrávku však budou mít možnost rohového kopu.
     
    11
    S ním si však hravě poradila obrana Arsenalu a do brejku mohl vyrazit Nelson. Ten si však míč příliš předkopl a včasným skluzem poté zasáhl jeden z fotbalistů Nottignhamu.
     
    13
    Po krátké odmlce o sobě dal v útoku vědět Arsenal. Hlavička Welbecka z hranice penaltového puntíku šla ovšem mimo bránu a bude z toho jen odkop v podání Smithe.
     
    14
    Hlavní rozhodčí nyní odpískal ruku Breretona, který si nedovoleně počínal při zpracování míče na polovině hřiště. Míč tedy bude mít Arsenal.
     
    15
    Pěknou přihrávkou nyní zkoušel Elneny oslovit nabíhajícího Walcotta, avšak na poslední chvíli dobře zasáhl domácí zadák.
     
    16
    Hosté si vzápětí pokusili zahrozit centrem z pravé strany, avšak hráči londýnského celku na míč v pokutovém území nedosáhli.
     
    17
    Domácí obrana poté ustrážila hostující hráče na pravé straně, kteří se snažili vybojovat rohový kop. Následovat bude odkop od brány Nottinghamu.
     
    18
    První velká šance zápasu jde na konto domácích! Z levé strany přišla přihrávka podél pokutového území a Ospina měl co dělat, aby střelu Cashe na zadní tyč vyškrábl konečky prstů na rohový kop.
    18. Střelu Cashe na zadní tyč vyškrábl konečky prstů Ospina.
     
    19
    Ten však Arsenal dokázal ubránit a stejně úspěšný byl i při jeho opakování. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    20
    Nottingham právě vstřelil branku!
    A nyní jsou domácí za svůj přístup a aktivní hru odměněni vedoucím gólem! Forest měli k dispozici přímý volný kop z pravé strany. K jeho exekuci se postavil Dowell, jenž stříleným centrem našel přesně hlavu ERICA LICHAJE, jenž si naběhl nikým nehlídán ze zadní tyče až do malého vápna před Ospinu a z bezprostřední blízkosti rozjásal příznivce svého týmu.
    20. Eric LICHAJ - 1:0
     
    22
    Arsenal se poté ovšem tlačí do útoku a bude mít k dispozici rovněž standardní situaci.
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak Londýňané nenechali na odpověď dlouho čekat a máme zde opět nerozhodný stav! Theo Walcott posadil míč přesně na hlavu svého spoluhráče, jenž namířil svůj pokus pouze do tyče. K odraženému míči se však dostal PER MERTESACKER, který si v houšti těl míč bleskurychle zpracoval a a přesnou střelou srovnává na 1:1.
    23. Per MERTESACKER - 1:1
     
    25
    Arsenal se poté znovu vydal do útoku, ale tentokrát z jeho akce nic nebylo a musí to tedy zkoušet znovu.
     
    27
    O dvě minuty později měl k dispozici standardní situaci z pětatřiceti metrů. Po rozehrávce nakrátko však vzápětí o míč přišel.
     
    29
    Dalším nedovoleným zákrokem na půli hřiště si pomohli domácí, kteří se tak znovu budou muset bránit náporu soupeře.
     
    30
    Následně přišla poměrně nepřesná přihrávka na hrot útoku, kde Welbeck v žádném případě být nemohl a bude z toho jen aut pro Arsenal.
     
    31
    Iwobi nyní dostal míč proti noze na dvaceti metrech, ale svou technickou ranou hodně přestřelil bránu Nottinghamu.
     
    32
    Tak to byla tutovka domácích! Po takovém obranném skluzu na vlastní polovině propadl míč za obranu a na Brereton si řítil na Ospinu. Domácího útočníka sice stihl zakřižovat Mertesacker, ale ten mu udělal chytrou protisměrnou kličku na hranici šestnáctky a poté před ním byl jen gólman Arsenalu. Ten však proti jeho střele vytasil fantastický zákrok, kterým podržel svůj celek.
    32. Brereton nedokázal překonat fantastického Ospinu
     
    33
    Za malou chvíli se Brereton podle všeho vyhnul ofsajdové pasti, ale u míče byl tentokrát rychleji Ospina, který jej schoval do rukavic.
     
    35
    Nyní hru kontroluje Arsenal, který kombinuje s míčem podél půlící čáry a hledá skulinku v soupeřově obraně.
     
    36
    V ofsajdu byl lapen také Welbeck, a tak s nadějné akce Gunners sešlo. Bude se kopat proti jejich brance.
     
    38
    Pokus o další průnik do šestnáctky Forest se hostům nepovedl, ale po ztrátě domácích mohou pokračovat v útočení.
     
    39
    Theo Walcott si to namířil rovnou do šestnáctky, odkud servíroval přihrávku pod sebe. Tou však nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, což je velká škoda pro Arsenal.
     
    40
    Iwobi si sice dokázal narazit se svým kolegou na hranici pokutového území, ale poté špatnou přihrávkou přišel o míč a navíc je pískán faul na domácího Cashe.
     
    41
    Arsenal si opravdu vzadu zahrává! Nyní se Brereton opět vyhnul ofsajdu a řítil se z boku na Ospinu. Ten si ovšem na jeho střelu na zadní tyč počíhal a dokázal jej vyrazit.
    41. Brereton se opět vyhnul ofsajdu a řítil se z boku na Ospinu.
     
    43
    Ještě než domácí uvedou míč do hry po autovém vhazování, šel se hlavní sudí ujistit, že je brankář Arsenalu v pořádku po jednom ze soubojů. Vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    44
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Naprostá euforie vypuká na stadinu Nottighamu! Hosté si tak dlouho koledovali o druhou branku a ta také po zásluze přichází. Centr z pravé strany se ještě neujal, když jej zadáci Arsenalu dokázali odvrátit pryč. K jejich smůle to bylo však pouze na hranici šestnáctky přímo do míst, kde se pohyboval ERIC LICHAJ, jenž si následně míč zpracoval na prsa a poté krásným volejem trefil horní růžek. Ospina zůstal jen zkoprněle stát.
    44. Eric LICHAJ - 2:1
     
    45
    V prvním poločase hlavní sudí nastaví 2 minuty.
     
    45+2
    V tomto poločase se již pravděpodobně nic nestane. Do konce zbývá pár vteřin a domácí budou vhazovat na své polovině hřiště.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První půle zápasu je za námi a rozhodně se bylo na co koukat. Arsenal odehrál tuto část hry velmi ledabyle v obranné fázi a přišel také po zásluze trest. Ve 20. minutě na naběhl na centr Dowella Eric Lichaj, jenž zblízka překonal Ospinu. Arsenal však bleskově dokázal reagovat po standardní situaci, když se po odrazu od tyče prosadil přesnou střelou Per Mertesacker. Ve zbytku poločasu hosté přečkali ještě několik tutovek domácích, ale ve 44. minutě již inkasovali podruhé. To se podruhé v utkání trefil Eric Lichaj a nebyl to ledajaký gól. Po odvráceném centru si míč zpracoval na hranici šestnáctky na prsa a poté jej napálil nechytatelně do šibenice. Nottigham díky jeho trefám vede po 45 minutách 2:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nelson se při svém průniku po levé straně dostal již za čáru, a tak byl jeho centr zbytečný. Následovat bude odkop od brány Nottinghamu.
     
    48
    Následná kombinace hostů na levé straně rovněž neslavila úspěch, ale i přesto zůstanou hráči londýnského klubu u míče.
     
    49
    Brereton poté svedl rychlostní souboj s Merstesackerem, který sice vyhrál, avšak posléze přispěchal kapitánovi Arsenalu na pomoc jeho kolega a společnými silami domácího forvarda o míč připravili.
     
    50
    Smith si poté smlsnul na centru Debuchyho, který mířil do prostoru malého vápna. Forest tak mohou přejít do útočné fáze.
     
    52
    Arsenal je o poznání aktivnějším celkem než v první půli. Aby také ne, když prohrává na půdě druholigového celku. Dalším průnikem Nelsona po levé straně si však k vyrovnání nepomůže.
     
    53
    Nelson si znovu nedokázal prosadit na své straně. Při pokusu u zasekávačku mu domácí zadáci míč odebrali.
     
    54
    Hosté nyní pěkně zakombinovali na pravé straně, ale Debuchyho centr našel jen kopačky domácího hráče, který míč uklidil do bezpečí.
     
    55
    Maitland-Niles sice nechal projet svého soupeře do zámezí chytrou zasekávačkou, ale jeho následný centr proletěl pokutovým územím a bude se odkopávat od brány domácích.
     
    56
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Zach Clough, přichází Tyler Walker.
     
    57
    Hosté se nyní zlobí na sudího, který neodpískal zákrok na Nelsona v pokutovému území. Podle všeho se totiž jednalo o čistý souboj. Následně nařídil po faulu Holdinga standardní situaci pro Nottingham.
     
    59
    Domácí se na útočné polovině sice příliš neohřáli, ale následně dokázali zastavit brejk Arsenalu, který se ovšem i poté může hnát z vyrovnáním.
     
    60
    Veškeré dění se nyní stěhuje k pokutového území domácích, protože Arsenal má k dispozici poměrně zajímavý přímý volný kop.
     
    61
    Theo Walcott s ním ovšem nenaložil vůbec dobře. Svůj centr poslal jen do rukavic Smithe.
     
    61
    A znovu byl v akci Brereton. Ten po centru z levé strany vybojoval na přední tyči roh pro domácí.
     
    62
    Ten ovšem Arsenal dokázal odvrátit a poradil si i následnou střelou z větší vzdálenosti, která neměla ani zdaleka gólové parametry.
     
    63
    Zkušeně si počínal nyní Vaughan. Ten si na vlastní šestnáctce zpracoval Debuchyho centr z pravé strany a místo bezduchého odkopu rozehrál se svým brankářem.
     
    64
    Tak pozor! Holdind v rohu pokutového území poslal k zemi Cashe a bude z toho penalta pro Nottigham!
     
    64
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok na rozdíl dvou gólů a situace je pro Arsenal ještě složitější! BEN BRERETON si postavil míč na značku pokutového kopu a vybral si opačnou stranu brány než gólman Ospina. Forvard Nottinghamu je tak odměněn za svou aktivitu v dnešní utkání třetí brankou do sítě hostů.
    64. BRERETON - 3:1
     
    65
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Joseph Willock, přichází Edward Nketiah.
     
    66
    Hostům nyní nezbývá nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku, jesti chtějí ještě s tímto utkáním něco udělat.
     
    68
    Forest se teď s ničím nepárali a odkopli míč z vlastní šestnáctky až k Ospinovi, který jej vrací na kopačky svých spoluhráčů. Vzápětí však špatně přihrál Holding a balon tak končí v autu.
     
    69
    Přetažený centr nemohl najít nikoho z domácích. Ospina si již míč staví k odkopu, protože jeho celek nemá času nazbyt.
     
    70
    Tato stoprocentní šance by Arsenal mohla mrzet! Po chytré patičce prošel míč domácímu obránci mezi nohama a Nketiah se po šikovné zasekávačce ocitl tváří v tvář Smithovi. Ten ovšem skvěle vyběhl a střelu hostujícího útočník vyrazil.
    70. Smith skvěle vyběhl a střelu hostujícího útočník vyrazil.
     
    72
    Arsenal se sice snaží alespoň o kontaktní branku, která však zatím nepřichází. Čas se mu navíc neúprosně krátí.
     
    74
    Je sice hezké, že hosté útočí, ale musí také dávat pozor na zadní vrátka. Domácí však dva své brejky nezakončili ani střelou a stále tak vedou o dvě branky.
     
    75
    Nyní hosté trpělivě kombinují na polovině soupeře. Nottingham cítí, že je velmi blízko velkému vítězství, a tak velmi pečlivě brání.
     
    76
    Brankář Smith teď vyskočil ze všech nejvýše a stáhl si míč po centru do svých rukavic, za což sklidil potlesk zaplněných tribun.
     
    77
    Theo Walcott si pěkně naběhl na obranu, ale po křižné přihrávce již nedokázal najít své spoluhráče v pokutovém území. Arsenal ale může pokračovat v tlaku na útočné polovině.
     
    78
    Po centru Walcotta do šestnáctky a hlavičce jednoho z hostů se Arsenal dožadoval penalty. Avšak marně.
     
    79
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak a je zaděláno na drama! K přihrávce za obranu měl sice DANNY WELBECK dále než brankář Smith, ale ten při svém sklouznutí po trávníku míč neudržel ve svých rukavicích a hostující útočník následně pohodlně trefuje odkrytou bránu Nottinghamu.
    79. Danny WELBECK - 3:2
     
    80
    S touto ranou nemohl mít Ospina žádné starosti. Střela z hranice vápna byla totiž velmi slabá a navíc letěla přímo doprostřed brány.
     
    81
    Krátké ošetření si nyní vyžádal jeden z hráčů domácího celku, který je lékaři doprovázen za hrací plochu. Hra bude vzápětí pokračovat.
     
    82
    Hostům zbývá zhruba 10 minut i s nastavením na vyrovnání a jeho hráči jsou nyní nastěhování na polovině soupeře.
     
    83
    Welbeck se hodně zlobí na sudího, že po zákroku na jeho osobu není pískána penalta. O faul se však nejednalo a míč poté doskákal u zadní tyče až do autu.
     
    84
    Pozor, pozor! Debuchy podťal Traorého při smělém průniku a je z toho druhá penalta pro domácí! No to jsou věci!
     
    84
    Debuchy vidí navíc za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    85
    Navíc kartu barvy žluté inkasuje za protesty i David Ospina. Na pokutovém kopu to ovšem nic nezmění.
     
    85
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Panečku, jsme blízko velké senzaci FA Cupu, kdy je obhájce titulu na pokraji vyřazení! KIERAN DOWELL při své penaltě sice podklouzl, ale i přesto poslal míč pod břevno doprostřed brány. Hosté sice ještě u sudího reklamovali nejspíš to, že se Dowell dotkl míče dvakrát, než jej poslal do sítě, ale hlavní rozhodčí po konzultaci se svým kolegou gól uznal.
    85. Kieran DOWELL - 4:2
     
    86
    I Per Mertesacker vidí za své protesty žlutou kartu.
     
    87
    Hosté dále protestovali u sudího, ale nebyly jim jejich výlevy nikterak platné.
     
    87
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Matty Cash, přichází Barry McKay.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Chuba Akpom.
     
    89
    Domácí ovšem budou tento duel dohrávat o deseti! Joe Worall zajel zezadu na polovině hřiště do svého soupeře a od sudího vidí přímo červenou kartu!
    89. Červená karta
     
    90
    Hlavní rozhodčí přidává 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Arsenal mohl ještě v závěru zkorigovat stav! Na hranici šestnáctky však Smith parádně vytěsnil lob soupeře a dobíhající Walcott míč z velkého úhlu napálil jen do boční sítě.
    90+2. Walcott míč z velkého úhlu napálil jen do boční sítě.
     
    90+3
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Kieran Dowell, přichází Matt Mills.
     
    90+4
    Arsenal je sice usazený na soupeřově polovině, ale je jisté, že obhájce titulu v FA Cupu končí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Senzace je dokonána! Již v první půli domácí naznačili, že by mohli být pro Arsenal hrající s několika náhradníky velkým probléme. Hostům však varování v podobě prvního gólu po hlavičce Erica Lichaje nestačilo. Na to totiž o tři minuty později reagoval vyrovnávací trefou Per Mertesacker. V závěru půle ovšem přidal krásný druhý gól znovu Lichaj a Forest tak vedli v poločase 2:1.
    Kdo čekal velký obrat Londýňanů, byl na omylu. Ti sice vstoupili do druhé půle aktivněji, ale byl to Nottigham, kdo se opět prosadil. Po faulu Holdinga se kopala penalta pro Arsenalu a tu bezpečně proměnil skvělý zápas hrající Ben Brereton. Danny Welbeck sice v 79. minutě snížil po obrovské hrubici gólmana Smithe, avšak poslední slovo měli domácí. Ti totiž po faulu Debuchyho kopali druhý pokutový kop a i ten dokázali proměnit. Kieran Dowell sice při svém pokusu podklouzl, ale i přesto se trefil pod břevno londýnské brány. Hosté ještě reklamovali u sudího dvojí dotek Dowella, ale ten po konzultaci s pomezním asistentem branku uznal. Arsenalu nepomohlo ani vyloučení Woralla v 89. minutě a po výsledku 4:2 končí obhájce poháru hned v jeho prvním kole.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (19:08:00)

    Radomír Fukala

    Branky: 20. Lichaj, 44. Lichaj, 64. Brereton (pen.), 85. Dowell (pen.) – 23. Mertesacker, 79. Welbeck

    Karty:   84. Debuchy (ARS), 85. Ospina (ARS), 86. Mertesacker (ARS)   89. Worall (NOT)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:2.
    Nottingham Forest: Smith – Lichaj, Worrall, Mancienne, Traoré – Osborn, Vaughan – Brereton, Dowell (90+3. Mills), Cash (87. McKay) – Clough (56. Walker)
    Náhradníci: Henderson – Mills, McKay, Bouchalakis, Walker, Cummings, Vellios

    Arsenal FC: Ospina – Debuchy (87. Akpom), Mertesacker, Holding – Nelson, Willock (65.Nketiah), Elneny, Maitland-Niles – Walcott, Iwobi – Welbeck
    Náhradníci: Macey – Chambers, Osei-Tutu, Da Silva, Reine-Adelaide, Akpom, Nketiah

    Rozhodčí: Moss – Massey, Smart

    Diváci: 27 182
    bahis siteleri