USA – Kanada 6:2 (kon.) | Německo – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 2:0 (kon.)
Finsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Německo
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Švýcarsko
Úterý 09.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Švýcarky tak prohrávají i třetí zápas ve skupině, Němky se naopak dostávají před český tým na pět bodů. A to znamená jediné. Večer musíme jakýmkoli výsledkem, ať už v normální hrací době, nebo v prodloužení či na nájezdy, porazit Finsko, abychom mohli do čtvrtfinále! Jinak nás čeká jenom boj o záchranu.
     
    Švýcarky v posledních devatenácti sekundách asi soutěžily o to, která z nich déle udrží puk u mantinelu. Se snahou o vyrovnání to nemělo skutečně zhola nic společného.
     
    59:35
    ...a od mantinelu taky ne. Bože můj!
     
    59:04
    Švýcarky znovu v šesti bez gólmanky!
     
    56:22
    Neuvěřitelné! Němky získaly kotouč a Švýcarky během hry vrátily na led svou gólmanku, která bleskově zaplula do branky! Tohle jsem zatím viděl snad jen v NHL, tedy myslím počítačovou hru!
     
    56:06
    Němky ze středního pásma netrefily prázdnou bránu.
     
    55:16
    Švýcarky hrají power-play! Ale pořád ten stejný vzorec. Rüediová to ze své pozice falešné obránkyně prostě neprostřelí.
     
    55:04
    Švýcarská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    54:56
    Lisa Rüediová bombou od modré čáry trefila clonící hráčku, která se složila k ledu. Švýcarská tahounka po chvíli vypálila znovu, a znovu to schytala ta samá Němka! To byl masakr...
     
    54:18
    Odražený kotouč nezvládla jedna ze Švýcarek dorazit na místo určení.
     
    54:06
    Lilli Welckeová (GER) je vyloučena za podražení.
     
    54:06
    Je tady nejen zametání ledu, ale taky švýcarská přesilovka. Teď, nebo nikdy!
     
    52:48
    Puk od Rüediové vyrazila Mayová před sebe, ale další Švýcarka se po něm musela natahovat a dřív ho odpálila soupeřka.
     
    47:35
    Luisa Welckeová (GER) je vyloučena za podražení.
     
    47:35
    Lisa Rüediová se už už řítila na bránu, ale v poslední chvíli ji podtrhla soupeřka! Nevím, zda jako první netrefila puk, každopádně jediné důležité je teď to, že Švýcarky dostávají přesilovku.
     
    46:20
    Německá útočnice vyhrála souboj u hrazení, na druhé straně měla spoluhráčku. Poslední švýcarská obránkyně se ale do cesty přihrávky položila a kotouč zblokovala za branku.
     
    44:25
    Sydney Bertaová dostala puk přes protivnici, ale už ne tělo. Protlačila se přes ní na poslední chvíli, to už proti kotouči vyjela Mayová.
     
    39:39
    Německá kapitánka Celina Haiderová z levého kruhu netrefila částečně volnou branku!
     
    38:55
    A byl tam i faul, Sydney Bertaová (SUI) je vyloučena za držení.
     
    38:55
    Švýcarky si rozebraly své protivnice až katastrofálním způsobem, což vedlo k obrovské šanci pro Nickischovou. Střelou na druhou tyčku naštěstí Maurerovou nepřekonala!
     
    34:27
    Dvojice švýcarských hokejistek vyrazila do přečíslení. Střílela Zimmermannová, ale Maurerová puk vyrazila. Dojíždějící hráčka ho pak v rychlosti nedokázala zamést do odkryté klece!
     
    31:59
    Švýcarský tlak zesílil, ale znovu neuspěla ani Ryhnedová, ani její dorážející spoluhráčka.
     
    30:23
    Schovanou dělovku Rahel Enzlerové vytěsnila Mayová špičkou pravého betonu!
     
    30:08
    Hned po vhazování přes německou střídačkou faulovala Nina Christofová (GER), což přináší Švýcarsku první přesilovku. To by chtělo využít!
     
    29:05
    Na druhé straně jsme napjatě sledovali přečíslení dvou proti jedné, které skončilo na vyrážečce Saskie Maurerové!
     
    25:59
    Rüediová obětavě skočila do německé rány. Ta se pak odrazila k jiné volné hráčce, která skákavý kotouč naštěstí nezpracovala!
     
    25:10
    Jedna ze Švýcarek perfektně vypíchla soupeřkám na modré čáře puk a řítila se dopředu. Měla větší rychlost, bála se ale s pukem natočit na forhendové zakončení, aby jí ho dojíždějící obránkyně nevypíchla. Bekhend byl moc málo důrazný na to, aby Mayovou překvapil.
     
    24:13
    Třetí menší trest pro Švýcarsko. Janine Hauserová (SUI) pyká za podražení.
     
    24:04
    Švýcarky po vhazování propadly a na jejich branku se řítily tři Němky proti dvěma obránkyním, střelu z osy likviduje Maurerová pravým betonem.
    21:18 Lilli WELCKEOVÁ - 2:1
     
    21:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pasivita se Švýcarkám nevyplatila, podruhé v zápase prohrávají. A tentokrát si Saskia Maurerová vybrala slabší chvilku. Z mezikruží střílela LILLI WELCKEOVÁ a když se k ní puk vrátil, vypálila znovu. Brankářka ho těsně propustila mezi betony do sítě a je to 2:1. Asistence: Luisa Welckeová, Anna-Maria Nickischová.
     
    12:09
    Je tady druhá přesilovka pro německý výběr. Jessica Schlegelová (SUI) pyká za podražení.
    07:06 ENZLEROVÁ - 1:1
     
    07:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Góóól, Švýcarsko bleskově vyrovnává! Němky sice poměrně účinně napadaly, jenže pak zapomněly na zadní vrátka. Těmi pronikly do přečíslení dvou proti jedné Sinja Leemannová s RAHEL ENZLEROVOU a druhá jmenovaná střelou za vyrážečku neomylně rozvlnila síť – 1:1! Asistence: Sinja Leemannová.
    04:55 BÄROVÁ - 1:0
     
    04:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Špatný start pro Švýcarky i pro nás. Němky totiž úvodní přesilovku znovu využívají a ujímají se vedení! Lilli Welckeová vrátila puk zpátky před první tyčku NAEMI BÄROVÉ, která i téměř z nulového úhlu trefila odkrytou svatyni – 1:0! Asistence: Lilli Welckeová.
     
    03:32
    Je tu první vyloučení zápasu. Švýcarky hrály v šesti, a tak jdou na dvě minuty do čtyř. Trest odpyká Tina Brandová (SUI).
     
    01:39
    Druhý švýcarský útok měl blízko k otevíracímu gólu. Jedna z hráček prošla až před gólmanku Mayovou, která vykopla její slabší bekhend pravým betonem!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Bärová (Lilli Welckeová), 22. Lilli Welckeová (Luisa Welckeová, Nickischová) – 8. Enzlerová (Leemannová)


    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová (A), Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová (A), Schmitzová, Fiedlerová – Haderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Luisa Welckeová, Lilli Welckeová – Bärová, Dopheideová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová. Trenér: Tommy Kettner.
    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Gianolaová, Vallariová (A), Hauserová, Lutzová, Ingoldová, Sina Bachmannová (A) – Rüediová, Enzlerová, Leemannová – Bertaová, Pagnamentaová, Schlegelová – Zimmermannová, Ryhnerová, Brandová – Staubová, Sara Bachmannová, Emmeneggerová. Trenér: Steve Huard.

    Rozhodčí: Nakajamaová (JPN), Kontturiová – Puhakkaová (obě FIN), Mochovová (RUS).
    bahis siteleri