Hertha – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Pátek 19.01.2018, 20:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a někdy příště se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou. (22:36:24)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:12.
     
    Je dobojováno, Hertha s Borussií si z dnešního utkání odnáší bod za remízu 1:1. První poločas tohoto mače příliš atraktivní podívanou nenabídl, jedinou šanci si vypracoval Lazaro, jenž z přímého kopu mířil těsně vedle bližší tyče. Krátce po návratu ze šaten ale domácí poslal do vedení Davie Selke, inkasovaná branka ale favorizovanou Borussii paradoxně nakopla. Pulisice ještě stačil vychytat Kraft, v jednasedmdesáté minutě ale po Sanchově centru srovnal Šindži Kagawa. Závěrečná desetiminutovka nabídla několik příležitostí Dortmundu, Sancho ale zacílil těsně vedle, Isak zase trefil horní tyč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Darida si na kraji hrací plochy počkal na Juliana Weigla a taktickým faulem přerušil rodící se akci Borussie. Hlavní sudí neměl na vybranou, žlutá karta je udělena zcela oprávněně.
     
    90+2
    Kagawa se protáhl po pravém křídle a nacentroval přesně do míst, kde se pohyboval Alexander Isak. Ten místo střely z první sklepával na Jarmolenka, těsně před ukrajinským záložníkem ale míč odklidil Lustenberger.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo utkání skončí nerozhodně?
     
    90
    Valentino Lazaro mohl pálit, místo toho se ale rozhodl pro přihrávku na Leckieho, ten byl však přistižen v ofsajdovém postavení. Opakovaný záběr ale ukázal, že pomezní sudí tentokráte chyboval.
     
    89
    Šanci na rychlou protiakci teď dostal Mathew Leckie, s míčem se ale daleko nedostal, krátce po přechodu na obrannou polovinu soupeře jej totiž díky fantastickému obrannému skluzu odzbrojil Ömer Toprak.
    87.
     
    87
    Tlak ze strany hostí pokračoval, při Herthě nyní stáli všichni svatí. Po Schürrleho nahrávce si Alexander Isak pustil balon do běhu a poté jej z ostrého úhlu napálil na branku, Krafta ale zachránila horní tyč.
    86.
     
    86
    Dortmundští v posledních minutách naprosto dominují, nyní spálili další možnost na obrat ve skóre! Na hranici vápna stojící Kagawa po rohovém kopu oslovil uvolňujícího se Isaka, který ale zacílil mimo tři tyče.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    85
    Povedená rána! Míč se po hlavičkovém souboji odrazil příhodně pro za šestnáctkou číhajícího Jeremyho Toljana, jenž se do něj opřel z první a pořádně protáhl Krafta. Následovat bude rohový kop Borussie.
     
    84
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Vladimír Darida.
    83.
     
    83
    Dortmund se mohl poprvé v tomto mači dostat do vedení! Toljanova přihrávka oslovila na hranici ofsajdu se pohybujícího Schürrleho, jenž připravil gólovku pro Jadona Sancha, ten ale dodal balonu opačnou rotaci a zamířil mimo tři tyče.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 46. Selke (Lazaro) – 71. Kagawa (Sancho)

    Karty:   72. Lazaro (HER), 73. Weiser (HER), 90+3. Darida (HER) – 29. Pulisic (DOR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:12.
    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Maier, Skjelbred – Lazaro, Duda (77. Leckie), Kalou (84. Darida) – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Darida, Leckie, Langkamp, Mittelstädt, Ibišević.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Toljan – Weigl, M. Götze (67. Isak), Kagawa – Pulisic (85. Jarmolenko), Schürrle, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Jarmolenko, Isak, Akanji, G. Castro.

    Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach

    Diváci: 65 893
    bahis siteleri