Ath. Bilbao – Eibar 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (0:0)
SD Eibar
Pátek 26.01.2018, 21:00 • San Mamés Stadium, Bilbao • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Ve 21. kole španělské LaLigy se proti sobě utkají týmy Athletic Bilbao a SD Eibar. Naposled se spolu tato mužstva utkala před pěti měsíci ve 2. kole. V domácím prostředí se představil Eibar, ale byli to hosté, kteří šli ve 38. minutě do vedení, když se prosadil Aduriz. Zápas byl vyrovnaný, ale branka už nepadla. Navíc v 90+1. minutě dostal druhou žlutou kartu, tudíž červenou Jordan. Nyní se bude hrát na stadionu San Mamés v Bilbau. Tento stánek nabídne kapacitu pro 53 289 diváků.
     
    Athletic Bilbao:

    Bilbao se momentálně nachází na dvanáctém místě s dvaceti šesti body a skóre 23:22. V posledním utkání zavítalo na půdu Getafe. Už ve 13. minutě se prosadil hostující Williams, ovšem domácí srovnali ve 21. minutě, když proměnil pokutový kop Molina. Ve 48. minutě dostali možnost kopat penaltu i hosté a Garcia si sní poradil. O tři minuty později, ale rozhodčí odpískal už druhý pokutový kop ve prospěch Getafe, tentokrát jí ale Molina neproměnil. Nakonec ale domácí srovnali v 74. minutě po brance Angela. Nakonec utkání skončilo remízou 2:2. Nejlepším střelcem je se sedmi góly Aduriz. Hlavním trenérem je José Ángel Ziganda.
     
    Posledních pět zápasů Athletic Bilbao:

    LaLiga: Getafe 2:2 Ath. Bilbao
    LaLiga: Espanyol 1:1 Ath. Bilbao
    LaLiga: Ath. Bilbao 2:0 Alaves
    LaLiga: Betis 0:2 Ath. Bilbao
    LaLiga: Ath. Bilbao 0:0 Real Sociedad
     
    SD Eibar:

    Eibar se aktuálně nachází na osmém místě s dvaceti osmi body a skóre 25:32. Naposled se představil v domácím prostředí s Malagou. Už v 16. minutě poslal hosty do vedení En Nesiry. Nakonec ale zápas skončil remízou 1:1, když v 76. minutě srovnal Kike. Nejlepším střelcem je se šesti góly Charles. Hlavním trenérem je José Luis Mendilíbar.
     
    Posledních pět zápasů Eibaru:

    LaLiga: Eibar 1:1 Malaga
    LaLiga: Eibar 0:1 Atl. Madrid
    LaLiga: Las Palmas 1:2 Eibar
    LaLiga: Eibar 4:1 Girona
    LaLiga: Eibar 2:1 Valencia
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Herrerín – Lekue, Etxeita, Núñez, Saborit – M. Rico, Iturraspe – I. Williams, Raúl García, Susaeta (C) – Aduriz.
    Náhradníci: Simón – Yeray, I. Córdoba, Etxebarria, Merino, San José, Vesga.

    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis (C), Arbilla, Juncà – Escalante, Diop – Alejo, Orellana, Inuj – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Capa, Bébé, Charles, Dani García, Jordán, Lombán.

    Rozhodčí: Mario Melero López.
     
    Hráči již jsou na hrací ploše a následuje podání rukou. Za pár chvil hlavní rozhodčí Mario Melero López utkání zahájí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postaralo domácí Athletic Bilbao.
     
    2
    Potom co se míč dostal do zámezí následuje autové vhazování pro hosty z Eibaru. Následně se ale míč dostal opět mimo hrací plochu a míč vhodí do hry domácí hráč.
     
    3
    Nyní se hostující obránce pokusil o nákop na pravou stranu, kde byl Iván Alejo, ale obránce Bilbaa vyskočil výš, každopádně následně odhlavičkoval míč jen do zámezí.
     
    4
    Hostující hráč málem překvapil domácího brankáře Iaga Herrerína, když napřáhl z nějakých třiceti metrů, ale jeho pokus skončil vedle pravé tyče a žádné ohrožení domácí svatyně tak nepřišlo.
     
    5
    Obrana Athleticu si vyměnila pár přihrávek, ale následný nákop brankáře Iaga Herrerína se vůbec nepodařil a míč skončil v zámezí.
     
    6
    Nyní se domácí hráč provinil lehkým faulem ve středu hrací plochy a Eibar tak zůstanu u míče. Po chvíli hosté získali i autové vhazování z levé strany.
     
    7
    Kike García se při snažení zpracovat si míč provinil nedovoleným zákrokem a hlavní arbitr dnešního utkání mu odpískal faul. Poté se domácí zkoušeli procpat po levé straně, ale přihrávka do běhu na Susaetu byla příliš dlouhá.
     
    8
    Iván Alejo se dostal k míči na pravé straně a snažil se odcentrovat, což se mu sice povedlo, ale s balónem už byl za čárou a Iago Herrerín se postará o odkop od své brány.
     
    9
    Iñigo Lekue se ocitl v krajní situaci, když si zpracovával míč u své brány a neměl komu nahrát. Poslal si tak míč kolem hostujícího hráče a uvolnil se.
     
    10
    Hosté se provinili faulem a Bilbao tak má volný kop ze středu hřiště.
     
    11
    První vážnější situace, kterou měl Iñaki Williams! Hosté se ne moc dobře domluvili a obránce poslal svému brankáři Marko Dmitrovićovi míč na druhou stranu, než čekal a domácí útočník Williams toho mohl využít, ovšem Dmitrović ukázal rychlé nohy a na poslední chvíli se vrhl Williamsovi pod nohy a rukou vyrazil míč!
    11. Williams mohl využít chyby hostů, ale Dmitrović ukázal rychlé nohy.
     
    12
    Z následného rohového kopu ale nic vážnějšího nepřišlo a dopředu tak jdou hosté. Po levé straně zkoušel projít do vápna Kike García, ale přes Lekueho neprošel.
     
    13
    Zatím je hra velmi vyrovnaná a hraje se především ve středu hrací plochy.
     
    14
    Aritz Aduriz šel do hlavičkového souboje po nákopu gólmanem, v souboji se sice dostal výš, ale následně poslal míč jen do zámezí.
     
    15
    Eibar se nadvakrát pokusil poslat míč do vápna z pravé strany, ale pokaždé odhlavičkoval balón domácí gólman. Na potřetí už chytil míč Iago Herrerín.
     
    17
    Marko Dmitrović nyní vyšel až mimo svou šestnáctku aby byl u míče dřív než domácí útočník. Poté jeho kolegové vybojovali rohový kop, když dostal na pravou stranu míč Fabián Orellana, ale do vápna neodcentroval, jelikož trefil jen Rica.
     
    18
    Po rohovém kopu se dostal ke střele přibližně z pětadvaceti metrů Gonzalo Escalante, ale jeho pokus se mu příliš nevydařil a míč skončil vedle brány.
     
    19
    Křížný pas z levé strany se hostům nevydařil, ale po nepřesné přihrávce domácích se k míči opět dostal Eibar. Následně se pokusil hostující hráč odcentrovat z pravé strany, což se mu podařilo, ale ve vápně našel pouze domácího gólmana Herrerína.
     
    20
    Eibar získal autové vhazování ve středu hřiště na pravé straně. Poté se sice k míči dostali domácí, ale následný centr skončil jen u brankáře Dmitroviće.
     
    21
    Papakouli Diop se v souboji s Mikelem Ricem dopustil faulu a u míče tak bude domácí Athletic Bilbao.
     
    22
    Zatím hra není příliš atraktivní a hra je se tedy především ve středu hrací plochy. Po zblokovaném centru bude mít Bilbao vhazování na polovině soupeře.
     
    23
    Domácímu obránci se vůbec nepodařil odkop a od jeho nohy zapadal míč za brankáře Herrerína, ovšem ten balón vyboxoval mimo své tři tyče a následuje rohový kop pro Eibar.
     
    24
    Po rohovém kopu se dostali ke hlavičce pouze domácí, ale ti zahráli míč opět do zámezí a uvidíme tak další rohový kop hostů.
     
    25
    Ani z druhého rohového kopu v krátké době se hosté nedostali do zakončení. Poté se ale míče zmocnili hráči Eibaru, když se Raúl García provinil faulem v souboji s Papakouli Diopem.
     
    26
    Iván Alejo si chtěl předkopnout domácího obránce na pravé straně, ale to se mu nepodařilo. Každopádně u míče jsou opět hosté z Eibaru.
     
    27
    Další faul domácích, tentokrát to byl Xabier Etxeita, který se jim provinil na své polovině a Eibar tak má volný kop, ze kterého pravděpodobně poletí centr do vápna.
     
    28
    Fabián Orellana tedy nacentroval do vápna, ale tam odhlavičkovali míč domácí obránce. Následně měl Eibar autové vhazování, po kterém se ke střele dostal Gonzalo Escalante, ale tomu jeho pokus zrovna nevyšel a Iago Herrerín tak má další odkop od své svatyně.
     
    29
    Nyní se Aritz Aduriz provinil ofsajdem a jeho náběh za obranu tak byl u konce. Marko Dmitrović se postará o odkop míče do středu hřiště.
     
    30
    Dnes v Bilbau velmi silně prší, což stěžuje kvalitu hry. Po odkopu Andera Iturraspeho do zámezí bude mít Eibar autové vhazování.
     
    31
    Iván Ramis si počínal nedovoleně ve středu hrací plochy a u míče tak bude Bilbao.
     
    32
    Opět se dostal do solidní šance Iñaki Williams, když se hostující obrany dopustila další chyby, ale Marko Dmitroviće nepřekonal, jelikož ten skvěle vyběhl a následně se zmocnil míče!
    32. Williams po další chybě hostující obrany nepřekonal Dmitroviće, který skvěle vyběhl.
     
    33
    Nyní domácí vybojovali rohový kop z levé strany. Po něm se ke hlavičce dostal osamocený Xabier Etxeita, ale zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    34
    Aritz Aduriz si naběhl do vápna na centr z levé strany, ale následně hlavou zamířil jen těsně nad horní tyč!
    34. Aduriz se dostal do zakončení, ale hlavou těsně přestřelil.
     
    35
    Iago Herrerín odkopl míč od své brány, ale ten se mu příliš nepovedl, jelikož našel pouze hostujícího hráče. Následně se útočník Eibaru dostal ke hlavičce ve vápně, ale zamířil přesně do míst, kde se nacházel Iago Herrerín a ten tak snadno chytil míč.
     
    36
    Nyní se Iván Ramis provinil faulem, když sice vyskočil výš než Raúl García, ale dopomohl si faulem a Bilbao tak má volný kop.
     
    37
    Po centru do vápna se k míči dostal pouze hostující obránce, ale ten ho odhlavičkoval do zámezí a Bilbao tak má autové vhazování.
     
    39
    Domácí drží míč ve středu hrací plochy. Následná přihrávka skončila jen u obrany Eibaru.
     
    40
    Další faul domácích a Eibar má volný kop z pravé strany. Rozhodčí ještě posouval Fabiána Orellanau, který si chtěl dát míč minimálně pět metrů blíž k bráně.
     
    41
    Po centru do vápna míč odhlavičkovali domácí, následně se k němu opět dostali hráči Eibaru. Střela ovšem nepřišla.
     
    42
    Aritz Aduriz se dopustil faulu ve středu hrací plochy, když srazil Anaitze Arbillu, který se chystal odhlavičkovat míč.
     
    43
    Následný centr z volného kopu, ale skončil jen vedle brány Iaga Herrerína a ten se tak postará o další odkop od své svatyně.
     
    44
    Nevydařený centr hostů z levé strany skončil jen u domácího brankáře Iaga Herrerína. Poté se ale Aritz Aduriz dopustil dalšího přestupku, tentokrát při zpracování míče zahrál rukou.
     
    45
    Příliš dlouhá přihrávka domácích skončila jen u brankáře Marko Dmitroviće, který následně dlouhým odkopem poslal míč do zpátky do hry.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je u konce, ale branky jsme se nedočkali. Zatím je hra velmi vyrovnaná, ale pár šancí k vidění bylo. V 11. minutě se hostující obránce a brankář nedomluvili a toho mohl využít Iñaki Williams, který se dostal k míči, ale Marko Dmitrović se mu na poslední chvíli vrhl pod nohy a rukou vyboxoval míč do zámezí. Ve 32. minutě to byli opět hosté, kteří se dopustili chyby v obraně a i tentokrát toho chtěl využít domácí útočník Iñaki Williams, ale Marko Dmitrović nepřekonal, jelikož ten skvěle vyběhl. V 34. minutě se dostal ke hlavičce ve vápně Aritz Aduriz, ale zakončil těsně nad horní tyč.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Raúl García šel příliš tvrdě do souboje s Papakouli Diopem a rozhodčí mu odpískal faul.
     
    48
    Gonzalo Escalante se pokoušel projít po pravé straně, ale Enric Saborit ho zatáhl a Eibar tak bude mít přímý kop z velkého úhlu na pravé straně hned u hranice vápna.
     
    49
    Fabián Orellana nacentroval do vápna, ale tam se k míči dostal pouze domácí obránce, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    50
    Papakouli Diop byl příliš tvrdý v souboji s domácím hráčem a hlavní sudí tak opět foukl do píšťalky.
     
    50
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic Bilbao jde do vedení! Iñaki Williams se krásně uvolnil na pravé straně a následně nacentroval ještě na hrací ploše, Marko Dmitrović se pokoušel míč vyboxovat ale nedosáhl na něj a u levé tyče tak měl ARITZ ADURIZ snadnou úlohu a hlavou zakončil z bezprostřední blízky do prázdné brány! Asistence: Williams.
    50. Aritz ADURIZ - 1:0
     
    51
    Aritz Aduriz se pokoušel vymodlit si pokutový kop, když spadl ve vápně Eibaru, ale rozhodčí jasným gestem ukázal, že tohle nehodlá pískat.
     
    52
    Nyní se hosté pokoušeli o centr, který by jel dovedl blíž k bráně, ale obrana Bilbaa odehrála míč pouze do zámezí.
     
    53
    Nepřesná přihrávka hostů skončila jen mimo hrací plochu a Bilbao tak má autové vhazování. Krátce po něm ale získal vhazování i Eibar.
     
    54
    Opět skvěle prošel do vápna po pravé straně Iñaki Williams, který ve vápně našel Raúla Garcíu, ale ten v pádu nezakončil nejlépe a míč skončil vedle brány.
     
    55
    Faulem se opět provinili hosté ve středu hrací plochy. Následně hledal ve vápně Raúl García centrem Markela Susaetu, kterého i našel, ale ten nezakončil dobře a míč skončil v zámezí.
     
    57
    Dnes skvěle hrající domácí útočník Iñaki Williams se málem dostal do velké příležitosti, ale v době přihrávky na něj se nacházel v ofsajdové pasti.
     
    58
    Střela hostujícího hráče byla zblokována a u míče tak budou domácí.
     
    59
    Opět se snažil upláchnout Iñaki Williams, ale podle domácích příznivců se hosté provinili faulem, když se ho snažili zastavit, každopádně rozhodčí tento zákrok nezapískal a hra pokračuje.
     
    61
    Iván Alejo hledal svého spoluhráče ve vápně, ale jeho přihrávka byla zblokována. Následuje tak rohový kop pro Eibar.
     
    62
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Charles.
     
    62
    Po rohovém kopu hostů odhlavičkoval míč domácí obránce do bezpečí.
     
    63
    Charles se v souboji s Xabierem Etxeitou provinil faulem, když svého soupeře udeřil do obličeje.
     
    64
    Nebezpečný centr hostů z levé strany jen prosvištěl vápnem na druhou stranu, kde se míče zmocnil Fabián Orellana, ale ten s ním následně nic většího nevymyslel.
     
    65
    Hosté drží míč ve středu hrací plochy a poslední minuty dominují hře. Ovšem nyní se nedomluvili a přihrávka na Rubéna Peñu skončila v zámezí.
     
    66
    Iñigo Lekue si v nouzi poradil a u svého rohového praporku kopl míč do Takašiho Inuji. Následuje tak autové vhazování pro Bilbao.
     
    67
    Centr hostů ze středu hrací plochy odvrátil domácí stoper Enric Saborit. Eibar se snaží projít do vápna hlavně vysokými centry, ale obrana Athletica zatím pracuje skvěle.
     
    68
    Fabián Orellana si skvěle poradil s obráncem na pravé straně a následně posla centr do vápna, ovšem ten si vzal do rukou bez problémů Iago Herrerín.
     
    69
    Domácí vybojovali autové vhazování na své polovině.
     
    70
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Sabin Merino.
     
    71
    Iñaki Williams dnes hraje opravdu velmi dobře a opět poslal centr z pravé strany. Ten byl sice trochu přetažený, ale Sabin Merino vybojoval rohový kop pro svůj tým.
     
    72
    Po rohovém kopu se ale míče zmocnili hosté a šli do rychlého protiútoku. Dostali se ale jen pár metrů za půlku, jelikož následně skvěle zapracoval domácí záložník a odebral jim míč.
     
    73
    Zatím asi nejlepší hráč hostů Fabián Orellana se opět uvolnil na pravé straně a centrem hledal na hranici vápna Papakouliho Diopa, který se následně dostal ke střele, ovšem ta skončila vysoce nad bránou Iaga Herrerína.
     
    73
    Eibar právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Charles se snažil vystřelit, ale jeho pokus srazil domácí obránce, od kterého se míč odrazil přesně na nohu KIKÉHO GARCÍI, který zakončil skvěle pod horní tyč Herrerínovy brány! Bez asistence.
    73. Kike GARCÍA - 1:1
     
    75
    Nyní se Kike García ocitl v ofsajdovém postavení a útok Eibaru je tak u konce.
     
    76
    Eibar je i po vstřelené brance velmi aktivní. Následný centr z levé strany ale odkopla domácí obrana.
     
    77
    Bilbao drží míč ve středu hrací plochy, ale následný pas na levou stranu se nepodařil a míč opět získali hosté.
     
    78
    Nyní se střetli uprostřed hřiště Iñigo Lekue a Kike García a hra je tak přerušena.
     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Rico, přichází Beñat Etxebarria.
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází David Juncà, přichází Ander Capa.
     
    80
    Charles srazil Anderu Iturrespeho a Bilbao tak má volný kop ze středu hrací plochy deset minut před koncem hrací doby.
     
    81
    Osamocený Unai Núñez si skvěle naskočil na centr z volného kopu, ale poté hlavou zakončil jen vedle levé tyče.
     
    82
    Další centr hostů z pravé strany, který opět poslal výborně hrající Fabián Orellana. Gonzalo Escalante se pokoušel zakončit hlavou, ale těsně před ním odhlavičkoval míč do zámezí domácí obránce. Následuje tak rohový kop pro Eibar.
     
    84
    Po rohovém kopu se domácímu obránci nepodařil odkop, ale míč skončil u brankáře Herrerína.
     
    85
    Iñaki Williams se chtěl dostat v rychlém brejku dopředu po pravé straně, ale když už to vypadalo, že vybojoval rohový kop tak hlavní rozhodčí foukl do píšťalky a odpískal domácímu útočníkovi faul.
     
    86
    Hosté jsou opět u míče na polovině Athletica a ve druhé půli jsou odvážnějším týmem. Následný centr z levé strany ale přistál jen na hlavě domácího hráče.
     
    87
    Přihrávku do vápna zblokoval domácí obránce. Následně se pokoušel vystřelit Fabián Orellana, ale jeho pokus trefil pouze domácího hráče. Poté se ke hlavičce u pravé tyče dostal hostující hráč, ale bránu z velkého úhlu netrefil.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Mikel Vesga.
     
    89
    Fabián Orellana se vydal středem hrací plochy až k vápnu, kde následně poslal míč Charlesovi na pravou stranu, který odcentroval, ale domácí obránce odkopl míč do zámezí a následuje tak rohový kop pro Eibar.
     
    89
    Fabián Orellana se pokoušel dostat na pravé straně přes obránce, ale vybojoval alespoň autové vhazování pro svůj tým.
     
    90
    Následně Kike García poslal míč do domácího obránce a následuje rohový kop.
     
    90
    Anaitz Arbilla vystřelil z poměrně velké dálky, ale jeho pokus nebyl vůbec špatný, ovšem skončil vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Rozhodčí nyní odpískal špatně vhozený aut Enricu Saboritovi a autové vhazování tak bude mít Eibar.
     
    90+2
    Opět Fabián Orellana kouzlí s míčem na pravé straně, ale tentokrát neodcentroval do vápna.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Nakonec tento vyrovnaný duel skončil remízou 1:1.
    V 11. minutě se hostující obránce a brankář nedomluvili a toho mohl využít Iñaki Williams, který se dostal k míči, ale Marko Dmitrović se mu na poslední chvíli vrhl pod nohy a rukou vyboxoval míč do zámezí. Ve 32. minutě to byli opět hosté, kteří se dopustili chyby v obraně a i tentokrát toho chtěl využít domácí útočník Iñaki Williams, ale Marko Dmitrović nepřekonal, jelikož ten skvěle vyběhl. V 34. minutě se dostal ke hlavičce ve vápně Aritz Aduriz, ale zakončil těsně nad horní tyč.
    V 50. minutě jsme se dočkali první branky, když si Aritz Aduriz počkal na centr z pravé strany a sám u levé tyče neměl problém zakončit hlavou do prázdné brány. Poté už to byl ale Eibar kdo byl lepším týmem a to se mu vyplatilo, jelikož v 73. minutě se Charlesovi nepovedla střela, která byla sražená domácím obráncem přímo k bohám Kikého Garcíi a ten následně zavěsil pod horní tyč. Ke konci zápasu byl Eibar lepším mužstvem, ale vítězný gól vstřelit nedokázal.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (22:51:28)

    Michal Raška

    Branky: 50. Aduriz (I. Williams) – 73. Kike García


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:14.
    Athletic Bilbao: Herrerín – Lekue, Etxeita, Núñez, Saborit – M. Rico (79. Etxebarria), Iturraspe – I. Williams, Raúl García (70. Merino), Susaeta (C) (88. Vesga) – Aduriz.
    Náhradníci: Simón – Yeray, I. Córdoba, Etxebarria, Merino, San José, Vesga.

    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis (C), Arbilla, Juncà (79. Capa) – Escalante, Diop – Alejo (62. Charles), Orellana, Inuj – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Capa, Bébé, Charles, Dani García, Jordán, Lombán.

    Rozhodčí: Mario Melero López
    bahis siteleri