Skalica – Nové Zámky B 12:0 (kon.) | Trnava – Osmos Bratislava 6:5 (kon.) | Michalovce – Pov. Bystrica 5:3 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 2:4 (kon.) | Prešov – Spišská N. Ves 3:0 (kon.)
konec
HC Topoľčany
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
TSS GROUP Dubnica
sk Pátek 02.02.2018, 18:00 • Zimný štadión, Topoľčany • 1. liga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Pekný deň prajem všetkým športovým fanúšikom. Prvá hokejová liga má na programe zápasy 43. kola. Nováčik z Dubnice sa sympaticky drží v prvej polovici tabuľky a dnes sa bude snažiť po prvýkrát v sezóne zdolať hokejistov Topoľčian. Podarí sa mu to? Dozviete sa v našom textovom prenose, ktorý začína o 18:00 hod.

    HC TOPOĽČANY

    Hokejisti Topoľčian s určitosťou obsadia v základnej časti štvrté miesto. Na konte majú 83 bodov, čo je o desať menej ako doposiaľ získal tretí Prešov. Každopádne, v porovnaní s minulou sezónou je to zlepšenie o jednu priečku, čo znamená výhodu domáceho ľadu v úvodnom kole play off. Zverenci trojnásobného extraligového majstra Ľubomíra Hurtaja predvčerom prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, keď podľahli vedúcej Skalici 2:4. S favoritom dlho držali krok, ale dva inkasované góly v záverečných troch minútach ich pripravili o body. Za zmienku stojí spomenúť aj ich vysoký triumf 12:2 nad Novými Zámkami "B". Zaujímavosťou tohto duelu boli tri asistencie domáceho gólmana Juraja Hala. Ten vedie brankárske štatistky, keď zlikvidoval 94,74% striel súpera. So 45 bodmi je najproduktívnejším hráčom mužstva Albín Podstavek, no tento český útočník predošlé dva zápasy vynechal. Paradoxom dobrých výsledkov Topoľčian sú druhé najslabšie presilové hry s úspešnosťou necelých 15%.

    MHK DUBNICA

    Dubnica sa do druhej najvyššej súťaže na Slovensku vrátila po trojročnej odmlke. Ako nováčik mala fantastický vstup do sezóny, keď vyhrala prvých šesť zápasov. Stabilná výkonnosť ale tímu pod vedením Romana Stantiena dlho nevydržala. Nevyšlo mu najmä obdobie od 13. decembra do konca kalendárneho roka. V siedmich dueloch Dubnica získala len štyri body, pričom zdolala len Považskú Bystricu. Aktuálne je na piatom mieste tabuľky so ziskom 69 bodov. Počas tohto týždňa si zmerala sily s tímom HC Bratislave a v Ružinove vyhrala hladko 6:2. Lídrom produktivity tímu je Michal Kluka, ktorý nastrieľal 23 gólov a pridal 21 asistencii. Lídrom obrany je Denis Rehák a snáď najznámejším menom v zostave hostí je Michal Kokavec. Ten odohral v extralige viac než 500 zápasov a získal päť majstrovských titulov. Dubnica v tejto sezóne odohrala s Topoľčanmi štyri duely, všetky prehrala a na ľade súpera ani raz nebodovala.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Šiška, Malý, Bystričan, Grman, Španko, Kohút – Nemček, Uhnák, Podstavek – Pekarčík, Laššo, Pätoprstý – König, Novák, Tábi – J. Hudec, Klenko, F. Hudec.

    MHK Dubnica nad Váhom: Trelc – Bobček, Rehák, Kostev, Habšuda, Burzala, Švec, Trška, Lee – Krajči, Ďuriš, Kokavec – Berák, Kanaet, Kútny – Briestenský, Hegyi, Trenčan – Kluka, Mihalík, Jakubík.

    Rozhodcovia: Miroslav Valach – Peter Tvrdoň a Peter Hanko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Máme tu prvé prerušenie dnešného duelu. Juraj Halo musel zasahovať po strele zo stredného pásma. Puk schoval do lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    00:53
    Ion Georgiy Kostev sa snažil vystreliť od modrej čiary, no jeho pokus bol zblokovaný jedným z topoľčianskych obrancov. Následne si hostia nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie.
     
    01:28
    Domáci hokejisti teraz zamkli svojho súpera v obrannom pásme. K strele pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Dávid König, ale tesne minul bránu slovinského gólmana Tomaža Trelca.
     
    01:57
    Kombinácia hokejistov Dubnice zatiaľ nie je práve najlepšia. Aj teraz sa Juraj Halo iba prizeral tomu, ako puk putuje okolo jeho brány, z čoho je ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    02:39
    Prvýkrát v zápase pohrozili aj hostia. Zaváhanie jedného z domácich obrancov na útočnej modrej čiare sa snažil využiť Jakub Jakubík. Tomu adresoval pas pred bránu Michal Kluka, no z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    03:27
    Teraz pekne zakombinoval druhý útok domáceho tímu. Denis Pätoprstý našiel pred bránou Dominika Lašša, no jeho bekhendové zakončenie s problémami vyrazil Tomaž Trelc.
     
    04:12
    Na druhej strane sa odhodlal k strele spoza obrancu Dominik Hegyi. Jeho zakončenie ale nesmerovalo do priestoru brány Juraja Hala, ktorý tak zasahovať nemusel.
     
    05:32
    Topoľčany sa dvakrát neúspešne snažili dostať do útočného pásma. Po dubnickom vyhodení pomohol svojim spoluhráčom aj brankár Halo, ktorý má na konte už tri gólové prihrávky.
     
    06:12
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Oliver Ďuriš. Tiesnený obrancom súpera ale nedokázal dôraznejšie zakončiť, a tak jeho bekhend nenarobil domácemu brankárovi väčšie problémy.
     
    06:41
    Na druhej strane musel zasahovať aj Tomaž Trelc. Slovinského gólmana preveril strelou spoza obrancu Martin Uhnák, ale mieril len do lapačky súperovho brankára.
     
    07:36
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Hrá sa prevažne v neutrálnom pásme, pričom obe mužstvá sa nevedia na dlhšiu dobu usadiť v útočnej tretine. O niečo aktívnejší sú ale hokejisti Dubnice.
     
    08:22
    Najproduktívnejší hráč hostí Michal Kluka sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu na vhadzovanie. Vystrelil pomerne prudko, ale mieril iba do dobre postaveného Juraja Hala.
     
    09:05
    Domáci hokejisti sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiaroví rozhodcovia si všimli ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    09:49
    V súboji dvoch hráčov s číslom desať dokázal Dominik Kanaet čistým spôsobom odzbrojiť od puku Martina Uhnáka. Následne sa vybral aj na útočný výlet, ale k strele sa už neodhodlal.
     
    10:15
    Hostia sa usadili v útočnom pásme. Dokonca to vyzeralo, že sa dostanú aj k nebezpečnej strele, no hlavný rozhodca Miroslav Valach prerušuje hru pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    11:25
    Dubnica dáva gól! Hostia sa úplne zaslúžene dostávajú do vedenia a zatiaľ nadväzujú na dobrý výkon z bratislavského Ružinova. Lukáš Berák dostal trošku viac priestoru na ľavej strane, prihrávkou pred bránou našiel JOZEFA MIHALÍKA a ten strelou z prvej prekonal bezmocného Juraja Hala. Asistencie: Lukáš Berák a Dominik Trška.
     
    11:52
    Domáci hokejisti sa okamžite snažili reagovať na inkasovaný gól. K strele od modrej čiary sa dostal zrejme Kristián Grman, no jeho pokus bol slovinským brankárom zrazený na ochrannú sieť.
     
    12:43
    Dubnickí hokejisti sa opäť dostali k ohrozeniu domáceho brankára. Od modrej čiary vystrelil Enrik Švec, ale tentokrát bol Juraj Halo pozorný a puk chytá do svojej lapačky.
     
    13:18
    Trošku so šťastím sa dostal v útočnom pásme k puku Martin Uhnák. Center prvej útočnej formácie Topoľčian pohotovo vystrelil z medzikružia, ale trafil len dobre postaveného slovinského brankára.
     
    14:42
    Juraj Halo teraz podržal svoj tím. Dominik Kanaer šikovne posunul puk na Lukáša Beráka. Ten bol úplne sám pred domácim brankárom, no bekhendovým blafákom neuspel.
     
    15:12
    Dubnica pokračuje vo veľmi dobrom výkone a bude hrať prvú presilovú hru v zápase. Na trestnú lavicu už smeruje Blahoslav Novák, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    15:34
    Hostia sa okamžite usadili v útočnom pásme, ale následne oň po nepresnej prihrávke obrancu Denisa Reháka prišli. Novú akciu tak musia zakladať zo stredného pásma.
     
    16:01
    Dubnica dáva gól! Hostia využívajú presilovú hru a odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Denis Rehák od modrej čiary nahodil puk na bránu, Juraj Halo ho pred seba len vyrazil, čím umožnil priestor na gólovú dorážku pre dôrazného OLIVERA ĎURIŠA. Asistencie: Dominik Rehák a Michal Kokavec.
     
    16:35
    Domáci hokejisti si nerozumeli pri prechode do útočného pásma. Po postavení mimo hru sa tak bude vhadzovať len v strednom pásme. Topoľčanom prvá tretina rozhodne nevychádza podľa predstáv.
     
    17:03
    Topoľčany dostanú šancu na skorigovanie náskoku súpera v presilovej hre. Dve minúty za podrazenie totiž dostáva center druhej formácie hostí Dominik Kanaet.
     
    17:42
    Domáci hokejisti zahrali prvú polovicu presilovky veľmi zle. Vôbec sa nedokázali usadiť v útočnom pásme a dokonca ešte mali šťastie, že chybu Juraja Hala v rozohrávke nepotrestal jeden z dubnických hokejistov.
     
    18:29
    Topoľčany mohli hrať presilovku o dvoch hráčov, ale Jozef Klenko zbytočne odplácal. Dve minúty za krosček dostáva Ion Georgiy Kostev, no spomínaný domáci hráč inkasuje menší trest za sekanie.
     
    18:43
    Tak predsa len si zverenci Ľubomíra Hurtaja zahrajú presilovku piatich proti trom. Za úmyselné posunutie brány dostáva dvojminútový trest aj obranca Igor Bobček.
     
    19:17
    Domáci hokejisti nedokázali využiť presilovú hru o dvoch hráčov. Navyše, obranca Robin Malý nešťastne trafil strelou od modrej čiary do tváre Martina Uhnáka. Jeho tvár bude o niekoľko minút zdobiť pár stehov.
     
    19:38
    V závere prvej tretiny sa ešte črtala šanca pre Dávida Königa. Ten si nakorčuľoval spoza brány do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho následná strela švihom mierila podobne ako v úvode zápasu mimo brány.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného duelu bola prekvapujúco jasne v réžií hokejistov Dubnice nad Váhom. Tá vedie dvojgólovým rozdielom, keď sa strelecky presadili Jozef Mihalík a Oliver Ďuriš. Záver prvej časti hry bol v znamení topoľčianskej presilovky o dvoch hráčov, ale namiesto kontaktného gólu sme videli len nepríjemné zranenie Martina Uhnáka, ktorého strelou od modrej čiary trafil do tváre Robin Malý. Každopádne, ak chcú domáci dnes bodovať, v ďalšom priebehu stretnutia musia podstatne zlepšiť svoj výkon. Druhá tretina sa začína približne o 18:55 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Topoľčany dohrávajú presilovú hru ešte z prvej tretiny. Teraz sa im ale nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme, čo hostia využíva na prestriedanie obranného kvarteta.
     
    20:55
    Oba tímy už hrajú s plným počtom hráčov na ľadovej ploche. Dubničania veľmi dobre napádali rozohrávku súpera a takmer ho donútili chybovať.
     
    21:35
    Juraj Halo teraz musel zasahovať po tom, čo ho nenápadnou strelou od pravého mantinelu preverili Ondrej Burzala. Domáci brankár bol ale pozorný a puk vyrazil do bezpečia.
     
    22:04
    Topoľčany budú hrať opäť v početnej výhode. Dve minúty za krosček dostáva Dominik Hegyi a určte dúfa, že si na trestnej lavici odsedí celý dvojminútový trest.
     
    22:32
    Domácim hokejistom ani táto početná výhoda nevychádza podľa predstáv. Topoľčianskí fanúšikovia na to reagujú piskotom. Dubnica sa veľmi dobre bráni a vyhadzuje puk až za Juraja Hala.
     
    23:45
    Zverenci Ľubomíra Hurtaja za celú presilovku vyprodukovali jednu strelu na bránu od modrej čiary. Tú Tomaž Trelc bez problémov vyrazil betónmi. Na druhej strane sa dostal do šance Vladimír Kútny, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    24:12
    Hokejisti Dubnice sa previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje pred slovinského gólmana Tomaža Trelca, ktorý dnes ešte nemusel loviť puk zo svojej brány.
     
    24:52
    Obranca Ion Georgiy Kostev sa snažil presadiť individuálne. V súboji s obrancom súpera sa ale k strele nepretlačil, a tak novú útočnú akciu môžu založiť hráči v žltých dresoch.
     
    25:29
    Dominik Hegyi to skúšal strelou spoza brániaceho hráča Topoľčian. Ten jeho pokus zblokoval na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke Juraja Hala.
     
    25:58
    Hokejisti Dubnice hrajú pomerne nedisciplinovane, čo by sa im mohlo vypomstiť. Domáci majú k dispozícii ďalšiu presilovku. Tento raz dostáva dve minúty za hákovanie Denis Trenčan.
     
    26:37
    Topoľčany majú obrovskú šancu na strelenie kontaktného gólu. Viac než 80 sekúnd budú hrať presilovku o dvoch hráčov. Dve minúty za sekanie totiž dostáva Miroslav Habšuda.
     
    26:51
    Domáci hokejisti mali poriadny kus smoly. K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Robin Malý, ale jeho tvrdá strela opečiatkovala len brvno brány dubnického gólmana. Gólom neskončila ani následná dorážka Filipa Nemčeka.
     
    27:26
    Filip Nemček sa dostal k ďalšej strele, no tá mu tentokrát nesadila. Tomaž Trelc bez najmenších problémov chytá puk do lapačky a trošku upokojuje dianie na ľadovej ploche.
     
    27:49
    Robin Malý opäť prudko vystrelil z medzikružia, no trafil len zadný mantinel. Puk sa následne odrazil pred bránu Dubnice, no jeden z domácich hráčov trestuhodne minul prázdnu bránu.
     
    28:31
    Dubnica nad Váhom bude hrať opäť v oslabení. Na trestnú lavicu druhýkrát v zápase smeruje Igor Bobček. Tentokrát sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    29:22
    V sérii vylúčení pokračujeme ďalej, tento raz však na domácej strane. Dve minúty za sekanie dostáva Dominik Laššo, ktorý úplne zbytočne išiel hokejkou do lapačky hosťujúcemu brankárovi.
     
    29:45
    Pomaly sa nám zápas prehupne do svojej druhej polovice. Prostredná tretina je rozkúskovaná množstvom vylúčení, ktoré však najmä domáci hokejisti nedokázali potrestať.
     
    30:10
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval domáci útočník Jozef Hudec. Vystrelil spoza obrancu, ale brankár Tomaž Trelc bol pozorný a puk pritiahol sebe.
     
    30:46
    Dubnica hrá skrátenú presilovú hru. Od modrej čiary dvakrát prudko vystrelil Denis Rehák. V prvom prípade trafil brankára Juraja Hala a v tom druhom poslal puk nad jeho svätyňu.
     
    31:35
    Hostia zatlačili súpera do obrannej tretiny. Po prihrávke spoza brány zakončoval skúsený útočník Michal Kokavec, ale jeho pokus mieril iba vedľa brány.
     
    32:04
    Dubnica dáva gól! Hostia odskakujú svojmu súperovi už na rozdiel troch gólov. Od modrej čiary nepresne vystrelil Lukáš Berák. Puk sa však so šťastím odrazil pred bránu, kde číhal VLADIMÍR KÚTNY. Asistencia: Lukáš Berák.
     
    32:27
    Denis Pätoprstý je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. Teraz sme ho po dlhšej dobre videli v akcii, ktorú však zakončil nepresnou prihrávkou na svojho spoluhráča Filipa Pekarčíka.
     
    33:32
    Tomaž Trelc musel zasahovať, no strelou od ľavého mantinelu nemal najmenšie problémy. Jej autorom bol Jozef Hudec, ktorý je dnes pri streleckej chuti.
     
    34:42
    Miroslav Habšuda nahadzoval puk na domáceho brankára. Ten ho iba vyrazil pred seba, no následne mal šťastie, že Dominik Kanaet strelou z otočky minul bránu.
     
    35:07
    Dominik Kanaet prešiel útočnú modrú čiaru a následne nahodil puk na domáceho brankára. Ten predviedol istý zákrok lapačkou, po ktorom sa bude vhadzovať v útočnom pásme Dubnice.
     
    35:26
    Hokejisti Dubnice budú hrať v početnej prevahe. Na trestnú lavicu si už sadá domáci útočník Filip Pekarčík, ktorý dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    36:13
    Hosťom presilová hra zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Domáci hokejisti sa už druhýkrát oslobodili a puk poslali až za bránu slovinského brankára.
     
    36:58
    Topoľčany dali gól!
    Domáci hokejisti sa vracajú späť do zápasu. ALBÍN PODSTAVEK na útočnej modrej čiare vyškolil brániaceho Ondreja Burzalu a postupoval sám na bránu. Tiesnený dvojicou obrancov bol možno aj faulovaný, ale napokon svojim forhendovým blafákom prekonal Tomaža Trelca. Asistencia: Filip Nemček.
     
    37:34
    Zverenci Ľubomíra Hurtaja zvýšili aktivitu a po strelenom góle sa dostali do ďalšieho zakončenia. Z medzikružia pálil Dávid König, ale dobrý zákrok previedol slovinský brankár.
     
    38:22
    Na druhej strane to strelou švihom vyskúšal obranca Ion Georgyi Kostev. Brankár Juraj Halo bezpečne chytil puk do lapačky a dokonca aj stihol rozohrať útočnú akciu svojho tímu.
     
    39:15
    Domáci hokejisti sa previnili voči pravidlám ofsajdom. Skalným fanúšikom Topoľčian sa to síce nepáči, no verdikt čiarových rozhodcov sa im už nepodarí zmeniť.
     
    39:34
    Juraj Halo v druhej tretine musel predviesť ešte jeden zákrok. So strelou zo stredného pásma ale nemal najmenšie problémy.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa viac vylučovalo ako hralo. Videli sme celkovo šesť menších trestov, z toho štyri na strane Dubnice. Napriek tomu sme sa využitej presilovky nedočkali. V prostrednej časti padli góly na oboch stranách. Najskôr upravil na 0:3 Vladimír Kútny, no domácim ešte vlial nádej do žíl presný zásah Albína Podstavka vo vlastnom oslabení. Pred treťou tretinou tak je stále o čo hrať. Tá sa začne o 19:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Tomaž Trelc teraz až príliš ambiciózne vyšiel z brány a takmer sa mu to vypomstilo. Jeho zaváhanie sa snažil potrestať Albín Podstavek, ale jeho strele z otočky chýbala razancia.
     
    40:47
    Na druhej strane prenikol do útočného pásma Vladimír Kútny. Vystrelil z ľavej strany, no po zásahu Juraja Hala skončil puk na ochrannej sieti.
     
    41:25
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, ale k ohrozeniu súperovej brány sa už nedostali. Dubničanov musíme pochváliť za dobre plnenie si svojich obranných povinností.
     
    42:36
    Pomerne dlho sa hralo bez prerušenia, no veľa vzruchu sme pred bránami nevideli. Napokon tento úsek hry ukončilo postavenie mimo hry v podaní hráčov Topoľčian.
     
    43:15
    Teraz sme niečo podobné videli na druhej strane. Prvá útočná formácia Dubnice sa síce držala v útočnom pásme, no hra sa odvíja len po rohoch klziska.
     
    43:44
    Vladimír Kútny to v tretej tretine už po druhýkrát skúsil strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie. Juraj Halo bol ale aj tentokrát pozorný a puk vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    44:36
    Miroslav Habšuda sa teraz snažil presadiť individuálne. Po kontakte s protihráčom spadol na ľadovú plochu, no tentokrát sa to všetko zaobišlo bez dvojminútového vylúčenia.
     
    45:50
    Tretej tretine zatiaľ chýba tempo. Nejaké pekné útočné akcie sme nevideli a za zmienku stoja snáď len dva strelecké pokusy Vladimíra Kútneho.
     
    46:29
    Dubnica dáva gól! Hostia zvyšujú svoj náskok a výrazne sa približujú k zisku troch bodov. DOMINIK KANAET získal puk v strednom pásme, prekorčuľoval obrancov súpera a sám postupoval na Juraja Hala. V tomto minisúboji uspel, keď puk prešiel pomedzi betóny domáceho brankára. Asistencie: Róbert Krajči a Igor Bobček.
     
    47:00
    Domáci hokejisti teraz trošku náhodne, no predsa len, poslali puk smerom na hosťujúceho brankára. Ten radšej prerušuje hru, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    48:15
    Pekná akcia v podaní hokejistov Topoľčian. Denis Pätoprstý bol osamotený na pravom kruhu, no namiesto strely ešte hľadal svojho spoluhráča na zadnej žrdi. Na smolu domáceho tímu ten puk neusmernil do siete.
     
    48:36
    Na druhej strane prerušuje hru Juraja Halo a vhadzovať sa bude v obrannom pásme domáceho mužstva. To prehráva o tri góly, a tak to bude mať v závere duelu veľmi náročné.
     
    49:27
    Na puk si teraz siahol aj Tomaž Trelc. So strelou od ľavého mantinelu však nemal najmenšie problémy. Každopádne, domáci hokejisti takto aspoň získali buly v útočnej tretine.
     
    49:59
    Miroslav Habšuda dostáva dve minúty za držanie, no dnešný duel nedohrá. Okrem menšieho trestu mu totiž rozhodca Miroslav Valach udelil aj osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    50:39
    Po takmer štyridsiatich sekundách sa domáci hokejisti odhodlali k strele na bránu. Martin Uhnák, ktorý pre zranenie vynechal celú druhú tretinu, to skúsil švihom, no trafil len brankára hostí.
     
    50:54
    Individuálnym prienikom sa prezentoval Filip Nemček. Tiesnený obrancom súpera ale stratil stabilitu a narazil do brankára hostí. Hra tak musela byť prerušená.
     
    51:28
    Hostia dokázali vyhodiť puk až do obranného pásma Topoľčian. Tam ešte dobre bojoval Vladimír Kútny a získal niekoľko cenných sekúnd pre svoje mužstvo.
     
    52:10
    Jakub Jakubík, ktorý si odsedel trest za Miroslava Habšudu, skočil na ľad a okamžite dostal ideálny pas do jazdy. Postupoval sám na Juraja Hala, ale jeho zakončenie na štýl Pavla Demitru sa gólom neskončilo.
     
    53:42
    Topoľčany dali gól!
    Domáci hokejisti predsa len ešte dramatizujú záver dnešného zápasu. Filip Hudec obkorčuľoval bránu, následne poslal puk pred bránkovisko na hokejku JOZEFA KLENKA, ktorý z tesnej blízkosti prepasíroval puk za chrbát Tomaža Trelca. Asistencie: Filip Hudec a Jozef Hudec.
     
    54:12
    Domáci hokejisti vysoko napádali rozohrávku súpera. Takmer aj získali puk v útočnom pásme, no prihrávke na osamoteného hráča pred bránou neprešla.
     
    54:45
    Individuálne to skúšal Denis Pätoprstý. Po pravej strane prenikol do útočného pásma, švihom vystrelil, no našiel len ľavý betón slovinského brankára.
     
    55:16
    Na druhej strane pohrozil aktívny Lukáš Berák. Ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, no mieril len do pripraveného brankára Juraja Hala.
     
    56:36
    Dominik Hegyi teraz doslova daroval presilovú hru domácim hokejistom. Hlavný rozhodca ho totiž posiela na dve minúty za filmovanie. Zároveň si domáci tréner berie oddychový čas.
     
    56:43
    Dubnica si výrazne komplikuje záver zápasu. Tretíkrát v dnešnom zápase si ide sadnúť na trestnú lavicu Igor Bobček a Topoľčany budú hrať takmer dve minúty presilovku o dvoch hráčov.
     
    57:12
    Domáci hokejisti prichádzajú o výhodu útočného pásma. Strelou z prvej to skúšal obranca Juraj Ďurčo, ale ten trafil len do zadného mantinelu.
     
    57:45
    Domáci fanúšikovia nabádajú svojich hráčov k častejšej koncovke. Po prihrávke Juraja Ďurča to z ťažkého uhla skúsil Albín Podstavek, ale jeho strela nemala veľa šancí na úspech.
     
    58:13
    Juraj Ďurčo opäť prudko vystrelil, ale ani teraz bránu súpera netrafil. Navyše, hokejisti Dubnice sa dokázali oslobodiť a puk vyhodili cez všetky čiary. Domáci hrajú stále iba v pätici.
     
    58:46
    Dubnica prežila krušné chvíle a zrejme už dnešný zápas dovedie do víťazného konca. Topoľčany nevyužili už tretiu presilovú hru o dvoch hráčov, čo je doslova trestuhodné.
     
    59:27
    Domáci hokejisti získali útočné pásmo, a tak to ešte skúsia pri hre bez brankára. Času na strelenie dvoch gólov je ale už veľmi málo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Dubnice natiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy. Po tom, čo v stredu vyhrali v bratislavskom Ružinove dnes po prvýkrát v sezóne uspeli aj v konfrontácii s Topoľčanmi. Od začiatku duelu mali navrch, vypracovali si dvojgólový náskok, ktorý následne aj udržali. Po góle Dominika Kanaeta dokonca viedli už o tri presné zásahy, ale gólový účet stretnutia napokon uzavrel domáci Jozef Klenko. Zverenci Ľubomíra Hurtaja doplatili na tragické presilovky. Dnes mali až trikrát výhodu o dvoch hráčov, no ani raz ju nevyužili. Každopádne, tieto tímy si zmerajú sily aj v prvom kole play off, kde budú výsledky oveľa dôležitejšie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:27:32)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 37. Podstavek (Nemček), 54. Klenko (Hudec, Hudec) – 12. Mihalík (Berák, Trška), 17. Ďuriš (Rehák, Kokavec), 33. Kútny (Berák), 47. Kanaet (Krajči, Bobček)


    HC Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Šiška, Malý, Bystričan, Grman, Španko, Kohút – Nemček, Uhnák, Podstavek – Pekarčík, Laššo, Pätoprstý – König, Novák, Tábi – J. Hudec, Klenko, F. Hudec.
    TSS GROUP Dubnica: Trelc – Bobček, Rehák, Kostev, Habšuda, Burzala, Švec, Trška, Lee – Krajči, Ďuriš, Kokavec – Berák, Kanaet, Kútny – Briestenský, Hegyi, Trenčan – Kluka, Mihalík, Jakubík.

    Rozhodčí: Miroslav Valach – Peter Tvrdoň a Peter Hanko
    bahis siteleri