Växjö – JYP 0:2 (kon.)
konec
Växjö Lakers
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
JYP Jyväskylä
Úterý 06.02.2018, 18:45 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A to je poslední tečka za tímto nádherným zápasem. Z mé strany je to pro tuto chvíli už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:20:07)
    JYP Jyväskylä - vítěz hokejové Ligy mistrů pro ročník 2017/2018.

     
    A právě dostávají na krk zlaté medaile hosté z Jyväskyly a za malý okamžik převezmou také krásnou trofej pro vítěze hokejové Ligy mistrů.
    Ještě před rozdáním medailí byl vyhlášen nejužitečnější hráč LM. Stal se jím Šimon Hrubec z Třince. Letošní ročník LM tak zanechal výraznou českou stopu.

     
    Nyní budou domácím hráčům a realizačnímu týmu předávány stříbrné medaile.
     
    Domácí hráči jsou zklamaní, ale s odstupem času určitě druhé místo přijmou.
     
    Utkání ve Vida Areně ve Växjö sledovalo 5 750 diváků.
     
    Střely na branku: 31 – 19
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec utkání zvládli a po výhře 2:0 nad Växjö se stávají dalším vítězem hokejové Ligy mistrů, která je tak u konce. Domácí bojovali do samého konce, ale se zápasem se jim už nepovedlo nic udělat. Skončí tak na pěkném druhém místě, které je taky velmi cenné.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kotouč mají na svých holích hosté a už odklepávají poslední vteřiny tohoto utkání.
    59:40 Janne KOLEHMAINEN - 0:2
     
    59:40
    JYP právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. JANNE KOLEHMAINEN sebral nahozený kotouč domácími a z vlastní obranné třetiny napálil kotouč tak, že se zastavil až v domácí opuštěné brance – 0:2. Hosté tak potvrzují své vítězství nejen v tomto utkání, ale také v letošním ročníku hokejové Ligy mistrů. Bez asistence.
     
    59:10
    Calof byl v obrovské šanci, zblízka ale netrefil odkrytou branku hostů a puk poslal až na ochrannou síť. Hra je znovu přerušena.
     
    58:54
    Domácí brankář míří na střídačku. Växjö to zkouší se šesti bruslaři v poli proti čtyřem hráčům hostů.
     
    58:39
    Kalteva zachytil puk v obranném pásmu a okamžitě ho vyhazuje do bezpečí.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu JYP Jyväskylä (Yonkman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:32
    Domácí zamkli hosty v jejich pásmu, nyní bojovali o kotouč v rohu kluziště. Puk poté vyvezl jeden z domácích a byl faulován. Je signalizována výhoda pro Växjö.
     
    57:14
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    56:29
    Finský tým zakládá další akci v přesilové hře, zatím se jim nedaří na delší dobu se uhnízdit v domácím pásmu. Z toho těží opět domácí hráči, kteří vyhazují puk až před Olkinuoru.
     
    55:55
    Následně pak se domácí osvobozují a posílají kotouč až před hostující klec.
     
    55:32
    Hosté jsou už nastěhováni v pásmu domácích a rozvíjejí přesilovkovou akci. Střela Immonena ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    55:14
    Domácí nyní chybují. Hráli v šesti a inkasuje dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Calof. Domácí tak jdou do čtyř.
     
    54:47
    Ale zase z toho nic nebylo. Hosté perfektně brání svůj předbrankový prostor a zatím se jim to opravdu velmi daří.
     
    54:19
    Welch sebral ve vlastním obranném pásmu kotouč a poslal ho směrem dopředu. Jeho tým tak má další šanci před brankou Jyväskyly něco předvést.
     
    53:44
    Velká skrumáž před brankou hostů, kotouč poskakoval sem a tam a nakonec ho svým tělem ukryl Olkinuora, který tak nyní výrazně podržel svůj tým a jeho nejtěsnější možný náskok.
     
    52:45
    Calof vyvezl puk z obranné třetiny, poté se uvolnil podél levého mantinelu, ale do útočného pásma nepronikl. Vainio ho čistým obranným zákrokem dále nepustil.
     
    52:11
    Jerry Turkulainen znovu operoval před brankou domácích, jeho střela se ale neujala. Nakonec se k puku dostali hosté zpět a další rána Kaltevy pak nechala vyniknout Viktora Fastha.
     
    52:06
    Další komerční přestávka.
     
    51:32
    Domácím se verdikt vůbec nelíbil, ale nedá se nic dělat. Hraje se dál a stále tak mají hráči Växjö šanci na srovnání stavu skóre, pro ně zatím nepříznivého.
    51:04 Neuznaná branka Växjö.
     
    51:04
    Bylo to těsné, Lundberg v brankovišti nebyl, ale natlačil tam brankáře hostů a hlavní rozhodčí rozpažuje. Branka tedy neplatí.
     
    51:04
    Domácí nyní dosáhli gólu. Celou situaci ale bude posuzovat videorozhodčí. Je možné, že došlo k postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:48
    Jerry Turkulainen se dostal ke střele z pravého kruhu a byla to velká šance hostů na zvýšení stavu skóre. Jenže Turkulainen puk hodně zvedl a jeho střela nakonec skončila na ochranné síti.
     
    50:00
    Posledních deset minut třetí třetiny. Domácí tak mají ještě stále možnost se zápasem něco udělat, ale nyní jim už čas opravdu utíká velmi rychle. No uvidíme, zda se jim podaří alespoň srovnat.
     
    49:12
    Viktor Fasth si neporozuměl s Bohmem a málem se hosté dostali k puku. Za brankou ale domácí brankář kotouč sebral a poslal mimo ohrožení své branky.
     
    48:55
    Erik Josefsson z levého kruhu provětral lapačku hostujícího brankáře, který si připisuje další velmi cenný zákrok. Hra je přerušena.
     
    48:18
    Juuso Puustinen zle dotíral před Fasthem. Z pravého kruhu vyslal skákavý kotouč, který nadvakrát Viktor Fasth pokryl a také přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:40
    Od modré čáry vyslal dělovku Daniel Rahimi. Před brankou se ještě snažil dorážet jeden z domácích útočníků, ovšem Olkinuora se zase vyznamenal přesným zákrokem.
     
    47:00
    Pesonen střílel na Olkinuoru, ten si připsal další zákrok a po něm raději hru přerušil. Následuje také další komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    45:45
    Tuomas Kiiskinen neprošel přes útočnou modrou čáru. Domácí hráči tak promarnili svůj další útok a znovu se do zakončení vůbec nedostali. Čas začíná velmi rychle utíkat a to samozřejmě více do karet hraje hostům.
     
    44:45
    Martinsson se jal ke střele z prostoru pravého kruhu, ale pozorná obrana JYP zase zastavila slibnou akci domácích, kteří tak znovu nenašli recept na obranný val z hostujících hráčů.
     
    43:57
    Domácí stále marně dobývají hostující klec. Hosté po tom, co se dostali do vedení, svůj těsný náskok drží a nepouštějí Växjö do vážnější šance před brankářem Olkinuorou.
     
    43:34
    Fröberg se dostal do zakončení těsně před hostující brankou. Jenže Immonen vložil do jeho střely svoji hůl a znovu tak zabránil dalšímu možnému gólu.
     
    42:49
    Lundberg s Brodeckim napadali pásmo hostů, ale obrana Jyväskyly je znovu hodně pozorná a pomáhá svému brankáři, který tak nemusel zase vůbec zasahovat.
     
    42:00
    Anton Stråka zle dotíral před brankářem Fasthem, ten ale proti jeho střele vytasil další přesný zákrok a kotouč pak posílá zpět do hry, kterou nechává plynout.
     
    41:20
    Také Olkinuora se musel mít na pozoru, proti střele Erika Josefssona vytasil další přesný zákrok a raději pak přerušil hru.
     
    40:48
    Jarkko Immonen střílel z levého kruhu, jeho střelu ale do bezpečí vyrazil jeden z domácích obránců a posílá tak kotouč pryč od vlastní branky.
     
    40:29
    Hosté ovšem nic nedovolili a následně pak se dostali oni sami do akce. Před Fasthem ale také neuspěli.
     
    40:03
    Rosén vyhrál buly nad Immonenem a domácí půjdou jako první před hostující branku, kterou se pokusí ohrozit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 22 – 13
    Momentky z finále hokejové LM. Zatím mají k zisku cenné trofeje blíže hosté.

     
    I druhá třetina je za námi. V ní jsme dlouho čekali na úvodní branku, která padla až v pětatřicáté minutě, když přesilovou hru hostů využil Joonas Nättinen a Fasth tak jako první musel lovit puk ze své sítě. Blíže zisku cenné trofeje jsou po druhém dějství hosté. Pro domácí ale není nic ztraceno. Mají ještě celou třetinu na to, aby s utkáním ještě něco udělali. A to je v hokeji hodně času. Uvidíme, co nám poslední třetina přinese. Ta začne přibližně ve 20:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě to zkoušeli hráči Växjö, kteří se natlačili před branku Jyväskyly, ale Olkinuora byl zase na svém místě a těsné vedení svého celku tak udržel.
     
    39:12
    Domácí dotírali před brankou Olkinuory, který ale nemusel do akce. Obrana hostů vše zvládla a sama poté jela do další útočné akce před domácí branku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:21
    Fröberg sebral hostům puk a poslal ho směrem před branku hostů. Útočit tak jdou zase domácí hráči a pokusí se do konce druhé třetiny ještě srovnat.
     
    37:56
    Domácí hráči nyní neví, jak na rozjeté hosty hrát. Těch je najednou plné kluziště a neustále hrozí před Fasthovou brankou.
     
    37:04
    Další rána mířila na Fastha, který sklapl své betony a puk si tak převzala obrana domácích. Jenže ten ztratila a Kalteva pak dorážel. Znovu tak Fasth musel zasahovat.
     
    36:18
    Naopak hosté po tom, co vsítili první branku, ještě více ožili a znovu se dostali do zakončení. Jokinenova střela ovšem skončila na pozorném Fasthovi.
     
    35:15
    Domácí tak musí dohánět jednobrankové manko a domácí fanoušci je mohutným povzbuzováním ženou dopředu. Následně pak se dostal ke střele Calof, ale jeho rána skončila jen vysoko nad.
    34:36 Joonas NÄTTINEN - 0:1
     
    34:36
    JYP právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen svoji přesilovou hru využívají, když se dostali do rychlého brejku. Ke kotouči nad vrcholem mezikruží se pak dostal JOONAS NÄTTINEN, jenž takovou lehkou střelou nakonec překonal Viktora Fastha, jenž tak jako první loví puk ze své sítě – 0:1. Asistence: Mikko Kalteva.
     
    34:15
    Znovu se domácí osvobodili a navíc se Fröberg dostal do zakončení ve vlastním oslabení. Jeho střela ale byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se bude v pásmu hostů, čili daleko od branky Växjö.
     
    33:47
    Josefsson sebral soupeři kotouč a poslal ho bez čekání až před branku finského celku. Hosté tak musí jít do útoku znovu odzadu.
     
    33:40
    Calof zahákoval soupeře a putuje na dvě minuty na trestnou lavici. Další početní výhoda pro hosty, kteří mají opět šanci dostat se do vedení s výhodou o jednoho muže v poli.
     
    33:33
    Tempo hry neupadá, naopak. Oba celky předvádějí parádní hru, ale znovu brankáři obou celků jasně dominují. Je to především jejich souboj v dnešním utkání.
     
    33:04
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    32:01
    Reddox střílel ve vlastním oslabení a byla z toho další dobrá šance. Jenže Olkinuora vše zvládl a ukryl kotouč na své hrudi.
     
    31:32
    Hosté se uhnízdili v pásmu Växjö a kombinují před Fasthem. Ten ale svůj tým drží a nyní raději ukryl kotouč v lapačce. Hra je následně pak přerušena.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu Växjö Lakers (Welch – 2 min., hákování).
     
    30:57
    Hráči hostů ožili a po ubráněném dvojnásobném oslabení zahrozili před domácí brankou a vynutili si faul. Přesilovku si také zahrají hosté, svou vůbec první.
     
    30:01
    Ano, Kolehmainen je také na ledě a po delší době jsou hráči JYP v plném počtu.
     
    29:51
    Jyväskylä se dokázala opět osvobodit a vypadá to, že své dvojnásobné oslabení hosté už zvládnou.
     
    29:13
    Jokinen je na ledě a hosté jsou už ve čtyřech.
     
    28:52
    Rosén netrefil z levé strany úplně prázdnou branku! Hosté se tak stále drží, nicméně stále je před nimi velký tlak domácích.
     
    28:22
    Hosté se ale dostali brzy ke kotouči, který vyhodili do bezpečí až před domácí branku. Pošetřili tak velmi cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    28:01
    Hosté jdou do tří. Kolehmainen dostává dvě minuty za nedovolené bránění a hosty tak čekají krušné chvíle před jejich brankou.
     
    27:54
    Martinsson pálil na branku hostů, trefil poté Mikka Kuukku, který obranným zákrokem pomohl svému brankáři. Nakonec si puk poté převzal Olkinuora a raději hru přerušil.
     
    27:16
    Hned po vhazování v útočném pásmu domácích kotouč vyhodili hosté do bezpečí, tedy až před Viktora Fastha. Domácí tak budou muset svou první akci v přesilové hře zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    27:13
    Vyloučení v týmu JYP Jyväskylä (Jokinen – 2 min., podražení).
     
    26:54
    Janne Pesonen dostal nabito těsně před hostující klec, ale z otočky jí netrefil. Domácí mají navíc ponechanou výhodu a pokud nevsítí branku, budou hrát další přesilovou hru.
     
    25:48
    Od modré čáry pálil obránce domácích Eric Martinsson, ale jeho střela byla zablokována obranou hostů, kteří tak mohou s pukem na svých hokejkách proniknout do další akce.
     
    25:28
    Pontus Netterberg nahodil puk před hostující branku, kde si ho sebrali hosté a zamířili do útočného pásma. Ale také hosté před domácí brankou nic nevymysleli.
     
    24:59
    Noah Welch vyšťoural kotouč mezi obránci hostů a snažil se ho procedit mezi betony Olkinuory, ale nic z toho zase nebylo.
     
    23:58
    Fröberg pálil z prostoru mezi kruhy, ale jeho střela za záda hostujícího brankáře neprošla. Poté se domácí dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Fastha.
     
    22:49
    Také úvod druhé třetiny začal útočně a útok střídá útok. Jediné, co tomuto finále zatím chybí, jsou nějaké branky.
     
    21:54
    Domácí zachytili puk po střele hostů a z vlastního pásma tak založili další útočnou akci. Před Olkinuorou vystřelil Rosén, ale jeho přízemní střela skončila na jeho pozorném zákroku.
     
    21:13
    Welch se dostal k dobré střele před hostující brankou, ale znovu to bylo nepřesné. U puku jsou tak hosté a míří směrem před domácí branku.
     
    20:42
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 6
     
    První třetina finále hokejové Ligy mistrů je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku, ale za to byl k vidění parádní hokej z obou stran a také dost šancí. Jenže oba gólmani jsou pozorní a zatím tak puk za svá záda nepustili. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 19:35.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Následně pak se hosté osvobozují, posílají puk až před Viktora Fastha a vypadá to, že v této části hry se už nic nestane.
     
    19:25
    Domácí zamkli hosty v jejich pásmu a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Zatím se ale k pořádné střele, která by mohla znamenat nebezpečí, nedostali.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:42
    Domácí si jako první zahrají přesilovou hru. Mäenpää je vyloučen na dvě minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    17:01
    Závar před hostující brankou, nikdo z domácích se ale nedokázal dostat k odraženému kotouči, aby ho dorazil do prakticky odkryté klece. Znovu se tak skóre nemění a na úvodní branku tak stále musíme čekat.
     
    16:14
    Další zakázané uvolnění, tentokráte na straně finského celku. Vhazovat se bude po levé ruce Jussiho Olkinuory.
     
    15:48
    Domácí nezachytili kotouč nahozený do útočného pásma a je z toho zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před domácí branku, kde se bude vhazovat po levici Viktora Fastha.
     
    15:05
    K odraženému kotouči spěchal Calof, ale nakonec na něho nedosáhl a blíže k němu měl Olkinuora, který také puk ukryl pod svojí lapačku a poté raději přerušil hru.
     
    14:23
    Olkinuora je nyní pod velkým tlakem, opět před ním operovali domácí hráči, kteří se dostali do další šance. Brankář hostů si pak připsal další parádní zákrok a stále drží svůj tým a jeho šance.
     
    13:25
    Znovu se domácí natlačili před branku hostů, kde se k puku dostal Jonas Røndbjerg a napálil ho na hostující klec, ale ani z této šance úvodní branka nepadla.
     
    12:55
    Tuomas Kiiskinen se dostal ke střele z levé strany, svou prudkou střelu, která mířila k bližší tyči, nakonec skončila na zákroku jeho krajana Olkinuory. Další velká šance na straně domácích.
     
    12:25
    Na řadě je znovu komerční přestávka.
     
    12:10
    Daniel Rahimi chyboval na modré čáře, hosté šli málem do blízkosti branky Växjö. Rahimi ale svou předchozí chybu napravil a kotouč rozehrávajícím hostům sebral a poslal do bezpečí.
     
    11:09
    Další střela hostů, Turkulainen si sjel na levý kruh a svou další střelou Fastha zaměstnal. Zatím je to hodně vyrovnané utkání, ve kterém dominují oba brankáři.
     
    10:34
    Až nyní domácí vyvezli puk pryč z pásma a hned z toho byla další šance pro Växjö. Z levé strany střílel Erik Josefsson, Olkinuora se ale dokázal přesunout a svou pravou tyčku si ohlídal.
     
    10:16
    Jenže se tak nestalo, hosté stále drží útočné pásmo a operují před brankou domácího celku.
     
    09:05
    Ossi Louhivaara se natlačil na levý kruh, ač byl tísněn jedním z domácích hráčů, vystřelil. Jeho přízemní střela ale došla jen k brankáři Fasthovi, který hned kotouč vrátil svým spoluhráčům a ti mohou založit další akci.
     
    09:01
    Na řadě je nyní první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    08:23
    Na druhé straně se k nenápadné střele dostal Anton Stråka, proti jeho projektilu ale zasáhla pozorná domácí obrana, která akci hostů zneškodnila.
     
    07:42
    Arvid Lundberg nahazoval kotouč před branku od modré čáry, trefil ale Shinnimina, svého spoluhráče a ten poté z otočky branku hostů netrefil.
     
    06:54
    Suomela vypíchl u mantinelu kotouč domácím a chtěl ho odehrát směrem dopředu. To se mu ale nepovedlo a nadále tak útočí hráči v tmavých dresech, tedy ti domácí.
     
    06:18
    Domácí byli zase hodně aktivní a po tom, co se vrátili zpět do útočného pásma, znovu zahrozili. Olkinuora tak musel být znovu hodně pozorný ve svém brankovišti.
     
    05:24
    A následně pak střílel z pravého kruhu Elias Pettersson, jenž nechal vyniknout brankáře hostů. Olkinuora vytáhl efektní semafor a dalším pohotovým zákrokem jeho střelu likviduje.
     
    04:42
    Andrew Calof dostal puk na levý kruhu a odtud vyslal prudkou střelu. Ta se ale otřela pouze o pravý beton finského brankáře, jenž puk poslal do bezpečí.
     
    03:59
    Zatím sledujeme parádní hokej hodný finále. Tomu napomáhá také fantastická divácká kulisa. Domácí stadion je zřejmě vyprodaný.
     
    03:45
    Hra je přerušena, domácí branka se vychýlila ze svého postavení a bude muset dojít k jejímu zpětnému upevnění. Poté se bude vhazovat v pásmu Växjö.
     
    03:15
    Jussi Olkinuora vyjel za vlastní branku, kde se dostal ke kotouči a i za dotěrných útočníků domácích dokázal puk poslat směrem mezi své spoluhráče, kteří míří do útoku.
     
    02:13
    Olkinuora musel být znovu v pozoru, když se na něho řítil Calof, ale i tuto situaci finský brankář ve službách Jyväskyly zvládl, vyrazil kotouč před sebe a už ho mají jeho spoluhráči.
     
    02:06
    Dva hráči se do sebe pustili do menší potyčky, hlavní sudí ale oba kohouty od sebe odtrhl a vše se obešlo bez vyloučení. Vhazovat se bude po levé ruce Viktora Fastha.
     
    01:19
    Našlapaná Vida Arena ve Växjö sleduje od úvodních minut útočnou hru obou celků, jen co nevyšel útok JYP, střílel na druhé straně Brodecki a Olkinuora tak musel zasahovat. Hra je přerušena.
     
    00:50
    Na druhé straně se pokoušel o střelu z levé strany Pesonen, ale také on se do branky hostů netrefil. Hra se tak otáčí na opačnou stranu.
     
    00:02
    Finále hokejové Ligy mistrů začalo a kotouč na svých holích měli hosté, kteří zamířili před branku domácích, ale střela Nattinena zamířila mimo tři tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na řadu nyní přichází domácí, tedy švédská hymna.
     
    A nyní už zní finská hymna.
     
    Hráči jsou na modrých čárách a halou ve Växjö už zní oficiální hymna hokejové Ligy mistrů.
     
    Hráči obou celků za světelných efektů nastupují na hrací plochu. Finále hokejové Ligy mistrů tak za malý okamžik bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Växjö Lakers: Fasth (Andren) – Martinsson, Lundberg A., Persson (TS), Rahimi, Högberg, Welch, Bohm – Calof, Rosén, Kiiskinen (A) – Pesonen, Pettersson, Shinnimin – Netterberg, Fröberg, Reddox (C) – Brodecki, Josefsson (A), Lundberg M. – Røndbjerg

    JYP Jyväskylä: Olkinuora (Laurikainen) – Vainio, Kalteva, Mäenpää, Kuukka, Jokinen, Ikonen, Yonkman, Honka – Nättinen, Immonen (TS), Tuppurainen (A) – Louhivaarra (A), Hytönen, Rooba – Puustinen, Suomela, Turkulainen – Stråka, Kanninen, Kolehmainen, Hytönen (C)

    Rozhodčí: Lemelin, Piechaczek – Kohlmüller, Seewald.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Systém finálového utkání

    Finále se hraje pouze na jeden zápas. Takže pokud utkání skončí remízou, bude se prodlužovat nebo mohou rozhodnout samostatné nájezdy. Čeká nás tak zajímavý zápas, tak si ho nenechte rozhodně ujít.
    O tuto trofej si to dnes rozdají Växjö a Jyväskylä

     
    Vzájemná utkání

    Pro oba celky to bude premiéra. V minulosti se spolu ještě neutkaly a pro oba to tak bude jedna velká neznámá. Kdo se nakonec bude radovat z prvenství v Lize mistrů?
     
    JYP Jyväskylä

    Také finská Jyväskylä se v semifinále utkala s českým týmem, když vyzvala třinecké Oceláře. Na svém ledě zvítězila 4:2 a měla tak pro odvetné utkání rozhodně lepší pozici, než Třinec. Jenže Třinečtí doma podali také skvělý výkon, který korunovali výhrou 4:2. Došlo tak na shodný počet vstřelených branek na obou stranách a zápas pak došel do prodloužení. Ani to o vítězi nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich poté finský celek zvítězil a nakonec se radoval z postupu právě on. Nicméně oba čeští zástupci, jak Třinec tak i Liberec, zanechali výraznou a nesmazatelnou stopu v Lize mistrů.
     
    Växjö Lakers

    Domácí Växjö se v semifinále na dvě utkání utkalo s českým zástupcem, a sice s Bílými Tygry z Liberce. První duel, jenž se odehrál v Home Credit Areně v Liberci došlo na remízu 1:1. Až ve třetí třetině v sedmé minutě srovnal Lukáš Jašek a zápas tak skončil nerozhodně. Pro Tygry rozhodně slibný výsledek pro odvetu. Ovšem doma poté Växjö jasně dominovalo a výsledkem 6:1 pak potvrdili postup do vysněného finále LM. Výhře dali jasný základ už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dnes tak narazí na svého severského soupeře z Finska, na Jyväskylu.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Před olympijskou přestávkou se ještě odehraje také finále hokejové Ligy mistrů, ve kterém se střetnou týmy Växjö Lakers ze Švédska a finská JYP Jyväskylä. Pojďme si oba týmy a jejich cestu do finále této prestižní soutěže, představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 35. Nättinen (Kalteva), 60. Kolehmainen


    Växjö Lakers: Fasth (Andren) – Martinsson, Lundberg A., Persson (TS), Rahimi, Högberg, Welch, Bohm – Calof, Rosén, Kiiskinen (A) – Pesonen, Pettersson, Shinnimin – Netterberg, Fröberg, Reddox (C) – Brodecki, Josefsson (A), Lundberg M. – Røndbjerg
    JYP Jyväskylä: Olkinuora (Laurikainen) – Vainio, Kalteva, Mäenpää, Kuukka, Jokinen, Ikonen, Yonkman, Honka – Nättinen, Immonen (TS), Tuppurainen (A) – Louhivaarra (A), Hytönen, Rooba – Puustinen, Suomela, Turkulainen – Stråka, Kanninen, Kolehmainen, Hytönen (C)

    Rozhodčí: Lemelin, Piechaczek – Kohlmüller, Seewald

    Diváci: 5 750
    bahis siteleri