Växjö – JYP 0:2 (kon.)
konec
Växjö Lakers
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
JYP Jyväskylä
Úterý 06.02.2018, 18:45 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Janne KOLEHMAINEN - 0:2
     
    59:40
    JYP právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. JANNE KOLEHMAINEN sebral nahozený kotouč domácími a z vlastní obranné třetiny napálil kotouč tak, že se zastavil až v domácí opuštěné brance – 0:2. Hosté tak potvrzují své vítězství nejen v tomto utkání, ale také v letošním ročníku hokejové Ligy mistrů. Bez asistence.
     
    59:10
    Calof byl v obrovské šanci, zblízka ale netrefil odkrytou branku hostů a puk poslal až na ochrannou síť. Hra je znovu přerušena.
     
    58:54
    Domácí brankář míří na střídačku. Växjö to zkouší se šesti bruslaři v poli proti čtyřem hráčům hostů.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu JYP Jyväskylä (Yonkman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:14
    Domácí nyní chybují. Hráli v šesti a inkasuje dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Calof. Domácí tak jdou do čtyř.
     
    53:44
    Velká skrumáž před brankou hostů, kotouč poskakoval sem a tam a nakonec ho svým tělem ukryl Olkinuora, který tak nyní výrazně podržel svůj tým a jeho nejtěsnější možný náskok.
    51:04 Neuznaná branka Växjö.
     
    51:04
    Bylo to těsné, Lundberg v brankovišti nebyl, ale natlačil tam brankáře hostů a hlavní rozhodčí rozpažuje. Branka tedy neplatí.
     
    51:04
    Domácí nyní dosáhli gólu. Celou situaci ale bude posuzovat videorozhodčí. Je možné, že došlo k postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:48
    Jerry Turkulainen se dostal ke střele z pravého kruhu a byla to velká šance hostů na zvýšení stavu skóre. Jenže Turkulainen puk hodně zvedl a jeho střela nakonec skončila na ochranné síti.
     
    43:34
    Fröberg se dostal do zakončení těsně před hostující brankou. Jenže Immonen vložil do jeho střely svoji hůl a znovu tak zabránil dalšímu možnému gólu.
    34:36 Joonas NÄTTINEN - 0:1
     
    34:36
    JYP právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen svoji přesilovou hru využívají, když se dostali do rychlého brejku. Ke kotouči nad vrcholem mezikruží se pak dostal JOONAS NÄTTINEN, jenž takovou lehkou střelou nakonec překonal Viktora Fastha, jenž tak jako první loví puk ze své sítě – 0:1. Asistence: Mikko Kalteva.
     
    33:40
    Calof zahákoval soupeře a putuje na dvě minuty na trestnou lavici. Další početní výhoda pro hosty, kteří mají opět šanci dostat se do vedení s výhodou o jednoho muže v poli.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu Växjö Lakers (Welch – 2 min., hákování).
     
    28:52
    Rosén netrefil z levé strany úplně prázdnou branku! Hosté se tak stále drží, nicméně stále je před nimi velký tlak domácích.
     
    28:01
    Hosté jdou do tří. Kolehmainen dostává dvě minuty za nedovolené bránění a hosty tak čekají krušné chvíle před jejich brankou.
     
    27:13
    Vyloučení v týmu JYP Jyväskylä (Jokinen – 2 min., podražení).
     
    18:42
    Domácí si jako první zahrají přesilovou hru. Mäenpää je vyloučen na dvě minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    17:01
    Závar před hostující brankou, nikdo z domácích se ale nedokázal dostat k odraženému kotouči, aby ho dorazil do prakticky odkryté klece. Znovu se tak skóre nemění a na úvodní branku tak stále musíme čekat.
     
    05:24
    A následně pak střílel z pravého kruhu Elias Pettersson, jenž nechal vyniknout brankáře hostů. Olkinuora vytáhl efektní semafor a dalším pohotovým zákrokem jeho střelu likviduje.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 35. Nättinen (Kalteva), 60. Kolehmainen


    Växjö Lakers: Fasth (Andren) – Martinsson, Lundberg A., Persson (TS), Rahimi, Högberg, Welch, Bohm – Calof, Rosén, Kiiskinen (A) – Pesonen, Pettersson, Shinnimin – Netterberg, Fröberg, Reddox (C) – Brodecki, Josefsson (A), Lundberg M. – Røndbjerg
    JYP Jyväskylä: Olkinuora (Laurikainen) – Vainio, Kalteva, Mäenpää, Kuukka, Jokinen, Ikonen, Yonkman, Honka – Nättinen, Immonen (TS), Tuppurainen (A) – Louhivaarra (A), Hytönen, Rooba – Puustinen, Suomela, Turkulainen – Stråka, Kanninen, Kolehmainen, Hytönen (C)

    Rozhodčí: Lemelin, Piechaczek – Kohlmüller, Seewald

    Diváci: 5 750
    bahis siteleri