Lipt. Mikuláš – Žilina 3:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 6:1 (kon.) | Zvolen – Košice 1:2 (kon.)
Detva – Trenčín 0:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC MIKRON Nové Zámky
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
HK Nitra
sk Pátek 09.02.2018, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu zo slovenskej Tipsport ligy. V rámci 45. kola uvidíme aj konfrontáciu mužstiev z opačných pólov tabuľky. Hokejisti Nitry sa predstavia na ľade Nových Zámkov. Úvodné buly je na programe o 18:30 hod.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov sa držia na ôsmom mieste tabuľky s tesným náskokom pred Liptovským Mikulášom. Momentálne predstavuje päť bodov, keďže Liptáci podobne ako zverenci Miroslava Macha v posledných kolách príliš nezabodovali. Bielo-zelení ostatné štyri stretnutia prehrali, pričom dvakrát odišli strelecky naprázdno. Získali len jeden bod, keď po samostatných nájazdoch nestačili na oslabené Košice. Nové Zámky inkasujú v priemere 3,2 gólu na zápas, a tak sú lepší len od poslednej Detvy. Doposiaľ využili len 12% svojich presilových hier, čo je ďalšia nelichotivá štatistka. V januári dokonca využili len dve z 39 početných výhod. Doma ale vedia prekvapiť o čom sa na konci januára presvedčila aj Banská Bystrica. Najproduktívnejším hráčom tímu je český útočník Adam Zbořil, ktorý má na konte 27 bodov s bilanciou 9+18. Brankárskou jednotkou je Samuel Baroš, ktorého úspešnosť zákrokov je 91%.

    HK NITRA

    Hokejisti Nitry majú aktuálne najlepšiu formu spomedzi všetkých tímov Tipsport ligy. Z posledných pätnástich zápasov vyhrali trinásť a stratili len šesť bodov. Vďaka tomu sa vyhupli na prvú priečku tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Banskou Bystricou. Corgoni majú druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď nastrieľali o 67 gólov viac než ich dnešný súper. Produktivitu mužstva spod Zobora ťahá duo Michal Krištof – Matej Paulovič, no ako je dobre známe, v nasledujúcich dňoch sa v Pjongčangu predstavia v drese s dvojkrížom na hrudi. Tesne pred uzávierkou prestupov sa Nitrania posilnili o Codyho Bradleylo a brata Jamieho Milama – Troya. Bol to od vedenia klubu pomerne logický ťah, keď zranení sú Tomáš Mikuš s Mattom Copeom. Nitra sa môže pochváliť druhými najlepšími presilovkami – využila ich už skoro 22%. V tejto sezóne odohrala proti Novým Zámkom štyri dueli, z ktorých v troch uspela.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Plášil, M. Novák, Jass, Hruška, Husák, Salija, Šimek – Fábry, Šimun, Zbořil – Hřebejk, L. Jurík, Varga – Lorraine, Škoda, Šille – Rehák, Ondrušek, Saulietis.

    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Korím, Rýgl, Pupák, Versteeg – H. Ručkay, Bradley, J. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kollár, Kutálek – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodcovia: Vladimír Goga, Peter Jonák – Lukáš Kacej, Tomáš Gegáň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Hneď v úvode zápasu si zahrajú presilovú hru hostia. Nová posila Cody Bradley spadol na ľadovú plochu, a tak dve minúty za podrazenie dostáva domáci obranca Michal Novák.
     
    00:43
    V prvých sekundách početnej výhody vystrelil Marek Slovák, no domáci brankár bol pozorný. Následne sa zverenci Miroslava Macha oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    01:17
    Domáci trošku chybovali v bránení. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal osamotený Peter Ordzovenský, ale jeho prudká strela minula bránu Samuela Baroša.
     
    01:40
    Judd Blackwater to skúsil strelou spoza domáceho obrancu. Samuel Baroš ale nemal problém zasiahnuť lapačkou a dokonca nemusel ani len prerušiť hru.
     
    02:27
    Henrich Ručkay netrafil puk ideálne. Následne ešte spoza brány posielal puk do ohňa Cody Bradley, ale domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a ustáli prvé oslabenie.
     
    03:05
    Nitrania chybovali v rozohrávke a takmer na to doplatili. V prečíslení dvoch proti jednému si Róbert Varga vymenil puk so svojim spoluhráčom, ale z tesnej blízkosti nezasunul puk do odkrytej svätyne hostí.
     
    04:22
    Judd Blackwater prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne hľadal pred bránkoviskom Mareka Slováka, ale ten z tesnej blízkosti zakončiť nedokázal.
     
    04:49
    Teraz to individuálne skúšal Jakub Ručkay. Natlačil sa pred bránu súpera, ale jeho bekhendové zakončenie bez väčších problémov kryje Samuel Baroš.
     
    05:27
    Po ofsajde hostí sa bude vhadzovať v strednom pásme. Stane sa tak ale až o pár sekúnd, pretože v Nových Zámkoch je na rade prvá reklamná prestávka.
     
    06:03
    Hra je opäť prerušená po hvizde čiarového rozhodcu. Tentokrát sa v ofsajde ocitli domáci. Pred vhadzovaním v strednom pásme sme videli ešte menšiu strkanicu medzi Juddom Blackwaterom a Timotejom Šillem.
     
    06:41
    Nitrania sa dostali do zakončenie z priestoru medzi kruhmi. Aktívny Henrich Ručkay to skúšal bekhendovou strelou, ale mieril len do pozorného Samuela Baroša.
     
    07:13
    Hostia sú v úvode derby jasne aktívnejším tímom. Ich prvá útočná formácia opäť pohrozila, ale po zblokovanej strele nemusel domáci gólman zasahovať.
     
    08:34
    Maris Jass peknou prihrávkou našiel na ľavom krídle nestráženého Róberta Vargu. Domáci útočník pohotovo vystrelil švihom, ale prvýkrát v zápase dobre zasiahol Nathan Lawson.
     
    09:26
    Justin Kovacs sa poriadne čuduje, no hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu práve neho. Napokon dostáva dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    09:43
    Domácim hokejistom prvé sekundy presilovky nevyšli najlepšie. Peter Ordzovenský sa zmocnil puku a poľahky ho vyhodil až k Samuelovi Barošovi.
     
    10:25
    Od modrej čiary prudko vystrelil Patrik Husák. Po zákroku Nathana Lawsona sa snažil dorážať Arturs Salija, no snaha lotyšského obrancu bola márna.
     
    10:54
    Nathan Lawson musel zasahovať po strele zo stredného pásma. Puk však z lapačky rýchlo vytriasol a následne ho jeden z hráčov v modrom drese poslal mimo obrannej tretiny.
     
    11:27
    Na konci oslabenia hostí vymyslel peknú akciu Marek Slovák. Šikovnou kľučkou sa zbavil obrancu, následne hľadal pred bránou Judda Blackwatera, no Kanaďan neupratal puk do siete.
     
    11:55
    Osem minút pred koncom prvej tretiny sa bude hrať v štyroch hráčoch na oboch stranách. Domáci Branislav Fábry dostáva dve minúty za nedovolené bránenie a rovnaký trest za napadnutie inkasoval Jakub Ručkay.
     
    12:26
    Corgoni si predsa len zahrajú v početnej výhode. Ďalším potrestaným hráčom dnešného derby je Róbert Varga, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    13:17
    Nitrania boli usadení v útočnom pásme, no chýbala väčšia početnosť ich streľby. Napokon to zobral na seba Jameson Milam, ale jeho pokus vytesnil vyrážačkou Samuel Baroš.
     
    13:45
    Tentokrát to vyskúšal prudkou strelou Troy Milam. Obetavým zákrokom sa predviedol Štěpán Hřebejk, ktorý tečoval puk na ochrannú sieť za domácou bránou.
     
    14:17
    Samuel Baroš si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Peter Ordzovenský si položil obrancu súpera, následne našiel na pravom kruhu Henricha Ručkaya, ale ani on neotvoril skóre zápasu.
     
    14:35
    Na konci oslabenia domáceho tímu sa dostali do brejku aj bielo-zelení. Akciu po pravej strane potiahol obranca Milan Hruška, ale mieril len do pravého betónu Nathana Lawsona.
     
    15:51
    Nové Zámky sa dokázali na dlhší čas usadiť v útočnom pásme a vybojovali si výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu si za držanie protihráča už sadá Miroslav Pupák.
     
    16:18
    Zverencom Miroslava Macha presilovka nevychádza podľa predstáv. Marek Slovák sa príkladne vrátil a šikovnou otočkou poslal puk k Samuelovi Barošovi.
     
    16:47
    Nové Zámky zubami-nechtami držali útočné pásmo. Bojovali v rohoch ihriska, ale napokon išiel puk mimo hracej ploche po dotyku s domácim hráčom. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    17:36
    Nathan Lawson si pripisuje na konto istý zákrok po strele Marisa Jassa. Nové Zámky síce držia útočné pásmo, no čoskoro sa Miroslav Pupák vráti na ľadovú plochu.
     
    18:00
    Nitra dala gól!
    Presne dve minúty pred koncom prvého dejstva sa hostia dostávajú do vedenia. Veľký podiel na tom má Samuel Baroš, ktorý vyšiel ďaleko z brány, ale nedokázal puk zachytiť. Jeho chybu využil MIROSLAV PUPÁK a skóroval prakticky do prázdnej brány. Asistencia: Karol Csányi.
     
    18:58
    HC Nové Zámky dali gól!
    Corgoňom tesný náskok dlho nevydržal. Adam Zbořil ustál súboj pri mantineli s Jakubom Ručkayom, následne našiel pred bránou osamoteného LUKÁŠA JURÍKA, ktorý pohotovým zakončením prekonal Nathana Lawsona. Asistencie: Adam Zbořil a Branislav Fábry.
     
    19:27
    V závere prvej tretiny sa domáci dostali ešte do jednej koncovky. Nitrianský brankár Nathan Lawson ale strelu od ľavého mantinelu s ľahkosťou vyrazil mimo nebezpečného priestoru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Aktívnejším celkom boli hostia, no dlho to vyzeralo tak, že sa gólu v úvodnej časti hry nedočkáme. Napokon sme ich v 19. minúte duelu videli hneď dva. Najskôr Miroslav Pupák potrestal zaváhanie Samuela Baroša, ktorý vybehol ďaleko z brány. Nitrianske vedenie ale trvalo len 58 sekúnd, pretože po peknom pase Adama Zbořila z pravej strany napol sieť Lukáš Jurík. Druhá tretina sa začne približne o 19:25 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    V prvých sekundách druhej tretiny sa dostali do útočného pásma hostia. K strele od modrej čiary sa odhodlal Branislav Mezei, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    20:55
    Domáci hokejisti vyhodili puk do obranného pásma súpera. Následne využili čas aspoň na to, aby poslal na ľad čerstvé sily. V druhej tretine sú striedačky na vzdialenejšej strane.
     
    21:37
    Domáci obranca Maris Jass to spravil veľmi šikovne. Prešiel cez pasívne brániacich hráčov hostí, ale jeho zakončenie stihol zneškodniť Nathan Lawson.
     
    22:16
    Po súboji Martina Rýgla s Vladimírom Škodom sa puk odrazil k brankárovi Nitry. Nathan Lawson radšej puk skryl do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    23:38
    Sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Útočné akcie sa striedajú na oboch stranách, ale brankári nemuseli nejako vážnejšie zasahovať.
     
    24:12
    Zrejme od Jamieho Milama sa puk odrazil na tribúnu novozámockého štadióna. Čiaroví rozhodcovia tak vykazujú hru do stredného pásma.
     
    24:43
    Nové Zámky budú hrať ďalšiu presilovú hru v dnešnom regionálnom derby. Daniel Rzavský už sedí na trestnej lavici a verí, že si odpyká celých 120 sekúnd za sekanie.
     
    25:13
    Nitra dala gól!
    Vynikajúcu prácu za bránou súpera odviedol Marek Slovák. Získal puk v súboji s Lukášom Juríkom, potom presnou prihrávkou našiel JUDDA BLACKWATERA, no a ten z tesnej blízkosti namieril presne medzi nohy Samuela Baroša. Asistencia: Marek Slovák.
     
    25:42
    Domácim hokejistom presilová hra vôbec nevychádza. Teraz sa snažili reagovať na gól súpera, no stratili útočné pásmo po dobrom zákroku skúseného Petra Ordzovenského.
     
    26:13
    Prudkou strelou od modrej čiary to skúšal Michal Novák. Puk po jeho strele ale trafil len zadný mantinel. Nathan Lawson tak ešte nemusel vážnejšie zasahovať v tomto oslabení.
     
    27:34
    Nathan Lawson bez najmenších problémov kryje strelu zo stredného pásma. Puk skončil v jeho lapačke, a tak sa bude vhadzovať v obrannej tretine Nitry. Na buly sa už skláňa Marek Slovák.
     
    28:15
    Čiarový rozhodca signalizoval ofsajd, a tak domáci hokejisti nemohli hrať. Na druhej strane to individuálne skúšal Justin Kovacs, no nepresnou prihrávkou pokazil svoj prienik.
     
    28:46
    V priebehu niekoľkých sekúnd predviedol Nathan Lawson dva dobré zákroky. Najskôr kryl strelu Denisa Reháka po individuálnej akcii a následne aj zakončenie Kaspara Saulietisa od ľavého mantinelu.
     
    29:01
    Nové Zámky dostávajú šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Po súboji s Eduardom Šimunom dostáva dve minúty za nedovolené bránenie nitriansky kapitán Branislav Mezei.
     
    29:41
    Domáci hokejisti odštartovali presilovku tvrdou strelou Michala Nováka, ktorú vyrazil Nathan Lawson. Následne bol signalizovaný ofsajd, a tak mal Peter Ordzovenský dostatok času na vyhodenie puku.
     
    30:18
    Hra sa dlho odvíja pri ľavom mantineli. Víťazne z toho vyšli hostia, ktorí dostali puk až k Samuelovi Barošovi. Navyše, následne tam získaval cenné sekundy pre svojich Juraj Šiška.
     
    30:52
    Takýto pohľad rozhodne nevidíme radi. Štěpán Hřebejk zozadu narazil do mantinelu Miroslava Pupáka, ktorý sa len ťažko zdvíha z ľadu. Domáci útočník z tohto zrejme vyviazne bez vylúčenia.
     
    31:26
    Individuálnou akciou to skúšal Henrich Ručkay. Trošku so šťastím poslal puk smerom na Samuela Baroša, no ten predviedol istý zákrok a prerušuje dianie na ľade.
     
    32:10
    Richard Ondrušek spadol na ľadovú plochu, no vylučovať sa nebude ani teraz. Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, no pánmi na ľade sú muži v pruhovanom.
     
    33:32
    Druhá tretina nemá taký spád ako tá prvá. Sledujeme pomerne veľa prerušení hry. Takisto ani jeden z tímov nevyniká v presnosti svojich kombinácii.
     
    34:12
    Nitrania prešli modrou čiarou, ale následne puk stratili. Do konca tretiny zostáva ešte takmer šesť minút a veľa hokejovej krásy sme zatiaľ nevideli.
     
    34:44
    Nové Zámky sa usadili v útočnom pásme, ale ich aktivita sa odohráva len v priestoroch, odkiaľ sa góly nedávajú. Nathan Lawson má v dnešnom zápase skutočne veľmi málo práce.
     
    35:15
    Hra teraz bola prerušená v strednom pásme. Následne sa strhla menšia potyčka, no až po reklamnej prestávke uvidíme, či hlavní rozhodcovia pošlú niekoho na trestnú lavicu.
     
    35:49
    Hráme v plnom počte hráčov na oboch stranách. Nitrania boli v podčíslení dvoch proti trom, a tak nemali veľa šancí na úspech. Stále sú však o niečo aktívnejším celkom.
     
    36:27
    Adam Zbořil teraz nevyberaným spôsobom pri mantineli zasiahol Mareka Slováka. Ten doslova odletel z tohto súboja, ale ani v tomto prípade sa vylučovať nebude.
     
    36:59
    Judd Blackwater sa veľmi hnevá na hlavných rozhodcov, no už nič nezmení na ich verdikte. Strelec rozdielového gólu putuje na trestnú lavicu, kde si odsedí trest za držanie protihráča.
     
    37:38
    Katastrofálne presilové hry domáceho tímu pokračujú ďalej. Zverenci Miroslava Macha sa dvakrát neúspešne snažili dostať do útočného pásma a ďalšiu akciu začnú spoza vlastnej brány.
     
    38:19
    Od modrej čiary prudko vystrelil Milan Hruška. Nathan Lawson najskôr puk vyrazil len pred seba, ale následne ho dokázal ukryť pod svoju lapačku.
     
    38:52
    Vladimír Škoda dostal puk na hokejku, ale z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Nathana Lawsona. Ten si 68 sekúnd pred koncom druhej časti poradil aj so strelou Patrika Husáka od modrej čiary.
     
    39:16
    Zápas sa nám prehupol do poslednej minúty druhej tretiny. Hra sa teraz presťahuje pred Nathana Lawsona, pretože nitriansky ofsajd jeden z čiarových rozhodcov označil za úmyselný.
     
    39:36
    Tesne pred druhou sirénou musel zasahovať aj Samuel Baroš. Individuálne to skúsil Judd Blackwater, ale tentokrát mieril len do lapačky domáceho brankára.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Nitry po dvoch tretinách regionálneho derby vedú v Nových Zámkoch rozdielom jedného gólu. V prostrednej časti hry sa presadil len Judd Blackwater, ktorý ťažil z dobrej roboty Mareka Slováka. Gól hostí padol vo vlastnom oslabení, čo len potvrdzuje slabučké presilové hry tímu pod vedením Miroslava Macha. Domáci hokejisti ich v práve skončenej tretine mali tri, no žiadnu gólovú príležitosť si nevypracovali. Tretia tretina sa začne krátko po 20:20 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Michal Novák začal novú akciu domácich z hĺbky vlastného obranného pásma. Jeho prihrávka smerovala priamo na Nathana Lawsona, a tak vybojoval aspoň buly v útočnej tretine.
     
    40:57
    Domáci to opäť skúšali nahodiť do útočného pásma, ale puk si našiel len Peter Ordzovenský. Následne rozvinul akciu hostí Marek Slovák, no z ľavej strany mieril len do Samuela Baroša.
     
    41:30
    Mitch Versteeg chyboval v rozohrávke. Puk mu zobral Johan Philip Lorraine, ale jeho strieľaná prihrávka z otočky skončila len v moci nitrianskeho gólmana.
     
    42:02
    Hostia dostávajú výhodu presilovej hry. Lotyšský obranca Arturs Salija fauloval Jakuba Ručkaya, a tak dostáva od hlavných rozhodcov menší trest za krosček.
     
    42:43
    Jamie Milam prudko vystrelil od modrej čiary. Samuel Baroš bol ale pripravený a predviedol rýchlosť svojich betónov. Následne puk dostali domáci mimo obranného pásma.
     
    43:24
    Nové Zámky mohli skórovať vo vlastnom oslabení. Maris Jass nahodil puk na bránu, Nathan Lawson puk vyrazil len pred seba, no Štěpán Hřebejk z tesnej blízkosti mieril len do lapačky kanadského brankára.
     
    43:49
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti vo vlastnom oslabení vyrovnávajú skóre zápasu. Vladimír Škoda krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel nabiehajúceho obrancu PATRIKA HUSÁKA. Ten dostal veľa priestoru a švihom namieril do pravého vinkla.
     
    44:24
    O dramatizáciu zápasu máme postarané. Nové Zámky takisto ako Nitra skórovali v početnej nevýhode, a tak začíname prakticky odznova. Pre Patrika Husáka je to vôbec prvý gól v bielo-zelenom drese.
     
    45:10
    Cody Bradley dostal veľa priestoru na ľavej strane. Prudko vystrelil, ale mieril len do hrude Samuela Baroša. Ten si pripísal istý zákrok, keď mu puk ani len nevypadol.
     
    45:44
    Na druhej strane sa musel činiť Nathan Lawson. Ľavým betónom vyrazil strelu Kasparsa Saulietisa, ktorý bol tiesnený obrancom Jamesonom Milamom.
     
    46:22
    Puk skončil na hráčskej lavici Nitry, a tak bude nasledovať vhadzovanie v strednej tretine. Ešte predtým si ale hráči trošku oddýchnu, keďže budeme svedkami reklamnej pauzy.
     
    47:35
    Domáci obrancovia sa dostali k dvom strelám od modrej čiary. Pokus Michala Nováka kryl brankár hostí a následná strela Milana Hrušku bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    47:55
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa tretíkrát v zápase ujímajú vedenia. Po zblokovanej strele Mitcha Versteega sa puk odrazil na hokejku KAROLA CSÁNYIHO. Ten ho od modrej čiary nahodil na bránu a aj vďaka výbornému cloneniu Juraja Šišku prekonal Samuela Baroša. Asistencia: Mitch Versteeg.
     
    48:39
    Nové Zámky tesne po inkasovanom góle pôjdu do štyroch. Druhýkrát v dnešnom dueli smeruje na trestnú lavicu Michal Chovan. Tentokrát sa previnil podrazením.
     
    49:15
    Domáci hokejisti zatiaľ veľmi dobre bránia. Vytláčajú Corgoňov do rohov klziska a tí sa zatiaľ nevedia dostať do streleckého zakončenie z dobrej pozície.
     
    49:38
    Predsa len sa dostal k strele Jameson Milam. Domáci brankár bol ale pozorný a po jeho zákroku sa bude vhadzovať v obrannej tretine Nových Zámkov.
     
    50:45
    Zverencom Antonína Stavjaňu presilovka absolútne nevyšla. Okrem spomínanej strely Milama sa k ničomu nedostali, a tak nedokázal navýšiť svoje tesné vedenie.
     
    51:32
    Domácim hokejistom sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti. Nitra sa nestiahla do žiadnej defenzívnej ulity. Naopak, naďalej veľmi dobre napáda rozohrávku hráčov v bielo-zelených dresoch.
     
    52:07
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo po pravici Nathana Lawsona a práve pred kanadského brankára sa hra presťahuje aj teraz. Hostia sa totiž dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    52:35
    Domáci hokejisti sa dostali do útočného pásma. Následne smerovala spätná prihrávka na modrú čiaru, ale Štěpán Hřebejk už nezachytil puk pred ňou.
     
    53:24
    Adam Zbořil sa ocitol v postavení mimo hry. Snaha prekvapiť striedajúcich hostí nevyšla, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    54:42
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Arturs Salija. V koncovke bol však faulovaný, a tak rozhodcovia avizujú trest. Nové Zámky však majú ešte k dispozícii výhodu.
     
    55:04
    Spomínaný trest je v tejto chvíli realitou. Dve minúty za podzrazenie dostáva Peter Ordzovenský. Nové Zámky v dnešnom dueli ešte nevyužili presilovku, no teraz by sa im to nesmierne hodilo.
     
    55:34
    Nové Zámky zvierajú svojho súpera v obrannom pásme. Pred pár sekundami zakončoval do odkrytej brány Branislav Fábry, ale Nathan Lawson predviedol fantastický zákrok.
     
    55:58
    Karel Plášil strieľal od modrej čiary, no mieril nepresne. Následne to hostia využili a posielajú puk až do obrannej tretiny domáceho mužstva.
     
    56:30
    Druhá polovica presilovej hry už domácim nevychádza podľa predstáv. Nitrania dostávajú puk mimo obranného pásma a zrejme sa ubránia pri vylúčení Petra Ordzovenského.
     
    57:21
    Branislav Fábry to skúšal individuálnym prienikom. Potom ako preťal modrú čiaru ho však nepríjemne trafil v súboji Henrich Ručkay. Na jeho tvári vidíme aj krv, čo rozhodne nie je dobré znamenie. Hosťujúci hráč napokon dostáva 5-minútový trest.
     
    57:42
    Nové Zámky až do konca riadneho hracieho času budú hrať v početnej výhode. K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie napriahol Vladimír Škoda, ale Nathan Lawson zastavil puk v ceste do brány.
     
    58:16
    Nitrania dostávajú puk mimo obranného pásma. Kvarteto brániacich hráčov tak bude môcť striedať. Domácim hokejistom zostáva už len niečo viac ako sto sekúnd na vyrovnanie.
     
    58:45
    Domáci hokejisti si komplikujú situáciu. Po nepresnej rozohrávke sa dopustili zakázaného uvoľnenia a do konca riadneho hracieho času zostáva už len 75 sekúnd.
     
    59:08
    Z pravého kruhu na vhadzovanie pálil Adam Zbořil. Nathan Lawson ale puk vyrazil mimo svojej brány. Nové Zámky už hrajú vabank, Samuel Baroš zamieril na hráčsku lavicu.
     
    59:38
    Od modrej čiary strieľal Karel Plášil. Jeho pokus bol zblokovaný, no napriek tomu zostávajú domáci hokejisti v útočnom pásme. Hostia sa bránia zubami-nechtami.
     
    59:59
    HC Nové Zámky dali gól!
    Sekundu pred koncom riadneho hracieho času domáci hokejisti dokázali vyrovnať skóre zápasu. EDUARD ŠIMUN vystrelil z medzikružia a so šťastím prestrelil Nathana Lawsona. Asistencie: Karel Plášil a Vladimír Škoda.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Obrovská radosť na domácom štadióne. V dnešnom zápase budeme svedkami predĺženia, ktoré v poslednej sekunde vystrelil Eduard Šimun. Tvrdý zákrok Henricha Ručkaya je tak potrestaný a presilová hra Nových Zámkov bude pokračovať v pridanej päťminútovke.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:26
    Nové Zámky nezačínajú presilovú hru práve najlepšie. Milanovi Hruškovi ušiel puk do stredného pásma, a tak si trojica brániacich hráčov Nitry môže oddýchnuť a možno aj prestriedať.
     
    61:12
    Lukáš Jurík sa šikovne natlačil pred brankára hostí. Nathan Lawson ale situáciu za pomoci svojich obrancov ustál, a tak budeme pokračovať vhadzovaním v obrannom pásme Nitry.
     
    61:38
    Troy Milam posiela puk až za bránu Samuela Baroša. Nové Zámky nehrajú v predĺžení presilovku dobre a Tibor Kutálek, ktorý sedí na trestnej lavici namiesto Henricha Ručkaya, čoskoro naskočí na ľad.
     
    62:05
    Lotyšský obranca Arturs Salija dostal veľa priestoru na strelu. Jeho pokus bol smeroval do priestoru troch žrdí, ale Nathan Lawson ukryl puk do svojej výstroje.
     
    62:33
    Karel Plášil posunul puk na Michala Nováka. Ten z ľavého kruhu na vhadzovanie pálil z prvej, ale namiesto siete mieril len do masky Nathana Lawsona. Kanadský brankár je evidentne otrasený.
     
    63:10
    Individuálnou akciou to skúšal Cody Bradley. Po prechode modrou čiarou si vymenil puk so svojim spoluhráčom, ale na jeho následnú prihrávku nedokázal dostatočne reagovať.
     
    63:43
    Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti jednému. Corgoni to ale zbytočne prekombinovali, a tak sa ešte nemôžu radovať z víťazstva. Namiesto strely zbytočne volil prihrávku najmä Jakub Ručkay.
     
    64:12
    Marek Slovák sa výborne natlačil pred domáceho brankára, ale z tesnej blízkosti ho už nedokázal prekonať. Vyzerá to tak, že ani v predĺžení nespoznáme víťaza dnešného derby.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Hokejisti Nových Zámkov hrali takmer polovicu predĺženia v početnej výhode, ale nevytvorili si nejakú veľkú gólovú príležitosť. Na druhej strane mohol rozhodnúť Jakub Ručkay, ale v prečíslení to zbytočne prešpekuloval. Po krátkej úprave ľadu tak budeme svedkami samostatných nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Samostatné nájazdy odštartoval Cody Bradley. Americký útočník v službách Nitry to skúsil bekhendovým blafákom, no mieril do lapačky Samuela Baroša.
     
    1. série
    0:0
    Vladimír Škoda sa snažil trošku natiahnuť si brankár hostí, ale jeho následná strela mierila len do vyrážačky Nathana Lawsona.
     
    2. série
    0:0
    Druhý hráčom hostí v nájazdovej lotérii bol Marek Slovák. Aj on to skúšal bekhendovým blafákom, no nezdvihol puk nad betón domáceho brankára.
     
    2. série
    0:0
    Lotyš Kaspars Saulietis vôbec nezvládol svoj nájazd. Puk smeroval len do stredu brány, kde bol pripravený kanadský brankár súpera.
     
    3. série
    0:1
    Prvým úspešným strelcom v nájazdoch je Tibor Kutálek. Ten príliš nešpekuloval, vystrelil švihom a namieril presne do pravého vinkla domácej brány.
     
    3. série
    1:1
    Milan Hruška zvládol hru nervov a dokázal prekonať Nathana Lawsona. To znamená, že pokračovať budeme systémom náhlej smrti a takisto sa otočí poradie strelcov.
     
    4. série
    1:1
    Sebavedomý Milan Hruška sa rozbehol na Nathana Lawsona ešte raz. Tentokrát ale nebol úspešný, a tak bude môcť rozhodnúť dnešný duel nasledujúci nitriansky strelec.
     
    4. série
    1:1
    Antonín Stavjaňa poslal na ľad Tibora Kutálka, no ten nebol taký úspešný ako v tretej sérii. Samuel Baroš jeho strelu vyráža mimo priestoru troch žrdí.
     
    5. série
    2:1
    Eduard Šimun môže byť hrdinom dnešného duelu. V poslednej sekunde riadneho hracieho času vyrovnal a teraz nájazdom na štýl Petra Forsberga prekonal Nathana Lawsona.
     
    5. série
    2:1
    Je rozhodnuté! Marek Slovák to skúsil strelou švihom, no trafil len lapačku Samuela Baroša. Nové Zámky tak druhýkrát v sezóne porážajú lídra tabuľky spod Zobora.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Mikron Nové Zámky. Domáci hokejisti sa v regionálnom derby tešia z cenného víťazstva. Po zásahu Tibora Kutálka to s nimi v nájazdoch nevyzeralo dobre, ale Milan Hruška v poslednej chvíli vyrovnal a napokon o osude stretnutia rozhodol krásnym nájazdom EDUARD ŠIMUN.
     
    Koniec zápasu.
     
    Regionálne derby medzi Novými Zámkami a Nitrou nesklamalo. Sledovali sme drámu až do záverečných sekúnd. V čase 59:59 dokázal vyrovnať Eduard Šimun, keď strelou z medzikružia prepasíroval puk za Nathana Lawsona. Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov, kde sa hrdinom stal spomínaný 23-ročný hokejista. V piatej sérii nám pripomenul nájazd Petra Forsberga zo ZOH 1994 v Lillehammeri a rozhodol o dvoch bodoch pre Nové Zámky. Tie sú mimoriadne cenné, keďže dnes naplno bodoval aj Liptovský Mikuláš. Nitre pre zmenu pomohlo zaváhanie Banskej Bystrice, a tak zvýšila svoj náskok na čele tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (21:36:25)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 19. Jurík (Zbořil, Fábry), 44. Husák (Škoda, Lorraine), 60. Šimun (Plášil, Škoda), rozh. náj. Šimun – 18. Pupák (Csányi), 26. Blackwater (Slovák), 48. Csányi (Versteeg)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bradley (NIT)
    0:0   Škoda (NZM)
    2. série:
    0:0   Slovák (NIT)
    0:0   Saulietis (NZM)
    3. série:
    0:1   Kutálek (NIT)
    1:1   Hruška (NZM)
    4. série:
    1:1   Hruška (NZM)
    1:1   Kutálek (NIT)
    5. série:
    2:1   Šimun (NZM)
    2:1   Slovák (NIT)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Plášil, M. Novák, Jass, Hruška, Husák, Salija, Šimek – Fábry, Šimun, Zbořil – Hřebejk, L. Jurík, Varga – Lorraine, Škoda, Šille – Rehák, Ondrušek, Saulietis.
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Korím, Rýgl, Pupák, Versteeg – H. Ručkay, Bradley, J. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kollár, Kutálek – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodčí: Vladimír Goga, Peter Jonák – Lukáš Kacej, Tomáš Gegáň
    bahis siteleri