Michalovce – Prešov 4:3 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
4:3 (2:1, 1:1, 1:1) Stav série: 3:2
HC Prešov
sk Pátek 02.03.2018, 17:30 • Zimný štadión, Michalovce • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Michaloviec to zvládli a postupujú do finále I. hokejovej ligy. V rozhodujúcom zápase semifinálovej série zdolali na domácom ľade Prešov tesne 4:3. Mali síce pomerne výraznú hernú prevahu, no svojimi chybami držali súpera v hre. Autorom víťazného gólu je napokon Jakub Linet, ktorý v 50. minúte zužitkoval presilovú hru. Hostia v samotnom závere ešte duel zdramatizovali, pri power play skóroval Martin Mikolášek, ale potrebný štvrtý gól už Prešov nestrelil. Finále tak obstarajú najlepšie tímy základnej časti, teda Skalica a Michalovce. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:48:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Po zakázanom uvoľnení vystrelil od modrej čiary Ladislav Hopkovič. Jeho projektil vyrazil betónom Adam Trenčan, a tak delí Michalovce od postupu už len pár sekundičiek.
     
    59:31
    Marek Mašlonka odviedol veľmi dobrú prácu v útočnom pásme domácich. Takmer pripravil gól svojmu spoluhráčovi, no prihrávka na neho neprišla.
     
    59:00
    Posledná minúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Hostia hrajú vabank, keďže Dominik Riečický odkorčuľoval na hráčsku lavicu. Prešovčania tak hrajú na ľade šestici.
     
    58:32
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Ešte to bude dramatické! Domáci tréner si po zakázanom uvoľnení zobral oddychový čas, ale ani to jeho zverencom nepomohlo. Po vyhranom vhadzovaní pálil obranca Damián Novický, brankár Adam Trenčan jeho strelu len vyrazil a následne so šťastím dostal puk za bránkovú čiaru MARTIN MIKOLÁŠEK. Asistencie: Damián Novický a Ladislav Hopkovič.
     
    58:11
    Lukáš Toma sa v priebehu pár sekúnd dostal k dvom bekhendovým zakončeniam. Najskôr minul bránu a následne jeho pokus pravým betónom vyrazil brankár Dominik Riečický.
     
    57:32
    Domáci mohli rozhodnúť o svojom triumfe. Na konci brejkovej akcie bol po prihrávke Olivera Jokeľa z ľavej strany center druhej formácie Erik Piatak, ale bekhendové zakončenie z tesnej blízkosti mu nevyšlo.
     
    56:51
    Oliver Jokeľ vybojoval puk v útočnom pásme. Následne ho naservíroval Erikovi Piatakovi, ten aj pohotovo vystrelil, no mieril nad bránu Dominika Riečického.
     
    56:15
    Prešovu sa čas na strelenie minimálne dvoch gólov kráti. Teraz sa zrazili dvaja domáci hráči na vlastnej modrej čiare, no zverenci Antona Tomka toho využiť nedokázali.
     
    55:27
    Prešov sa snažil usadiť v útočnom pásme. To sa mu však nepodarilo, keďže jeden z domácich hokejistov z posledných síl poslal puk aspoň do stredného pásma.
     
    54:50
    Presilová hra domáceho tímu sa skončila. Michalovce ju trestuhodne premrhali, no koniec koncov sú o päť minút bližšie k postupu do finálovej série proti Skalici. Na rade je Prešov, ktorý musí útočiť.
     
    53:31
    Skutočne slabučká presilovka zo strany Michaloviec. Tie sa sústreďujú najmä na pozorné bránenie, hoci majú na ľadovej ploche o jedného hráča viac.
     
    52:44
    Tomáš Valečko nedokázal zachytiť puk na modrej čiare a mal šťastie, že z toho následne nebol rýchly brejk hosťujúceho celku. Michalovce presilovku zatiaľ využívajú len na udržanie svojho náskoku.
     
    52:22
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme. Prešovčania sa snažili zaútočiť aj vo vlastnom oslabení, no kľučka pred modrou čiarou rozhodne nebola správnym riešením.
     
    51:38
    Hosťom sa do tretice podarilo vyhodiť puk zo svojho obranného pásma. Zatiaľ svoje dlhé oslabenie po faule Samuela Chalupu zvládajú na výbornú.
     
    50:56
    Presilovka zatiaľ nie je vydarená. Michalovce sa nedokázali na dlhší časový úsek usadiť v útočnom pásme. O strele na Dominika Riečického nemôže byť ani reči.
     
    50:26
    Domácim hokejistom úvod presilovej hry nevychádza podľa predstáv. Krvopotne sa dostali do útočnej tretiny, ale o chvíľu na to vyhadzuje puk za Adama Trenčana Branislav Pavúk.
     
    49:49
    Tak toto je obrovská komplikácia pre hostí. Tí budú hrať päť minút v oslabení. Predčasne pod sprchy odchádza Samuel Chalupa, ktorý sa v súboji pri mantineli previnil faulom lakťom a zranil hráča súpera.
     
    49:34
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a sú blízko k postupu do finále. Od modrej čiary vystrelil Daniel Hančák a hoci bránu netrafil, puk sa odrazil späť pred ňu. Tam si ho našiel JAKUB LINET a pohotovo ho poslal do odkrytej brány. Asistencia: Daniel Hančák.
     
    48:48
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Dve minúty za podrazenie dostáva Adrián Mačkovič a Michalovce tak majú veľkú šancu opäť odskočiť súperovi na dva góly.
     
    48:24
    Obranca Michal Korenko vystrelil od modrej čiary. Puk však bol tečovaný a skončil na ochrannej sieti. Vhadzovať sa tak bude po ľavej ruke brankára Dominika Riečického.
     
    48:00
    Presne tucet minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Domácich môže predošlá šanca veľmi mrzieť. Erik Piatak je najproduktívnejším hráčom play off, no pred pár sekundami zahodil tutovku.
     
    46:35
    Obrovská šanca na strane Michaloviec. Ľubor Balko vymyslel krásnu prihrávku z ľavej strany na voľného Erika Piataka. Ten zakončoval forhendom z tesnej blízkosti, ale netrafil bránu Dominika Riečického.
     
    46:10
    Prvý domáci útok sa teraz snažil niečo vymyslieť. Jakub Linet časoval prihrávku na Ivana Brezniaka, ale ten sa do zakončenia už nedostal.
     
    45:36
    Veľmi dlho hráme bez prerušenia. Množstvo akcii končí už v strednom pásme, na čo sme si dnes už viac-menej zvykli. Bude to veľký boj o každý centimeter ľadu.
     
    44:15
    Jeden z hráčov Prešova strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie. Adam Trenčan puk vyrazil pred seba, no tam bol len pripravený obranca Marek Kolba, ktorý ho upratal do bezpečia.
     
    43:38
    Ubehli už takmer štyri minúty a my stále čakáme na vážnejšie ohrozenie jednej či druhej brány. Tempo hry nie je príliš vysoké a stále vidíme aj množstvo nepresností.
     
    43:05
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Vladyslav Gavrik. Individuálne prešiel s pukom cez útočnú modrú čiaru, ale následne ho domáci obrancovia do zakončenia nepustili.
     
    42:24
    Začiatok tretej tretiny je v znamení akejsi hry nervov. Ani jeden z tímov nechce urobiť chybu, ktorá by ho stála gól. Postupom času sa však dá predpokladať zvýšená aktivita najmä zo strany Prešova.
     
    41:07
    Michalovčania získali puk v rohu klziska. Potom sa s ním dostal pred bránu zrejme Oliver Jokeľ, ale tiesnený obrancom súpera nedokázal prekonať dobre chytajúceho Dominika Riečického.
     
    40:27
    Dominik Riečický musel zasahovať po strele zo stredného pásma. Následne sa snažil dostať k puku Marek Mašlonka, ale veľmi dobrú prácu odviedol brániaci Damián Novický.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skalica si na svojho finálového súpera musí počkať minimálne dvadsať minút. V Michalovciach je totiž pred záverečnou tretinou všetko otvorené. Prešov ani v prostrednej časti nevynikal aktivitou, dostal gól po strele Mareka Mašlonku, ale na nohy ho postavila zbytočná chyba domácich v rozohrávke. Tú využil František Pulščák, a tak hostia prehrávajú rozdielom iba jedného gólu. Tretie dejstvo sa začne o 19:04 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Lukáš Toma nahodil puk na bránu súpera. Dominik Riečický s jeho strelou nemal problém a jednoducho puk chytá do lapačky. Následne sa strhla menšia potyčka, po ktorej sa však vylučovať nebude.
     
    39:15
    Druhé dejstvo sa prehuplo do svojej záverečnej tretiny. Hra sa presťahuje pred brankára Dominika Riečického, keďže jeho spoluhráči sa nevyvarovali nepresností a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    37:55
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže domáci hokejisti sa previnili ofsajdom. Teraz je hra poriadne rozkúskovaná, čo je potvrdzuje slabšiu úroveň hry. Druhá tretina je veľmi rozháraná.
     
    37:21
    Pomaly sa nám druhá tretina blíži k svojmu záveru a Michalovce môžu ľutovať, že súpera po druhýkrát dostali do hry po vlastných chybách.
     
    36:42
    Martin Mikolášek prenikol do útočného pásma po pravej strane. Dostal sa aj k strele švihom, ale Adam Trenčan len sledoval, ako puk míňa jeho bránu.
     
    36:05
    Prešovu po strelenom góle narástli krídla a tlačili sa do ďalšieho zakončenia. Napokon sa puk so šťastím dostal do stredného pásma, a tak sa píska ofsajd hostí.
     
    35:26
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Hostia sa dostali ku gólu ako slepé kura k zrnu. Po chybe Daniela Hančáka v rozohrávke vystrelil od modrej čiary Adrián Mačkovič. Jeho pokus tečoval FRANTIŠEK PULŠČÁK, čím dokonale pomýlil domáceho brankára. Asistencie: Adrián Mačkovič a Martin Mikolášek.
     
    34:53
    Do konca druhej tretiny zostáva niečo cez päť minút. Vhadzovať sa bude v neutrálnej zóne, pretože tentokrát nezvládli prechod do útočného pásma zverenci Miroslava Chudého.
     
    34:26
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie vystrelil Tomáš Banovsky. Dominik Riečický síce naťahoval lapačku po puku, ale tesne predtým ju stiahol, keďže puk smeroval vedľa brány.
     
    33:14
    Ani v druhej tretine nesledujeme nejaké pekné ofenzívne divadlo. Michalovce sa snažia udržať svoj náskok. Prešovu sa smerom dopredu nedarí a zatiaľ mu nepomohli ani presilovky.
     
    32:46
    Prešov sa počas početnej výhody nedostal k ani jednej strele na bránu. Samozrejme, ešte sa to teoreticky môže zmeniť, no puk má Dominik Riečický a Marek Kolba každú chvíľu naskočí na ľad.
     
    32:06
    Michalovce prežili prvú minútu oslabenia bez najmenších problémov. Na strane hostí sa snažil pred chvíľou presadiť individuálne Dominik Šimčák, ale proti presile hráčov v bielych dresoch neuspel.
     
    31:33
    Prešovu presilová hra zatiaľ vôbec nevychádza. Nevie sa usadiť v útočnom pásme a teraz sa doňho ani len nedostal v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajdové postavenie.
     
    30:57
    Prešov si v krátkom slede zahrá ďalšiu početnú výhodu. Hlavní rozhodcovia posielajú na lavicu hanby skúseného Mareka Kolbu, ktorý sa voči pravidlám previnil narazením na mantinel.
     
    30:00
    Máme za sebou presne polovicu dnešného stretnutia. Po nepresnosti v rozohrávke prešovského tímu sa hra presťahuje pred brankára Dominika Riečického, ktorý dnes už trikrát inkasoval.
     
    29:26
    Michalovce opäť dostávajú puk až za brankára Dominika Riečického. Vyzerá to tak, že ustoja toto oslabenie a do druhej polovice zápasu pôjdu s nádejným vedením.
     
    28:41
    Od modrej čiary vystrelil obranca Damián Novický. Tentokrát však domáci brankár zasahovať nemusel, keďže puk trafil len zadný mantinel. Následne sa domáci hokejisti oslobodili.
     
    28:00
    Od modrej čiary vystrelil Branislav Pavúk. Jeho strelu Adam Trenčan vyrazil a mal aj šťastie, že následná dorážka Samuela Chalupu smerovala tesne vedľa jeho pravej žrde.
     
    27:32
    Prešov dostane možnosť reagovať na tretí inkasovaný gól. Bude hrať totiž presilovú hru, keďže na trestnú lavicu smeruje na nebezpečnú hru vysokou hokejkou Vladislav Solomončak.
     
    27:04
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo opäť odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov. Erik Piatak získal puk pri pravom mantineli, následne ho posunul MAREKOVI MAŠLONKOVI, ktorý z priestoru medzi kruhov prudkou strelou prekonal Dominika Riečického. Asistencia: Erik Piatak.
     
    26:18
    Veľmi pekne sa natlačil pred domáceho brankára Marcel Baláž. Zakončoval tentokrát z ľavého kruhu, ale veľmi dobrý postreh ukázal gólman Adam Trenčan.
     
    25:35
    Opäť hráme veľmi dlho bez prerušenia. Nesledujeme nejaký pekný hokej, skôr je to boj o každý puk a centimeter ľadovej plochy. Niet sa čomu čudovať, ide o postup do finále.
     
    24:14
    Tempo hry sa nám rozbehlo. Na druhej strane si musel dávať pozor brankár Adam Trenčan, ale napokon mal šťastie, pretože zrejme to bol Peter Valent, kto z pravého kruhu na vhadzovanie minul bránu.
     
    23:45
    Na druhej strane mohol skórovať Jakub Linet. Domáci hokejista využil zaváhanie v rozohrávke prešovského tímu, vystrelil z medzikružia, ale Dominik Riečický predviedol výborný zákrok.
     
    22:25
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Juraj Prekop pekný pasom poslal do šance Marka Ferenca. Ten bol však tiesnený obrancom, a tak nezakončil svoj únik kvalitnejším spôsobom.
     
    21:43
    Domáci hokejisti nevstupujú ideálne do prostrednej časti duelu. Teraz si nerozumeli v rozohrávke, a tak po zakázanom uvoľnení nebudú môcť striedať.
     
    21:14
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale Gleb Bylina to nevyriešil ideálne. Jeho prihrávka na pravú stranu neprešla, a tak bez väčších problémov zasahuje Adam Trenčan.
     
    20:31
    Michalovský obranca nahodil puk do útočného pásma. Následne však jeho spoluhráči išli striedať, a tak z akcie domáceho mužstva nič nebolo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu máme za sebou. Videli sme v nej niektoré hluché pasáže, no aj trojicu gólov. Domáci pomerne rýchlo išli do vedenia, keď už v piatej minúte napol sieť Tomáš Rusina. Prevahu domáceho tímu potvrdil Lukáš Toma, ktorý strelou do odkrytej brány zveľadil náskok Michaloviec. Prešovský tréner si následne zobral oddychový čas a jeho slová padli na úrodnú pôdu. Hostia totiž dokázali znížiť, keď 37 sekúnd pred úvodnou sirénou skóroval strelou švihom Marcel Baláž. Druhá tretina sa začne približne o 18:18 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:23
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Hostia toho v prvom dejstve veľa nevymysleli, no napriek tomu sa im podarilo skórovať. Po sérii odrazov puku sa dostal k strele z pravého kruhu na vhadzovanie MARCEL BALÁŽ a šikovne prekonal Adama Trenčana. Asistencie: Dominik Šimčák a Samuel Chalupa.
     
    19:14
    Prvá tretina sa nám prehupla do svojej záverečnej minúty. Adam Trenčan teraz radšej podržal puk, pretože pred jeho bránkoviskom už číhala dvojica hráčov Prešova.
     
    18:27
    Dominik Riečický musel opäť zasahovať. Radoslav Mesaroš zakončoval z pravej strany, ale namieril len lapačky súperovho brankára. Na ľavej strane mal aj Tomáša Banovskeho, no prihrávku mu neadresoval.
     
    17:15
    Domáci sa dostali do brejku troch proti dvom. Vladislav Solomončak sa snažil nájsť na druhej strane Mareka Mašlonku, ale trafil len dobre brániaceho prešovského obrancu.
     
    16:44
    Veľmi dobrú prácu za bránou súpera odviedol Erik Piatak. Následne puk naservíroval Oliverovi Jokeľovi, ale ten ani na dvakrát neuspel z tesnej blízkosti. Dominik Riečický podržal svoj tím.
     
    16:00
    Hosťujúci tréner si po druhom inkasovanom góle zobral oddychový čas. Uvidíme, či sa Prešov dokáže skoncentrovať a ešte v prvej tretine sa mu podarí skorigovať výsledok.
     
    15:26
    Dukla Michalovce dala gól!
    Zemplínčania odskakujú súperovi na dvojgólový rozdiel. Po dobrej práci Vladislava Solomončaka sa dostal k puku Lukáš Hamráček. Ten ho následne posunul na voľného LUKÁŠA TOMU, ktorý strieľal do prázdnej brány. Asistencie: Lukáš Hamráček a Vladislav Solomončak.
     
    13:48
    Hostia si pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Nemôžu tak striedať a hra sa presťahuje pred ich brankára Dominika Riečického.
     
    13:05
    Opäť sa dlhší časový úsek hrá bez prerušenia. Puk je za bránou Prešova a obe mužstvá využívajú tento fakt na prestriedanie. Na ľad prichádza druhá útočná formácia domácich s Erikom Piatakom.
     
    12:29
    Opäť sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Michalovce prebrali režisérku taktovku do svojich rúk, ale takisto sa veľmi ťažko dostávajú do vyložených gólových šancí.
     
    11:36
    Od modrej čiary pálil Tomáš Rusina a tentokrát už Dominik Riečický musel zasahovať. Puk chytá do výstroje a prerušuje hru. Domáci obranca si na svoj druhý gól musí ešte počkať.
     
    11:15
    Vladislav Solomončak prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne aj vystrelil, ale puk trafil len zadný mantinel. Michalovce sa pokračujú vo svojej aktivite.
     
    10:27
    Domáci hokejisti sa dostali do zakončenia. Trošku so šťastím sa puk odrazil na hokejku Jakuba Lineta, ten pálil z priestoru medzi kruhov, ale Dominik Riečický zasahovať nemusel.
     
    10:01
    Hlavní rozhodcovia budú vylučovať na oboch stranách. Dve minúty za podrazenie dostáva domáci Radoslav Mesaroš a za filmovanie putuje na trestnú lavicu aj prešovský obranca Ladislav Hopkovič.
     
    09:12
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval domáci Lukáš Toma. Ten sa predral cez súperovho obrancu, vystrelil, ale trafil len priestor, ktorý mal pokrytý Dominik Riečický.
     
    08:46
    Od modrej čiary strieľal Marcel Baláž. Jeho pokusu nechýbala razancia, ale presnosť už trošku pokrivkávala. Puk smeroval len do zadného mantinelu za Trenčanovou bránkou.
     
    08:17
    Prešovu sa nevydaril prechod do útočného pásma. Puk však smeroval na bránu, a tak ho musel prikryť pod svoju lapačku Adam Trenčan. Hostia tak získavajú aspoň útočné pásmo.
     
    07:42
    Skutočne veľmi slabý herný úsek je zastavený ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, bližšie k bráne prešovského tímu.
     
    06:30
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Prešovčania už niekoľkokrát boli zastavení už na hranici stredového kruhu. Poriadne sa však nedarí zaútočiť aj domácim hokejistom.
     
    05:05
    Domáci hokejisti predviedli peknú útočnú akciu. Na jej konci bol Jakub Linet, ale jeho strelu dokázal výborným zákrokom zastaviť na ceste do siete brankár Dominik Riečický.
     
    04:32
    Hostia mohli reagovať na presný zásah svojho súpera. V priestore medzi kruhmi sa dostal k puku František Pulščák, ale mieril len do brankára Adama Trenčana. Ten puk vyrazil do rohu ihriska.
     
    04:04
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú vedenia, keď zužitkovali svoj narastajúci tlak. Dominik Riečický najprv vyrazil strelu Lukáša Hamráčka, ale následne nedokázal zlikvidovať prudký pokus TOMÁŠA RUSINU od modrej čiary. Asistencia: Lukáš Hamráček.
     
    03:27
    Michalovce sa teraz usadili v útočnom pásme. Jeden z domácich hráčov sa dostal aj do zakončenia, ale Dominik Riečický predviedol spoľahlivý zákrok pravým betónom.
     
    02:43
    Prešovčania to skúsili cez ľavú stranu. Prihrávku do priestoru bránkoviska si ale postrážil domáci brankár Adam Trenčan, a tak s prehľadom chytá puk do svojej lapačky.
     
    02:12
    Radoslav Mesaroš príkladne zabojoval na modrej čiare. Následne smeroval prihrávku na Ľuboša Fajčáka. Ten aj vystrelil z ťažkého uhla, ale jeho pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    01:33
    Hostia chybovali v rozohrávke. Využiť sa to snažil ruský útočník Vladislav Solomončak, ale jeho strela z pravého kruhu na vhadzovanie netrafila priestor troch žrdí brány Dominika Riečického.
     
    00:49
    Vladyslav Gavrik sa natlačil pred domáci bránu, ale úspešný nebol. Následne si hráči v bielych dresoch našli puk, prešli aspoň do stredného pásma a išli striedať.
     
    00:22
    Hra je prerušená, pretože napriek signalizovanému ofsajdu domáci hrali ďalej. Čiaroví rozhodcovia dokonca vykazujú hru až pred bránu Adama Trenčana.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Meliško, Rusina, Fajčák – Brezniak, Linet, Halás – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Hamráček, Toma, Solomončak – Banovský, Balko, Mesaroš.

    HC Prešov Penguins: Riečický (Spodniak) – Palko, Pavúk, Hopkovič, Novický, Mačkovič, Kotzman, Gábor, Komloš – Baláž, Šimčák, Chalupa – Gavrik, Bylina, Babynets – Mikolášek, Valent, Pulščák – Krajňák, Prokop, Ferenc.

    Rozhodcovia: Peter Korba, Marián Žák – Jaroslav Riš, Maroš Pribula.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z I. slovenskej hokejovej ligy. Dnes sa rozhodne o druhom finalistovi tohto ročníka. Vo východniarskom derby si zmerajú sily hokejisti Michaloviec a Prešova.

    DUKLA MICHALOVCE

    Hokejisti Michaloviec sa po roku ocitajú prakticky v rovnakej situácii. Po veľmi dobrej základnej časti prešli prvým vyraďovacím kolom pomerom 3:0 a v semifinále ich čaká piaty, rozhodujúci duel. Vlani ho nezvládli, keď prehrali s Detvou 1:4. V tomto ročníku odohrali na domácom ľade 29 zápasov, pričom neuspeli len v troch. Paradoxne, dvakrát boli ich premožiteľom práve Prešovčania. Psychická výhoda by mohla byť na strane zverencov Miroslava Chudého, ktorí prehrávali v sérii 1:2, no v stredu dokázali v existenčnom zápase zvíťaziť. Najproduktívnejším hráčom play off je Erik Piatak, ktorý k jednému gólu pridal deväť asistencii. Trošku zaostáva za očakávaniami Vladislav Solomončak. Ruský útočník bol lídrom produktivity Michaloviec v základnej časti, no v kľúčovej fáze sezóny má bilanciu len 2+1. Brankárskou jednotkou je Adam Trenčan, ktorého úspešnosť zákrokov je na hranici 91,16%.

    PREŠOV PENGUINS

    Prešov skončil v základnej časti na treťom mieste, keď získal o päť bodov menej než Michalovce. Vo štvrťfinále mali zverenci Antona Tomka ťažšiu úlohu než ich východniarsky rival. HC Bratislava srdnato vzdorovala a po vyrovnaných stretnutiach prehrala 1:3 na zápasy. Tučniaci vstúpili lepšie aj do semifinálovej série, no ako sme spomínali, prvý postupový mečbal predvčerom nevyužili. K dispozícii mali množstvo presiloviek, no paradoxne dôležitý vyrovnávajúci gól inkasovali v oslabení. Početné výhody im počas tohto ročníka nevychádzali, keď priemere využívali každú šiestu presilovku. Prešovu sa počas tejto sezóny na ľade súperov príliš nedarilo, keď prehral 11 z 24 zápasov. Lídrom ofenzívy je Dominik Šimčák, ktorý v play off päťkrát skóroval a pridal ďalšie dve asistencie. Doposiaľ všetky zápasy v play off odchytal brankár Dominik Riečický a určite aj jeho výkon bol kľúčový v hre o finále, kde už čaká Skalica.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 5. Rusina (Hamráček), 16. Toma (Hamráček, Solomončak), 28. Mašlonka (Piatak), 50. Linet (Hančák) – 20. Baláž (Šimčák, Chalupa), 36. Pulščák (Mačkovič, Mikolášek), 59. Mikolášek (Novický, Hopkovič)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Meliško, Rusina, Fajčák – Brezniak, Linet, Halás – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Hamráček, Toma, Solomončak – Banovský, Balko, Mesaroš.
    HC Prešov: Riečický (Spodniak) – Palko, Pavúk, Hopkovič, Novický, Mačkovič, Kotzman, Gábor, Komloš – Baláž, Šimčák, Chalupa – Gavrik, Bylina, Babynets – Mikolášek, Valent, Pulščák – Krajňák, Prokop, Ferenc.

    Rozhodčí: Peter Korba, Marián Žák – Jaroslav Riš, Maroš Pribula.
    Michalovce 3 2 Prešov
    #1 Pátek 23.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 2:3
    #2 Sobota 24.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 4:2
    #3 Úterý 27.02.2018 • 18:00
    Prešov - Michalovce 4:0
    #4 Středa 28.02.2018 • 18:00
    Prešov - Michalovce 2:4
    #5 Pátek 02.03.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 4:3
    bahis siteleri