Chabarovsk – Tosno 0:1 (kon.) | Ufa – Dynamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Spartak 0:0 (kon.)
Arsenal Tula – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
SKA Chabarovsk
0:1 (0:0)
FC Tosno
Neděle 04.03.2018, 09:00 • Stadion imeni V. I. Lenina, Chabarovsk • Ruská Premier Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SKA Chabarovsk a FC Tosno.
     
    SKA Chabarovsk

    Fotbalisté Chabarovsku se pokouší v roli nováčka soutěže udržet v ruské nejvyšší soutěže, což se zatím vůbec nedaří plnit. Chabarovsk se totiž nachází na samostatném chvostu tabulky, kde je manko na první nesestupovou pozici už desetibodové. Domácí celek dnešního utkání se nepotýká s vůbec dobrou formou, neboť v lize naposledy zvítězil v září. Od té doby následuje osmizápasová šňůra bez výhry.
     
    FC Tosno

    Na druhé straně stojí soused v sestupovém pásmu, kterým je Tosno. Toto mužstva má na kontě o osm bodů více, než jeho dnešní soupeř. Tosno má na svém kontě pět výher, přičemž na první nesestupovou pozici ztrácí pouze dva body. Hostující tým dnešního utkání inkasoval v posledních dvou zápasech devět branek a i tento fakt řadí defenzívu Tosna mezi třetí nejhorší v celé soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Chabarovsk: Dovbňa – Bogajev, Karpov, Tubić, Baljajkin, Kabutov – Fedotov, Karasev, S. Samsonov, Nikiforov (C) – Sekulski.
    Náhradníci: Krivoručko – Čerevko, Kalinskij, Kobjalko, Machatadze, Marković, Navalovski, Savičev, Jedijev.

    FC Tosno: Oparin – Margasov, Bujvolov, Dugalić (C), J. Černov – Galiulin, Rocha, Žigulev, Poletanović, Mirzov – Pogrebňak.
    Náhradníci: Lukičev – Kutin, Ricardinho, Melkadze, Makarov, Mijušković, Trujić, Sucharev..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostalo také Tosno, avšak nešlo o nic světoborného. Balón se po nepřesné kombinaci dostal až k Dovbňovi.
     
    4
    Černov se ujal autového vhazování od levé autové čáry, po jeho provedení se ale žádný ze spoluhráčů nedostal k míči.
     
    5
    Kabutov se hnal za míčem, avšak cestu vpřed mu zkřížil hostující Margasov. Domácí hráč se navíc dopustil nedovoleného zákroku.
     
    6
    S hracím předmětem se poprvé pomazlil také brankář Dovbňa, jenž ho po chvilkovém váhání poslal k pravé autové čáře.
     
    7
    Baljajkin měl uprostřed hrací plochy spoustu času a i prostoru na ideální centr. Ten ale trestuhodně poslal hned na prvního protihráče.
     
    8
    Na druhé straně se Tosno pokoušelo kombinovat na levé straně, dloubáček na Mirzova postrádal větší přesnost. Dovbňa bude vykopávat.
     
    9
    Hodně ostrým zákrokem si na polovině hřiště pomohl Bogajev, jenž přišlápl Mirzova. Jednoznačný faul a Tosno bude i nadále v držení míče.
     
    10
    Z vlastní obranné poloviny to dalekonosným nákopem zkoušel Bujvolov, avšak jeho pas se snesl pouze na hlavu Tubiče.
     
    11
    První hezká akce zápasu! Chabarovsk se naprostou jednoduchou kombinací dostal až do zakončení, Kabutov ale mířil slabě doprostřed.
    11. Domácí byli blízko k první brance.
     
    12
    Za obrannou linii si sebíhal křídelník Fedotov, jenž to ale ideálně nenačasoval s náběhem. Pomezní mu odpískal ofsajdové postavení.
     
    13
    Na druhé straně se k míči dostával Pogrebňak, načež po jeho zpracování míče se domácí hráči prezentovali úspěšným napadáním.
     
    14
    Karasev si nechtěl komplikovat život a proti početné přesile protihráčů raději přihrával na obrannou polovinu. Domácí mají územní převahu.
     
    15
    Sekulski výborně sklepl balón k volnému Fedotovi, jehož centrovaný balón nadělal obráncům Tosna velké starosti. Domácí budou ještě vhazovat.
     
    16
    Momentálně sledujeme lehce klidnou pasáž utkání, jenž se odehrává u středového kruhu. Oba celky si nedokáží vytvořit nic nebezpečného.
     
    17
    Margasov chtěl pláchnout podél autové čáry, míč se mu ale svezl ven ze hřiště. To postřehlo také bystré oko hlavního sudího.
     
    18
    Sekulski si chtěl v souboji jeden na jednoho udělat prostor, avšak s rukama pracoval tak moc vehementně, že zasáhl do obličeje Galiulina.
     
    19
    Žigulev vyvezl kulatý nesmysl na útočnou polovinu, kde jeho záložní kolega Poletanovič raději vrátil míč na své obranné parťáky.
     
    20
    Černov se objevil za zády obrany, nicméně jeho pokračování v akci nedopadlo dobře. Vzorně se k němu totiž vrátil Bogajev.
     
    21
    Hlavní sudí poskytl Tosnu výhodu, kterou nakonec nebyla potřeba odpískat. Naopak se do zakončení dostal Rocha, jenž poslal míč vysoko nad branku.
     
    22
    Zároveň se nám časomíra dostala za úvodní dvacetiminutovku. I nadále sledujeme velice vyrovnanou podívanou.
     
    23
    Sekulski chtěl napadat Galiulina, který se po jemném kontaktu s protihráčem skácel k zemi. Hodně teatrální pád, který ale rozhodčí zbaštil.
     
    24
    Do odraženého míče se z hranice vápna pokoušel opřít hostující Žigulev, do dráhy letu balónu se ale postavil jeden z bránících hráčů.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Reziuan Mirzov (FC Tosno).
     
    29
    Stále sledujeme hodně nezáživnou podívanou, která se odehrává výhradně mezi oběma šestnáctkama. Mírně aktivnější je ale domácí celek.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Bogajev (SKA Chabarovsk).
     
    31
    Z levé strany to prudkou přízemní nabídkou zkoušel Mirzov, avšak včas na zemi byl brankář Dovbňa. Tosno nyní sevřelo svého protivníka.
     
    32
    Zatím hodně nevýrazný Pogrebňak si zpracovával balón natolik agresivně, že mu byl odpískán útočný faul. Chabarovsk se tak vrací k míči.
     
    33
    Obranná vazba ještě dokázala zastihnout balón na hrací ploše, čímž se tak vrací k míči. Do hry se vměstnává nespočet nepřesností.
     
    34
    Rocha si nejprve vyměnil balón s Pogrebňakem, který mu míč vrátil. Následovala další narážečka, po které byl Rocha v těsném ofsajdu.
     
    35
    Zničehonic se do obrovské šance prodral hostující Žigulev, jenž střelou ve skluzu trefil pouze padajícího brankáře.
     
    36
    Posléze ještě Galiulin zahrával volný kop nakrátko, načež se do zakončení natlačil Žigulev. Jeho tvrdá rána byla ale zablokována.
     
    37
    Chabarovsk se výborně prokombinoval až do pokutového území, kde se nakonec do hlavičky dostal Sekulski. Ta byla ale hodně slabá.
     
    38
    Nedovolených zákroků přibývá. Po jednom z nich se Tosno dostalo k další standardce, avšak opět byl ve vzduchu úspěšnější soupeř.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Nemanja Tubić (SKA Chabarovsk).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Černov (FC Tosno).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně vyrovnanou podívanou. Povětšinu času jsme sledovali hru uprostřed hrací plochy a vyložených šancí jsme moc neviděli. Ke konci poločasu mělo více ze hry Tosno, jenž si v největší šanci uplynulých minut vylámalo zuby na Dovbňovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Vitalij Fedotov, přichází Konstantin Savičev.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Obě mužstva se v úvodních vteřinách poprvé seznámila s kulatým nesmyslem. Nyní ho mají na kopačkách hráči Chabarovsku.
     
    49
    Pogrebňak vyšel z osobního souboje s Tubičem jako vítěz, čímž tak založil útočný výpad svého celku. Jeho kolegové si ale cestu vpřed rozmysleli.
     
    50
    Posléze se kulatý nesmysl vrátil až k oběma stoperům, kteří ihned vrátili míč do nebezpečné zóny. Chabarovsk zatím výborně brání.
     
    51
    Černov ještě dokázal zastihnout balón na hrací ploše a následně ho odvrátil z pokutového území. Domácí jsou i nadále u balónu.
     
    52
    Hodně podezřelý zákrok v hostující šestnáctce! Jeden z hráčů Tosna si zřejmě zpracoval balón rukou, penalta se ale nepíská.
    52. Ruka v hostující šestnáctce.
     
    53
    Nikiforov se po navedení míče rozhodl odcentrovat do vápna, avšak na malém vápně se nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.
     
    54
    Hostující celek se po několika minutách konečně dostal z vlastní poloviny, neboť byl faulován Bujvolov. Naopak se šlapákem provinil Sekulski.
     
    55
    Sekulski se dostal do trochu nezvyklé pozice, kde mu nezbývalo nic jiného, než stáhnout k zemi Margasova. Je pískáno ve prospěch Tosna.
     
    56
    Bujvolov se ujal rozehrávky standardní situace, kterou poslal až k hranici vápna. Tam se do zakončení natlačil Mirzov, avšak pálil vysoko nad.
     
    57
    Snad poprvé ve druhém poločase se k míči dostal domácí brankář Dovbňa. Ruský strážce tyčí se totiž dostal k rozehrávce od své svatyně.
     
    58
    Dugalič vyvezl míč za polovinu hrací plochy, kde jeho kolega Žigulev příliš uspěchal útočný výpad. Míč se tak snesl až k Dovbňovi.
     
    59
    Na druhé straně nedosáhl na padající balón Sekulski, naopak za ním číhal připravený Bujvolov. V tuto chvíli je hra hodně nepřesná.
     
    60
    Karasev si hned dvakrát zasekl balón, avšak ani v jednom případě se neodvážil odcentrovat. Míč se následně stěhoval k autové čáře.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom se v nejbližších minutách měli dočkat úvodní branky.
     
    62
    Tosno mělo k dispozici ojedinělý rohový kop, po kterém se v šestnáctce utvořil zmatek. První k míči se nakonec dostal Poletanovič, jenž pálil mimo.
     
    63
    Nikiforov se ujal autového vhazování, kterým si na levé straně vybral Kabutova. V tomto prostoru se ale nacházel také početný hlouček protihráčů.
     
    64
    Margasov si u vlastního pokutového území počínal na hranici faulu, avšak rozhodčí se nakonec rozhodl neodpískat. Tosno postupuje vpřed.
     
    65
    Hra je i v tomto případě přerušena. Tentokráte přesně na polovině hřiště fauloval domácí Karasev, jenž stáhl rukama k zemi Žiguleva.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Ilja Žigulev (FC Tosno).
     
    67
    Druhý poločas je svým dosavadním průběhem ještě nezáživnější, než ten první. K vidění je totiž velká řada ostrých zákroků.
     
    67
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Jevgenij Baljajkin, přichází Nikolaj Kalinskij.
     
    68
    K sympatické ráně zhruba ze třiceti metrů se rozhodl Rocha, jeho rána byla na malém vápně ještě přizvednuta za brankovou čáru.
     
    69
    Střídající Savičev hýřil aktivitou na pravém křídle, kde se mu nakonec podařilo vybojovat rohový kop. Domácí mohou udeřit ze vzduchu.
     
    69
    Tosno právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, hosté se totiž dostávají do vedení! REZIUAN MIRZOV pádil s míčem snad dobrých třicet metrů, v pokutovém území si navedl míč na pravou nohu a technickým obstřelem poslal svoje barvy do vedení.
    69. Reziuan MIRZOV - 0:1
     
    72
    Žlutou kartu dostává Arťom Samsonov (SKA Chabarovsk).
     
    74
    I po vstřelené brance má více ze hry hostující Tosno, které je pokropeno živou vodou. Naopak domácí hráči se nemohou dostat k míči.
     
    75
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Łukasz Sekulski, přichází Miroslav Marković.
     
    76
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Vagiz Galiulin, přichází Nikola Trujić.
     
    77
    Až nyní se Chabarovsk konečně dostal k souvislejší práci s balónem. Přihrávka na Savičeva byla ale hodně nepovedená.
     
    78
    Kabutov si na levé straně vybral Samsonova, který s trochou štěstí uspěl proti dvojici protihráčů. Posléze se mu do cesty ale připletl Bujvolov.
     
    79
    Doposud jediný střelec dnešního zápasu Mirzov si při zpracování míče pomohl rukou, což odhalil také hlavní rozhodčí.
     
    80
    Dle herního projevu Chabarovsku to vůbec nevypadá, že by se mělo konat vyrovnání. Naopak Tosno nepouští soupeře do výraznější šance.
     
    80
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Reziuan Mirzov, přichází Alexandr Makarov.
     
    81
    Savičev si v pokutovém územím tak dlouho naváděl balón ke střele, až nakonec vůbec nevystřelil. Výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    82
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné desetiminutovky. Chabarovsk musí výrazně zvýšit aktivitu, zatím jsou k vidění pouhé náznaky.
     
    83
    Samsonov zřejmě ještě zkoušel střílenou nabídkou oslovit některého ze svých spoluhráčů, míč se ale došoural za brankovou čáru.
     
    84
    Domácí hráči slušně zamkli svého protivníka na jeho vlastní polovině. Kolem pokutového území je i nadále dostatečný počet fotbalistů v bílých dresech.
     
    89
    Utkání se nám brzy dostane do nastaveného času. Domácí i nadále touží po vyrovnávací brance, avšak zatím nepřišla žádná vyložená šance.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Pogrebňak si nabíhal na kolmici za obranu, avšak při zpracování míče mu byl odmáván ofsajd. Domácí se okamžitě ženou na druhou stranu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michail Oparin (FC Tosno).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí těsným vítězstvím Tosna, jenž si dokázalo výsledkem 1:0 poradit s posledním Chabarovskem. Nutno dodat, že dnešní utkání bylo hodně nezáživné a nabízelo spíše hru uprostřed hrací plochy.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:11. (10:55:48)

    David Suchý

    Branky: 69. Mirzov

    Karty:   30. Bogajev (CAK), 39. Tubić (CAK), 72. S. Samsonov (CAK) – 24. Mirzov (TSN), 41. J. Černov (TSN), 66. Žigulev (TSN), 90+2. Oparin (TSN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:11.
    SKA Chabarovsk: Dovbňa – Bogajev, Karpov, Tubić, Baljajkin (67. Kalinskij), Kabutov – Fedotov (46. Savičev), Karasev, S. Samsonov, Nikiforov (C) – Sekulski (75. Marković).
    Náhradníci: Krivoručko – Čerevko, Kalinskij, Kobjalko, Machatadze, Marković, Navalovski, Savičev, Jedijev.

    FC Tosno: Oparin – Margasov, Bujvolov, Dugalić (C), J. Černov – Galiulin (76. Trujić), Rocha, Žigulev, Poletanović, Mirzov (80. Makarov) – Pogrebňak.
    Náhradníci: Lukičev – Kutin, Ricardinho, Melkadze, Makarov, Mijušković, Trujić, Sucharev.
    bahis siteleri