Buffalo – Calgary 1:5 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Vancouver – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 08.03.2018, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Sidney Crosby (PIT) (0+3)
    Conor Sheary (PIT) (2+0)
    Jakub Voráček (PHI) (1+0) (04:44:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (1+0, 4 střely na branku, čas na ledě 19:44)
    Radko Gudas (PHI) (0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 16:24)
    Petr Mrázek (PHI) (23 zásahů)
    Dominik Simon (PIT) (0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 4:34)
     
    Střely na branku v zápase

    Philadelphia Flyers: 28

    Pittsburgh Penguins: 28
     
    To je z dnešního utkání vše. Pittsburgh Penguins po zásluze vítězí v pensylvánském derby na ledě Philadelphie. Po první třetině to sice bylo o jedinou branku, ale pak se strhla gólová smršť. Penguins nesli do poslední periody náskok 4:2, o ten už nepřišli. Flyers se během závěrečného dějství k ničemu nedostali, navíc inkasovali pátý gól do odkryté klece a bylo hotovo. Dva body berou hosté. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Pittsburgh ještě vyhazuje na zakázané uvolnění, ale to už je spíše symbolické.
     
    59:23
    Je ohlášena poslední minuta třetí třetiny a velmi pravděpodobně také poslední minuta celého zápasu.
    58:19 Jevgenij MALKIN - 2:5
     
    58:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Flyers se risk bez brankáře nevyplatil. Domácí rychle přišli o útočné pásmo, ze střední třetiny pak do odkryté klece poslal puk útočník Penguins JEVGENIJ MALKIN. Přidává tak pátou branku Pittsburghu v zápase, ale především hosty uklidňuje. Asistence: Carl Hagelin, Riley Sheahan.
     
    57:56
    Petr Mrázek už odjel na střídačku, Philadelphia Flyers to zkusí se šesti muži v útočném pásmu. Vhazovat se bude před Tristanem Jarrym.
     
    57:52
    Pittsburgh vyhodil tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    57:20
    Běží poslední tři minuty třetí části a Petr Mrázek už kouká po střídačce. Zatím ale nedostává pokyn od trenérů, aby přijel.
     
    56:55
    Ještě ale zůstává v brankovišti a zastavuje útok Penguins. Hörnqvist se chtěl prosadit z pravé strany, jenže trefil pouze mantinel za brankou.
     
    56:19
    Už to možná nebude dlouho trvat a uvidíme brankáře Petra Mrázka, jak odjíždí na střídačku.
     
    55:51
    Po delší době šance Flyers. Couturier usiloval o dorážku na brankovišti, kotouč mu ale v klíčovém okamžiku přeskočil přes hokejku.
     
    55:20
    A znovu. Dumoulin zachytil dlouhou rozehrávky domácí obrany. Platí, že jsou Flyers hodně nepřesní. Čehož málem po odrazu využil připravený Crosby.
     
    54:45
    Zatím je ovšem na kotouči Pittsburgh. Hosté totiž zvládají bitvu o střední pásmo, takže hlavně proto se Letci nedostávají do přečíslení.
     
    54:22
    Následuje poslední komerční přestávka utkání. Pak můžeme očekávat závěrečné pokusy Philadelphie o vyrovnání výsledku.
     
    54:11
    Malkin dává vědět, že je zpátky na ledě. Také on se zkusil prosadit, ale byl moc daleko od branky na to, aby skóroval. Ovšem zajímavý pokus.
     
    53:33
    Sidney Crosby si udělal výlet po levé straně útočného pásma. Vůbec na nic nečekal, napřáhl se a vypálil. Každopádně minul branku o pořádný kus.
     
    53:06
    Nene, domácím dnes přesilovky vůbec nejdou, tohle byl další důkaz. Malkin je zpátky na ledě a Penguins stále vedou rozdílem dvou zásahů.
     
    52:20
    Více než polovina z trestu Malkina je pryč. Provorov jen tak udržel kotouč po odrazu na modré čáře. Následná přihrávka na útočníky za branku už m nevyšla.
     
    51:48
    Penguins se poprvé v tomto oslabení osvobozují. A hned nato podruhé. Flyers mají problém puk udržet delší dobu v útočném pásmu.
     
    51:08
    Gostisbehere okamžitě a bez váhání poslal střelu od modré čáry. Jarry ji ale viděl, našel si skulinku mezi těly hráčů a zasáhl. Také přerušil hru.
     
    51:03
    Jevgenij Malkin podrazil Konecnyho a musí jít za tento zákrok na dvě minuty pykat. Možná jedna z posledních šancí pro Phladelphii, jak s výsledkem něco udělat.
     
    50:48
    Letang zavezl puk po pravé straně do útočného pásma a jednoduše ho nahodil na branku. Možná mohl ještě volit nahrávku.
     
    50:00
    Už jsme v polovině třetí třetiny a dá se říci, že ani jedna strana se od jejího začátku k ničemu nedostala. O něco více to samozřejmě mrzí domácí.
     
    49:05
    Pittsbugh nic neřešil. Jak jen to bylo možné, znovu puk odpálil do středního pásma a zamířil vystřídat. To se nyní zdá jako dobrá taktika.
     
    48:39
    Na druhé straně nebezpečná střela MacDonalda, která ale skončila těsně nad brankou. Následná dorážka Jakuba Voráčka také úspěch nesklidila.
     
    48:13
    Už se znovu hraje a převážně puk pobývá ve středním pásmu. Odtud jej zkusila dostat první útočná formace hostů.
     
    47:29
    Je tu komerční přestávka, po jejím konci se bude vhazovat u branky Tučňáků.
     
    47:20
    Petr Mrázek ještě nepřerušil a raději rozehrál na Voráčka. Ten ohrozil Jarryho. Avšak gólman Pittsburghu má situaci opět pod kontrolou.
     
    46:57
    Po delší době se Philadelphia dostala do útočného pásma, ale moc neplechy tam nenadělala. S průnikem Raffla si obrana Pens v pohodě poradila.
     
    46:17
    Ruhwedel vyslal dělovku od modré čáry. Nikdo ji tečoval, a tak mohl Petr Mrázek pokus v pohodě vyrazit před sebe. Flyers by teď potřebovali přerušit hru.
     
    45:40
    Jakub Voráček bojoval v rohu o kotouč. Měl ale na zádech dva soupeře v bílém trikotu, takže si nakonec neporadil, ač srdnatě bojoval.
     
    45:03
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, na to nejsme v dnešním utkání úplně zvyklí. Ani jedna strana samozřejmě nechce nic vypustit za žádnou cenu.
     
    44:34
    Dobré pozice na brankovišti nevyužil ani Couturier. Oba celky mají ve třetí třetině hodně velké potíže se zakončením. Buď míří vedle, nebo trefují gólmany.
     
    44:08
    Na druhé straně to pro změnu zkoušel Letang. Tomu ale kotouč přeskočil přes hokejku zrovna v okamžik, když se chystal zakončovat.
     
    43:37
    Flyers se dostali do přečíslení tři na jednoho, jenže ztroskotali na připraveném brankáři Jarrym. Byl to nejspíš Gostisbehere, kdo nevyužil možnost.
     
    43:06
    Hagelin a jeho další dělovka v tomhle zápase. Hokejista Pens má ale problém trefovat zařízení. Také nyní orazítkoval jen mantinel za brankou.
     
    42:35
    Tohle klidné tempo bude vyhovovat především hostům, kteří samozřejmě nemají kam spěchat.
     
    42:07
    Třetí třetina se zatím hraje hodně v klidu. Crosby měl namířeno na branku, jenže pak raději ještě zvolil nahrávku. Neměl dostatek prostoru k zakončení.
     
    41:37
    Kessel vyzkoušel nečekanou nahrávku z rohu, málem mu to vyšlo. Najetého spoluhráče si ovšem všiml na poslední chvíli. Což bylo štěstí pro domácí.
     
    41:20
    Petr Mrázek raději podržel lehké nahození z dálky. Je jasné, že za současného stavu už si Philadelphia nemůže dovolit moc riskovat.
     
    41:07
    Pittsburgh se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat by se mělo před Tristanem Jarrym.
     
    40:47
    Zkoušeli to také Flyers. Jenže když chtěl Nolan Patrick proniknout mezi dvěma hráči soupeře, na poslední chvíli ztroskotal.
     
    40:18
    Penguins se okamžitě vrhli dopředu. Hörnqvist si našel prostor na střelu, ta ale pouze orazítkovala zadní mantinel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Podaří se Flyers ještě ve třetí periodě vyrovnat, nebo Penguins zápas dotáhnou do vítězného konce?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Philadelphia Flyers: 19

    Pittsburgh Penguins: 21
     
    Druhá třetina přinesla bohatou gólovou nadílku. Celkem jsme viděli pět branek, tři z toho dal Pittsburgh. Ten tím pádem vede 4:2 a Flyers budou muset během závěrečné dvacetiminutovky dohánět ztrátu o dva zásahy. Podaří se jim to? Nechme se překvapit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:21 Conor SHEARY - 2:4
     
    39:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dnes poprvé jde některý z týmů do vedení o dva zásahy. Jake Guentzel využil tlaku hostů v útočném pásmu a poslal střílenou nahrávku do ostrého úhlu pro CONORA SHEARYHO. Ten druhým zásahem v tomto zápase a druhým v této třetině zařizuje radost pro Penguins. Mrázka překonal do poloviny odkryté klece, ani teď to český gólman nemohl stihnout k tyči. Asistence: Jake Guentzel, Sidney Crosby.
     
    39:05
    Začala poslední minuta prostřední části, po delší době je v útočném pásmu Pittsburgh.
     
    38:37
    Jarry jen tak tak vyrazil další ránu Provorova před sebe, to už jsou Penguins kompletní. Ne, přesilovky dnes nejsou chlebem Flyers.
     
    38:12
    Nahození Provorova tečoval někdo z hostujících hráčů před brankou, jenže poslal kotouč pouze nad horní tyčku.
     
    37:35
    Teď už sice kotouč létají z jedné strany na druhou v útočném pásmu Letců. Ale žádné střely nepřicházejí. Když se o ni pokusil Gostisbehere, minul zařízení.
     
    36:45
    Ani další početní výhodu ale domácí nezačínají ideálně. Tučňáci okamžitě dokázali vyhodit přes všechny čáry a ušetřit tak drahocenní vteřinky.
     
    36:33
    Jakub Voráček byl faulovaný a Flyers si na konci druhé třetiny zahrají přesilovku. Dvě minuty za podražení dostává Jamie Oleksiak.
     
    35:59
    Dobrá rána, kterou poslal Hagelin z pravého kruhu. Petr Mrázek ale tentokrát úspěšný, když se stačil zavčas přesunout betonem ke své tyči.
     
    35:26
    Už se hra zase trochu uklidnila, což je dobře hlavně pro domácí. Stále platí, že se od začátku zápasu hodně přerušuje. Možná více, než je zdrávo.
    34:25 Conor SHEARY - 2:3
     
    34:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Stačí jedna menší chyba a hosté ji okamžitě dokážou potrestat. Sidney Crosby poslal puk ze zajímavé pozice na branku. Jeho pokus ještě Petr Mrázek zastavil. Ale na dorážku CONORA SHEARYHO už nestačil. Před střelcem třetí branky Penguins totiž zůstala úplně prázdná branka, takže neměl problém do ní kotouč uklidit. Dnes je to s výsledkem jako na houpačce. Asistence: Sidney Crosby, Jamie Oleksiak.
     
    33:55
    Zdánlivě jednoduché nahození z dálky, ovšem Oleksiak jím trefil tyčku. Zadák Pittsburghu tak měl na hokejce svou druhou branku v zápase.
     
    33:30
    Početní výhoda Philadelphie je pryč, tahle přesilovka nedopadla pro domácí barvy vůbec dobře. Tristan Jarry nemusel vytahovat ani jeden zákrok.
     
    33:03
    Puk je až u Mrázka. Český brankář rozehrával puk, měl na to dostatek času, protože kolem něj zůstali jen hokejisté v oranžových trikotech.
     
    32:34
    Polovina početní výhody Letců je pryč a domácí se ještě k ničemu nedostali. Teď navíc mají problém aspoň udržet kotouč v blízkosti Tristana Jarryho.
     
    32:10
    Pittsburgh se poprvé v tomto oslabení osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Může tak na led poslat čerstvé síly.
     
    31:48
    Domácí začali početní výhodu aktivně, rychlými nahrávkami. Ale budou také potřebovat vystřelit, což se zatím neděje.
     
    31:29
    Philadelphia si zahraje přesilovku. Riley Sheahan totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    31:10
    Obrana Penguins dobře zablokovala dvě po sobě jdoucí střely domácích. Ale ještě stále zůstávají hokejisté v oranžových v dresech v útočném pásmu.
     
    30:32
    Ale nebezpeční jsou také Flyers. Simmond se snažil tečovat puk před Jarrym, což také udělal. Ale poslal ho těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    29:55
    Hra se po další brance trošku uklidnila, ale hlavně vyrovnala. Pittsburgh je najednou zase o něco aktivnější a snaží se tlačit.
    29:24 Jamie OLEKSIAK - 2:2
     
    29:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ve druhé třetině to zatím vypadá na pořádnou přestřelku. Sotva se Flyers dostali do těsného vedení, už o něj zase přicházejí. Obránce Penguins Oleksiak poslal kotouč na branku od modré čáry. Před Petrem Mrázkem stínilo hned několik hokejistů, takže měl situaci komplikovanou. Pravděpodobně už ale touš nikdo netečoval, takže branka je připsána JAMIEMU OLEKSIAKOVI. Rozhodčí ještě kontrovali, zda nedošlo k nedovolenému bránění gólmana. Asistence: Justin Schultz, Jake Guentzel.
     
    29:14
    Oleksiak vyzkoušel střelu od pravého mantinelu. Vůbec se mu ale nepovedla, navíc nikdo nedorážel.
     
    28:44
    Po střele MacDonalda má Jarry puk v lapačce, následuje komerční pauza.
     
    28:24
    Jakub Voráček a jeho zajímavá střela. Pak přišly také dorážka. Philadelphia převzala otěže zápasu a nyní je na ledě jednoznačně lepší.
     
    27:58
    Hraje se dlouho bez přerušení, hosté teď mají problém dostat se s kotoučem aspoň na chvíli do útočného pásma.
    25:59 Travis KONECNY - 2:1
     
    25:59
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hodně zajímavá branka, ale Flyers otáčejí skóre na svou stranu. Philadelphii se vyplatil důraz na brankovišti Tučňáků. Už to vypadalo, že má Tristan Jarry puk pod betonem a pod kontrolou. Avšak neměl a TRAVIS KONECNY ho dokázal ještě před přerušením hry u tyče vyšťourat. Načež jej pověsil pod horní tyčku branky Penguins. Letci tak mají během pár minut vedení a snažit se musí Pittsburgh. Asistence: Claude Giroux, Andrew MacDonald.
     
    25:22
    Až teď Petr Mrázek zasahuje, pak se před ním strhla strkanice. Avšak nešlo o nic vážného, vylučovat se určitě nebude.
     
    24:50
    Justin Schultz poslal taktéž střelu zápěstím, ale z mnohem větší dálky a mnohem méně přesnou. Gólmani zatím nemají ve druhé třetině tolik práce.
     
    24:10
    Nolan Patrick v další zajímavé možnosti. Přenechal pak kotouč Gostisbeheremu, jenž pálil zápěstím. Avšak zakončoval těsně nad úroveň horní tyče.
     
    23:47
    Philadelphia vyhodila dvakrát po sobě na zakázané uvolnění, nyní se jí vůbec nedaří rozehrávka z vlastního obranného pásma.
     
    23:25
    V další velké šanci Konecny, který uháněl sám na branku. Když ale zkusil kličku do forhendu, na soupeřova gólmana si nepřišel.
    22:07 Jakub VORÁČEK - 1:1
     
    22:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ze druhé třetiny uběhlo teprve pár chvil, přesto už máme v pensylvánském derby srovnáno. Český útočník JAKUB VORÁČEK našel další výbornou nahrávkou na brankovišti volného spoluhráče a mladíka Nolana Patricka. Ten ale nejspíš kus černé gumy nezasáhl, srazil si jej do sítě hokejista Penguins. Gólman Penguins byl zrovna u opačné tyče, takže měl hodně komplikovaný zákrok. Začínáme výsledkově znovu. Asistence: Nolan Patrick.
     
    21:28
    Kessel se vydal do akce na druhou stranu, orazítkoval horní tyčku. Od ní se kotouč odrazil do ochranné sítě, následuje nové buly.
     
    20:57
    Wayne Simmonds zkusil zakončit zpoza pravého kruhu. Měl ale problém, že Jarry na jeho pokus moc dobře viděl. Proto také stačil zasáhnout vyrážečkou.
     
    20:15
    Gostisbehere je dnes při chuti. Obránce Flyers poslal další střelu na branku, tentokrát dokonce trefil tyčku. Nebyl daleko od vyrovnání výsledku.
     
    20:06
    Moc dlouho se po vhazování nehrálo, Penguins hned vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek než v první části?
     
    Střely na branku v první třetině

    Philadelphia Flyers: 8

    Pittsburgh Penguins: 11
     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Vypadalo to, že se v ní branky nedočkáme, ale nakonec přeci jen padla. Další přesilovkou už Pittsburgh nepohrdl a Phil Kessel po krásné kombinaci otevřel skóre. Sledujeme ale hodně vyrovnaný zápas a jistě se ještě máme na co těšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Začala poslední minuta první třetiny. Hraje se ale hodně ve středním pásmu, ani jedna strana nikam nespěchá.
    18:35 Phil KESSEL - 0:1
     
    18:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže tentokrát už se Penguins prosazují. Přesilovku sehráli ukázkově. Ruský útočník Jevgenij Malkin zamíchal na pravé straně s pukem a počkal, až mu ke druhé tyči sjede volný spoluhráč. Nebyl jím nikdo jiný než PHIL KESSEL. Ten zůstal nikým nehlídaný a po nahrávce od Malkina dával do prázdné branky. Petr Mrázek neměl šanci se stihnout přesunout. Flyers tak musejí dohánět ztrátu, je to využitá přesilovka. Asistence: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby.
     
    18:14
    Kessel hledal místo ke střele na levém kruhu. Jenže obrana domácích opět hodně poctivě brání a nedává moc prostoru na nějaké lepší kombinace.
     
    17:46
    Znovu nějaký problém. Domácí Lindblom je rozhodčími odeslán na trestnou lavici, protože jeho hokejka skončila v obličeji Brassarda. Takže opět přesilovka Pittsburghu.
     
    17:27
    Hra se oproti předchozím minutám docela uklidnila. Stále ale sledujeme hodně technických přestupků, které zápas zbytečně kouskují a zařizují nová buly.
     
    16:57
    Philadelphia uspěchala rozehrávku, vyhazuje pouze na zakázané uvolnění. Puk ve středním pásmu už nikdo v oranžovém trikotu netečoval.
     
    16:44
    Hra je přerušena, protože Malkinovu ránu z dálky někdo vytečoval mezi diváky. Vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    16:15
    Přesilovka domácích je pryč a obě strany se zatím v početních výhodách spíše trápí. Sice mají šance, ale všechny puky končí vedle branky, nebo je zastavují gólmani.
     
    15:37
    Znovu Gostisbehere, nyní to zkoušel z ostrého úhlu u levé tyče. Ale ještě měl asi nahrávat, takhle totiž vůbec netrefil zařízení Penguins.
     
    14:58
    Gostisbehere a jeho zajímavý pokus od modré čáry. Střela sama o sobě tak nebezpečná nebyla, ale před Jarrym stínilo několik hráčů. I tak gólman šanci zastavil.
     
    14:31
    Flyers jsou kompletní a minutu a půl si teď užijí přesilovku. Zatím se snaží zpoza vlastní klece dostat co nejrychleji do útočného pásma.
     
    14:11
    Hned má Jarry další zásah do statistik, po buly pálil obránce Provorov. Na jeho pokus ale hostující gólman moc dobře viděl.
     
    14:07
    Ránu Radka Gudase obrana hostů vyrazila do ochranné sítě. Uvidíme nové vhazování, ale až po skončení reklamní pauzy.
     
    14:01
    Ani teď Pittsburgh svou přesilovku nedokončí celou. Schultz je totiž odeslán za katr kvůli vysoké holi v obličeji soupeře. Takže půl minuty teď budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    13:30
    Crosby hledal místečko u pravé tyče poté, co se mu puk odrazil na hokejku od zadního mantinelu. Znovu byl ale rychlejší český gólman ve službách Flyers.
     
    12:46
    Schultzovu střelu Mrázek vyrazil betonem před sebe. Měl štěstí, že nikdo nečekal na dorážku, tu by totiž pokrýval jen velmi těžko.
     
    12:29
    Philadelphia míří do dalšího oslabení, na začátku zápasu ji svazuje řada vyloučení. Nyní musí jít pykat na dvě minuty za nedovolené bránění obránce MacDonald.
     
    12:08
    Oleksiak uháněl za pukem do pravého rohu, jenže tam proti sobě měl dva hráče v oranžovém dresu. Ty už nedokázal obrat o kotouč.
     
    12:04
    Přerušená hra před klecí Pittsburghu, pokračovat budeme po komerční pauze.
     
    11:33
    Simmonds vezl puk po levém mantinelu, načež hledal volného Voráčka. Ten také vystřelil, jenže Jarry si jeho pokus pohlídal zákrokem lapačkou.
     
    10:50
    Také Penguins se v pohodě brání. Guentzel ve střední třetině udělal vše pro to, aby mohl vyhodit až za klec českého brankáře.
     
    10:30
    Začíná zkrácená přesilová hra Letců, bude trvat ale jen něco málo přes minutu.
     
    10:04
    Ve čtyřech zatím ani jedna strana nikam nespěchá. Pittsburgh zavezl puk zpátky do středního pásma, teprve potom s ním vyrazil přes modrou čáru do útoku.
     
    09:39
    Počet hráčů na ledě se srovná na čtyři na obou stranách. Pittsburský Kessel dostává od rozhodčích menší trest za podražení a musí pykat.
     
    09:34
    Hörnqvistovo zakončení si Mrázek pohlídal, vyrazil ho do pravého rohu.
     
    09:05
    Také další oslabení Philadelphia začíná v pohodě, vyhozením přes všechny čáry.
     
    08:28
    Tak pozor, přeci jen je tu trest. Dvě minuty za vražení na hrazení inkasuje Robert Hägg. Je tu tedy druhá přesilovka Pittsburghu, Rustí navíc zamířil na kontrolu otřesu mozku.
     
    08:28
    Další tvrdý souboj u mantinelu, po skončil na ledě hostující Rust. Ani teď se nebude vylučovat, ale rozhodně se nehraje v rukavičkách.
     
    08:17
    V obličeji domácího hráče skončila hokejka soupeře. Ale rozhodčí si toho nejspíš nevšimli, takže se bude pokračovat v plném počtu hráčů na ledě.
     
    07:36
    Hagelin poslal zakončení z dálky, ale Mrázek na něj dobře viděl, takže ho vyrazil před sebe. Žádná dorážka od hostujícího mužstva následně nepřišla.
     
    07:08
    Flyers až moc spěchali do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru.
     
    07:00
    Je tu první komerční pauza, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:51
    Gostisbehere se natahoval po nahrávce od Voráčka, jenže ani on nestačil po pasu českého útočníka sáhnout. Zatím sledujeme atraktivní hokej.
     
    06:15
    Domácí jsou kompletní, úvodní oslabení zápasu zvládl bez větších komplikací. Mohou začít myslet zase směrem dopředu.
     
    05:50
    Většina domácího trestu je pryč a Pittsburgh toho v přesilovce zatím moc nevymyslel. Petr Mrázek ještě nemusel výrazněji zasahovat.
     
    05:08
    Crosby hledal spoluhráče připraveného zakončovat u tyče, jenže Flyers dobře vykryli volný prostor. A brzy vyhodili kotouč znovu až k Jarryho kleci.
     
    04:30
    Letci se okamžitě osvobozují vyhozením přes všechny čáry, musí ale zase rychle zpátky před Mrázkovy zraky.
     
    04:14
    Uvidíme první vyloučení utkání. Dvě minuty za držení dostane Lehterä a Penguins tedy míří do přesilové hry. První velká možnost na jedné ze stran v zápase.
     
    03:53
    Voráček tentokrát mnohem nebezpečnější. Spoluhráči z formace přistrkoval puk mezi kruhy. Byl to Manning, jenž tam zůstal volný. Jenže bek Flyers nestačil touš zpracovat, dostal jej na brusle.
     
    03:18
    Jakub Voráček byl rozjetý za pukem k zadnímu mantinelu, nikdo ze spoluhráčů mu ale v akci nepomohl. Obrana Pittsburghu nakonec neměla žádné velké potíže.
     
    02:50
    Když už to vypadalo na solidní hostující útok, dostali se Penguins do postavení mimo hru. Konkrétně přejel přes modrou čáru příliš rychle Jevgenij Malkin.
     
    02:31
    Zařízení Pittsburghu končí mimo své základní postavení, a tak rozhodčí znovu přerušují hru. Zatím se více nehraje než hraje, nic dobré pro diváky.
     
    02:16
    Mrázek svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou od branky. Moc se mu ale nepovedla.
     
    01:40
    Manning vypálil z dálky a bez přípravy, kotouč mu ale nesedl dobře na hokejku. A tak se potom museli domácí vracet zpátky do obrany, aby tam neměli potíže.
     
    01:05
    Sidney Crosby poslal puk na branku od mantinelu. Jeden z jeho spoluhráčů ještě tečoval před český gólmanem. Ale kotouč poslal mimo tři červené tyče.
     
    00:50
    Mrázek si musel dávat pozor, kotouč kolem něj nebezpečně poskakoval. Potom se odrazil do ochranné sítě, takže další přerušení hry.
     
    00:34
    Philadelphia Flyers jsou v postavení mimo hru, rozhodčí tak museli poprvé přerušit.
     
    00:10
    Hned na začátku velká možnost. Travis Konecny se ukázal volný před Jarrym, ale nedokázal ve vyložené pozici dobře zakončit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Mrázek (Lyon) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Manning, Gudas – Giroux, Couturier, Konecny – Lindblom, Patrick, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Lehterä, Laughton, M. Raffl.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, Ruhwedel, Oleksiak, J. Schultz – Guentzel, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Malkin, Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou pensylvánských rivalů. Philadelphia Flyers narazí na Pittsburgh Penguins.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (14 + 57)
    Michal Neuvirth (PHI) (21 odchytaných zápasů)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se naposledy utkaly na začátku tohoto kalendářního roku. V lednu Pittsburgh Penguins zajížděli na led Philadelphia Flyers a zvítězili tam 5:1.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Nikdo to samozřejmě nemůže tušit, ale klidně se to může stát. Jestliže Philadelphia Flyers proklouznout do play-off, mohou se stát černým koněm vyřazovacích bojů. S Letci před sezonou nejspíš moc odborníků nepočítalo. Jenže poslední týdny ukazují, že dokáží konkurovat každému. Potvrdit se to pokusí také dnes. Současně se nacházejí na třetí příčce Metropolitní divize, avšak na záda jim dýchají New Jersey Devils. Z posledních třech duelů Flyers vydolovali jediný bod, když v přestřelce podlehli 6:7 po nájezdech Tampě Bay. Dále prohráli s Floridou Panthers (1:4) a Carolinou Hurricanes (1:4). Většinu následujících utkání Philadelphia sehraje na svém ledě.

    Nejvíce bodů v dresu Flyers sbírá kanadský útočník Claude Giroux (23+ 55), hned za ním jsou český forvard Jakub Voráček (14+57) a Sean Couturier (29+34).
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Pomalu přichází jejich čas. Období play-off se blíží a Pittsburgh Penguins budou chtít znovu dokázat, že mohou pomýšlet na zisk nejslavnější hokejové trofeje. Mohou Stanley Cup vyhrát potřetí v řadě? Nyní jim v tabulce Metropolitní divize patří druhé místo, pouhý bod za prvními Washington Capitals. Jenže situace v pořadí je hodně nahuštěná a pouhé dva body zpátky je dnešní rival Pens z Philadelphie. Ještě nikdo rozhodně nemá nic jisté. Penguins se ale v posledních utkáních daří. Nejprve sice schytali v Bostonu debakl 4:8, pak ale v prodloužení udolali New York Islanders (3:2) i Calgary Flames (4:3). U Letců doma je čeká hodně těžká bitva.

    Kanadské týmu vede velmi produktivní Jevgenij Malkin (37+45), jehož následují Phil Kessel (27+49) a Sidney Crosby (22+48).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Voráček (Patrick), 26. Konecny (Giroux, MacDonald) – 19. Kessel (Malkin, Crosby), 30. Oleksiak (J. Schultz, Guentzel), 35. Sheary (Crosby, Oleksiak), 40. Sheary (Guentzel, Crosby), 59. Malkin (Hagelin, Sheahan)


    Philadelphia Flyers: Mrázek (Lyon) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Manning, Gudas – Giroux, Couturier, Konecny – Lindblom, Patrick, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Lehterä, Laughton, M. Raffl.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Määttä, Ruhwedel, Oleksiak, J. Schultz – Guentzel, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Malkin, Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Mach, Cormier

    Diváci: 19 624
    bahis siteleri