Buffalo – Calgary 1:5 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Vancouver – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 08.03.2018, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:19 Jevgenij MALKIN - 2:5
     
    58:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Flyers se risk bez brankáře nevyplatil. Domácí rychle přišli o útočné pásmo, ze střední třetiny pak do odkryté klece poslal puk útočník Penguins JEVGENIJ MALKIN. Přidává tak pátou branku Pittsburghu v zápase, ale především hosty uklidňuje. Asistence: Carl Hagelin, Riley Sheahan.
     
    57:56
    Petr Mrázek už odjel na střídačku, Philadelphia Flyers to zkusí se šesti muži v útočném pásmu. Vhazovat se bude před Tristanem Jarrym.
     
    51:03
    Jevgenij Malkin podrazil Konecnyho a musí jít za tento zákrok na dvě minuty pykat. Možná jedna z posledních šancí pro Phladelphii, jak s výsledkem něco udělat.
     
    43:37
    Flyers se dostali do přečíslení tři na jednoho, jenže ztroskotali na připraveném brankáři Jarrym. Byl to nejspíš Gostisbehere, kdo nevyužil možnost.
    39:21 Conor SHEARY - 2:4
     
    39:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dnes poprvé jde některý z týmů do vedení o dva zásahy. Jake Guentzel využil tlaku hostů v útočném pásmu a poslal střílenou nahrávku do ostrého úhlu pro CONORA SHEARYHO. Ten druhým zásahem v tomto zápase a druhým v této třetině zařizuje radost pro Penguins. Mrázka překonal do poloviny odkryté klece, ani teď to český gólman nemohl stihnout k tyči. Asistence: Jake Guentzel, Sidney Crosby.
     
    36:33
    Jakub Voráček byl faulovaný a Flyers si na konci druhé třetiny zahrají přesilovku. Dvě minuty za podražení dostává Jamie Oleksiak.
    34:25 Conor SHEARY - 2:3
     
    34:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Stačí jedna menší chyba a hosté ji okamžitě dokážou potrestat. Sidney Crosby poslal puk ze zajímavé pozice na branku. Jeho pokus ještě Petr Mrázek zastavil. Ale na dorážku CONORA SHEARYHO už nestačil. Před střelcem třetí branky Penguins totiž zůstala úplně prázdná branka, takže neměl problém do ní kotouč uklidit. Dnes je to s výsledkem jako na houpačce. Asistence: Sidney Crosby, Jamie Oleksiak.
     
    33:55
    Zdánlivě jednoduché nahození z dálky, ovšem Oleksiak jím trefil tyčku. Zadák Pittsburghu tak měl na hokejce svou druhou branku v zápase.
     
    31:29
    Philadelphia si zahraje přesilovku. Riley Sheahan totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
    29:24 Jamie OLEKSIAK - 2:2
     
    29:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ve druhé třetině to zatím vypadá na pořádnou přestřelku. Sotva se Flyers dostali do těsného vedení, už o něj zase přicházejí. Obránce Penguins Oleksiak poslal kotouč na branku od modré čáry. Před Petrem Mrázkem stínilo hned několik hokejistů, takže měl situaci komplikovanou. Pravděpodobně už ale touš nikdo netečoval, takže branka je připsána JAMIEMU OLEKSIAKOVI. Rozhodčí ještě kontrovali, zda nedošlo k nedovolenému bránění gólmana. Asistence: Justin Schultz, Jake Guentzel.
    25:59 Travis KONECNY - 2:1
     
    25:59
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hodně zajímavá branka, ale Flyers otáčejí skóre na svou stranu. Philadelphii se vyplatil důraz na brankovišti Tučňáků. Už to vypadalo, že má Tristan Jarry puk pod betonem a pod kontrolou. Avšak neměl a TRAVIS KONECNY ho dokázal ještě před přerušením hry u tyče vyšťourat. Načež jej pověsil pod horní tyčku branky Penguins. Letci tak mají během pár minut vedení a snažit se musí Pittsburgh. Asistence: Claude Giroux, Andrew MacDonald.
    22:07 Jakub VORÁČEK - 1:1
     
    22:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ze druhé třetiny uběhlo teprve pár chvil, přesto už máme v pensylvánském derby srovnáno. Český útočník JAKUB VORÁČEK našel další výbornou nahrávkou na brankovišti volného spoluhráče a mladíka Nolana Patricka. Ten ale nejspíš kus černé gumy nezasáhl, srazil si jej do sítě hokejista Penguins. Gólman Penguins byl zrovna u opačné tyče, takže měl hodně komplikovaný zákrok. Začínáme výsledkově znovu. Asistence: Nolan Patrick.
     
    20:15
    Gostisbehere je dnes při chuti. Obránce Flyers poslal další střelu na branku, tentokrát dokonce trefil tyčku. Nebyl daleko od vyrovnání výsledku.
    18:35 Phil KESSEL - 0:1
     
    18:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže tentokrát už se Penguins prosazují. Přesilovku sehráli ukázkově. Ruský útočník Jevgenij Malkin zamíchal na pravé straně s pukem a počkal, až mu ke druhé tyči sjede volný spoluhráč. Nebyl jím nikdo jiný než PHIL KESSEL. Ten zůstal nikým nehlídaný a po nahrávce od Malkina dával do prázdné branky. Petr Mrázek neměl šanci se stihnout přesunout. Flyers tak musejí dohánět ztrátu, je to využitá přesilovka. Asistence: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby.
     
    17:46
    Znovu nějaký problém. Domácí Lindblom je rozhodčími odeslán na trestnou lavici, protože jeho hokejka skončila v obličeji Brassarda. Takže opět přesilovka Pittsburghu.
     
    14:58
    Gostisbehere a jeho zajímavý pokus od modré čáry. Střela sama o sobě tak nebezpečná nebyla, ale před Jarrym stínilo několik hráčů. I tak gólman šanci zastavil.
     
    14:01
    Ani teď Pittsburgh svou přesilovku nedokončí celou. Schultz je totiž odeslán za katr kvůli vysoké holi v obličeji soupeře. Takže půl minuty teď budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    12:29
    Philadelphia míří do dalšího oslabení, na začátku zápasu ji svazuje řada vyloučení. Nyní musí jít pykat na dvě minuty za nedovolené bránění obránce MacDonald.
     
    09:39
    Počet hráčů na ledě se srovná na čtyři na obou stranách. Pittsburský Kessel dostává od rozhodčích menší trest za podražení a musí pykat.
     
    08:28
    Tak pozor, přeci jen je tu trest. Dvě minuty za vražení na hrazení inkasuje Robert Hägg. Je tu tedy druhá přesilovka Pittsburghu, Rustí navíc zamířil na kontrolu otřesu mozku.
     
    04:14
    Uvidíme první vyloučení utkání. Dvě minuty za držení dostane Lehterä a Penguins tedy míří do přesilové hry. První velká možnost na jedné ze stran v zápase.
     
    03:53
    Voráček tentokrát mnohem nebezpečnější. Spoluhráči z formace přistrkoval puk mezi kruhy. Byl to Manning, jenž tam zůstal volný. Jenže bek Flyers nestačil touš zpracovat, dostal jej na brusle.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Voráček (Patrick), 26. Konecny (Giroux, MacDonald) – 19. Kessel (Malkin, Crosby), 30. Oleksiak (J. Schultz, Guentzel), 35. Sheary (Crosby, Oleksiak), 40. Sheary (Guentzel, Crosby), 59. Malkin (Hagelin, Sheahan)


    Philadelphia Flyers: Mrázek (Lyon) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Manning, Gudas – Giroux, Couturier, Konecny – Lindblom, Patrick, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Lehterä, Laughton, M. Raffl.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Määttä, Ruhwedel, Oleksiak, J. Schultz – Guentzel, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Malkin, Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Mach, Cormier

    Diváci: 19 624
    thejrc.org