Sparta – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:4 (3:3, 2:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 15.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné odpoledne! Předposlední kolo nadstavby B DHL Extraligy juniorů proti sobě svedlo celky pražské Sparty a pardubického Dynama. Oba týmy bojují o zajištění účasti v nadcházejícím play-off a v Bubeneči se tak dnes bude hrát o velmi důležité body.
     
    Sparta si zatím v nadstavbě na své konto připsala tři výhry a pět porážek, z toho dvě po prodloužení. Aktuálně jí náleží čtvrtá příčka, přičemž pátý Liberec na ní ztrácí jen jeden jediný bod. Pražané tak dnes budou muset vyhrát, pokud nechtějí riskovat, že klesnou na předposlední místo v tabulce skupiny B a účast v bojích o titul jim unikne.

    Poslední zápasy
    10. 3.: Plzeň – Sparta 3:0
    8. 3.: Sparta – Ml. Boleslav 2:4
    3. 3.: Liberec – Sparta 2:1pp.

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš JANDUS – 36 Z, 46 bodů (21+25)
    Tomáš PŠENIČKA – 34 Z, 41 bodů (20+21)
    Lukáš ROUSEK – 18 Z, 26 bodů (10+16)

    Brankářské statistiky
    Adam WOLF – 1641 min. | 93,1% úsp. | prů. 2,56
    Antonín HOFMANN – 637 min. | 91,5% úsp. | prů. 3,58
    Jan ŠKORPÍK – 268 min. | 90,5% úsp. | prů. 3,36
     
    Hokejisté Dynama jsou třetí, druhá Mladá Boleslav na ně má pouze jednobodový náskok a v případě dnešního vítězství se tak Pardubice mohou vyšplhat až na stříbrnou příčku. V Praze dnes odehrají druhý venkovní zápas v řadě, v tom prvním v sobotu rozjely poslední Chomutov na jeho ledě 5:1.

    Poslední zápasy
    10. 3.: Chomutov – Pardubice 1:5
    8. 3.: Pardubice – Plzeň 1:2sn.
    3. 3.: Ml. Boleslav – Pardubice 4:0

    Nejproduktivnější hráči
    Václav ZÍDEK – 42 Z, 50 bodů (17+33)
    Michal POCHOBRADSKÝ – 41 Z, 39 bodů (14+25)
    Ondřej MATÝS – 31 Z, 36 bodů (22+14)

    Brankářské statistiky
    Jan JÁNSKÝ – 1314 min. | 91,6% úsp. | prů. 2,51
    Tomáš KULICH – 477 min. | 89,5% úsp. | prů. 3,40
    Tomáš VLK – 463 min. | 88,14% úsp. | prů. 2,98
    Milan KLOUČEK – 310 min. | 93,1% úsp. | prů. 2,32
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se oba celky střetly koncem února v Pardubicích. Divoký zápas bohatý na góly musely tehdy rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých bod navíc Dynamu zajistil Ondřej Matýs.

    24. února 2018 – Tipsport arena, Pardubice
    HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha 6:5sn.
    (2:1, 1:2, 2:2 – 0:0)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 9. Pražák (Machač), 19. Veverka (Zukal, Hoskovec), 34. Hoskovec (Dušek, Veverka), 43. Matýs (Pražák, Zídek), 47. Dušek (Hoskovec), roz. náj. Matýs – 16. Komárek (Dubský, Jeřábek), 34. Pejchal, 37. Jeřábek (Dubský, Procházka), 48. Janda (Jeřábek, Dubský), 59. Jandus (Pšenička, Procházka).
    Střely na branku: 40:38 (12:13, 11:11, 14:11 – 3:3)
    Trestné minuty: 10:12
    Využití přesilovek: 2:0
    --------------------------------------------------------------------
    Pardubice: Klouček – Pražák, Faltys, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Antoníček, Pochobradský, Petrus, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek.

    Sparta: Škorpík – Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Hanuš – Jandus, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Komárek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský, Wojnar.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Pilný – Laczko, Pechánek.
    Počet diváků: 75 (0,7% kapacity).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský, Wojnar.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček – Oliva, Žouželka, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Machala, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Kusý.

    Rozhodčí: Nepomucký – Beneš, Marek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Jako první se dopředu vydaly Pardubice, rána Kusého od modré čáry jen zaduněla o mantinel za domácí brankou.
     
    01:17
    Milan Klouček má na kontě první zákrok, střelu jednoho z domácích z pravého kruhu chytil do rukavice. Hra je přerušena, vhazovat se bude po brankářově pravici.
     
    03:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou ve čtvrté minutě do vedení! TOMÁŠ JANDUS se teď dostal přes dosud pevnou hostující obranu a poslal kotouč přímo k levé tyči pardubické svatyně – 1:0. Bez asistence.
     
    03:51
    Pochobradský se pokusil prorazit za modrou čáru, jeho výpad vpřed ale velmi rychle zastavil jeden z připravených domácích beků.
     
    04:28
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, po krásné souhře Východočechů je vyrovnáno! Kusý projel do mezikruží, stáhl na sebe dva hráče a nahrál na levý kruh VÁCLAVU ZÍDKOVI, který z první překonal nepřipraveného Wolfa. Asistence: Denis Kusý, Jakub Mert.
     
    04:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    S brankami se v Tipsport areně roztrhl pytel, domácí se po deseti sekundách vrací zpět do vedení. Za Kloučka tentokrát kotouč dostal TOMÁŠ SCHWAMBERGER. Asistence: Jakub Wojnar, Martin Jandus.
     
    05:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Čtyři góly v úvodních šesti minutách, to se opravdu často nevidí. Dynamo opět srovnává stav zápasu, tentokrát se po rychlém výpadu na Wolfa prosadil ONDŘEJ MATÝS. Asistence: Denis Kusý, Václav Zídek.
     
    06:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Klouček opravdu neprožívá dobrý vstup do utkání, teď za sebe pustil už třetí kotouč! Z bezprostřední blízkosti brankové čáry jej překonal VOJTĚCH KOMÁREK. Asistence: Tomáš Pšenička.
     
    06:53
    Hokejisté Dynama se dostali těsně před branku a pokusili se za Wolfa kotouč doslova procpat, gólman Sparty ale stihl zacpat všechny mezírky ve své kleci včas.
     
    07:32
    K šestému gólu zápasu teď nechybělo mnoho, jeden z Východočechů od modré čáry nastřelil horní tyč domácí branky!
     
    08:15
    Hosté jsou na ledě aktivnějším celkem a snaží se vyrovnat, sparťané momentálně působí možná až příliš pasivně. Pardubice mají více ze hry.
     
    08:52
    Komárek projel do útoku po levém křídle a rozhodl se zkusit své štěstí z prostoru pro vhazování, jeho zakončení ale těsně minulo bližší tyč Kloučkovy klece.
     
    09:44
    Zukal zaváží kotouč před Wolfa, hosté rozjíždí kombinaci. Uvidíme, jestli se jim povede sparťanskou obranu nějak překvapit.
     
    10:36
    Nepřesná přihrávka Pražanů končí až za pardubickou brankou, odpískán druhý icing dnešního zápasu. Po krátké pauze se bude vhazovat před Wolfem.
     
    11:06
    Jeřábkův projektil od modré se pokusil za maskovaného muže v hostujícím brankovišti protlačit Kropáček, ten ale nakonec zakončil mimo tři tyče.
     
    11:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno, 3:3! Obrana domácího celku se teď sesypala jako domeček z karet, před sparťanskou branku se protlačilo hned několik pardubických borců, včetně DENISE KUSÉHO, který dotlačil puk do sítě. Bez asistence.
     
    12:57
    Hra se přelévá ze strany na stranu, akci Pardubic střídá protiútok domácích a naopak. Sledujeme poměrně vyrovnanou partii.
     
    13:38
    Procházka nabídl puk Komárkovi, který z první z pravého kruhu zamířil těsně nad horní tyč. Kotouč se od plexiskla za brankou odrazil na hůl hráče Dynama.
     
    14:27
    Veverka byl na modré čáře odstaven od kotouče, pardubický výpad před branku tak nabírá velmi rychlého konce. Dopředu míří Sparta.
     
    15:17
    Pražané mají na ledě převahu, Milan Klouček musí být konstantně ve střehu. Domácí se jej snaží ostřelovat co nejčastěji to jen jde.
     
    16:06
    Pardubice vyhodily puk ven z pásma až na zakázané uvolnění, za malou chvilku uvidíme buly po levici hostujícího gólmana.
     
    16:23
    Ondřej Machala prokličkoval skrz soupeřovu obranu až před branku, z bezprostřední blízkosti klece ale zakončil vedle. Wolf tak nemusel zasahovat.
     
    17:02
    Z dobré pozice se teď pokusil Kloučka překonat Dubský, ten ale jeho ránu z prostoru mezi brankovou čárou a kruhem vytěsnil dobře položeným betonem.
     
    17:35
    Sparťanský návrat do útoku zastavuje první ofsajd dnešního zápasu, dvě a půl minuty před koncem se tedy bude vhazovat u pardubické modré čáry.
     
    18:40
    Obrany obou týmů teď pracují na plné obrátky a nepouští svého soupeře hlouběji do pásma. Střelu na branku jsme už nějakou dobu neviděli.
     
    19:37
    Z první části zbývá odkrojit jen něco málo přes dvacet sekund, úvodní dvacetiminutovka se dohrává v domácím obraném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část dnešního střetnutí Sparty s Dynamem byla na branky bohatá, v úvodních dvaceti minutách jich padlo celkem šest. Nejprve otevřel skóre Tomáš Jandus, na jehož ránu odpověděl Václav Zídek. Po deseti sekundách sice vrátil vedení Pražanům Schwamberger, jenže i tentokrát zvládlo Dynamo vyrovnat, a to díky hned čtvrté trefě Ondřeje Matýse v nadstavbové části. Po Komárkově zásahu se pak ještě o pár minut později prosadil Denis Kusý a do kabin se tak jde za vyrovnaného stavu – 3:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Domácí obrana úplně zaspala úvod třetiny! Přímo před branku pronikl Ondřej Machala, který v úniku zasáhl beton hbitého Adama Wolfa.
     
    20:57
    Okamžitě po vyhraném vhazování se pokusil gólmana Sparty překvapit Veverka, jehož rána zmizela v brankářově rukavici. Pardubice jsou aktivnější.
     
    21:40
    Únik byl teď k vidění i na druhé straně, Klouček zakončení jednoho ze sparťanů k tyči na poslední chvíli vytěsnil betonem!
     
    22:41
    Spartu čeká první přesilovka. Na trestnou lavici jede Václav Zídek (PCE), který byl vyloučen za dvě minuty za faul kolenem.
     
    22:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražanům stačilo na využití přesilovky jen sedmnáct sekund, po rychlé kombinaci posílá za Kloučka čtvrtý kotouč TOMÁŠ SCHWAMBERGER. Asistence: Tadeáš Pejchal, Jakub Wojnar.
     
    23:55
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, ani jeden celek momentálně nemá na ledě vyslovenou převahu. Po zákroku Adama Wolfa se teď bude vhazovat před domácí brankou.
     
    24:38
    Pardubice mají ponechanou výhodu, zahrají si přesilovou hru. Milan Klouček už míří na střídačku, hosté to teď chvilku zkusí v šesti.
     
    24:42
    Za podražení je na dvě minuty z kluziště vykázán Tomáš Schwamberger (SPA), který se dopustil podražení. Dynamo čeká první přesilovka.
     
    25:33
    Ondřej Machala se dostal ke kotouči a pokusil se Wolfa překvapit střelou od modré, zlomila se mu ale hůl a kotouč nakonec skončil mimo domácí branku.
     
    25:37
    Přesilovka Pardubic končí, Machala (PCE) míří za nebezpečnou výstroj na trestnou lavici.
     
    26:31
    Dynamo je častěji na kotouči a snaží se prorazit za modrou čáru, pevná obrana Sparty ale jejich výpady zastavuje už ve středním pásmu.
     
    27:24
    Tomáš Jandus chtěl nahrát na modrou svému bratrovi, který ale nezvládl jeho nabídku zachytit a Sparta se nakonec musí klidit z útočného pásma.
     
    27:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí poprvé v zápase odskakují do dvoubrankového vedení! Střelcem páté branky holešovických hokejistů v dnešním zápase je MARTIN JANDUS. Asistence: Tomáš Schwambeger, Tomáš Jandus.
     
    28:47
    Zakázané uvolnění Pražanů vrátí hru zpět před branku Adama Wolfa, po pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    29:28
    Machala prokličkoval do útočného pásma a chtěl zakončit, na pravém kruhu ho ale na poslední chvíli od pryže odstavil jeden z protihráčů.
     
    30:29
    Mrkvička drží puk za svou brankou a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Sparta se poté pokusí vrátit zpět před pardubickou svatyni a potrápit východočeského gólmana.
     
    31:16
    Za hrubost je vyloučen Vojtěch Veverka (PCE), nejlepší střelec Pardubic v nadstavbě na lavici hříšníků stráví nejdéle dvě minuty.
     
    32:09
    Procházka se teď zkusil prosadit z pravého kruhu pro vhazování, Klouček letící kotouč vyrazil vysoko nad svou klec. Ten dopadl až do rohu kluziště.
     
    33:19
    Střela Tobiáše Mrkvičky od modré čáry minula levou tyč branky, domácí přesilovka se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Zřejmě se obejde bez branky.
     
    34:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují po fatální chybě domácího gólmana! Ten vyjel ze svého brankoviště ve snaze rozehrát kotouč dopředu, pryž ale nakonec skončila na holi VÁCLAVA ZÍDKA a ten jí obratem poslal přímo do prázdné klece. Bez asistence.
     
    35:48
    Jeřábkovu ránu od modré Klouček vyrazil před sebe, načež odražený puk se ještě pokusil do klece procpat Schwamberger. Ani on ale pardubického brankáře nenachytal.
     
    36:57
    V rohu za hostující klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si puk nakonec odveze.
     
    37:34
    Východočeši mají ideální příležitost srovnat, podražení Vojtěcha Kropáčka (SPA) neuniklo bystrému oku rozhodčího a domácí hráč dostává dvouminutový trest.
     
    38:33
    Slabší zakončení Denise Kusého z mezikruží zamířilo vedle levé tyče Wolfovy klece. Sparťané následně vyhazují pryž ven z pásma.
     
    39:30
    Třicet sekund do konce druhé třetiny, Pardubičtí se pokouší o poslední útočný výpad periody. Uvidíme, jestli se jim povede obranu Sparty nějak zaskočit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách svítí na dvou světelných tabulích v Tipsport areně stav 5:4 pro domácí celek, který se v prostřední části prosadil dvakrát pro přesných střelách Tomáše Schwambergera a Martina Janduse. Pardubícím se podařilo v pětatřicáté minutě snížit díky zaváhání Adama Wolfa.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Mert rozehrál kotouč dopředu a odjel vystřídat, jeho spoluhráči se teď u modré čáře snaží najít skulinu v domácí obraně, přes kterou by se dostali k Wolfovi.
     
    41:24
    Další přesilovka pro Dynamo, Tomáš Schwamberger (SPA) je na dvě minuty vyloučen za hákování. Uvidíme, jestli Pardubičtí využijí přesilovku tentokrát.
     
    42:28
    Michal Pochobradský zkusil své štěstí od modré čáry, jeho projektil oprášil rukavici hbitého maskovaného muže v domácím brankovišti.
     
    42:37
    Michal Machač (PCE) je vyloučen za hákování, východočeská přesilovka tak i tentokrát končí předčasně. Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    43:44
    Schwamberger je na ledě, početní výhoda Sparty je v plném proudu. Domácí zatím jen kombinují, série přihrávek ve střelecký pokus zatím nevyústila.
     
    44:41
    Dopředu se teď vydal Machala, jehož zakončení zastavil Adam Wolf betonem a jednobrankové vedení Pražanů tak stále žije.
     
    44:55
    Vidíme už třetí vyloučení v závěrečné dvacetiminutovce, tentokrát si jede na dvě minuty nuceně odpočinout Jakub Mert (PCE). Provinil se hákováním.
     
    45:54
    Tomáš Jandus vypálil od modré, jeho prudký projektil se od Kloučkovy vyrážečky odrazil do rohu kluziště. Zde si jej na hůl bere další ze sparťanů.
     
    46:40
    Po Procházkově střele zavládla před brankou Pardubic nepřehledná situace, strážce hostující svatyně byl nakonec nucen pryž zalehnout. Přerušuje se.
     
    47:41
    Sparta má na ledě převahu, hosté se už nějakou dobu nepodívali ven z vlastního pásma. Pardubická defenzíva má ale stále dost sil a nepouští soupeře před Kloučka.
     
    48:37
    Martin Jandus rozehrál puk do rohu, kde se o něj teď přetahuje hned několik borců. Těžko odhadnout, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    49:17
    Pražané se dopouští ofsajdu, vhazovat se tak bude u pardubické modré. Ze třetí třetiny zbývá odehrát něco málo před deset a půl minuty, hosté mají ještě dost času na srovnání stavu.
     
    50:12
    Machala si vzal puk na sebe a zamířil vpřed, talentovaný pardubický útočník z vysokého úhlu ale jen rozvlnil boční síť domácí branky.
     
    51:06
    Znovu Machala, tentokrát od modré čáry. Jeho pokus minul Wolfovu klec o několik centimetrů, pryž jen označkovala plexisklo za brankou.
     
    51:38
    Jakuba Wojnara (SPA) už v dnešním utkání možná neuvidíme, od sudích dostává desetiminutový osobák za nesportovní chování. Do hry tedy zasáhne maximálně v prodloužení.
     
    52:40
    Machač byl na modré odstaven od kotouče Dubským, výpad Pardubic tak nabírá velmi rychlého konce. Před klec soupeře se nyní zkouší vrátit Sparta.
     
    53:31
    Proti Duškově zakončení z kruhu předvedl Wolf jednoduchý zákrok lapačkou, mladý gólman domácích se následně rozhodl kotouč podržet. Hra je přerušena.
     
    54:07
    Sparťanský gólman teď musí z rukávu tasit jeden zákrok za druhým, jeho obrana mu práci moc neulehčuje. Machalova rána teď zamířila přímo do jeho výstroje.
     
    54:32
    Jeřábek projel skrz hostující obranu jako nůž máslem a z kruhu poslal kotouč na vyrážečku Milana Kloučka, který tak udržel svůj tým ve hře.
     
    55:21
    Mertův pokus z kruhu šel moc vysoko, Wolf v domácím brankovišti teď neprožívá zrovna jednoduché chvíle. Dynamo bojuje, jako by mu šlo o život.
     
    56:32
    Procházka zaváží puk za vlastní klec, oba celky střídají. Do konce třetí části zbývá tři a půl minuty, Pardubice momentálně mají mnohem více ze hry.
     
    57:58
    Klouček už pomalu pokukuje po střídačce, hosté za chvilku velmi pravděpodobně zkusí své štěstí při při power-play. Hra se drží v pásmu Sparty.
     
    59:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! VOJTĚCH KROPÁČEK se s kotoučem na holi dostal na levý kruh a odtud rozvlnil síť prázdné svatyně pardubického Dynama. Bez asistence.
     
    59:47
    Wolf se po Zídkově střele rozhodl podržet kotouč, třináct sekund před koncem se tak bude vhazovat před pražskou brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    V Tipsport areně je dobojováno, domácí vítězí nad Dynamem 6:4 a dělají tak velmi výrazný krok směrem k play-off. Liberečtí ale momentálně vedou proti Plzni o dvě branky a o účasti obou dnešních soupeřů ve vyřazovacích bojích tak budou muset velmi pravděpodobně definitivně rozhodnout až zítřejší zápasy.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (17:38:57)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Jandus T., 5. Schwamberger (Wojnar, Jandus M.), 7. Komárek (Pšenička), 23. Schwamberger (Pejchal, Wojnar), 28. Jandus M. (Schwanberger, Jandus T.), 60. Kropáček – 5. Zídek (Kusý, Mert), 6. Matýs (Kusý, Zídek), 12. Kusý, 35. Zídek


    HC Sparta Praha: Wolf – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský, Wojnar.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček – Oliva, Žouželka, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Machala, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Kusý.

    Rozhodčí: Nepomucký – Beneš, Marek
    bahis siteleri