Trnava – Žilina 0:0 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:1 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Podbrezová – Michalovce 2:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 17.03.2018, 17:00 • ViOn Aréna • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu druhého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy. V skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži proti sebe nastúpia v regionálnom derby Nitra a Zlaté Moravce.

    Nitra dlho bojovala o účasť v elitnej šestke, ale slabšia druhá polovica sezóny ju odsunula na siedme miesto. Futbalisti spod Zobora môžu byť v závere ročníka pokojní, pretože majú komfortný náskok pred zostupovými priečkami. Na druhej strane, vyššie ako na siedmu pozíciu sa dostať nemôžu. Zverenci trénera Galáda odštartovali svoje účinkovanie v nadstavbe úspešne, keď v prvom kole vyhrali na trávniku Senice tesne 1:0 vďaka presnému zásahu Šimončiča.

    Zlaté Moravce mali pred štartom jarnej časti matematickú šancu na prienik do hornej šestky, ale po zime sa ťažko rozbiehajú. Mužstvo vedené koučom Jarábkom prehralo štyri zápasy v rade. V rámci záverečných kôl základnej časti podľahlo zhodne o tri góly Trnave, Podbrezovej a Trenčínu. Vstup do nadstavby takisto nepadol dobre. Zlatomoravčania doma nestačili na Podbrezovú a prehrali 0:1. Futbalisti ViOnu momentálne figurujú na deviatej pozícii, no pred jedenástym Prešovom majú k dobre desať bodov. Ak však nezlepšia svoje jarné výsledky, môžu sa ešte namočiť do zostupových vôd.

    Nitra v aktuálnej sezóne so Zlatými Moravcami neprehrala. V prvom vzájomnom zápase na vlastnom trávniku vyhrala 1:0 a vonku remizovala 2:2. Zaujímavosťou je, že Nitrania momentálne nemôžu využívať svoj štadión a ich prechodným domovom sú práve Zlaté Moravce.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Križan, Niba, Vencl – Charizopulos, Šimončič (C), Kóňa – Kuník, Militosjan, Machovec.
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Macho, Fábry, Abrahám, Farkaš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Kotula, Horník, Chren (C) – Paixao da Silva, M. Rigo, Pintér, Pleva, Orávik – Harba – Urgela.
    Náhradníci: Čočišvili – Nascimento, Duga, Jančura, O. Šašinka.

    Rozhodcovia: Dohál – Chládek, Hrmo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop bol v réžii Zlatých Moraviec, ktoré dnes nastúpili na vlastnom štadióne v pozícii hostí. Podľa oficiálneho zápisu je doma Nitra.
     
    2
    Matúš Kuník nabral rýchlosť na pravom krídle, ale jeho postup bol zastavený. V sklze mu ako z učebnice vypichol loptu obranca Zlatých Moraviec.
     
    3
    Lukáš Hroššo si postrážil prudkú loptu za obranu. Dobre vybehol vyššie z brány a nedovolil Ľubomírovi Urgelovi, aby sa dostal k zakončeniu.
     
    4
    Matúš Kuník mal problémy so spracovaním lopty, ale napokon prihrával na hranicu šestnástky Jaroslavovi Machovcovi, ktorého strela minula bránu.
     
    5
    Futbalisti Nitry sú v úvode stretnutia aktívnejší. Prezentujú sa sympatickou kombinačnou hrou, no zatiaľ čakajú na príležitosť.
     
    6
    Tomáš Kóňa skúsil šťastie ďalekonosnou strelou. Pavel Kováč nemusel zasahovať, iba sledoval loptu letiacu mimo brány.
     
    7
    Kuník si nerozumel s Machovcom. Chcel mu poslať loptu k pravej postrannej čiare, ale jeho prihrávka bola príliš prudká.
     
    8
    Lukáš Hroššo nerozohral najlepšie a dostal svojich spoluhráčov do ťažkostí. Haris Harba si však v útočnej snahe pomohol faulom, takže hra musela byť prerušená.
     
    9
    Vahagn Militosian si nabiehal za obranu Zlatých Moraviec, hľadala ho prihrávka, no hosťujúci stopér dobre prerušil akciu súpera.
     
    10
    Prvých desať minút zápasu bolo jasne pod kontrolou Nitry. Futbalisti spod Zobora držia loptu, kombinujú na polovici Zlatých Moraviec a svojho protivníka k ničomu nepúšťajú.
     
    11
    Zlaté Moravce prvýkrát pohrozili. Ewerton Paixao da Silva dokázal odcentrovať z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď a Peter Orávik predviedol pohotový volej, ktorý skončil na obrancovi Nitry.
     
    12
    Z podobnej pozície teraz centroval Martin Chren, no ten musel posielať loptu z prvej a usmernil ju priamo na brankára Hrošša.
     
    13
    Nitrania skúsili prekvapiť defenzívu ViOnu dlhým nákopom na Militosiana. Pavel Kováč situáciu kontroloval a loptu schoval v náručí.
     
    14
    Zlaté Moravce nevyužili štandardnú situáciu. Orávikov center našiel iba hlavu Kuníka, ktorý poslal loptu k vlastnému brankárovi Hroššovi.
     
    15
    Jaroslav Machovec nemohol pokračovať v útočení. Loptu si prebral na ľavom krídle jasne v ofsajde, no aj tak zatlieskal spoluhráčovi za prihrávku.
     
    16
    Pavel Kováč postupne vyšiel s loptou približne tridsať metrov od brány. Nitrania ho vôbec nenapádali a dovolili mu dlhý výkop dopredu.
     
    17
    Lukáš Hroššo stiahol loptu zo vzduchu do rukavíc. Kotulov vysoký center neúspešne hľadal vpredu voľného Ľubomíra Urgelu.
     
    18
    Macdonald Niba vyriešil neprehľadnú situáciu vo vzduchu. Na dvakrát vyhral hlavičkový súboj a poslal loptu do Hroššovho náručia.
     
    19
    Matúš Kuník nemal dostatok sebadôvery, aby si trúfol na prienik do pokutového územia. Zbytočne prihrával pod seba spoluhráčovi, ktorý bol obsadený.
     
    21
    Jaroslav Machovec úspešne prešiel cez brániaceho hráča, odcentroval z ľavého krídla, ale našiel iba futbalistov Zlatých Moraviec.
     
    22
    Pavel Kováč váhal s rozohrávkou a dostal sa pod tlak napádajúcich hráčov. Musel preto zvoliť riskantnú prihrávku popred bránkovú čiaru na voľného spoluhráča.
     
    23
    Vahagn Militosian sa presadil na ľavom krídle, urobil si dobrú pozíciu na center, no jeho realizácia mu vôbec nevyšla.
     
    24
    Futbalisti Nitry nevyužili štandardku podľa predstáv. Centrovaná lopta z pravej strany skončila na prvom hráčovi Zlatých Moraviec.
     
    25
    Zlaté Moravce mali k dispozícii dva rohové kopy po sebe, ale ani v jednom prípade nedokázali ohroziť brankára Lukáša Hrošša.
     
    26
    Nitrania vybehli do rýchleho brejku. Militosian hľadal na hrote rozbehnutého Charizopulosa, ale ten sa napokon nedostal k lopte.
     
    27
    Stále je to zápas bez vážnejších šancí. Brankári nemuseli v doterajšom priebehu riešiť ani jednu priamo strelu medzi tri žrde.
     
    28
    Zaujímavý moment na trávniku v Zlatých Moraviach. Zblokovaná strela Machovca sa odrazila k voľnému Militosianovi, ktorého pokus vykopával spred čiary Michal Pintér.
    28. Militosian prekonal brankára, no nedal gól
    Zdroj: www.huste.tv
     
    28
    Márius Charizopulos (Nitra) dostal prvú žltú kartu v tomto zápase. V strede ihriska zastavil iba za cenu faulu rýchly protiútok Zlatých Moraviec.
     
    30
    Haris Harba využil otvorený priestor pred šestnástkou, a tak sa oprel do lopty. Tá vo vzduchu zaplávala, ale napokon skončila nad brvnom.
     
    31
    Nitra mala ďalšiu gólovú príležitosť. Vahagn Militosian v šestnástke prepustil loptu voľnému Milošovi Šimončičovi, ktorý z hranice pokutového územia preveril Kováča.
    31. Pavel Kováč predviedol úspešný zákrok
    Zdroj: www.huste.tv
     
    32
    Michal Pintér išiel do riskantného sklzu, ale našťastie netrafil priamo nohu nitrianskeho hráča. Rozhodca preto nevytiahol kartu.
     
    33
    Matúš Kuník kvalitne vystrelil pravačkou spoza šestnástky. Dokázal zakončiť aj cez nohu Michala Pintéra a len tesne minul Kováčovu bránu.
     
    34
    Jaroslav Machovec zostal ležať na trávniku po jednom zo vzdušných súbojov. Nepríjemne dopadol na hraciu plochu a bude ošetrený.
     
    36
    Ošetrenie Jaroslava Machovca si vyžiadalo približne dve minúty, no hra pokračuje ďalej a momentálne majú loptu Zlaté Moravce.
     
    37
    Lukáš Hroššo vybehol mimo pokutového územia a pomohol spoluhráčom v defenzíve. Loptu vyhlavičkoval do bezpečia.
     
    38
    Čoraz častejšie sledujeme nedovolené zákroky v strede poľa. Hlavný rozhodca sa snaží hráčov upokojiť iba slovnými dohovormi. Vytiahol len jedinú žltú kartu.
     
    39
    Zlaté Moravce vsádzajú na postupnú rozohrávku od brankára Kováča. Tréner Nitry Galád preto vysúva svojich hráčov ešte vyššie.
     
    40
    Zlaté Moravce si vytvorili prvú gólovú šancu v dnešnom stretnutí. Haris Harba dostal prihrávku do pokutového územia, zostal sám pred Lukášom Hroššom, ale trafil len brankára Nitry.
     
    41
    Dalibor Pleva sa vrátil do defenzívy a odkopom poslal loptu mimo hracej plochy. Nitra získala výhodu vhadzovania v blízkosti súperovej brány.
     
    43
    Pavel Kováč sa pri rozohrávke nikam neponáhľa. Pravidelne si najprv ušliape trávnik, potom si pripraví loptu a volí pas na najbližšie postaveného spoluhráča.
     
    44
    Jaroslav Machovec (Nitra) sa ocitol vo výbornej streleckej príležitosti, ale preváhal ideálny moment na koncovku a potom si chcel vypýtať aspoň penaltu. Jeho pád v pokutovom území však ocenil hlavný rozhodca žltou kartou.
    44. Machovcov pád v šestnástke
    Zdroj: www.huste.tv
     
    45
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa naplnil, no vzhľadom na krátke ošetrovanie Machovca by mala byť nadstavená aspoň jedna minúta.
     
    45+1
    Zlaté Moravce nevyužili výhodu štandardnej situácie. Haris Harba stál v tesnom ofsajde, takže hra musela byť prerušená.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Regionálne derby má zatiaľ vyrovnaný priebeh. Spočiatku bola aktívnejšia Nitra, ktorá si vypracovala dve zaujímavé príležitosti na skórovanie, no postupom času sa dostali do hry aj Zlaté Moravce. V závere prvého polčasu dokonca zahodili gólovú šancu. Haris Harba trafil zblízka len Lukáša Hrošša.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Nitriansky tréner Galád urobil cez prestávku jednu zmenu. Z ihriska odišiel Lukáš Fabiš, ktorého nahradil Andrej Fábry.
     
    47
    Prvá útočná akcia domáceho tímu bola zastavená ofsajdovým postavením. K lopte sa dostávajú hráči FC Nitra.
     
    48
    Macdonald Niba udržal loptu pod tlakom dvoch súperov v červenom a pätičkou vysunul spoluhráča. Nitrania však rýchlo pokazili prihrávku a bolo po šanci.
     
    49
    Ondřej Vencl kvalitne odcentroval z ľavého krídla a pred bránou našiel voľného Andreja Fábryho, ktorého hlavička skončila tesne vedľa žrde.
     
    50
    Haris Harba zahodil ďalšiu gólovku v tomto zápase. Po nevydarenom odkope Lukáša Hrošša získal loptu do svojej moci, ale ľavačkou z tesnej blízkosti trafil len bočnú sieť.
    50. Harba nevyužil zaváhanie Hrošša
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Nitrania mali takisto veľkú príležitosť na otvorenie skóre. Vahagn Militosian si spracoval center z ľavej strany, otočil sa s loptou a pohotovou strelou trafil žrď.
    52. Militosian trafil žrď
    Zdroj: www.huste.tv
     
    53
    Andrej Fábry vnikol do pokutového územia Zlatých Moraviec a chcel ešte prihrávať pod seba. Hostia loptu zblokovali na rohový kop.
     
    54
    Nitra nevyužila rohový kop. Centrovaná lopta putovala na hráča v červenom, ktorý loptu poslal ďaleko od brány ViOnu.
     
    55
    Juraj Jarábek urobil prvú zmenu v základnej zostave. Na lavičku odišiel Marek Rigo, šancu dostáva Denis Duga.
     
    56
    Andrej Fábry rozohral štandardku z ľavej strany. Jeho prudký center smeroval priamo na brankára Kováča, no tomu pomohli kolegovia pred ním.
     
    58
    Opakovala sa podobná štandardka Nitry. Opäť centroval Andrej Fábry, ktorý našiel v šestnástke Richarda Križana. Jeho hlavička minula bránu.
     
    59
    Nitra dala gól! ANDREJ FÁBRY priniesol potrebné oživenie do hry domáceho tímu. Striedajúci futbalista sa odhodlal k strele z diaľky a poslal loptu nechytateľne do ľavého horného rohu brány.
    59. Andrej FÁBRY - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    61
    Zlaté Moravce majú približne polhodinu hry na to, aby dokázali z dnešného duelu vydolovať body. Musia však pridať v ofenzíve.
     
    62
    Útočný faul hosťujúceho tímu. Ľubomír Urgela v snahe získať loptu nedovolene atakoval nitrianskeho stopéra Richarda Križana.
     
    63
    Vahagn Militosjan centroval do pokutového územia, ale vzrušenie bolo zbytočné, pretože jeho pokus smeroval z ofsajdovej pozície.
     
    64
    Druhé striedanie v tábore Zlatých Moraviec. Tréner Jarábek sa snaží oživiť útok, keď Ľubomíra Urgelu vymenil Ondřej Šašinka.
     
    66
    Richard Križan výborne zapracoval v defenzíve. Nitriansky obranca v sklze vykopol loptu spred nohy rozbehnutému Harisovi Harbovi.
     
    67
    Na opačnej strane Nitra nevyužila rýchly brejk. Andrej Fábry zvolil spätnú kľučku a nešiel do situácie dvoch proti dvom s Militosianom.
     
    68
    Mohlo byť rozhodnuté. Jaroslav Machovec zľava výborne odcentroval, našiel pred bránou voľného Marisa Charizopulosa, ale futbalista hostí namieril z prvej vysoko nad brvno.
    68. Charizopulos odmietol gól
    Zdroj: www.huste.tv
     
    69
    Pavel Kováč tentoraz musel zasahovať. Strelou z hranice šestnástky ho preveril skúsený stredopoliar Nitry Tomáš Kóňa, ktorý nedokázal zvýšiť vedenie domácich.
     
    71
    Ewerton Paixao da Silva (Z. Moravce ) je prvým hráčom so žltou kartou v hosťujúcej zostave. Dopustil sa zbytočného faulu na útočnej polovici.
     
    72
    Krátko po žltej karte došlo k poslednému striedaniu v tíme Zlatých Moraviec. Do hry naskočil Cleber Silva Nascimento, ktorý vymenil Juraja Kotulu.
     
    73
    Denisovi Dugovi vôbec nevyšlo zakončenie z hranice šestnástky, ale loptu trafil tak nepríjemne, že padala z výšky pod nitrianske brvno. Lukáš Hroššo si musel dať pozor.
     
    75
    Zlaté Moravce majú posledných pätnásť minút riadneho hracieho času na to, aby vyrovnali. V druhom dejstve sa však trápia vpredu a jedinú šancu mali po zaváhaní Hrošša.
     
    76
    Ewerton Paixao da Silva kvalitne vypálil spoza pokutového územia. Jeho pokus bol navyše tečovaný, takže ViOn dostane výhodu rohového kopu.
     
    76
    Ešte pred rohom stihli domáci vystriedať. Jaroslava Machovca nahradil Marek Fábry. Tréner Galád nechce hrať iba na istotu a posiela do hry ofenzívne ladeného futbalista.
     
    77
    Obrovská šanca Nitry. Marek Fábry vybojoval loptu v šestnástke a zblízka ohrozil Kováča. Brankár Zlatých Moraviec doprial ešte dorážku Andrejovi Fábrymu, ale jeho hlavička nešla do siete.
    77. Nitrania neskórovali ani na dvakrát
    Zdroj: www.huste.tv
     
    79
    Chvíľu sa nehralo, pretože v nitrianskej šestnástke došlo k zrážke Nibu a Šašinku. Po krátkom ošetrení obaja hráči pokračujú v zápase.
     
    80
    Miloš Šimončič (Nitra) urobil taktický faul v strede ihriska. Zozadu v sklze atakoval Harisa Harbu a bol zaslúžene potrestaný.
     
    82
    Vahagn Militosian si chcel obhodiť hráča v šestnástke a potom signalizoval jeho hru rukou. Hlavný rozhodca stál blízko, penalta sa nekonala.
     
    83
    Lukáš Hroššo nebol ideálne postavený, a tak center Denisa Dugu radšej vyboxoval. Každopádne, loptu dostal ďaleko od vlastnej brány, čo bolo podstatné.
     
    84
    Ondřej Vencl úspešne vnikol do pokutového územia Zlatých Moraviec, ale mal proti sebe viacero súperov, takže nemohol prihrávať ani strieľať.
     
    85
    Márius Charizopulos si počkal na odrazenú loptu takmer tridsať metrov od brány, oprel sa do nej z celej sily a poslal ju niekde za zlatomoravský štadión.
     
    86
    Márius Charizopulos pristavil loptu voľnému Andrejovi Fábrymu, ktorý zvnútra šestnástky preveril pozornosť Kováča. Skúsený brankár podržal hostí. Navyše, žltú kartu dostal Dalibor Pleva (Z. Moravce).
     
    87
    Pavel Kováč mal zase prácu. Po rohovom kope vošiel medzi viacerých hráčov a dokázal loptu zraziť mimo nebezpečného priestoru.
     
    88
    Andrej Fábry je naďalej aktívny. Striedajúci futbalista vypálil spoza pokutového územia, ale loptu poslal priamo na pripraveného Kováča.
     
    89
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času si hostia vypracovali štandardnú situáciu. Pomohol im faul Macdonalda Nibu.
     
    90
    Nitrania nevyužili brejkovú situáciu štyroch proti dvom. Úplne voľný bol kapitán Miloš Šimončič, ktorého strela zblízka skončila na Kováčovi. Rovnaký hráč skúšal šťastie ešte raz, ale ani potom nebol úspešný.
     
    90+1
    V prvej z dvoch nadstavených minút prišlo posledné nitrianske striedanie. Na ihrisko vybehol Pavol Farkaš, ktorý by mal priniesť istotu do zadných radov. Naopak dohral Márius Charizopulos.
     
    90+2
    Zlaté Moravce majú poslednú šancu na vyrovnanie. Hostia dostali k dispozícii priamy kop a teraz sa dohadujú, kto ho rozohrá.
     
    90+3
    Zlatomoravčania dlho špekulovali, ale nevymysleli nič svetoborné. Haris Harba namieril zo štandardky mimo brány.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Nitrania zvládli aj druhý zápas nadstavbovej skupiny o udržanie sa v najvyššej súťaži. Proti Zlatým Moravciam boli väčšinu duelu aktívnejší a vypracovali si oveľa viac šancí ako súper. Napriek tomu dosiahli len jediný presný zásah, o ktorý sa postaral striedajúci Andrej Fábry. Jeho strela z diaľky zapadla dokonale do horného rohu brány a zabezpečila futbalistom spod Zobora tri body. (18:56:36)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 59. Fábry (Militosjan)

    Karty:   28. Charizopulos (NIT), 44. Machovec (NIT), 80. Šimončič (NIT) – 71. Paixao da Silva (ZMO), 86. Pleva (ZMO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:19.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš (46. Fábry), Križan, Niba, Vencl – Charizopulos (90+1. Farkaš), Šimončič (C), Kóňa – Kuník, Militosjan, Machovec (76. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Macho, Fábry, Abrahám, Farkaš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Kotula (72. Nascimento), Horník, Chren (C) – Paixao da Silva, M. Rigo (55. Duga), Pintér, Pleva, Orávik – Harba – Urgela (64. O. Šašinka).
    Náhradníci: Čočišvili – Nascimento, Duga, Jančura, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Dohál – Chládek, Hrmo
    bahis siteleri