Trnava – Žilina 0:0 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:1 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Podbrezová – Michalovce 2:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 17.03.2018, 17:00 • ViOn Aréna • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V prvej z dvoch nadstavených minút prišlo posledné nitrianske striedanie. Na ihrisko vybehol Pavol Farkaš, ktorý by mal priniesť istotu do zadných radov. Naopak dohral Márius Charizopulos.
     
    86
    Márius Charizopulos pristavil loptu voľnému Andrejovi Fábrymu, ktorý zvnútra šestnástky preveril pozornosť Kováča. Skúsený brankár podržal hostí. Navyše, žltú kartu dostal Dalibor Pleva (Z. Moravce).
     
    80
    Miloš Šimončič (Nitra) urobil taktický faul v strede ihriska. Zozadu v sklze atakoval Harisa Harbu a bol zaslúžene potrestaný.
    77. Nitrania neskórovali ani na dvakrát
    Zdroj: www.huste.tv
     
    77
    Obrovská šanca Nitry. Marek Fábry vybojoval loptu v šestnástke a zblízka ohrozil Kováča. Brankár Zlatých Moraviec doprial ešte dorážku Andrejovi Fábrymu, ale jeho hlavička nešla do siete.
     
    76
    Ešte pred rohom stihli domáci vystriedať. Jaroslava Machovca nahradil Marek Fábry. Tréner Galád nechce hrať iba na istotu a posiela do hry ofenzívne ladeného futbalista.
     
    72
    Krátko po žltej karte došlo k poslednému striedaniu v tíme Zlatých Moraviec. Do hry naskočil Cleber Silva Nascimento, ktorý vymenil Juraja Kotulu.
     
    71
    Ewerton Paixao da Silva (Z. Moravce ) je prvým hráčom so žltou kartou v hosťujúcej zostave. Dopustil sa zbytočného faulu na útočnej polovici.
    68. Charizopulos odmietol gól
    Zdroj: www.huste.tv
     
    68
    Mohlo byť rozhodnuté. Jaroslav Machovec zľava výborne odcentroval, našiel pred bránou voľného Marisa Charizopulosa, ale futbalista hostí namieril z prvej vysoko nad brvno.
     
    64
    Druhé striedanie v tábore Zlatých Moraviec. Tréner Jarábek sa snaží oživiť útok, keď Ľubomíra Urgelu vymenil Ondřej Šašinka.
    59. Andrej FÁBRY - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    59
    Nitra dala gól! ANDREJ FÁBRY priniesol potrebné oživenie do hry domáceho tímu. Striedajúci futbalista sa odhodlal k strele z diaľky a poslal loptu nechytateľne do ľavého horného rohu brány.
     
    55
    Juraj Jarábek urobil prvú zmenu v základnej zostave. Na lavičku odišiel Marek Rigo, šancu dostáva Denis Duga.
    52. Militosian trafil žrď
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Nitrania mali takisto veľkú príležitosť na otvorenie skóre. Vahagn Militosian si spracoval center z ľavej strany, otočil sa s loptou a pohotovou strelou trafil žrď.
    50. Harba nevyužil zaváhanie Hrošša
    Zdroj: www.huste.tv
     
    50
    Haris Harba zahodil ďalšiu gólovku v tomto zápase. Po nevydarenom odkope Lukáša Hrošša získal loptu do svojej moci, ale ľavačkou z tesnej blízkosti trafil len bočnú sieť.
     
    46
    Nitriansky tréner Galád urobil cez prestávku jednu zmenu. Z ihriska odišiel Lukáš Fabiš, ktorého nahradil Andrej Fábry.
    44. Machovcov pád v šestnástke
    Zdroj: www.huste.tv
     
    44
    Jaroslav Machovec (Nitra) sa ocitol vo výbornej streleckej príležitosti, ale preváhal ideálny moment na koncovku a potom si chcel vypýtať aspoň penaltu. Jeho pád v pokutovom území však ocenil hlavný rozhodca žltou kartou.
     
    40
    Zlaté Moravce si vytvorili prvú gólovú šancu v dnešnom stretnutí. Haris Harba dostal prihrávku do pokutového územia, zostal sám pred Lukášom Hroššom, ale trafil len brankára Nitry.
    31. Pavel Kováč predviedol úspešný zákrok
    Zdroj: www.huste.tv
     
    31
    Nitra mala ďalšiu gólovú príležitosť. Vahagn Militosian v šestnástke prepustil loptu voľnému Milošovi Šimončičovi, ktorý z hranice pokutového územia preveril Kováča.
     
    28
    Márius Charizopulos (Nitra) dostal prvú žltú kartu v tomto zápase. V strede ihriska zastavil iba za cenu faulu rýchly protiútok Zlatých Moraviec.
    28. Militosian prekonal brankára, no nedal gól
    Zdroj: www.huste.tv
     
    28
    Zaujímavý moment na trávniku v Zlatých Moraviach. Zblokovaná strela Machovca sa odrazila k voľnému Militosianovi, ktorého pokus vykopával spred čiary Michal Pintér.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 59. Fábry (Militosjan)

    Karty:   28. Charizopulos (NIT), 44. Machovec (NIT), 80. Šimončič (NIT) – 71. Paixao da Silva (ZMO), 86. Pleva (ZMO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:19.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš (46. Fábry), Križan, Niba, Vencl – Charizopulos (90+1. Farkaš), Šimončič (C), Kóňa – Kuník, Militosjan, Machovec (76. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Macho, Fábry, Abrahám, Farkaš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Kotula (72. Nascimento), Horník, Chren (C) – Paixao da Silva, M. Rigo (55. Duga), Pintér, Pleva, Orávik – Harba – Urgela (64. O. Šašinka).
    Náhradníci: Čočišvili – Nascimento, Duga, Jančura, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Dohál – Chládek, Hrmo
    bahis siteleri