Třinec – Warriors Brno 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:4 (1:1, 0:2, 1:1) Stav série: 1:1
Mountfield HK
Neděle 18.03.2018, 13:00 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné odpoledne! V Tipsport areně je dnes na programu druhý duel osmifinále Extraligy staršího dorostu mezi Spartou a královehradeckým Mountfieldem. První bitvu vyhráli Pražané 2:0 a pokud se jim podaří uspět i dnes, budou mít příležitost sérii ukončit už v úterý na východě Čech.
     
    STATISTIKY PRVNÍHO DUELU

    17. března 2018 – Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč
    HC Sparta Praha – Mountfield HK 2:0
    (0:0, 0:0, 2:0)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 51. Čech (Dani, Flídr), 60. Arnošt (Vitouch, Prchal)
    Střely na branku: 34:32 (11:12, 13:11, 10:9)
    Vyloučení: 2:0
    Bez využití.
    --------------------------------------------------------------------
    Sparta Praha: Škorpík – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Kropáček, Arnošt, Čech, Vitouch.

    Mountfield HK: Dvořák – Řehák, Kukla, Voňka, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Komma, Poppel.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček
    Počet diváků: 61 (0,43% kapacity)
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné nedělní odpoledne, v Tipsport areně je vše připraveno pro dnešní duel. Oba týmy jsou ještě v kabinách, začínáme za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch.

    Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Komma, Poppel.

    Rozhodčí: Velčovský – Schopf, Horažďovský.
     
    Celky už vyjíždí na led, úvodní buly se blíží. Branku Sparty dnes bude znovu hájit Jan Škorpík, zatímco Hradečtí vyslali mezi tři tyče Denise Vacka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Po neúmyslném střetu s jedním z hráčů zůstal v rohu kluziště ležet hlavní rozhodčí, po chvilce se však zvedl a zdá se být v pořádku.
     
    00:39
    První zakázané uvolnění dnešního utkání, dopouští se jej domácí Sparta. Po krátké pauze se bude vhazovat po pravé ruce Jana Škorpíka.
     
    01:15
    Hra se v úvodu zápasu přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek momentálně nemá více ze hry. Ani jeden tým zatím nepůsobí úplně sehraně.
     
    02:03
    Uvidíme přesilovku, jako první si v dnešním utkání vyzkouší hru v početní výhodě hosté. Patrik Tůma (SPA) je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    02:35
    Na konci dlouhé hradecké kombinace stál Petr Poppel, který se pokusil Škorpíka překonat z vysokého úhlu. Domácí brankář jeho zakončení s přehledem pokryl.
     
    03:13
    Od modré chtěl zkusit své štěstí Petr Kuboš, jeho slabší zakončení ale jen projelo kolem vzdálenější tyče a Škorpík tak nemusel zasahovat.
     
    04:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostům se daří nápor nakonec přetavit v branku a v páté minutě tak otevírají skóre! TADEÁŠ PINKAS si vzal puk na svou hůl, povyjel si na kruh a zakončil přímo mezi betony maskovaného muže v domácí kleci. Asistence: Petr Poppel.
     
    05:10
    Patrik Tůma se zkusil prosadit z prostoru mezi modrou čárou a kruhem pro vhazování, jeho projektil ale Vackovu klec úplně minul.
     
    05:56
    Na ledě teď byla k vidění už druhá kolize hráče s rozhodčím, tentokrát se s jedním z čárových ve středním pásmu srazil hradecký Matěj Síla.
     
    05:56
    Domácí celek čeká přesilovka, Východočeši teď nějakou dobu hráli v šesti. Dvouminutový trest za svůj tým odpyká Kryštof Šánek (HKM).
     
    07:21
    Pražané se usadili v soupeřově pásmu a kombinovali, nakonec se ale vlastní nepřesností vyhnali ze třetiny ven. Vacek zatím v oslabení nečelil ani jediné střele.
     
    07:37
    Dominik Sklenář (HKM) hákoval a míří za to na dvě minuty na lavici hříšníků, Hradec Králové teď bude hrát nějakou dobu ve třech.
     
    08:28
    Za Vackovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, na čí čepeli nakonec pryž hlouček opustí.
     
    09:18
    Bránící čtveřice hráčů Mountfieldu zatím předvádí naprosto excelentní výkon a nepouští soupeře blízko před své brankoviště, sparťané jsou v útoku bezzubí.
     
    09:31
    Štěpán Čech (SPA) v dnes dohrál, domácí forvard dostává pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání za bodnutí koncem hole. Na trestnou za něj usedá Vorobjev.
     
    10:53
    Hosté zamáčkli Spartu do jejího pásma, vážněji ohrozit Škorpíkovu branku se jim ale nepovedlo. Pražané se dostali na kotouč a vyhodili.
     
    11:59
    Hradecká kombinace stále nemá konce, skoro jako by se hosté báli vystřelit. Z jejich přesilovky zbývá ještě něco málo přes dvě minuty.
     
    12:47
    Z pravého kruhu pro vhazování o sobě dal vědět Maxmilián Komma, jehož ránu zachytil pozorný Škorpík do rukavice. Hra je přerušena.
     
    13:33
    Sparťané se znovu po delší době dostali k puku a okamžitě jej poslali až za Vackovu klec. Tahle přesilovka Hradci zatím vůbec nevychází, Škorpík má naprosté minimum práce.
     
    14:22
    Šest sekund před koncem dlouhého domácího oslabení se ještě zkusil prosadil Poppel, jehož ránu z mezikruží pokryl brankář Sparty lapačkou.
     
    15:17
    Miroslav Dani přejel modrou čáru a najel přímo do hloučku bránících Východočechů, kteří jej okamžitě ozbrojili. Výpad domácích tak nabral rychlého konce.
     
    16:46
    Flídrova střela zmizela ve výstroji připraveného Vacka, přerušuje se. Po krátké pauze uvidíme vhazování po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    17:30
    Ruka hlavního rozhodčího vystřelila vzhůru, uvidíme další přesilovku. Za podražení je tentokrát vyloučen Miroslav Kukla (HKM).
     
    17:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácím na využití přesilovky stačilo pouhých dvanáct sekund, je vyrovnáno! Z prostoru pro vhazování vystřelil na Vackovu klec PATRIK PRYMULA a jeho rána se od betonu hostujícího brankáře odrazila přímo do sítě. Asistence: Miroslav Dani, František Gajdoš.
     
    18:41
    Do konce první dvacetiminutovky zbývá zhruba minuta a dvacet sekund, kotouč mají momentálně na holích častěji Pražané. Těm se ale vůbec nedaří se usadit před soupeřovou klecí.
     
    19:52
    Pinkas stál v čele posledního výpadu Hradce vpřed v první třetině, hostující forvard byl pečlivou domácí defenzívou zastaven už na modré čáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je za námi, oběma celkům se podařilo gólmana soupeře překonat jednou. V páté minutě otevřel skóre hradecký Pinkas a hosté mohli na jeho zásah navázat během následné pětiminutové přesilovky po vyloučení Štěpána Čecha za bodnutí hole, domácí však nakonec dlouhé oslabení přežili a dvě a půl minuty před koncem dějství se mohli radovat z vyrovnávací branky, pod kterou se podepsal Prymula.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Jan Bureš si teď málem srazil kotouč do vlastní branky, přihrávka jednoho z Hradeckých se od jeho hole odrazila těsně mimo levou tyč sparťanské klece.
     
    21:43
    Domácí se na chvilku usadili před Vackem, nepřesnou přihrávkou se ale nakonec z útočného pásma sami vyhánějí. Gólman Hradce zatím nemusel zasahovat.
     
    22:55
    Kropáček se dostal do skvělé střelecké pozice na kruhu, nakonec ale přes dotěrného obránce hostů nedokázal pořádně zakončit a Vacek tak mohl zůstat v klidu.
     
    23:55
    Na puku jsou momentálně častěji Hradečtí, kterým se ale stále nedaří přes pevnou domácí defenzívu usadit před Škorpíkem a nějak závažněji ohrozit jeho klec.
     
    24:44
    Najmanovo nahození z vysokého úhlu minulo tři tyče hostující klece, k volnému kotouči se nejrychleji dostal jeden z hráčů Mountfieldu.
     
    25:39
    Znovu teď byl vidět Vojtěch Kropáček, který si udělal krátký výlet před soupeřovo brankoviště a zakončil přímo do betonu připraveného Vacka.
     
    26:32
    Denis Vacek má teď plné ruce práce, obrana před ním se sesypala jako domeček z karet a sparťané na branku posílají jednu ránu za druhou.
     
    27:44
    Lvi se po delší době podívali do útočného pásma a hned si zvládli vypracovat poměrně nadějné šance, které ale hbitý Škorpík stihl uhasit včas.
     
    28:49
    Bureš se pokusil rozehrát kotouč dopředu, ten ale ve středním pásmu zachytil jeden z Hradeckých a jejich nápor na domácí klec tak může pokračovat.
     
    29:01
    Po přerušení se před Škorpíkovou brankou odehrála menší strkanice, bude se vylučovat. Dominik Šedivý (HKM) a Ondřej Havlín (SPA) míří na trestnou za hrubost.
     
    29:40
    Hradec jde do tří, Dominik Sklenář (HKM) je vyloučen za napadení. Uvidíme, jak si s touto přesilovkou Pražané poradí.
     
    30:08
    Arnošt si z kruhu najel do mezikruží a zakončil přímo do vyrážečky připraveného Vacka, který si tak do statistik připisuje další úspěšný zákrok.
     
    30:42
    Ve skvělé pozici se ocitl Prymula, který si však nezvládl zpracovat nabídku jednoho ze svých spoluhráčů a těsně před brankou jen promáchl.
     
    31:44
    Vacek teď musel v brankovišti předvést dost akrobatické zákroky, nakonec se mu ale podařilo všechny pokusy sparťanů zastavit včas.
     
    31:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení, po rychlé akci zvládl za Škorpíkova záda uklidit kotouč DOMINIK SKLENÁŘ – 1:2. Tohle si domácí obrana za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Dominik Šedivý, Martin Pěnčík.
     
    32:55
    Domácí se po druhém inkasovaném gólu úplně sesypali. Hradečtí si na ledě dělají, co se jim jen zachce a čelí při tom minimálnímu odporu ze strany soupeře.
     
    33:56
    Hosté už podruhé v dnešním zápase špatně střídali a znovu si za to od sudích vysloužili dvouminutový trest. I tentokrát jej odpyká Kryštof Šánek (HKM).
     
    34:19
    Zakončení Jevgenije Piky z prostoru pro vhazování zadunělo o Vackův beton, hra je následně přerušena kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    35:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se prosazuje v oslabení a jde do dvoubrankového trháku! David Voňka a TADEÁŠ PINKAS se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný zakončil přímo mezi tři tyče sparťanské branky. Asistence: David Voňka.
     
    36:35
    Obadal zavezl kotouč za svou klec a po chvíli opět vyráží dopředu, sparťané se po delší době zkusí vrátit zpět před svatyni Hradce Králové.
     
    37:15
    Průběh hry přerušuje ofsajd Pražanů, jeden z domácích se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil. Vhazovat se tedy bude u hradecké modré čáry.
     
    38:24
    Sparta je usazená před soupeřovou brankou, nedaří se jí ale dostat do kvalitnějších střeleckých pozic. Hostující obrana pracuje na plné obrátky.
     
    39:35
    Třetina se více méně dohrává, oba celky by už evidentně potřebovaly přestávku. Hru teď doprovází nepřesnosti, puk mění majitele poměrně často.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hradec Králové vede po brankách Sklenáře a Pinkase v Tipsport areně 3:1 a zatím vše nasvědčuje tomu, že dnes vyrovná stav osmifinálové série. Po většinu prostřední třetiny měl na ledě převahu a nepouštěl Spartu do větších šancí.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé! Sparťané se po vyhraném buly rychle přesunuli před branku a nahozením PATRIKA TŮMY z kruhu snižují náskok soupeře na jeden jediný gól. Vacek se ani nestihl pořádně rozkoukat. Asistence: Dominik Arnošt.
     
    41:39
    Domácí jsou aktivnější, vstřelená branka je evidentně nabudila. Hradečtí teď tahají za kratší konec a snaží se dostat zpátky do zápasu.
     
    42:28
    Sparťané jsou jako vyměnění, Vacek teď musí být konstantně ve střehu. Obrana před ním je duchem stále ještě v kabinách a moc mu práci neusnadňuje.
     
    43:26
    Pšeničkovo zakončení z kruhu pokryl připravený Vacek betonem. K odraženému kotouči se nejrychleji dostal jeden z domácích, jejichž nápor pokračuje dál.
     
    43:57
    Domácí si aktivitou vynutili faul soupeře, Hradec půjde do čtyř. Dominik Sklenář (HKM) míří na trestnou už potřetí v dnešním zápase, tentokrát za hákování.
     
    44:57
    Mountfield se zatím zvládá bránit bez větších obtíží, Pražané jsou v početní výhodě paradoxně horší než při hře pět na pět.
     
    46:04
    Sklenář nahodil kotouč až za domácí branku a odjel vystřídat, na puk se znovu dostávají domácí. Ti se pokusí vrátit zpět před branku Dominika Vacka.
     
    47:31
    Přechod domácích do útoku zastavuje ofsajd, po kratičké přestávce tedy uvidíme vhazování ve středním pásmu.
     
    48:30
    Hrabčák našel pěkným pasem na kruhu volného Poppela, který ranou z voleje zasáhl pouze levý beton připraveného Jana Škorpíka.
     
    49:32
    Vacek teď měl obrovské štěstí, prudká rána Vojtěcha Kropáčka od modré čáry totiž škrtla o horní tyč a odrazila se až do ochranné sítě!
     
    50:31
    Kuboš se po spolupráci s Hrabčákem pokusil prosadit z bezprostřední blízkosti brankoviště, své zakončení ale namířil přímo do betonu střážce domácí klece.
     
    51:48
    Sledujeme vyrovnanou a napínavou bitvu, akci Sparty střídá protiútok Hradce Králové a naopak. O něco málo více ze hry ale mají domácí hokejisté.
     
    52:44
    Po souboji s protihráčem zůstal u mantinelu ležet Martin Pěnčík, který se za pomoci svých spoluhráčů po chvilce přesouvá na střídačku. Vylučovat se asi nebude.
     
    52:44
    V Tipsport areně se už pár minut nehraje, hradecká střídačka se stále dohaduje s rozhodčími ve snaze si vynutit přesilovku. Sparťané jsou připravení na ledě.
     
    54:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield znovu odskakuje do dvougólového vedení! Z pravého kruhu se nyní prosadil PETR POPPEL a domácí to teď budou mít už hodně těžké. Asistence: David Voňka, Samuel Hrabčák.
     
    55:05
    Vitouch chtěl přihrát před branku Prymulovi, téměř dvoumetrový domácí útočník ale nabídku vůbec nezvládl zachytit a nedostal se tak do zakončení.
     
    56:08
    Dominik Šedivý si projel do pásma po pravém křídle a z kruhu zakončil přímo do výstroje připraveného Škorpíka, který svým zákrokem udržel svůj tým ve hře.
     
    57:29
    Petr Poppel se uvolnil v mezikruží a vypálil, jeho projektil nakonec proletěl těsně nad horní tyčí sparťané branky a orazítkoval plexisklo za ní.
     
    57:52
    Matouš Najman (SPA) je vyloučen za sekání, domácí budou zápas dohrávat ve čtyřech hráčích. O vítězství Hradce už je téměř definitivně rozhodnuto.
     
    58:44
    Šedivý prudkou ránou z modré čáry trefil rukavici hbitého Škorpíka, který se následně rozhodl podržet kotouč. Vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    59:39
    Dvacet sekund před koncem je v Tipsport areně odpískáno zakázané uvolnění Hradce Králové, hra se tedy přesune před jeho brankoviště.
     
    59:59
    V Holešovicích už je dohráno, po závěrečné siréně se ale před hostující svatyní odehrála další strkanice. Ondřej Pšenička (SPA) a Tadeáš Pinkas (HKM) si do statistik připisují 2+2 trestné minuty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý duel osmifinále mezi Spartou a Hradcem je minulostí, hosté si dnes kvalitním výkonem vybojovali první výhru a série se tak na východ Čech přesune za vyrovnaného stavu. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (15:15:22)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 18. Prymula (Dani, Gajdoš), 41. Tůma (Arnošt) – 5. Pinkas (Poppel), 32. Sklenář (Šedivý, Pěnčík), 36. Pinkas (Voňka), 55. Poppel (Voňka, Hrabčák)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch.
    Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Komma, Poppel.

    Rozhodčí: Velčovský – Schopf, Horažďovský
    Sparta 3 2 Mountfield HK
    #1 Sobota 17.03.2018 • 13:00
    Sparta - Mountfield HK 2:0
    #2 Neděle 18.03.2018 • 13:00
    Sparta - Mountfield HK 2:4
    #3 Úterý 20.03.2018 • 18:30
    Mountfield HK - Sparta 3:2 po prodl.
    #4 Středa 21.03.2018 • 18:30
    Mountfield HK - Sparta 2:4
    #5 Pátek 23.03.2018 • 18:30
    Sparta - Mountfield HK 6:1
    bahis siteleri