Česko - Rusko 3:7 (kon.)
konec
Česko - Rusko

3:7

(0:0, 0:0, 0:0, 0:2, 0:1, 3:0, 0:2, 0:1, 0:1, X:X)

Sobota 24.03.2018, 14:00 • North Bay Memorial Gardens, North Bay, Ontario, Kanada • Curling • Kvalifikace
     
    Tímto se s přenosy z MS žen v curlingu loučíme. Děkujeme všem za pozornost a budeme se těšit na příští velký turnaj, kterým bude mistrovství Evropy 2018. To se bude hrát od 16. do 24. listopadu v Tondiraba jäähall v estonském Tallinu. (17:04:48)
     
    Rusky se v semifinále utkají se Švédskem.
     
    Přesto je 6. místo nejlepším výsledkem českého ženského curlingu v historii MS a zaslouží si velkou gratulaci.
     
    Zápas, ve kterém skórujete v jediném endu, prostě nemůžete vyhrát. Chybující české hráčky darovaly při vlastní výhodě Ruskám body hned ve 3 endech utkání a kromě chyb jim v některých okamžicích chyběla odvaha zariskovat obtížnými hody. Tým Anny Kubeškové právě v těchto věcech za světovou špičkou stále zaostává a měl by se na takové okamžiky zaměřit v tréninku. Naučit se takové pozice hrát.
     
    Konec utkání.
     
    10
    Portunovová odstraňuje guard, Baudyšová symbolicky hrubou chybou přehazuje kruhy a ukončuje absolutně nepovedený zápas z českého pohledu.
     
    10
    Portunovová tento kámen okamžitě vyráží a Baudyšová ho umísťuje znovu.
     
    10
    Arsenkinová nechybuje a opět vyráží center guard. Plíškové už nezbylo nic jiného, než zamířit na pravý kraj kruhů do zákrytu za zbývající guard.
     
    10
    Arsenkinová vyráží center guard, Plíšková ho nahrazuje. Za chvíli je konec.
     
    10
    Guzjevová odsunula český guard mnohem více do kraje, Kolčevská přidává další na center line.
     
    10
    Guzjevová přehodila kruhy, možná úmyslně. Kolčevská staví pravý guard.
     
    Začátek 10. endu.
     
    Český tým se rozhodl hrát až do konce, i když situace je v podstatě beznadějná. Výhodu posledního kamene má na své straně, ale uhrát 4 body...
     
    Konec 9. endu.
     
    9
    Anna Kubešková bohužel opět prokazuje svoji nervovou labilitu a totálně pokaženým hodem nejenže nezařizuje 2 body, ale dokonce odsunuje i vlastní kámen z nejlepší pozice a vyloženě daruje na zlatém podnose bod soupeřkám!
     
    9
    Mojsejevová to zkusila, ale trefila pouze dva červené kameny. Takže šance na dvojku pro Česko.
     
    9
    To neudělala Kubešková vůbec dobře. Nechápu, co chtěla hrát. Při dobrém zásahu může Mojsejevová poslat všechny 3 současné české kameny mimo body a Kubešková by musela dohazovat pro jedničku.
     
    9
    To se Mojsejevové vůbec nepovedlo! Jeden kámen si v podstatě vyrazila, druhý poněkud posunula a hozený je také mimo hru. Česko má šanci na 3 body.
     
    9
    Fantastický draw Baudyšové! Přesně se vešla do úzké mezery mezi kameny a situace na středu je nyní nevyzpytatelná. Co bude hrát Mojsejevová?
    Dohoz USA pro neuvěřitelných 7 bodů, které rozhodly zápas s Koreou. Sedmibodový end byl k vidění v historii ženského MS teprve potřetí, naposledy v roce 2002.

     
    Ve druhém zápase za stavu 3:3 odehrály Američanky neuvěřitelný 9. end při výhodě vlastního kamene, donutily Korejky k úplnému zhroucení a na světové úrovni nepochopitelnými 7 body ukončují zápas! Vítězí 10:3.
     
    9
    Tak dokonce time out českého týmu.
     
    9
    Portunovová siatuaci změnila. Pokusem o double take out vyrazila pravý český kámen a trojici kamenů před kruhy rozhodila dále od sebe. Češky se radí.
     
    9
    Portunovová vyráží guard. Baudyšová reaguje kamenem těsně před ruskou dvojici, Češky si možná chystají pozici pro promotion take out.
     
    9
    Toho se Arsenkinová také rychle zbavuje. Plíšková posílá kámen do pravé části kruhů, ale ten nedoklouzal do úplného zákrytu za guard.
     
    9
    Arsenkinová onen kámen ihned vyráží a Plíšková staví vzdálenější levý guard.
     
    9
    Guzjevová házela freeze, ale nalepení na vlastní kámen se nezdařilo. Drobná mezera zůstala. Kolčevské se následující kámen nepovedl tak, jak chtěla. Blízký levý guard doklouzal až do kruhů.
     
    9
    Guzjevová poslala kámen do středu, Kolčevská staví pravý guard.
     
    Začátek 9. endu.
     
    V devátém endu budou Češky pokračovat s výhodou posledního kamene a budou se snažit o zázrak.
    Kvalifikační kolo play off sleduje dosud nejvyšší návštěva na tomto MS.

     
    Konec 8. endu.
     
    8
    Je to "pouze" 1 bod, ale situace českého týmu je i tak mnohem složitější!
     
    8
    Kubešková se rozhodla hrát draw přímo na střed volnou levou stranou, ale kámen nebyl dostatečně rychlý, metení nepomohlo dostatečně a měření rozhodne, zda Rusky ukradly 1 nebo 2 body!
     
    8
    Mojsejevová zahrála velmi dobře. Postavila guard, takže Kubešková nemůže hrát promotion take out přes vlastní kámen a reálně hrozí dva body Ruska proti české výhodě.
     
    8
    Kubešková ho zkoušela, ale z kruhů definitivně dostala pouze jeden kámen. Dva další jsou za sebou vpravo od středu, jsou kryté českým kamenem právě Kubeškové, který před ně zaroloval. Nyní bude hodně důležité, co Rusky zahrají a jak se jim to povede.
     
    8
    Mojsejevová ale český kámen ze středu pohodlně vyráží. Zarolovla ale tak, že pro Kubeškovou existuje šance na triple take out.
     
    8
    Rusky se rozhodly pro promotion double take out, který ale vůbec nezvládly! Poze se zbavily vlastního pravho guradu, který ale dvojici českých kamenů minul. Baudyšová namířila svůj hod přímo do středu mezi dvojici ruských kamenů a zvládla to.
     
    8
    Ruský tým si bere time out.
     
    8
    Portunovová přesným hit and stay odstraňuje český kámen ze středu. Baudyšová vyráží ruský kámen z přední části kruhů a roluje doprava do zákrytu, kde jsou nyní dva české kameny. Další dva ruské jsou volné na středu kruhů a oby by měly jít vyrazit najednou.
     
    8
    Arsenkinová chtěla odstranit guard, ale tím trefila český kámen v pravé části kruhů a posunula ho přesně do středu, což cílem rozhodně nebylo. Plíšková reaguje umístěním svého hodu za pravý guard, který je nyní ruského původu.
     
    8
    Arsenkinová odstranila pravý guard, Plíšková ho nahrazuje.
     
    8
    Guzjevová blízkým center guardem nepřikrývá úplně kámen ve středu. Kolčevská chtěla hodem na umístění zarolovat za něj, ale trefila ho a odsunula trochu do strany.
     
    8
    Guzjevová zahajuje osmý end hodem do středu, Kolčevská staví pravý guard.
     
    Začátek 8. endu.
     
    V osmém endu budou mít výhodu posledního kamene Češky.
     
    Konec 7. endu.
     
    7
    Perfektní hit and stay Mojsejevové znamená 2 body pro Rusko, které si bere zpět ztracené vedení!
     
    7
    Hit and stay Kubeškové, ale Mojsejevová má velmi lehkou pozici na hod pro dva body.
     
    7
    Mojsejevová vyráží český kámen ze zadního okraje kruhů a roluje více ke středu.
     
    7
    Kubešková sice vyrazila ruský kámen vpravo od středu, ale vlastním opustila kruhy také. To je chyba, která ničí české šance na bod proti ruské výhodě.
     
    7
    Portunovová sice zahrála přesný hit and stay, ale odražený český kámen se zarazil za hradbu těsně za hruhy a může za určité konstelace bodovat.
     
    7
    Baudyšová trefila přesně a vyrazila oba ruské kameny z pravé strany. Vlastní tam nechala.
     
    7
    Portunovová zahrála dobře a kruhy jsou bez českých kamenů. Dva ruské jsou vpravo od středu, jeden na levém okraji.
     
    7
    Baudyšová sice vyrazila ruský kámen sedící vlevo od středu, ale vlastní roll byl moc dlouhý a opouští kruhy.
     
    7
    Plíšková hodila skvěle. Vyrazila jeden ruský kámen z pravé strany kruhů a zarolovala do středu, kde se nalepila na vlastní kámen. Arsenkinové se následně take out jakž takž povedl, jeden český kámen ve středu zůstal, druhý zmizel. Češky se radí, co dál.
     
    7
    Plíšková přidala do řady kamenů před středem i český korálek, zároveň mírným nárazem zařídila, že kameny na sobě nejsou nalepené. Arsenkinová reagovala rozbitím této řady, ale ani jeden kámen nezmizel ze hry.
     
    7
    Kolčevská nehodila úplně přesně, jak chtěla. Zajela až za střed a není úplně v zákrytu. Guzjevová nalepila svůj druhý kámen na první.
     
    7
    Kolčevská zahajuje blízkým center guardem, Guzjevová za něj schovává kámen před střed kruhů.
     
    Začátek 7. endu.
     
    V sedmém endu budou mít výhodu posledního kamene Rusky.
     
    Konec 6. endu.
     
    6
    Nesmírně těsné, ale měření rozhodlo, že poslední hod Kubeškové se vešel na bodovanou pozici a Česko vyrovnává na 3:3!
     
    6
    Fantastický hod Kubeškové, která se vešla do úzké mezery a přidala do středu třetí český kámen! Tak kolik to bude? Přichází měření.
     
    6
    Mojsejevová chtěla namířit do sedla mezi dva české kameny a usadit svůj hod do nejlepší pozice, jenže zavadila o jeden ruský kámen těsně před cílem a stále to vypadá na českou dvojku.
     
    6
    Kubešková přidala do středu další český kámen. Je to tak nepřehledné, že si netroufám tvrdit, co vyrazit půjde a co ne. Aktuálně jsou nejlepší 2 české kameny.
     
    6
    Mojsejevová nehodila úplně nejlépe. Chtěla zahrát podobně jako před ní Baudyšová, ale český kámen pouze lízla. Ten tak zůstává nejlepší.
     
    6
    Baudyšová to ale neudělala vůbec špatně. Dokázala ruský kámen ze středu pouze odsunout a vlastní umístit do nejlepší pozice.
     
    6
    Portunovová hází přesně na střed a kdyby chtěly Češky tento kámen vyrazit, zastaví se o červenou hradbu v zadní části.
     
    6
    Baudyšová se do toho ale opřela s vervou a blok částečně rozbila. Dva ze čtyř ruských kamenů jsou pryč a dva jsou za sebou vpravo od středu. Ty jsou i nadále nejlepšími ve hře.
     
    6
    Skvělý hod Portunovové! Posílá předchozí kámen Plíčkové do zadní části kruhů, kde se sice nachází 3 české kameny, ale na středu je hráz 4 ruských, která se bude těžko rozbíjet.
     
    6
    Jenže Plíšková svůj hod vůbec nezvládla a ruskou bariéru nijak neohrozila, ani český kámen ve středu nepřikryla.
     
    6
    Arsenkinová jen posunula český kámen vice ke středu k ruskému kameni. Český je nyní nejlepší, ale je obklopen třemi ruskými.
     
    6
    Arsenkinová také chtěla zahrát freeze a také to nezvládla. Její kámen zastavit kousek vedle. Plíšková následně poslala svůj kámen právě mezi dva ruské a umístila ho solidně.
     
    6
    Guzjevová kryje svůj kámen blízkým center guardem, Kolčevská chtěla reagovat freezem k ruskému kameni na středu, ale přehodila a zastavila se až za ním. Omlouvá se týmu.
     
    6
    Guzjevová posílá kámen řěsně před střed, Kolčevská staví pravý guard.
     
    Začátek 6. endu.
     
    Druhý zápas kvalifikačního kola play off mezi Koreou a USA je v polovině vyrovnaný, skóre je 2:2.
     
    Po krátké přestávce budou pokračovat s výhodou posledního kamene Češky.
     
    Konec 5. endu.
     
    5
    Kubešková se nakonec do risku nepustila a hrála přímý hit, který se sice povedl, ale znamenal odstranění pouze jednoho ruského kamene, víc tímto hodem nešlo! Rusky uhrávají bod proti české výhodě a v polovině zápasu vedou o 3 body!
     
    5
    Velmi dlouhá porada a příprava českého týmu na promotion double take out. Nic jiného nezbývá, Kubešková musí riskovat!
     
    5
    Fantastický freeze Mojsejevové a Rusky útočí na dvojku proti české výhodě!
     
    5
    Kubešková hrála promotion take out po levé straně dráhy a téměř jí to vyšlo! Přes vlastní kámen chtěla odstranit ruský ze středu, ale trefila ho jen těsně! Mohlo to vypadat skvěle, takto mají Rusky stále šanci na body proti české výhodě.
     
    5
    Hrubá chyba Mojsejevové, která pouze narazila do vlastního pravého guardu a Češky mají najednou zajímavou šanci otočit vývoj endu ve svůj prospěch!
     
    5
    Baudyšová se po svém druhém hodu může usmívat. Situace už není tak tragická. Dokázala vyrazit ruský kámen z přední části kruhů a v bodovaném prostoru jsou opět 3 české kameny. Ale nejlepší je stále ruský a Mojsejevová má velkou šanci úspěšně zahrát minimálně double take out.
     
    5
    Portunovové se to daří perfektně a Rusky mohutně útočí na body proti české výhodě.
     
    5
    Delší porada českého týmu před prvním hodem Baudyšové, která se rozhodla pro promotion take out, ale trefila pouze první ruský kámen. Sice odstranila guard a cesta ke středu je volná, jenže Portunovová ji může hned zase ucpat.
     
    5
    Portunovová hodila velmi dobře. Vyrazila český kámen nejvíce vlevo a zarolovala do částečného zákrytu za ten střední. Rusky nyní mají dva nejlepší kameny.
     
    5
    Arsenkinová hodila kámen přesně na střed a Plíšková přes vlastní kámen dokázala vyrazit ruský z přední části kruhů. Češky teď mají na kruzích rozeseté 3 kameny, Rusky jen jeden, přímo ve středu.
     
    5
    Arsenkinová chtěla zkusit promotion take out, ale nedokázala odstranit oba české kameny. Pouze změnila situaci v tom, že pravý guard je nyní žluté barvy, se kterou hrají Rusky. Plíšková chtěla hodit kámen na střed kruhů do zákrtu za ruský, ale nedala to přesně a její hod se zastavuje před ruským kamenem.
     
    5
    Guzjevová postavila center guard na ochranu svého kamene a Kolčevská za svůj guard umístlila kámen do pravé části kruhů.
     
    5
    Guzjevová zahájila hodem do přední části kruhů, Kolčevská staví pravý guard.
     
    Začátek 5. endu.
     
    V pátém endu budou mít poprvé v zápase výhodu posledního kamene Češky.
     
    Konec 4. endu.
     
    4
    Mojsejevová to ale nezvládla nejlépe, dala moc síly a metařky tak byly téměř bez práce. Kámen přejel T-line a zastavil se až těsně za nejlepším českým kamenem, takže jsou z toho "pouze" 2 body pro Rusko, které tak otevírá skóre zápasu.
     
    4
    Kubešková opět hodila pomalý kámen, který metařky nedometly a navíc točil více než měl. Česká skipka se tváří hodně smutně, ví, že Mojsejevová má před sebou ne úplně jednoduchý, ale přeci jen hod pro 3 body.
     
    4
    Mojsejevová neriskuje. Postavila do levé části dráhy výborný guard a Češky mají před sebou takřka neřešitelnou situaci, jak zabránit Ruskám v získání náskoku.
     
    4
    Kubešková chtěla dostat do mlýnice i český kámen, ale hodila slabě a metařky to nedometly. Rusky mají stále nejlepší dvojici na středu a teď přemýšlí, jak to udělat co nejlépe pro 3 body.
     
    4
    Baudyšová ani druhým hodem nebyla stoprocentní. Sice trefila ruský kámen, ale nedokázala pořádně zarolovat. Portunovová to poté vzala zatím málo využívanou levou stranou dráhy a k ruskému kameni ve středu nalepila druhý, což půjde velmi těžko zrušit.
     
    4
    Baudyšová se omlouvá svým koegyním a má proč. Pokusila se o double take out, ale trefila jen jeden ruský kámen na předním pravém kraji kruhů. Ten poblíž středu je stále na místě a navíc Portunovová hodila skvěle. Definitivně odstranila z kruhů nejlepší český kámen a Rusky teď útočí minimálně na 3 body.
     
    4
    Druhým hodem Plíšková velmi dobře! Vyrazila ruský kámen z levé části kruhů a zarolovala do krytu dozadu doprava. Jenže Portunovová kontrovala podobně vydařeně a přes vlastní kámen vyrazila český ze středu.
     
    4
    Toto se Plíškové úplně nepovedlo. Posunula ruský kámen více do zákrytu za vydatné pomoci právě nalepeného českého kamene a oba české půjdou vyrazit najednou. Jenže ani Arsenkinová nyní nezvládla úplně svoji úlohu a ani jeden z nich neposlala mimo kruhy. Navíc český kámen je nyní v nejlepší pozici a je i poměrně dobře krytý.
     
    4
    Kolčevská velmi dobře nalepila svůj hod na ruský kámen ve středu. Guzjevová poslala svůj druhý hod do přední části kruhů jako pojistku.
     
    4
    Kolčevská zahajuje poměrně blízkým center guardem, Guzjevová za něj chtěla schovat kámen na střed a povedlo se jí to.
     
    Začátek 4. endu.
     
    I ve čtvrtém endu budou pokračovat Rusky s výhodou posledního kamene. Češky jim zatím neumožnily skórovat aspoň 2 body, brání se velmi dobře.
     
    Konec 3. endu.
     
    3
    Kubešková svoji roli zvládla dobře a pod tlakem se ocitla Mojsejevová. I ta ale situaci ustále velmi dobře a i potřetí dokázala vyčistit kruhy v situaci, kdy nemohla získat aspoň 2 body. Stále tak na první body zápasu čekáme.
     
    3
    Kámen Portunovové zůstal stát na přední hranici kruhů a Kubešková ho přesným hit and stay odstranila. Mojsejevová ale měla konečně volnou cestu na český kámen ve středu a dokázala tuto hrozbu smést ze stolu. Nahradila ji vlastním kamenem, který teď Kubešková musí vyrazit, jinak hrozí dva ruské body.
     
    3
    Baudyšová opět přikrývá vlastní kámen u středu, ale tentokrát se její hod dotýká kruhů je to možnost na riskantní double take out. Portunovová ho chtěla zkusit, ale zvládla odstranit jen první český kámen. Ten ve středu si stále sedí na místě.
     
    3
    Baudyšová ho přikryla dobrým center guardem, který vzápětí Portunovová vyráží.
     
    3
    Plíšková poslala svůj druhý hod jako těsnou ochranu dvojice v kruzích, ale Arsenkinová opět hodila přesně a právě přes tento kámen onu dvojici vyrazila. V kruzích tak zůstává jediný kámen, český u středu.
     
    3
    Plíšková se rozhodla nevyrážet a poslala kámen do přední části kruhů jako další stupeň ochrany. Jenže Arsenkinová hodila skvěle a přes center gurad vyrazila také právě kámen Plíškové. Cesta do kruhů je volná.
     
    3
    Kolčevské se nepodařilo nalepit svůj hod na onen ruský kámen, zastavil se těsně před ním. Vzápětí ale udělala chybu Guzjevová, která dokonala to, co se Kolčevské nepovedlo. Nevyrazila, ani neodsunula český kámen pryč a ten její půjde vyrazit.
     
    3
    Kolčevská tentokrát zahajuje center guardem, za který Guzjevová schovala kámen na střed kruhů.
     
    Začátek 3. endu.
     
    Také ve třetím endu tak budou hrát s výhodou posledního kamene Rusky. Čeká se na větší chybu.
     
    Konec 2. endu.
     
    2
    Kubešková velmi dobře, dokázala kámen na okraji kruhů vyrazit tak, že zarolovala donvitř. Mojsejevová tak musela hodit přesně na vynulování i druhého endu, což zvládla bravurně a ani druhý end tak body nepřinesl.
     
    2
    Kubešková měla volné pole a hodila na T-line kousek vedle středu. Mojsejevová český kámen ihned vyrazila a zarolovala výrazně doleva, zastavila až na hranici kruhů.
     
    2
    Baudyšová vyrazila ruský levý guard a sama zarolovala až k pravému okraji dráhy. V případě nouze se to dá použít jako guard. To hned chtěla udělat Portunovová, ale nezvládla to a kruhy přehodila.
     
    2
    Baudyšová trefila hit and stay, Portunovová to nehodila tak přesně a její kámen po zásahu mizí z kruhů taky.
     
    2
    Plíšková nenahradila guard, ale přesným hit and stay vyrazila ruský kámen z kruhů. Jenže Arsenkinová zahrála dokonale a skvěle provedeným triple take outem vyčistila kruhy od českých kamenů. Její tam zůstal.
     
    2
    Plíšková velmi dobře nalepila svůj hod na český kámen na středu. Teď to půjde nesnadno vyčistit. Arsenkinová reaguje vyražením center guardu.
     
    2
    Center guard Kolčevské přikrývá český kámen v kruzích, ale Guzjevová ho i tak chtěla odsunout. To se jí nepovedlo, její kámen o český jen lehce zavadil a postavil se vedle něj.
     
    2
    Kolčevská zahajuje druhé dějství kamenem do středu, Guzjevová levým guardem. Konečně nějaká změna.
     
    Začátek 2. endu.
     
    Ve druhém endu tak budou Rusky pokračovat s výhodou posledního kamene.
     
    Konec 1. endu.
     
    1
    Hit and stay Kubeškové, její kámen zůstal přímo ve středu. Mojsejevová posledním hodem chybu neudělala, vyčistila kruhy a nezajímavý první end končí bez bodu.
     
    1
    Kubešková poslala kámen kousek za střed a Mojsejevová ho vzápětí nahradila vlastním.
     
    1
    Druhý kámen Baudyšové byl mnohem lepší, přesný hit and stay. Portunovová ho sice vyráží, ale ani ona nedokázala vlastní hod v kruzích udržet, takže Kubešková má volné pole.
     
    1
    Také Baudyšová pouze zasáhla a zmizela mimo kruhy. Portunovová málem cílový prostor přehodila, její kámen se zastavil na zadní hranici.
     
    1
    Plíšková pokračuje v nepříliš dobře hodnocených hodech a dokazuje, proč je na turnaji z českých hráček procentuálně nejméně úspěšná. Opět totiž po zásahu i její kámen zmizel z kruhů a Arsenkinová mohla házet, kam chtěla.
     
    1
    Plíšková sice vyrazila ruský kámen, ale její také zmizel v zapomnění, takže Arsenkinová mohla v poklidu umístit kámen do pravé části kruhů.
     
    1
    Kolčevská trefila a odrolovla k levému kraji kruhů, Guzjevová také zasáhla a vlastním kamenem zajela daleko do zadní části bodovaného prostoru.
     
    1
    Kolčevská poslala svůj kámen ke středu kruhů, Guzjevová ho vyrazila a nahradila svým. Zdá se, že zpočátku budeme hrát vyráženou.
     
    Začátek utkání.
     
    Anna Kubešková v kruzích, Ežen Kolčevská s kamenem v ruce, začíná historický boj českého curlingu v play off mistrovství světa!
     
    Hráčky jednotlivých týmů zkouší skluz na dráze a za malý okamžik zápas začne.
     
    Všechny 4 týmy hrající kvalifikační kolo play off právě nastoupily do arény a jsou postupně představovány divákům.
     
    Výhodu posledního kamene v úvodním endu budou mít Rusky.
     
    Souběžně s tímto utkáním se odehraje i druhý kvalifikační zápas, ve kterém se střetnou týmy USA a Jižní Koreje.
     
    Anna Kubešková absentovala v sestavě českého týmu v posledním utkání základní části, kdy ji na pozici skipky nahradila Tereza Plíšková, kterou zase zastoupila na pozici dvojky Ežen Kolčevská. Kubeškovou trápily bolesti krku, věřme, že pro dnešní zápas je již vše v pořádku.

    Dnes alternuje Klára Svatoňová a na pozici Lead dostává přednost Ežen Kolčevská. Rusky nastoupí ve stejné sestavě jako v prvním vzájemném utkání v North Bay.
     
    SESTAVY PRO UTKÁNÍ

    ČESKO
    Lead: Ežen Kolčevská
    Second: Tereza Plíšková
    Third: Alžběta Baudyšová (viceskip)
    Fourth: Anna Kubešková (skip)
    Alternate: Klára Svatoňová
    Trenér: Karel Kubeška

    RUSKO
    Lead: Julia Guzjevová
    Second: Galina Arsenkinová
    Third: Julia Portunovová (viceskip)
    Fourth: Victoria Mojsejevová (skip)
    Alternate: Anna Sidorovová
    Trenér: Sergej Belanov
     
    SOUPEŘ: RUSKO

    soupiska
    Lead: Julia Guzjevová
    Second: Galina Arsenkinová
    Third: Julia Portunovová (viceskip)
    Fourth: Victoria Mojsejevová (skip)
    Alternate: Anna Sidorovová

    dosavadní výsledky
    1. zápas: Skotsko 8:4
    2. zápas: USA 8:5
    3. zápas: Švýcarsko 8:4
    4. zápas: Itálie 5:6
    5. zápas: Čína 7:8
    6. zápas: Japonsko 7:4
    7. zápas: Česko 9:5
    8. zápas: Německo 6:2
    9. zápas: Kanada 7:8
    10. zápas: Švédsko 8:9
    11. zápas: Jižní Korea 7:8
    12. zápas: Dánsko 10:5

    Victoria Mojsejevová
    Sedmadvacetiletá rodačka z Petrohradu hraje za tým CC Adamant Petrohrad a během své kariéry již má na kontě několik úspěchů. V letech 2013 a 2015 sice vyhrála Světovou univerziádu, v obou případech ovšem působila v ruském výběru jako náhradnice. V roce 2017 již zimní univerziádu odehrála jako skipka ruské reprezentace druhá. Získala také dva bronzy na juniorských mistrovstvích světa, v prvním případě jako náhradnice, v druhém pak na pozici dvojky týmu. V roce 2016 zvítězila na mistrovství Evropy v Renfrewshire.

    Mojsejevová reprezentovala Rusko i na nedávných olympijských hrách, které se jí však nevydařily. Vyhrála jen dva zápasy a v konečném hodnocení skončila devátá.

    bilance proti českým výběrům
    Celkem čtyřikrát se během své kariéry postavila Mojsejevová českým reprezentacím. Poprvé to bylo v roce 2012, jako členka týmu Anny Sidorovové na juniorském mistrovství světa. Skipkou české reprezentace byla Zuzana Hájková a Češky vyhrály 7:6. V roce 2015 získala Mojsejevová zatím jediné curlingové vítězství nad Českem, ale nebylo to v kategorii žen, ale v mix doubles. Mojsejevová s Dronem porazili český pár Jelínková – Mihola vysoko 11:3.

    S Annou Kubeškovou se Mojsejevová potkala na mistrovství Evropy v roce 2016 a Kubešková tehdy porazila Rusku těsně 6:5. V základní části tohoto šampionátu ale Ruska Kubeškové prohru vrátila, Mojsejevová vyhrála 9:5.
     
    Dámy a pánové, fanoušci curlingu, vítejte u sledování jednoho z nejvýznamnějších zápasů české curlingové historie. V kanadském North Bay v Memorial Gardens se v rámci kvalifikace o postup do semifinále mistrovství světa střetne tým Anny Kubeškové s ruským petrohradským týmem Victorie Mojsejevové. Zápas začíná ve 14:00 a nabídneme vám přímý přenos.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Libor Štěpán

    SESTAVY
    ČESKO
    Lead: Ežen Kolčevská
    Second: Tereza Plíšková
    Third: Alžběta Baudyšová (viceskip)
    Fourth: Anna Kubešková (skip)
    Alternate: Klára Svatoňová
    Trenér: Karel Kubeška

    RUSKO
    Lead: Julia Guzjevová
    Second: Galina Arsenkinová
    Third: Julia Portunovová (viceskip)
    Fourth: Victoria Mojsejevová (skip)
    Alternate: Anna Sidorovová
    Trenér: Sergej Belanov
    bahis siteleri