Česko - Rusko 3:7 (kon.)
konec
Česko - Rusko

3:7

(0:0, 0:0, 0:0, 0:2, 0:1, 3:0, 0:2, 0:1, 0:1, X:X)

Sobota 24.03.2018, 14:00 • North Bay Memorial Gardens, North Bay, Ontario, Kanada • Curling • Kvalifikace
     
    10
    Portunovová odstraňuje guard, Baudyšová symbolicky hrubou chybou přehazuje kruhy a ukončuje absolutně nepovedený zápas z českého pohledu.
     
    9
    Anna Kubešková bohužel opět prokazuje svoji nervovou labilitu a totálně pokaženým hodem nejenže nezařizuje 2 body, ale dokonce odsunuje i vlastní kámen z nejlepší pozice a vyloženě daruje na zlatém podnose bod soupeřkám!
     
    9
    To neudělala Kubešková vůbec dobře. Nechápu, co chtěla hrát. Při dobrém zásahu může Mojsejevová poslat všechny 3 současné české kameny mimo body a Kubešková by musela dohazovat pro jedničku.
     
    9
    To se Mojsejevové vůbec nepovedlo! Jeden kámen si v podstatě vyrazila, druhý poněkud posunula a hozený je také mimo hru. Česko má šanci na 3 body.
    Dohoz USA pro neuvěřitelných 7 bodů, které rozhodly zápas s Koreou. Sedmibodový end byl k vidění v historii ženského MS teprve potřetí, naposledy v roce 2002.

     
    Ve druhém zápase za stavu 3:3 odehrály Američanky neuvěřitelný 9. end při výhodě vlastního kamene, donutily Korejky k úplnému zhroucení a na světové úrovni nepochopitelnými 7 body ukončují zápas! Vítězí 10:3.
     
    8
    Je to "pouze" 1 bod, ale situace českého týmu je i tak mnohem složitější!
     
    8
    Kubešková se rozhodla hrát draw přímo na střed volnou levou stranou, ale kámen nebyl dostatečně rychlý, metení nepomohlo dostatečně a měření rozhodne, zda Rusky ukradly 1 nebo 2 body!
     
    8
    Mojsejevová zahrála velmi dobře. Postavila guard, takže Kubešková nemůže hrát promotion take out přes vlastní kámen a reálně hrozí dva body Ruska proti české výhodě.
     
    7
    Perfektní hit and stay Mojsejevové znamená 2 body pro Rusko, které si bere zpět ztracené vedení!
     
    6
    Nesmírně těsné, ale měření rozhodlo, že poslední hod Kubeškové se vešel na bodovanou pozici a Česko vyrovnává na 3:3!
     
    6
    Fantastický hod Kubeškové, která se vešla do úzké mezery a přidala do středu třetí český kámen! Tak kolik to bude? Přichází měření.
     
    5
    Kubešková se nakonec do risku nepustila a hrála přímý hit, který se sice povedl, ale znamenal odstranění pouze jednoho ruského kamene, víc tímto hodem nešlo! Rusky uhrávají bod proti české výhodě a v polovině zápasu vedou o 3 body!
     
    5
    Fantastický freeze Mojsejevové a Rusky útočí na dvojku proti české výhodě!
     
    5
    Kubešková hrála promotion take out po levé straně dráhy a téměř jí to vyšlo! Přes vlastní kámen chtěla odstranit ruský ze středu, ale trefila ho jen těsně! Mohlo to vypadat skvěle, takto mají Rusky stále šanci na body proti české výhodě.
     
    5
    Hrubá chyba Mojsejevové, která pouze narazila do vlastního pravého guardu a Češky mají najednou zajímavou šanci otočit vývoj endu ve svůj prospěch!
     
    4
    Mojsejevová to ale nezvládla nejlépe, dala moc síly a metařky tak byly téměř bez práce. Kámen přejel T-line a zastavil se až těsně za nejlepším českým kamenem, takže jsou z toho "pouze" 2 body pro Rusko, které tak otevírá skóre zápasu.

    Libor Štěpán

    SESTAVY
    ČESKO
    Lead: Ežen Kolčevská
    Second: Tereza Plíšková
    Third: Alžběta Baudyšová (viceskip)
    Fourth: Anna Kubešková (skip)
    Alternate: Klára Svatoňová
    Trenér: Karel Kubeška

    RUSKO
    Lead: Julia Guzjevová
    Second: Galina Arsenkinová
    Third: Julia Portunovová (viceskip)
    Fourth: Victoria Mojsejevová (skip)
    Alternate: Anna Sidorovová
    Trenér: Sergej Belanov
    bahis siteleri