Toronto – Buffalo 2:3 (kon.) | NY Islanders – Florida 0:3 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:1 (kon.)
Tampa – Arizona 1:4 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – Detroit 4:2 (kon.)
Chicago – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Vegas – Colorado 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Rytíři Kladno
Úterý 27.03.2018, 17:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 847 diváků. (19:27:19)
     
    Za námi je utkání prvního kola baráže mezi Duklou a Kladnem. Dukla byla po celý zápas, troufám si tvrdit, lepším celkem a její výhra je zasloužená. Ve třetí třetině pečetili výsledek góly Petr Straka, který byl zároveň vlastní gól Repeho a i Strakovým třetím. Definitivní tečku utkání dal pak ještě v 56. minutě svým obtočením okolo branky a rozhodl tak o tom, že tři body dnes bere Dukla po výhře 4:0. Z mé strany je to dnes vše, děkuji vám za pozornost a někdy u dalších barážových utkání napočtenou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Kladno přesto končí utkání sympaticky v útoku, chce ještě vsítit alespoň jeden gól.
     
    59:00
    Poslední minuta, o vítězi je již rozhodnuto, fanoušci děkují svým koním za dnešní výkon a výsledek.
     
    58:29
    Kubík dostal kotouč a mohl se prosadit, vsítit tak čestnou trefu, ale vše bylo jakoby zpomalené a Kubíkova střela pak nebyla ničím zajímavá.
     
    57:46
    Jiránek vyhodil kotouč natolik šikovně, že se o icing nejedná. Hosté následně odevzdali touš domácím, kteří zahajují samotný závěr utkání.
     
    57:24
    Další snahu za vyslyšením přání fanoušků překazil ofsajd, do kterého vjel Skořepa.
     
    56:49
    Domácí pak měli brejk 2 na 1, Anděl si ale kotouč nezpracoval přesně. Domácí kotel si žádá bůra, na ledě se už opravdu pouze dohrává.
    55:43 Adam ZEMAN - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hotovo, schluss, ende. ADAM ZEMAN přebral kotouč ve středním pásmu od Čachotského, zároveň i rychlost, obtočil se okolo brány a přes hokejku Cikánka zakončil své rychlé představení gólem. Asistence: Tomáš Čachotský, Nicolai Bryhnisveen.
     
    55:15
    Tůma si počkal na Kubíka a zanechal mu kotouč, jenže Kubík byl v obležení obránců a o kotouč přišel.
     
    55:00
    Hosté v plném počtu. Vstupujeme do poslední pětiminutovky.
     
    54:22
    Rychlé přenesení hry na domácí straně, Anděl přesunul hru na Rabbita, kanadský šikula pak na Bryhnisveena, který prozkoušel Cikánka, ten si nebyl zákrokem vůbec jistý.
     
    53:25
    Kotouč, jako poněkolikáté, končí opět pod bruslemi hráčů, kde o něj svádí souboj oba celky. Na puku jsou teď hosté, kteří jsou ve špatné situaci vzhledem k času do konce třetiny.
     
    53:01
    Hořava fauloval ve středním pásmu Jiránka, respektive oplácel. Hostující hráč je vyloučen za sekání. Ale zlobí se právem, Jiránek ho opravdu trefil loktem. Hořava má krvavý šrám na nose a trest si odsedí Patyk.
     
    52:22
    Ihned po buly ale Straka vyjel s kotoučem ven z pásma a ještě si ho podržel v pásmu, i přes dva tvrdé souboje. Neskutečné sebevědomí získal tento hráč.
     
    52:17
    Během signalizovaného vyloučení se mohl trefit Pekr, odražený kotouč do branky ale nedoklepl. Vyloučen je David Váňa za podražení. Pro hosty zřejmě poslední šance, jak zdramatizovat.
     
    51:24
    Rabbit z otočky zanechal kotouč v útočném pásmu Dukly, ale nevedlo to k ničemu, našel si ho Repe a odehrává ven. Poldovce se nicméně krátí povážlivě čas.
     
    50:43
    Čachotský s blížícím se koncem vyslal zajímavý projektil, když mu Bryhnisveen pustil puk ve středním pásmu. Domácí kapitán zůstává pak ležet na zemi, nakonec se zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    50:09
    Další přečíslení Dukly, které táhl Straka, na druhé straně měl de la Roseho, jenže mu nenahrál, zřejmě chtěl skórovat počtvrté. Straka tak vypálil, nezamířil však ideálně.
     
    49:37
    I Skořepa prozkoušel pozornost Cikánka, který taktéž neměl tolik práce posledními minutami. Skořepa poslal tvrdou a rychlou střelu, kterou hostující gólman zneškodnil a přerušil hru.
     
    49:22
    Pekr se napřáhl pořádně na modré čáře a vystřelil, Kořenář přizvedl střelu maskou a přerušil hru.
     
    48:52
    Bude se hrát 4 na 4, Kořenář i Hořava dostávají po dvou minutách za hrubost. Kořenář byl totiž taktéž ve strkanici celkem aktivní.
     
    48:52
    Hořava se obtáčel okolo branky, Kořenář uklidil puk pod rukavici, ale Hořava nakonec klepl zespodu do jeho hokejky. Kajínek se jal uklidňovat situaci a bude se vylučovat.
     
    48:33
    Štich prozkoušel pozornost Kořenáře, když poslal kotouč od modré na Svedlunda, který tečoval kotouč těsně před mladým gólmanem.
     
    48:07
    Icing domácích, snad první v dnešním utkání.
     
    47:03
    Redlichovi chyběly metry k tomu, aby byl u kotouče dříve, než obránce Suchánek. Obránce známý pod přezdívkou „Segge“ neměl problém s tím, vyvézt kotouč ven.
     
    46:19
    Domácí se moc nikam neženou a berou zbytek utkání tak trochu na pohodu. Když už něco pronikne do obrany, tak vše jistí Kořenář, který dává jasně najevo, že rozehrávat nebude. Komerční pauza.
     
    45:41
    Kořenář si připisuje opět po delší době zákrok, skryl nahození Lenďáka od mantinelu.
     
    44:54
    Rabbit se nechce nechat zahanbit hattrickem svého parťáka a taktéž v útoku zlobí, jenže selhal v koncovce a na druhou stranu jede hned pět hráčů hostí, kotouč dostali před Kořenáře, kotouč vylétl z neznámých důvodů vysoko nad plochu, až k dresům na stropě, přesto je hra přerušena.
    43:30 Petr STRAKA - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    PETR STRAKA kompletuje hattrick! Měl k tomu ale pekelné štěstí, když vedl kotouč od vlastní branky sám až před Cikánka. Sice vystřelil a Cikánek vykopl betonem, jenže přímo k Repemu, který si puk nezpracoval dobře a dosáhl vlastního gólu. Bez asistence.
     
    42:26
    Jihlava podniká časté útočné výlety, jeden takový zakončil od modré Váňa, zřejmě chtěl mladý obránce někoho vybídnout k teči, ale nepovedlo se a Cikánek má další zákrok.
     
    41:22
    Čachotský vypíchl přihrávku a upaloval dopředu, dostal se na osu hřiště a vypálil, jenže střela nebyla ničím výrazná. Domácí se ve snaze rychle dostat před Cikánka zpět, spáchali ofsajd.
     
    40:40
    Aktivní Straka táhl kotouč dopředu, před sebou měl Šticha, zkušený hostující bek si poradil a otáčí hru zpět před Kořenáře, pod hostující kotel.
     
    40:10
    Třetinu zahajují hosté v útočném pásmu, určitě budou chtít brzo skórovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nakonec oba týmy ve valné hromadě vydržely celou půlminutu a odcházejí tak do kabin. Jihlava byla po druhou část aktivnější celek a měla více ze hry, zároveň i hodně šancí, vše ale zůstalo o gólu Petra Straky z 24. minuty. Třetí třetina začne opět zhruba za 17 minut.

    Střely na branku: 25 – 10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Dukla chce za každou cenu udržet kotouč ve středním pásmu, nechce samozřejmě vůbec ohrozit Kořenáře. Fanoušci už to moc nevydrželi a postupně opouštěli tribuny.
     
    39:00
    Poslední minutu druhé třetiny zahájí hosté držením kotouče na svých holích.
     
    38:09
    Dukláci vyhodili ven z pásma a Lenďák založí jeden z posledních útoků Kladna ve třetině.
     
    37:37
    Anděl byl nyní obtěžován Repem a domácí chtěli vyloučení, sudí Mrkva vše pozoroval z metru a nevylučoval.
     
    37:08
    Adam Zeman se nahrnul až před Cikánka a střílel, hostující gólman udržel kotouč na své hrudi a přerušuje hru. Ze hry mezitím zmizel domácí Diviš, který schytal vyhození Machače do obličeje.
     
    36:35
    Skořepa dostal přesný pas od Suchánka, matador se pak pokoušel ještě nahrát před branku, ale byl obsazen natolik, že se to nedařilo.
     
    36:04
    Jihlava se trochu stáhla do obrany, hosté více tvoří hru. Předvedl se Svedlund, který se od modré čáry dostal ke střele, Kořenář utěsnil svoji výstroj a puk tak přes něj neprošel.
     
    35:23
    Nepřesnou přihrávkou si uzmul ve středním pásmu Hamill, jenže neměl podporu a spíše tak kotouč zpět odevzdal na hole hostí.
     
    35:02
    Souboj o kotouč za brankou vyhráli hosté a následné přečíslení vedl hostující Kaut, dostal se i ke střele z pravého kruhu, Kořenářovi se střela otřela o rameno! Jednalo se teprve o třetí střelu Poldi ve druhé třetině.
     
    34:41
    Domácí setrvávají v útoku, Jiránek si vyměnil kotouč se Zemanem, celý zámek odemknul de la Rose, jeho střela byla blokována Zikmundem a skončila v ochranné síti.
     
    33:59
    Diviš po vyhraném buly přenesl hru na Straku, připraveného na druhé straně kluziště. Střelec dvou gólů pak vystřelil, ale pouze do Cikánkovy hrudi.
     
    33:22
    Rabbit se pokoušel prostřelit mezeru mezi dvěma obránci, ale než se napřáhl, tak mu mezera zmizela. Hosté pak špatně střídali, ale rychle se dopočítali a nadále pokračovali v pěti hráčích.
     
    32:58
    Hosté v plném počtu.
     
    32:37
    V souboji na modré čáře upadl Diviš a odklouzal za ni, Skořepa pak přejel modrou čáru a spáchal ofsajd. Následně ještě vystřelil, nebylo to však vůbec cílené, ihned se omluvil všem zainteresovaným a můžeme pokračovat dále.
     
    32:11
    Hosté vyhazují a do akce jde druhá přesilovková formace Dukly.
     
    31:32
    Stříteský připraven na modré čáře, kotouč se k němu na přímou střelu ale nedostal. Vepředu operuje Hubáček a ztěžuje Cikánkovi výhled.
     
    30:58
    Štich po odpískání pak dojel Straku u mantinelu a je vyloučen za hrubost, zároveň je i první hostující hráč, který je vyloučený.
     
    30:31
    Hra se oproti předchozím minutám uklidnila a oba týmy nechávají tvořit ty druhé. Vše ale změnil Petr Straka, který po chybě v přihrávce získal puk pro sebe a zkusil bekhend v úniku, vůbec se mu ale nepovedl.
     
    29:29
    Štindl dojel puk za brankou a opět rozehrává další útok Kladna. Jihlava ale začíná mít opticky navrch a Cikánek je rozhodně více v permanenci.
     
    28:50
    Hosté přidali na tvrdosti, Dukla ale nedá nic zadarmo, důkazem Jiránek, který tvrdě přišpendlil jednoho z hostí na led.
     
    28:22
    Čachotský ukazuje svůj přehled a od mantinelu našel přesně před brankou volného Zemana, který z první posílá kotouč vysoko nad, až do ochranné sítě!
     
    27:58
    Hořava si hodil puk před sebe a polokličkou do forhendu poslal kotouč na Kořenáře, puk proletěl brankovištěm. Následně musel do akce Suchánek, opět po střele od Hořavy, vše jistil Kořenář zákrokem.
     
    26:55
    Kajínek se proháčkoval mezi dvojící hráčů a střílel z velké vzdálenosti, Cikánek vykryl. Přesto se ale hosté nevyvarují chyb v založení útoků a domácí hrají v klidu.
     
    26:20
    Na stadionu panuje skvělá atmosféra, ohromně tomu napomáhá vedení domácích, kteří jsou lepším celkem utkání.
     
    25:58
    Adam Zeman, který táhl puk do útoku, sice ničím Cikánka neohrozil, ale Čachotského pas dopředu před branku právě na Zemana již zajímavý byl. Následně Strnad poslal na mantinel Jiránka, trestat se nebude. Ale vysokou hůl, kterou si sám Jiránek puk zpracoval, se pískat bude a je přerušena hra.
     
    24:58
    Diviš další přihrávkou dal šanci Skořepovi, jenže jeho střela zleva mířila vedle, hostující gólman ji přesto jistil vyrážečkou.
     
    24:50
    Po delší době má práci i Kořenář, který si sáhl na puk a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    24:07
    Kladno se brání pouhým vyhozením, podruhé v krátkém časovém sledu. Jihlava je na koni a chce přidat další góly.
     
    23:51
    Brejk 2 na 1 pro domácí, kam vyjel Čachotský s Jiránkem, levé křídlo druhé formace bylo obsazeno a tak musel celou situaci řešit sám domácí kapitán, Cikánek střelu vykryl.
    23:17 Petr STRAKA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Straka klove do Rytířů podruhé! PETR STRAKA umotal ve vlastním obranném pásmu Zikmunda a vytáhl hru dále od své branky, vyměnil si s Divišem přes celou šířku puk, Straka pak pálil z pravého kruhu přesně nad Cikánkovu vyrážečku! Asistence: Richard Diviš, Erik de la Rose.
     
    22:39
    Junior David Čermák se pokusil o stáhnutí puku na střed a palbu z mezikruží, nebylo mu to však dopřáno a Cikánek vstupuje do hry, jakožto brankář a přerušuje. Po odpískání menší strkačka mezi Repem a Hubáčkem, rozhodně se nebude trestat.
     
    21:35
    Kajínek nebude zřejmě zvěčněn na fotu s policisty, rozumějme obránce Kladna, jako ten reálný, přesto jeho vedení kotouče bylo velice zajímavé. Díky tomu zůstávají domácí v útoku a tlačí.
     
    21:08
    Bryhnisveen neudržel kotouč u sebe a Kubík ho velice obtěžoval, nakonec si norský obránce poradil a posunul ho dále, opět se signalizuje ofsajd.
     
    20:22
    Straka vyváží kotouč ven z pásma a vedl kotouč dále, blíže k Cikánkovi, hvizd sudího s napřaženou rukou ukazuje, že byl signalizován ofsajd a oba týmy jdou střídat.
     
    20:05
    Třetina začala kotoučem v ochranné síti a přerušením hry. Bude se vhazovat pod hostujícím kotlem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prvních dvacet minut utkání nám nabídlo opatrnou hru z obou stran, bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu. Jihlava byla nicméně o něco důraznější, proto vede i o jednu trefu, když se v 9. minutě trefil Petr Straka. Druhá část začne za 17 minut.

    Střely na branku: 10 – 5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Nahození od Lenďáka před branku nezpracoval Pekr a třetina se tak dohrává.
     
    19:05
    Čachotský bezpečnou přihrávkou dozadu načíná poslední minutu utkání. Kotouč pak zmizel pod hradbou těl u východu do domácí kabiny a sudí Mrkva hru opravdu přerušuje.
     
    18:24
    Čermák se pokusil nahodit kotouč na branku, v letu puku stála brusle hostujícího hráče a z akce tak sešlo. Přesto byli pak domácí aktivnější ve hře dopředu a po Strakově nenápadném pokusu se opět přerušuje.
     
    17:29
    Rabbit se ukázal při výjezdu zpoza branky, ihned krouhnul obrátku a z bekhendu pálil, nebyl úspěšný a Cikánek přerušuje hru.
     
    16:57
    Domácí celkem otevřeli svoje vrata, zůstal tam tak opomenutý Zikmund, jenže až k němu se přihrávka nedostala. Čachotský byl v následujících momentech velmi aktivní a nejprve přihrával na Jiránka před branku, podruhé vedl puk sám, ale ztratil ho.
     
    16:42
    I Stříteský se dostal ke střele, první pro něj v dnešním utkání, Cikánek chytá do lapačky a je tu komerční přestávka, poslední pro první třetinu.
     
    15:58
    Kubík dostal ve středním pásmu tvrdý, ale čistý hit od de la Roseho, i proto se hostím nepovedlo zajet s pukem až do útoku. Bryhnisveen pak pálil na druhé straně od modré, vedle.
     
    14:59
    Anděl bojoval tvrdě s Matulou v rohu kluziště, hostující bek ho vyhrál a domácí mají zase o starost v obranné fázi více.
     
    14:25
    Zikmund neměl žádnou podporu v útoku a domácí se takto osvobozují. Na led jdou první pětky z obou týmů.
     
    13:34
    Štindl vypálil tvrdě z poměrně blízké vzdálenosti, jen to zahučelo stadionem. Machač si pak našel právě tento kotouč a pálil velice nepříjemně na Kořenáře, který jeho střelu vytěsnil.
     
    12:52
    Domácí brání velice vytaženě, Kladno se nemůže delší dobu dostat do útoku.
     
    11:41
    Právě Anděl byl pak strůjcem tlaku, kdy domácí byli v přečíslení 3 na 2 a z pravého křídla pálil Adam Zeman, Čachotský mohl dorážet po vykopnuté střele Cikánkem, ale nepovedlo se mu trefit přesně, přesto vznikl před domácí brankou závar, Tomáš Kaut nakonec odpaluje kotouč ven!
     
    11:30
    Domácí v plném počtu.
     
    10:44
    Štich zajel za hostující branku, kde se ocitl puk po vyhození a zakládá opět další útok na vytáhlou obranu Dukly. Ta vyhazuje opět ven.
     
    10:12
    Hosté tak předvádí svoji přesilovku, kterou ale Jihlava brání poměrně v klidu.
     
    09:30
    Vyloučeným je Lukáš Anděl za sekání, když ztížil Svedlundovi odpravení puku, vypadalo to ale poněkud zvláštně. Přesto, dvě minuty, sekání.
     
    09:10
    A domácí jsou při chuti. Hamill střílel zostra z prostoru levého kruhu, ale nad. Kanadský kolega Rabbit se pak ohlížel za kotoučem, to už hru přerušuje sudí Hradil a bude vylučovat.
    08:10 Petr STRAKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    To byl trejd jako víno! Skořepovo nahození rezultovalo v zisk puku Divišem, který ho podél prken vrátil zpět na PETRA STRAKU, napoprvé z úhlu Cikánka nepřekonal, dorážka z mezikruží ale gólem skončilo! Straka tak potvrzuje svoji formu po příchodu z Plzně. Asistence: Richard Diviš.
     
    07:12
    Třetí formace Rytířů drží pod zámkem domácí hráče, Pekr často kombinuje s Lenďákem, ale bez úspěchu. Kehar pak zkoušel střílet na branku s cílem tečování jeho střely Pekrem. Puk ale končí v ochranné síti.
     
    06:57
    I Kořenář musí něco předvést, od mantinelu nahazoval Svedlund, domácí gólman lape a opět přerušuje hru.
     
    06:40
    Zanedlouho přichází další zastavení hry, čárový sudí viděl ofsajd Hořavy.
     
    06:09
    Po buly pálil Suchánek z modré, střela se otřela o mantinel a odrazila se zpět před branku. Hosté toho využili a vyjížděli dopředu, Zeman ale kotouč prošustroval a v protiútoku z mezikruží střílel kapitán Čachotský, Cikánek chytá.
     
    05:59
    Straka zprava najížděl na Cikánka a bekhendem poslal přihrávku před branku na Diviše, poprvé to nevyšlo. A ani napodruhé, střílet zkusil Skořepa, Cikánek uklidňuje situaci zákrokem. Komerční pauza.
     
    05:14
    Hubáček se snaží napadat rozehrávku Kladna, ale nedaří se mu to, domácí útočník byl přečíslen a musel se vracet do obrany, kde operuje Tomáš Kaut.
     
    04:43
    Na puku opět domácí letka, která zavážela do útoku, opět ale nic fakticky nevymyslela.
     
    03:53
    Čachotský se snažil dostat podél pravého mantinelu, nepovedlo se mu včas odehrát. Kajínek ale udělal kličku na modré, vyhnul se Machačovi a přihrával zpět na domácího kapitána. O puk ho obral Štich a vyhodil na icing. Opatrný úvod z obou stran.
     
    03:10
    Lenďák nahrával dopředu na Machače, jenže mladý útočník se ke kotouči nedostal, v cestě mu stál Stříteský. Domácí obránce pak nahazoval na branku, hosté se ubránili.
     
    02:44
    Je to zatím překvapivý obraz hry, Kladno je týmem, který drží častěji puk. První střelu nakonec poslal na Cikánka až Bryhnisveen, hra přerušena.
     
    02:03
    de la Rose vytahuje puk od mantinelu a zaváží až do útoku, kde našel před brankou volného Hubáčka, s kotoučem se ale domácí forvard neotočil a hostující obrana odklízela.
     
    01:34
    Pekr vede kotouč podél mantinelu, chvíli měl před brankou volného Zikmunda, nepřihrál mu. Pekr pak v tísni o puk přišel, domácí se nicméně při přechodu dopustili ofsajdu.
     
    01:07
    Střela Svedlunda byla blokována a dopředu vyjel domácí Anděl. Ani on s kotoučem nevydržel dlouho, hru zastavuje až ofsajd hostí, do kterého vjel Machač.
     
    00:43
    Kubík dostal protečovaný kotouč do pásma, přenechal Repemu, slovinský obránce pálil od modré, Kořenář má první zákrok.
     
    00:18
    Straka velice aktivně ihned obíral soupeře v jeho pásmu o puk, leč se mu to nepovedlo a hosté jsou na puku.
     
    00:03
    Úvodní utkání baráže začíná, buly vyhrává Jihlava!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Atmosféra bude v dnešním zápase zřejmě dobrá, divácký zájem o toto utkání je celkem překvapující. Nechybí ani poměrně početná skupina hostujících fanoušků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, D. Váňa, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hamill, Rabbit – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák.
    trenér: Petr Vlk

    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – F. Matula, Štich, Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, Veber – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Svedlund – Zikmund, Patyk, Pekr.
    trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hanzlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Brankář Lars Volden odchytal za Jihlavu v základní části 21 zápasů s úspěšností zásahů 90,43 %.

    ????⛔️#CCMGoalie #MadeOfHockey #SlideWithSpeed (???? – Petr Kotala)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Rytíři Kladno
    po základní části WSM Ligy 2017/2018: 3. místo, 52 utkání, 97 bodů, skóre 172:119, bilance 27-6-4-15
    Po roce, jsou tu zase...Rytíři! Ano, je to 369 dní přesně, co Kladno odjíždělo zklamáno z jihlavského chrámu zklamáno. Nepomohl tomu ani Jiří Burger, či Petr Ton, sedmé semifinále rozhodl paradoxně kladenský odchovanec Richard Diviš a poslal Duklu do baráže.
    Letošní ročník zahájili Kladenští s několika mladými hráči, dali tak prostor své koncepci, kterou představili před sezonou a jejím cílem je postoupit do extraligy.

    Od začátku sezony se Kladno drželo na vysokých pozicích, tradičně bodově doplňovalo silnější duo Karlovy Vary – České Budějovice. Přesto si drželi Rytíři na úvodu sezony formu, z úvodních 17 zápasů prohráli šestkrát, z toho třikrát až v nastaveném čase. Nakonec se Kladno dostalo na 97 bodů, ve čtvrtfinále přetlačilo po tvrdých bitvách Prostějov 4:2 na zápasy, v semifinále pak o naftu obralo českobudějovický Motor překvapivě hladce, 4:1 na zápasy.

    Poldi si nicméně vysloužila mírnou nenávist ostatních fanoušků a rozdělilo obec na dva tábory spolu s návratem Jaromíra Jágra. Ten totiž přestal být potřebným hráčem v kanadském Calgary a když byl umístěn na listinu volných hráčů, rozhodl se pro Kladno. V sobotu 3. února sledovalo v Liberci utkání 46. kola mezi Benátkami a Kladnem 7500 diváků hladkou výhru Kladna 7:2, Jágr zapsal tři asistence, Nedvěd pak gól a asistenci.

    Šedesátosmička ale až do konce základní část nedohrála. V 50. kole havířovský Sikora dohrál Jágra u mantinelu čistým, tvrdým hitem. Následkem bylo nicméně odstoupení Jágra ze zápasu a blíže nespecifikované zranění. Aby se ale dostal kladenský odchovanec přes kvótu 15 zápasů potřebných k baráži, nastupoval na led pouze na několik sekund, aby zapsal start. Dle zákulisních informací do Jihlavy dorazí, nicméně bude pouze na střídačce v civilním oblečení.
     
    HC Dukla Jihlava
    po TELH 2017/2018: 13. místo, 58 utkání, 65 bodů, skóre 117:150, bilance 14-8-7-29
    V průběhu celé sezony měli fanoušci celkem hodně důvodů k radosti, ale taky zlobě. Mohli přihlížet například famóznímu utkání 46. kola proti Kometě Brno, které Jihlava opanovala 2:0. Také slavili na domácí půdě porážku pražské Sparty, či povstání z mrtvých právě v O2 Areně. Kvitovalo se i stáhnutí devítibodové ztráty na Litvínov na začátku nového roku, Dukla získala nakonec o pět bodů více, než soupeř. Taky ale fans dštili síru a oheň po nepovedených domácích zápasech proti Liberci, či prohře 1:5 v prvním kole play-out v Mladé Boleslavi. Zlobili se taktéž při sérii šesti porážek na přelomu roku. Šťastni nebyli ani při sledování vzájemných zápasů v play-out s Litvínovem, kde Dukla ani jednou neskórovala. Dvakrát si hráči užili našlapaný stadion, v obou případech proti brněnské Kometě. Jihlava sváděla vyrovnané boje s extraligovými obry, ve kterých se rozhodně neměla za co stydět. Nyní ale začíná fakticky sezona. Dukla hraje o bytí a nebytí mezi extraligovou smetánkou, zároveň hraje taktéž o podporu města, coby vlastníka. Zkrátka a jednoduše, není se na co šetřit, Jihlava si ale věří, což značí i její hashtag po dobu baráže: #mytozvladnem.
     
    Dobrý večer z Jihlavy. Finiš sezony dorazil i na Vysočinu, avšak v poněkud jiné podobě. HC Dukla Jihlava hraje o bytí a nebytí mezi extraligovými celky, k udržení příslušnosti musí být na prvních dvou místech čtyrčlenné skupiny. Jako první celek, který se bude snažit znepříjemnit Dukle baráž, budou Rytíři Kladno. S nimi přicestuje do Jihlavy i slavný Jaromír Jágr, ale pouze v roli asistenta trenérů. Začínáme v 17:00, je na co se těšit!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Straka (Diviš), 24. Straka (Diviš, de la Rose), 44. Straka, 56. Zeman (Čachotský, Bryhnisveen)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, D. Váňa, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hamill, Rabbit – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – F. Matula, Štich, Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, Veber – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Svedlund – Zikmund, Patyk, Pekr.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hanzlík

    Diváci: 4 847
    bahis siteleri