Tampa – Nashville 1:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 4:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Washington Capitals
Pondělí 02.04.2018, 01:40 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    Nasupený Jevgenij Malkin (PIT) dostal ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování a už se odebral do šatny!
     
    58:59
    V závěru je utkání pořádně vyhecované. Po souboji u domácí střídačky vyfasoval Malkin (PIT) dvě minuty za nedovolené bránění a dvě minuty za hrubost, Oshie (WSH) pak dvě minuty za hrubost.
     
    57:39
    Patric Hörnqvist (PIT) krátce po svém vstřelením gólu fauloval Orpika, sudí mu za to vyměřili dvouminutový trest klasifikovaný jako sekání.
     
    57:16
    Svěřenci Mikea Sullivana se znovu usadili v útočném pásmu a brankář Murray už peláší na střídačku.
    56:15 Patric HÖRNQVIST - 1:3
     
    56:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Že by drama? Philipp Grubauer si vybral slabší chvilku a nahození od mantinelu vyrazil jen před sebe, kde číhal připravený PATRIC HÖRNQVIST a pohodlně uklidil puk do sítě. Asistence: Jevgenij Malkin a Carl Hagelin.
     
    53:13
    Ani toto není gól. Sidney Crosby pohodl tisíciprocentní šancí, tváří v tvář Grubauerovi domácí kapitán nevyzrál na přesouvajícího se brankáře Capitals!
     
    47:32
    Malkinovi dnes prostě není souzeno. Nejproduktivnější hráč Penguins se dostal k další nebezpečné střele z předbrankového prostoru, ani tentokrát si ale na Grubauera nepřišel!
    40:23 Tom WILSON - 0:3
     
    40:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Na samotném začátku třetí třetiny hosté ještě navyšují svůj náskok, nenápadnou tečí Niskanenova nahození z předbrankového prostoru ztišil pittsburské publikum TOM WILSON! Asistence: Matt Niskanen.
     
    38:17
    Caps si zahrají další přesilovku, Aston-Reese (PIT) totiž u hrazení fauloval Jakuba Jeřábka.
     
    35:52
    Patric Hörnqvist se vytočil až před Grubauera, tváří v tvář washingtonskému brankáři ale přestřelil!
     
    35:08
    Alexandr Ovečkin (WSH) přesekl hůl Astonu-Reesemu, celek z hlavního města Spojených států tak půjde opět do čtyř.
    33:46 Dmitrij ORLOV - 0:2
     
    33:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Svěřenci Barryho Trotze i toto oslabení ubránili a krátce po Wilsonově návratu na led navíc zvýšili své vedení! Postaral se o to obránce DMITRIJ ORLOV, který se z vlastního pásma prokousal až do toho útočného a z vrcholu kruhů překonal Matta Murrayho.Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    32:50
    Máme tu vyloučení na obou stranách: Patric Hörnqvist (PIT) vyfasoval dvě minuty za sekání, Devante Smith-Pelly (WSH) pak dvě minuty za hrubost.
     
    31:57
    Po obrovském závaru před Grubauerem se k dorážce z předbrankového prostoru dostal Patric Hörnqvist, ani jemu se ale nepodařilo dostat puk do sítě!
     
    31:38
    Z Wilsonovy akce žádné nebezpečí pro Murrayho nepramenilo a právě Tom Wilson (WSH) o pár sekund později podrazil Malkina, Pittsburgh si tak zahraje další přesilovku.
     
    27:56
    Teď měli hosté i štěstí, Malkinovu dělovku z pravého kruhu totiž zastavila tyč!
     
    27:02
    Sidney Crosby to dostal naservírováno na stříbrném podnose, z předbrankového prostoru ale nedokázal dotlačit puk za Grubauerova záda!
     
    26:37
    A další zbytečné vyloučení na straně Washingtonu. Matt Niskanen (WSH) vyhodil puk až na tribunu a Capitals tak půjdou do tří!
     
    25:57
    Capitals hráli v šesti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Brett Connoly (WSH).
     
    21:10
    Hosté si ovšem zahrají přesilovku, na dvě minuty za podražení půjde pykat Carl Hagelin (PIT).
     
    21:10
    Nicklas Bäckström a po něm ještě André Burakovsky mohli zvýšit náskok Capitals, ani jeden z nich ale z bezprostřední blízkosti Murrayho nepřekonal!
     
    11:45
    Capitals si ale zahrají svou první přesilovku, na dvě minuty za hákování půjde pykat Conor Sheary (PIT).
     
    08:33
    Nikým nehlídaný Jevgenij Malkin dostal ideální přihrávku do mezikruží, na Grubauera si ale nepřišel!
     
    06:47
    Washingtonští ale půjdou po komerční přestávce do čtyř, Stephenson (WSH) vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
    06:25 T. J. Oshie - 0:1
     
    06:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals jsou za aktivní vstup do utkání odměněni vedoucím gólem! André Burakovsky projel středním pásmem jako nůž máslem a poté poslal puk do jízdy T.J. OSHIEMU, který z pravého kruhu nekompromisně propálil Murrayho. Asistence: André Burakovsky a John Carlson.
     
    Velmi specifický zápas čeká washingtonského kapitána Alexandra Ovečkina. Ten za pár desítek minut odehraje své tisící utkání v NHL – a všechny v dresu jednoho klubu!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 57. Hörnqvist (Malkin, Hagelin) – 7. Oshie (Burakovsky, Carlson), 34. Orlov (Kuzněcov), 41. T. Wilson (Niskanen)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby, Rust – Hagelin, Malkin, Kessel – Sheary, Sheahan, Hörnqvist – Aston-Reese, Jooris, Kühnhackl.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik, Jeřábek – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – Burakovsky, Bäckström, Oshie – J. Vrána, Eller, Smith-Pelly – Stephenson, Beagle, Connolly.

    Rozhodčí: Meier, Pochmara – Daisy, Miller
    bahis siteleri