Rusko – Francie 7:0 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Bělorusko 5:0 (kon.)
Německo – Dánsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Rusko
7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Francie
Pátek 04.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Počet hráčů na hrací ploše se srovná, jelikož si v útočném pásmu počínal nedovoleně Valentin Claireaux, dostává dvě minuty za hákování.
     
    58:56
    Místo toho však mohli Francouzi inkasovat poosmé! Maxim Mamin se šikovně probil mezi obránci a rázem byl sám před Quemenerem, ale jen vyprášil jeho betony.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Vladislav Gavrikov – 2 min., podražení). Francie má ještě šanci dosáhnout alespoň čestné trefy.
     
    57:45
    Barabanov mohl přidat další branku, ale jeho tečovaný přízemní střela z pravého kruhu mířila jen do bližší tyče!
    57:13 Arťom ANISIMOV - 7:0
     
    57:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak i třetí početní výhoda je využita! Po střele od modré čáry neúspěšně dorážel Bučněvič, ale kotouč se odrazil jen k ARŤOMOVI ANISIMOVI, který už si počínal na jedničku a zasunul puk do sítě. Asistence: Pavel Bučněvič.
     
    56:09
    Zajcevovo nahození před branku zastavil Hugo Gallet (Francie), který si však nepočínal vůbec chytře. Nabral puk na hůl a vyhodil ho tím nejhorším možným způsobem – přes plexisklo do hlediště, dostává tak dvě minuty za zdržování hry. Využije Rusko i třetí početní výhodu?
     
    52:01
    Sborná je opět jasně lepší a měla další šanci, když Barabanov vypálil z pravé straně, Michejev před brankou tečoval a následně i dorážel, ovšem Quemener nyní Francii podržel.
     
    51:16
    Opět výborně to sehrála první ruská formace, lépe řečeno Kirill Kaprizov. Od mantinelu viděl najíždějícího střídajícího Arťoma Michejeva, který byl díky milimetrovému pasu rázem sám před brankou, ale ve veliké šanci přestřelil!
     
    49:20
    Po fatální chybě v rozehrávce Francie se v šanci zjevil Bučněvič, ale selhal na připraveném Quemenerovi!
    44:50 Maxim ŠALUNOV - 6:0
     
    44:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak i druhá přesilovka sborné je využita a to už je demolice! Pavel Dacjuk přihrávkou přes pásmo našel na pravém kruhu MAXIMA ŠALUNOVA, jenž si rychle zpracoval kotouč a následně vypálil nechytatelně do levého horního rohu! Asistence: Pavel Dacjuk, Dinar Chafizullin.
     
    43:51
    Vyloučení v týmu Francie (Sacha Treille – 2 min., vysoká hůl).
    42:36 Alexandr BARABANOV - 5:0
     
    42:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A už je to 5:0! ALEXANDR BARABANOV si najížděl do předbrankového prostoru z pravé strany, bekhendem hledal spoluhráče, ale otáčející obránce Antonin Manavian si bruslí nešťastně srazil kotouč do sítě. Ani štěstí dnes Francouzům nepřeje. Asistence: Bogdan Kiselevič, Ilja Kablukov.
     
    40:54
    Nestěrov se jednoduše dostal před branku z pravé strany, francouzská obrana spala, ale Quemener připisuje další skvělý zákrok betonem. Brankářská dvojka se zahřívá velmi rychle.
     
    40:01
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Florian Hardy, přichází Ronan Quemener.
     
    39:40
    Zajcev čistým zákrokem obral o kotouč Guttiga a Francouzi se nestihli vrátit, najednou jeli Kaprizov s Dadonovem sami na jediného obránce, první jmenovaný dlouho avizoval pas a nakonec také přihrál, Dadonov však v poslední velké šanci druhé části promáchl!
    37:59 Kirill KAPRIZOV - 4:0
     
    37:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní byl vidět jasný rozdíl mezi oběma týmy. Zatímco Francouzi se nemohli prokousat z obranného pásma a nakonec o puk přišli, Rusko se jednou přihrávkou a rychlou střelou snadno prosazuje. Zajcev udržel pásmo, Dacjuk viděl zapomenutého KIRILLA KAPRIZOVA, jenž propálil Hardyho mezi betony a zaznamenává třetí bod v zápase. Asistence: Pavel Dacjuk, Nikita Zajcev.
     
    35:22
    První útočná formace Ruska si vypracovala další tutovku! Pas Dacjuka našel přesně hokejku Dadonova, který se snažil zakončit do horní části branky, ale Hardy dokázal zasáhnout.
     
    33:23
    Damien Raux vypálil ostře hned po vyhraném buly, pořádně se opřel do kotouče a Košečkin vytěsnil jeho dělovku těsně mimo, možná mu pomohla i branková konstrukce!
     
    29:10
    Vyloučení v týmu Rusko (Bogdan Kiselevič – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:15
    Rychlá kombinace sborné a mohlo to být 4:0! Na levé straně zůstal osamocený Bučněvič, který ještě objel Hardyho a snažil se zakončit, nějakým záhadným způsobem však nakonec kotouč v brance neskončil!
     
    24:52
    Největší šance Francouzů má zatím Jonathan Jamil! Obdržel pas od zadního mantinelu od pardubického Sachy Treille, ale i tentokrát ho zdradila přesnost, přízemní pokus končí těsně vedle levé tyčky.
     
    18:01
    Dacjuk viděl najíždějícího Kaprizova, který ve velké šanci jen těsně přestřelil! První ruská formace opravdu ukazuje, že patří ke špičce na světovém šampionátu. Vidět je zatím nejvíce. Nyní však Kaprizov minul.
     
    15:28
    Vyloučení v týmu Rusko (Pavel Dacjuk – 2 min., hákování). V souboji kapitánů si zkušený Dacjuk pomohl holí, lehce zahákoval Stéphana Da Costu.
    10:22 Jevgenij DADONOV - 3:0
     
    10:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další pěkná kombinace Rusů a je to rychle 3:0! Kaprizov obdržel přihrávku od Chafizullina před branku, ale ještě viděl lépe postaveného JEVGENIJE DADONOVA, který vypálil do protipohybu bezmocného Hardyho. Asistence: Kirill Kaprizov, Dinar Chafizullin.
    08:18 Pavel BUČNĚVIČ - 2:0
     
    08:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá přesilovka a sborná už vede o dvě branky! Grigorenko využil prostoru na pravém kruhu, neváhal se střelou, Hardy jen vyrazil puk do strany, kde stál naprosto zapomenutý PAVEL BUČNĚVIČ, jenž už měl jednoduchou práci a doklepl kotouč do branky. Asistence: Michail Grigorenko, Nikita Nestěrov.
     
    07:47
    Vyloučení v týmu Francie (Damien Raux – 2 min., podražení).
    07:08 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    07:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To byla akce! Sborná jde po zásluze do vedení. První lajna uzamkla Francouze v pásmu, Dadonov jednoduše proklouzal obranou, ještě našel mezi kruhy volného KIRILLA KAPRIZOVA, jenž zamířil přesně, do horní části branky. Asistence: Jevgenij Dadonov, Nikita Zajcev.
     
    04:31
    Kisilevič vystihl rozehrávku a zjevil se ve veliké šanci, jeho přízemní pokus z hranice pravého kruhu ale ramenem vytěsnil mimo Hardy!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 8. Kaprizov (Dadonov, N. Zajcev), 9. Bučněvič (Grigorenko, Nestěrov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Dacjuk, N. Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Dacjuk, Chafizullin), 58. Anisimov (Bučněvič)


    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin (C) – Kaprizov (A), Dacjuk, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič (A) – Mamin, Andronov, Šalunov – Barabanov, Kablukov, A. Michejev.
    Francie: Hardy (41. Quemener) – Chakiachvili, Manavian, Gallet, Hecquefeuille (A), Raux, Janil, Thiry – Claireaux, S. Da Costa (C), Fleury (A) – Treille, Guttig, T. Da Costa – Lamperier, Texier, Rech – Douay, Leclerc, Ritz – Perret.

    Rozhodčí: Hribik, Sjöqvist – Ševčík, Suominen

    Diváci: 6 453
    bahis siteleri