Belenenses – Portimonense 3:2 (kon.) | Tondela – Guimarães 1:4 (kon.) | Sporting – Benfica 0:0 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
3:2 (1:2)
Portimonense SC
Sobota 05.05.2018, 17:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu nejvyšší portugalské soutěže. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na střetnutí mezi týmy CF OS Belenenses a Portimonense SC.
     
    Oba dnešní soupeři jsou na tom v tabulce velmi podobně, čtyři kola před koncem soutěže je od sebe dělí jediný bod a stále nemají definitivní jistotu záchrany. O něco lépe na tom je hostující tým, který je s pětatřiceti body na jedenáctém místě, přičemž domácí na něj ztrácí z dvanácté příčky jediný bod. Další podobným faktorem je forma z posledních týdnů, Portimonense za poslední měsíc získalo jediný bod za remízu s Tondelou, od té doby prohrálo s Estorilem, Chavesem i Sportingem. Belenenses z předchozích čtyř zápasů vybojovalo body dva, když remizovalo s Chavesem a Ferreirou, před týdnem však podlehlo čtvrté Braze 0:1.
     
    Vzájemné zápasy

    04.01.2018 Portimonense – Belenenses 0:0
    20.11.2015 Portimonense – Belenenses 3:2
    09.03.2013 Portimonense – Belenenses 1:2
    14.10.2012 Belenenses – Portimonense 1:0
    19.02.2012 Belenenses – Portimonense 1:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – A. Geraldes, Sasso, Tomás, Hanin – Licá, B. Dias, A. Sousa, Ahman-Persson – Maurides, Fredy (C).
    Náhradníci: A. Moreira – Yebda, Nathan, Pereirinha, Saré, G. Silva, Caeiro.

    Portimonense SC: C. Henriques – Hackman, Lucas, Rú. Fernandes, Rafa Soares – Fede Varela, Dener, Pedro Sá – Tabata, Fabrício (C), Nakadžima.
    Náhradníci: Leonardo – Wellington, Manafá, Pessoa, Pires, Rjuki, Jadson.

    Rozhodčí: L. Pereira – I. Pereira, Miranda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černobílých, zatímco domácí v modrých dresech.
     
    3
    Ani dnes se Belenenses nemůže spolehnout na výraznější diváckou podporu, pětadvacetitisícový stadion je zaplněný nanejvýš z jedné desetiny.
     
    4
    Nakadžima z osy hřiště roztáhl hru k pravému kraji velkého vápna, kde byl zcela nehlídaný Tabata. Ten ihned střílel, ale balón poslal jen k boční síti, kde byl navíc připravený Muriel.
     
    5
    Tentokrát to Nakadžima vzal na sebe, ovšem zpoza pokutového území nevtěsnal svůj pokus mezi tři tyče domácí brány.
     
    5
    Fede Varela šel do skluzu, ale ani tak nestihl Fabríciovu přihrávku z pravé strany. Místo toho nohama vletěl do Muriela a vysloužil si žlutou kartu.
     
    6
    Saso nejprve eliminoval hostující nákop malou domů k Murielovi. Následně sám posílal míč dopředu, ale nenašel nikoho v modrém.
     
    7
    Bernardo Dias stihl vystřelit před obětavým zákrokem Lucase, jenže přízemní pokus letěl hodně vedle Henriquesovy svatyně.
     
    8
    A další hodně nepřesný nákop z obranné poloviny, tentokrát se o něco pokoušel Hanin, ale oslovil jen Henriquese.
     
    10
    Licá dostal na pravou stranu výbornou přihrávku za obranu a přízemním centrem připravil vynikající šanci pro Fredyho, jenž z jedenácti metrů vypálil těsně nad břevno!
    10. Fredy (BLN)
     
    12
    André Sousa se uprostřed hřiště dostal pod tlak a míč ztratil. Tabata pak nastřeloval balón k malému vápnu, ovšem před Nakadžimou stihl zasáhnout jeden z obránců.
     
    13
    Nařízený rohový kop hostům vůbec nevyšel, do brejku mohl jít Bernardo Dias, nicméně ještě na vlastní polovině výrazně zpomalil a Dener ho stihl povalit.
     
    14
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Hosté ve čtrnácté minutě otevírají skóre! Celá akce vznikla z další ztráty u středového kruhu, kapitán Fabrício pak dobře načasoval přihrávku před nabíhajícího ŠOJU NAKADŽIMU a ten dloubáčkem zkušeně přeloboval vybíhajícího brankáře Muriela.
    14. Šoja NAKADŽIMA - 0:1
     
    15
    Defenziva Belenenses je v úvodu zápasu v obrovské permanenci. Teď sice zablokovala dva pokusy o centr, ale bude čelit rohovému kopu.
     
    16
    Rafa Soares posadil balón na hlavu Fabrícia, který se dostal k zakončení, ale Murielovu branku tentokrát přestřelil.
     
    17
    Hráči Portimonense na útočné polovině napadali snad v sedmi lidech a nadělali rozehrávajícím soupeřům hodně starostí. Ahmana-Perssona zachránil až odpískaný faul.
     
    19
    Obranná linie hostů je stále hodně vysoko a fotbalistům Belenenses tak dělá velký problém posun do hloubi pole.
     
    20
    André Sousa poslal míč doprava a uvolnil tím Licu. Na jeho centr Henriques nedosáhl a další z obránců Portimonense u něj raději zahrál na rohový kop.
     
    22
    Bernardo Dias dostal od Sousy přihrávku před pokutové území, míč si hodil na levačku a slušně vypálil k tyči, kam Henriques stihl doplachtit. Je z toho další roh.
     
    23
    Z další standardky už nic nebezpečného nevzniklo, hlavní rozhodčí totiž v pokutovém území viděl nějaký faul z domácí strany.
     
    25
    Slibně se rozvíjející akci osmělujícího se Belenenses ukončil odmávaný ofsajd Fredyho.
     
    27
    Domácí jsou v posledních minutách výrazně aktivnějším týmem. Po faulu na Licu budou moci rozehrávat standardní situaci.
     
    28
    André Sousa nakopl míč do ohně, následovalo sklepnutí Ahamana-Perssona a faul Hackmana, po kterém bude Henriques čelit penaltě!
     
    28
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Hackman (Portimonense SC).
     
    29
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil MAURIDES, který zvolil hodně pomalý rozběh a střelu doprostřed branky. Henriques přitom skočil doprava a nemohl zabránit vyrovnávajícímu gólu!
    29. MAURIDES - 1:1
     
    30
    O rychlou odpověď se na druhé straně pokoušel japonský šikula Nakadžima, jenže centr zleva do vápna neprošel. O chvíli později z dálky pálil Dener, ale Muriel snadno zasáhl.
     
    32
    Obrana Portimonense vystavila do ofsajdové pasti Fredyho. Ten po krásné kolmici Sousy šel sám na Henriquese a trefil tyč, nicméně vzrušení bylo kvůli zvednutému praporku zbytečné.
     
    33
    Pohledný ofenzivní fotbal pokračuje. Rafa Soares stihl zastavit ve hřišti odražený míč a zleva odcentroval na Denera, jehož hlavička letěla přímo na pozorného Muriela.
     
    34
    Na opačném konci hřiště zahrozil Maurides, který převzal hlavou prodlouženou přihrávku a nártem pálil, nicméně i on trefil jen brankáře soupeře.
     
    35
    Emmanuel Hackman dohrál souboj s Bernardem Diasem a přitom mu asi ztuhla krev v žilách, neboť mu reálně hrozila druhá žlutá karta. Hlavní sudí byl naštěstí pro něj shovívavý.
     
    36
    Domácí přenesli balón k levému kraji velkého vápna, odkud přišla střela Florenta Hanina, ale ta rozvlnila pouze boční síť.
     
    38
    Poněkolikáté prokázal André Sousa vynikající přehled a nakopl míč doleva, další z jeho spoluhráčů však v těžké pozici nepřihrál přes Hackmana.
     
    39
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Hráči odění do černobílých dresů si berou vedení zpět! V tomto případě se gólově prosadil kapitán FABRÍCIO, který neztrácel čas zpracováním Nakadžimovy přihrávky z levé strany a prvním dotykem uklidil míč ze svého pohledu k levé tyči.
    39. FABRÍCIO - 1:2
     
    40
    Nepříliš výrazný Tabata si splnil defenzivní povinnosti a došel si pro faul. Následuje rozehrávka Carlose Henriquese.
     
    42
    Portimonense je při chuti a cítí šanci na přidání třetího gólu. Domácí jsou naopak uvězněni u vlastního vápna.
     
    43
    Fabrício si kromě vstřelené branky zapisuje do statistiky také žlutou kartu za faul na Vincenta Sassa, kterému u půlící čáry dal rukou do obličeje.
     
    44
    Autor prvního gólu Šoja Nakadžima měl na své noze další přesný zásah, ovšem po centru z pravého křídla zamířil pár decimetrů nad břevno!
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi nesmírně atraktivní první poločas, který okořenily hned tři góly. První z nich padl ve čtrnácté minutě zásluhou hostujícího Nakadžimy, avšak o čtvrthodinu později z penalty vyrovnal Maurides. Nerozhodný stav vydržel dalších deset minut do chvíle, kdy hosty vrátil do vedení Fabrício.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů nesáhl během poločasové pauzy ke střídání, a tak pokračujeme v základních jedenáctkách na obou stranách.
     
    48
    Šoja Nakadžima dal ve vápně míč pod sebe na Tabatu, který však nepropálil jednoho ze clonících hráčů Belenenses.
     
    49
    Fredy si u půlící čáry nepřišel na Hackmana, hosté tak mohli znovu zaútočit, ale ze svého brejku tentokrát nic nevytěžili.
     
    50
    Florent Hanin byl zahnaný až ke koncové čáře, ze které ještě odcentroval a vybojoval rohový kop. Po něm byl pískán útočný faul a Henriques vykopává.
     
    52
    Tabata si došel pro nikým nekontrolovaný míč z ofsajdové pozice, a tak se jeho následná střela do statistik nezapočítá.
     
    53
    Praporek si teď zvedl i druhý pomezní rozhodčí, který pro změnu zastavil útočnou akci Belenenses.
     
    54
    Licá hodil míč doleva pro Hanina, jeho centr byl odvrácen, a tak Licá tentokrát hledal Sousu, který svou střelou získal pro domácí alespoň roh.
     
    55
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Bernardo Dias, přichází Nathan.
     
    56
    Po zmíněném rohu měla hostující obrana spoustu práce při likvidaci skákajícího míče, nakonec však nemusela čelit ani náznaku zakončení.
     
    57
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    V sedmapadesáté minutě je znovu vyrovnáno! Fredy potáhl míč o několik desítek metrů dopředu, poté ho přenechal Nathanovi, který zleva centroval. LICÁ to měl před brankou na dlouhou nohu, ale i tak dokázal sklepnout míč do sítě.
    57. LICÁ - 2:2
     
    58
    Šoja Nakadžima chtěl co nejrychleji překlopit vedení zpět na stranu Portimonense, jenže střela z voleje letěla mimo Murielovu bránu.
     
    59
    Fabrício se dostal do kleští mezi dva soupeře, jedním z nich byl i Vincent Sasso, který dostal za faul žlutou kartu.
     
    60
    Následnou standardní situaci rozehrál Nakadžima, ovšem domácí si ve vlastním vápně dokázali bez potíží poradit.
     
    61
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází André Geraldes, přichází Bruno Pereirinha.
     
    63
    Fede Varela se nepříjemně srazil s Haninem a zůstává ležet na hrací ploše, kde už je přítomen také doktor Portimonense.
     
    65
    Rohový kop pro hosty...
     
    66
    Míč poslal do velkého vápna aktivní Nakadžima, ale jeho spoluhráči se k němu neprobojovali.
     
    67
    Varela při snaze kopnout do míče trefil nohu přiběhnuvšího Sasa, což bylo znovu posouzeno jako faul.
     
    68
    Hra se v posledních minutách začala hodně kouskovat, tentokrát se nehraje kvůli odmávanému ofsajdu Maurícia.
     
    69
    Šoja Nakadžima se vrátil k balónu po dalším neúspěšném rohovém kopu, následně opět centroval, ale tentokrát narazil na Andrého Sousu.
     
    70
    Fredyho rozehrávka standardní situace proletěla skrz celou šestnáctkou až do autu. Na řadu přichází odkop Henriquese.
     
    72
    Nedovolených zákroků na obou stranách rychle přibývá, v poslední době však útočící jednotky nedokáží vymyslet nic moc kloudného.
     
    73
    Sassův centr z levé strany hostující obrana trochu podcenila, střelu dalšího z domácích hráčů ale dokázala zablokovat.
     
    74
    Nuno Tomás při přenesení hry podklouzl, i tak ale našel svého kolegu na pravé straně, jehož pohotová střela gólové parametry rozhodně neměla.
     
    75
    Maurides mohl poprvé v zápase dostat Belenenses do vedení, po vynikajícím náběhu za obranu si ve vápně zasekl míč na levačku a tou narazil na dobře postaveného Henriquese.
     
    77
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Bakary Saré.
     
    77
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Fede Varela, přichází Wilson Manafá.
     
    77
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Tabata, přichází Wellington.
     
    78
    Penalta pro Beleneneses! Fredy se zastavil ve velkém vápně a přihrál do jeho středu k Nathanovi. Ten byl trefen Rúbenem Fernandesem do pravé nohy, což rozhodčí posoudil jako faul.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Rúben Fernandes (Portimonense SC).
     
    81
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    I druhou dnešní penaltu se rozhodl kopnout MAURIDES a znovu byl úspěšný, takže domácí tým deset minut před koncem poprvé vede!
    81. MAURIDES - 3:2
     
    83
    Domácí se po vstřeleném gólu zatáhli na úroveň vlastní šestnáctky, fotbalisté Portimonense tak mají dost času na kombinaci.
     
    84
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Emmanuel Hackman, přichází Pires.
     
    85
    Snadná práce pro domácího gólmana Muriela, který si došel pro neškodný centr z kopačky střídajícího Wilsona Manafy.
     
    87
    Muriel dobře přečetl hru a vyběhl proti rychle se blížícímu soupeři, u kterého schoval balón do rukavic.
     
    88
    Před domácí bránu létá jeden míč za druhým, všechny si ale snadno sbírá brankář Muriel.
     
    90
    Muriel vystartoval proti dalšímu nákopu do pokutového území, přitom se s někým srazil a nechává se ošetřovat.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty nastavení.
     
    90+2
    Nakadžima po jednom z mnoha faulů nastřelil prvního clonícího protihráče a hosté se tak museli vrátit až k vlastnímu brankáři.
     
    90+3
    Muriel byl znovu ve správný čas na správném místě a nechal dopadnout balón do své náruče. Portimonense už má jen minimum času na vyrovnání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Portimonense velkou část zápasu tahalo za delší konec provazu, ale i tak pojede domů bez získaných bodů. Mohou za to hlavně dva fauly v pokutovém území, které vždy potrestal Maurides. Mezitím se prosadil také Licá a Belenenses tak může slavit cennou výhru 3:2.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:21.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (18:56:32)

    Michal Břuchanský

    Branky: 29. Maurides (pen.), 57. Licá, 81. Maurides (pen.) – 14. Nakadžima, 39. Fabrício

    Karty:   59. Sasso (BLN) – 5. Fede Varela (POO), 28. Hackman (POO), 43. Fabrício (POO), 79. Rú. Fernandes (POO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:21.
    CF OS Belenenses: Muriel – A. Geraldes (61. Pereirinha), Sasso, Tomás, Hanin – Licá, B. Dias (55. Nathan), A. Sousa (77. Saré), Ahman-Persson – Maurides, Fredy (C).
    Náhradníci: A. Moreira – Yebda, Nathan, Pereirinha, Saré, G. Silva, Caeiro.

    Portimonense SC: C. Henriques – Hackman (84. Pires), Lucas, Rú. Fernandes, Rafa Soares – Fede Varela (77. Manafá), Dener, Pedro Sá – Tabata (77. Wellington), Fabrício (C), Nakadžima.
    Náhradníci: Leonardo – Wellington, Manafá, Pessoa, Pires, Rjuki, Jadson.

    Rozhodčí: L. Pereira – I. Pereira, Miranda
    bahis siteleri