Slovensko – Německo 4:5 (kon.) | Finsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Česko
Sobota 05.05.2018, 13:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen, Švýcarsko • MS juniorek • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    První semifinále na mistrovství světa juniorek obstarají výběry Finska a Česka.

    Finky vyhrály svou skupinu, když neztratily ani bod. V prvním zápase snadno přehrály Polky 7:0, poté sehrály hodně vyrovnaný duel se Švýcarkami, které nakonec přetlačily 5:4 a v posledním zápase zdolaly Slovenky 6:1. Nejproduktivnější Finkou je Elina Hautojarviová, která ve třech zápasech zaznamenala tři branky a jednu přihrávku. Finky se spoléhají na své skvělé gólmanky. Největší procentuální úspěšnost ze všech má Ira Moilanenová, která činní 93,33%. Inkasovala pouze jednou. Třetí mezi brankářkami je Elsi Kangasharjuová, která má úspěšnost 85,71% a čtyři obdržené branky.

    Češky obsadily ve skupině A druhé místo. V prvním zápase se postavily Norkám, které přehrály snadno 9:0. V druhém zápase také neměly žádný větší problém, když Němky zničily 8:2. Jenže poslední zápas přišel se suverénními Švédkami. Ty uštědřily Češkám krutý debakl 13:2. Nejproduktivnější českou florbalistkou je Barbora Husková, která ve třech zápasech zaznamenala 8 bodů (5+3). V české bráně má lepší čísla Petra Klečková. Ta inkasovala čtyři branky a úspěšnost má 80,95%. Pavla Lišková dostala branek 11 a úspěšnost má 68,57%.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kangasharjuová (Moilanenová) – Rantaová, Levalampiová, Gronroosová, Lindstromová, Sotalaová, Jarvinenov – Torkkiová, Saarikoskiová, Nordmanová – Hautojarviová, Virkkunenová, Selinummiová – Rastasová, Kylmaluomaová, Taivalojaová – Latvalaová, Paajanenová, Woivalinová.

    Česko: Lišková (Klečková) – Beránková, Novotná, Jurečková, Šebestová, Kolářová, Svačinová, Malecká – Cholinská, Pekárková, Otcovská – Vrlíková, Želízková, Faltusová – Planková, Kubečková, Husková – Řezáčová, Sedláčková.

    Rozhodčí: Eliasson, Jonsson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Finky mohly jít hned v úvodu do vedení. Trojice hráček vykombinovala českou obranu a Torkkiová už byla sama před Liškovou. Ta však vytáhla perfektní zákrok.
     
    01:31
    I na druhé straně hodně zajímavá šance! Kubečková se uvolnila na středu hřiště a pěknou střelou z otočky donutila finskou gólmanku k těžkému zákroku.
     
    02:37
    Češky pokračují v aktivní hře. Opět se dostaly do zakončení z těsné blízkosti finské branky. Jenže vše ukončuje útočný faul.
     
    03:09
    Balonek přeletěl zpoza branky Liškovou a ta se po něm natahovala. Jenže ho nedokázala zkrotit a hodně vystrašila český výběr, jelikož jedna z finských útočnic mohla dorážet.
     
    04:30
    Hra se nám v poslední minutě uklidnila a hraje se spíše ve středu hřiště.
     
    04:47
    Barbora Husková vybojovala balonek na jedné z Finek. Jenže do zakončení se nedostala, když jí ta samá obránkyně dostala pod tlak a nakonec míček vybojovala zpět.
     
    05:32
    Český výběr je zatím o něco aktivnější a připsal si zatím více střeleckých pokusů.
     
    06:25
    Další střela Češek. Tentokrát z poloviny hřiště. Ale Kangasharjuová nohou vyráží do bezpečí.
     
    07:33
    Krásná kombinace Finek a ještě lepší zákrok Liškové! Nejprve šel míč od levého mantinelu na střed a poté ještě doprava. Před Selinumiiovou zívala prázdná branka. Lišková předvedla krásný skok a prvnímu gólu v zápase zabránila.
     
    08:30
    Finsko opět na balonku. Další akci začínají od vlastní brankářky.
     
    09:19
    Před brankou Kangasharjuové vznikla trma vrma. Mezi několika florbalistkami nebyl míček vidět. Nakonec se ke střele dostala jedna z českých útočnic, ale trefila pouze finskou gólmanku.
     
    10:32
    Do vedení mohla jít česká reprezentace. Přihrávku po pravé straně pustila jedna z Češek za sebe, kde byla připravená Kubečková. Ta nebyla nikým tísněna a střílala na zadní tyč. Jenže finská gólmanka vyšla z tohoto souboje vítězně.
     
    10:50
    A hned brejk na druhé straně! Po sérii odrazů se míček dostal k Taivalojové, která přestřelila úplně prázdnou branku!
     
    11:50
    Nyní sledujeme totální florbal, kde šance střídá šanci! Obrovskou příležitost měla po pěkné kombinaci Lenka Faltusová. Ta byla tváří v tvář Kangasharjuové, ale ta předvedla další famózní zákrok. Poté se neujala ani následná dorážka Faltusové.
     
    12:52
    Na útočné polovině momentálně Finsko. Ale český výběr teď brání pozorně.
     
    13:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Markéta Svačinová držela balonek u mantinelu, kde ji napadala MILJA SAARIKOSKIOVÁ. Ta nakonec míček vybojovala, Liškové udělala blafák do bekhendu a zasunula do prázdné branky.
    Bez asistence.
     
    14:37
    Další velká šance Finska. Na malém brankovišti se dostala k dorážce Rastasová. Jenže Lišková chytá dnes zatím výborně a pravou nohou likviduje tuto příležitost.
     
    15:00
    V aréně zazněla siréna k ukončení třetiny, ale samozřejmě nám do konce první části zbývá ještě pět minut.
     
    16:36
    Finsko je opět nastěhované na útočné polovině. Jejich akci zastavují Češky faulem.
     
    17:20
    Planková vybojovala míček na útočné polovině, poslala ho na Huskovou, která svou střelou zamířila pouze do Kubečkové. Od té se střela odrazila těsně vedle branky.
     
    18:38
    A další tutovka Faltusové! Ta se dostala za obranu Finek a opět byla před Kangasharjuovou úplně sama. Jenže zakončení jí nevyšlo podle představ a Finka předvádí další skvělý zákrok.
     
    19:30
    Češky v poklidu kombinují na své polovině a vypadá to, že se nikam už tuto třetinu nepoženou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina semifinále mezi Finskem a Českem. Hraje se krásný ofenzivní florbal, ve kterém ale zatím mají navrch obě gólmanky, které dnes chytají famózně. Jenže Lišková jednou inkasovala a Češky tak v dalším průběhu budou muset dotahovat jednogólovou ztrátu. Nicméně hrají velmi dobře a šance tu tak stoprocentně je.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Jako první ve druhé třetině se do útoku dostalo Finsko. Ale jejich ofenzivní snažení nemělo dlouhého trvání. Další akci začínají za vlastní brankou.
     
    21:11
    Pěkná střela Faltusová. Ta se vytočila u levého mantinelu a přestřelila pouze o pár centimetrů.
     
    21:25
    Planková vybojovala míček na hranici velkého brankoviště. Už mohla jít do zakončení, ale ještě přihrávala lépe postavené Huskové. Té však střela sjela a Kangasharjuová neměla žádný problém se zákrokem.
     
    22:48
    Češky jsou hodně aktivní. Napadají Finky už na začátku jejich kombinace a ty se tak dostávají pod velký tlak. Díky tomu jsou Češky daleko více na balonku a dostávají se do šancí.
     
    23:34
    A zajímavá šance přišla i nyní. Husková už byla sama před Kangasharjuovou. Jenže bekhendová klička jí nevyšla podle představ a na vyrovnání tak stále čekáme.
     
    24:14
    Po delší době se dostalo také Finsko na útočnou polovinu. Na Liškovou vyslalo dvě střely, ale česká gólmanka si s těmito pokusy poradila.
     
    25:50
    A opět Finsko v útoku. Jenže nyní se nedostalo vůbec k ničemu.
     
    26:48
    Další šance na vyrovnání! Kristýna Otcovská šla úplně sama na Kangasharjuovou a při zakončení se rozhodla ke střele. Jenže finská gólmanka si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    27:54
    Vidíme opravdu pohledný florbal, který se momentálně hraje nahoru dolu. Šance střídá šanci, ale obě brankářky dnes podávají výborné výkony.
     
    28:50
    Další dvě střely českého týmu nekončí za finskou gólmankou. Stav tak zůstává 1:0 pro Finsko.
     
    29:55
    Na balonku se momentálně drží favorizovaný finský celek. Jejich akce začíná u jejich gólmanky a čekají na skulinku v české defenzivě.
     
    30:51
    Je za námi více jak polovina základní hrací doby. Český výběr čeká stále na první úspěšnou střelu a na vyrovnání dnešního zápasu. Finkám jsou dnes více než vyrovnaným soupeřem.
     
    31:17
    Taru Nordmanová se na pravé straně proháčkovala k zakončení. Po pěkné kličcě prověřila Liškovou, která však byla výborně postavená a nepustila balonek za svá záda.
     
    32:08
    V tlaku byly opět Češky, jenže celou akci zastavuje Kangasharjuová, která lapila přihrávku jedné české útočnice.
     
    33:08
    Český tým je i nadále aktivnější a snaží se o vyrovnání. Jenže obrana Finska je hodně kompaktní a zatím drží nulu na svém kontě.
     
    34:12
    Dobrá šance české reprezentace! Ke střele se dostala dnes hodně aktivní Planková. Finská gólmanka pouze vyrazila míček na Huskovou, jenže ta ho nedokázala poslat až za brankovou čáru.
     
    35:55
    Další akce Finek začínala postupnou kombinací až od Kangasharjuové. Jenže obrana českého výběru si na své soupeřky počkala a v klidu tento útok zastavuje.
     
    36:58
    Vrlíková se dostala ke střele, která však nebyla příliš nebezpečná.
     
    37:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže přichází obrovská chyba v české obraně. Vrlíková ztratila balonek na levém mantinelu. Matilda Lindstromová ho tak bekhendem poslala před branku, kde byla úplně volná IINA LATVALAOVÁ, která neměla problém poslat míček do prázdné branky.
    Asistence: Matilda Lindstromová.
     
    39:08
    Do konce druhé části chybí necelá minuta a Češky ztrácí dvě branky. Hlavně gólmanka Finska je dnes skvělá a jí může tým ze země tisíce jezer děkovat za tento průběžný stav.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v prostřední části jsme viděli jednu branku. Tu v závěru třetiny vstřelilo opět Finsko a vede tak 2:0. Zápas je to ale hodně vyrovnaný a dokonce více gólových příležitostí má Česko. Jenže vždy narazí na výbornou Kangasharjuovou, která dnes ve své brance postavila zeď, kterou ne a ne zbourat. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hned na začátku třetí třetiny velká šance Česka! CHolinská se dostala na levé straně před finskou brankářku. Nikým nebyla tísněna, ale překonat se jí ji nepodařilo.
     
    41:20
    I nadála Češky drží balonek a posílají další střely směrem na finskou branku.
     
    42:44
    Otcovská se dostala k dorážce z hranice malého brankoviště. Ale stav zůstává stále nezměněn.
     
    43:35
    Finky na chvilku uklidňují hru. Drží balonek a natahují čas. Neženou se do žádného zběsilého útoku.
     
    44:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic český tým snižuje! ELIŠKA JUREČKOVÁ se dostala za středovou čáru, plácla do balonku a ten skončil až za zády překvapené Kangasharjuové.
    Bez asistence.
     
    45:49
    A další šance! Na levé straně obešla jedna z útočnic finskou obránkyni a pěknou střelou vystrašila Kangasharjuovou.
     
    47:19
    Češky se ubytovaly na polovině Finska. Kombinují po celém jejím obvodu, ale k zakončení se zatím nedostávají.
     
    48:03
    Se střelou Gronroosové neměla Lišková sebemenší problémy.
     
    49:53
    Už na balonku ale opět Finky. Jejich akce po pravé straně končí hvizdem rozhodčí a faulem českého týmu.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu Česko (Pekárková – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    51:04
    Češky se zatím výborně brání. Finky se nestačily usadit na útočné polovině a musí lovit balonek za vlastní brankou.
     
    52:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pěkná přesilovková kombinace Finek končí třetí brankou. Z půlky hřiště našla Matilda Lindstromová napravo TARU NORDMANOVOU. Ta napřáhla z otočky a trefila se přesně do šibenice.
    Asistence: Matilda Lindstromová.
     
    53:47
    Češky ale rozhodně neskládají zbraně, i když se jim čas krátí. Teď vyslaly další povedenou střelu, která skončila jen těsně vedly finské branky.
     
    54:49
    Opět tlak českého týmu. Ale Kangasharjuová nedovolila žádnou dorážku a míček má ve svém držení.
     
    55:20
    Finky momentálně zlepšily svůj výkon a hrají v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    56:30
    Pěknou střelu Otcovské finská brankářka vyráží do rohu.
     
    56:56
    Oddechový čas České republiky.
     
    Na dnešní semifinále se přišlo podívat 495 diváků.
     
    57:41
    Češky to zkoušejí v šesti a jsou naskládány na útočné polovině. Ale ke snížení mají zatím daleko.
     
    58:33
    Finky získaly míček a hrají na polovině České republiky.
     
    58:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že o prvním finalistovi je rozhodnuto. Z levého rohu našla Milja Rastasová dobře postavenou MAURU PAAJANENOVOU, která se do míčku opřela z první a trefila se přesně pod horní tyč.
    Asistence: Milja Rastasová.
     
    Konec zápasu.
     
    Češky se ani na tomto šampionátu nedostanou do finále. Finkám opět zafungovala jejich obrana naprosto na výbornou a inkasovaly pouze jednou. Přitom zápas to byl velmi vyrovnaný. Finsko se dostalo do vedení v první třetině a ve druhé přišla jejich druhá branka. Jenže český celek dokázal korigovat a dostal se zpět do zápasu. Jenže Finsku pomohla přesilová hra a následný gól necelé dvě minuty před koncem. Finsko se tak může těšit na finále a Češky na souboj o bronz.

    Nejlepší hráčka Finska: Taru Nordmanová.
    Nejlepší hráčka Česka: Lucie Cholinská.

    Pro tuto chvíli je to ode mě vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou. (14:54:53)

    Aleš Skok

    Branky a nahrávky: 14. Saarikoskiová, 38. Latvalaová (Lindstromová), 53. Nordmanová (Lindstromová), 59. Paajanenová (Rastasová) – 45. Jurečková


    Finsko: Kangasharjuová (Moilanenová) – Rantaová, Levalampiová, Gronroosová, Lindstromová, Sotalaová, Jarvinenov – Torkkiová, Saarikoskiová, Nordmanová – Hautojarviová, Virkkunenová, Selinummiová – Rastasová, Kylmaluomaová, Taivalojaová – Latvalaová, Paajanenová, Woivalinová.
    Česko: Lišková (Klečková) – Beránková, Novotná, Jurečková, Šebestová, Kolářová, Svačinová, Malecká – Cholinská, Pekárková, Otcovská – Vrlíková, Želízková, Faltusová – Planková, Kubečková, Husková – Řezáčová, Sedláčková.

    Rozhodčí: Eliasson, Jonsson

    Diváci: 495
    bahis siteleri