Slovensko – Francie 3:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 3:2 (po pr.) | Česko – Rusko 4:3 (po pr.)
Norsko – Kanada 0:5 (kon.)
po prodl.
Česko
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Rusko
Čtvrtek 10.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:23 David PASTRŇÁK - 4:3
     
    63:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je cenná výhra! Dnes všechny góly zařídily posily z Bostonu, rozhodl DAVID PASTRŇÁK! Ten nejprve dostal přihrávku před Košečkina, kterého již málem překonal, ale kotouč k tyčce nezasunul. Pokračoval ale v jízdě, následně nahodil puk zpoza branky a Jegor Jakovlev si ho nohou pro Rusy smolně srazil puk za bezmocného Košečkina! Asistence: David Krejčí, Filip Hronek.
    25:49 Alexandr BARABANOV - 3:3
     
    25:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vedení českého týmu bohužel netrvalo ani dvě minuty. Rozhýbaná obrana nestíhala a Nikita Zajev viděl před brankou volného ALEXANDRA BARABANOVA, který si puk mohl v klidu zpracovat a jen ho zasunout do prázdné branky, jelikož Rittich už byl vyřazen přesným pasem a nebyl nikdo další, kdo by zasáhnul. Asistence: Nikita Zajcev, Maxim Šalunov.
    24:17 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    24:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gudas vyhodil kotouč po mantinelu, propadl až k Pastrňákovi, který vyrazil do přečíslení, přihrál Krejčímu, ale ten nezakončil přesně. Ovšem za brankou ještě vybojoval puk a přiťukl ho před ní DAVIDU PASTRŇÁKOVI, a ten ho doklepl do odkryté branky za dezorientovaného Košečkina, Češi tedy znovu vedou a opět u toho je první formace! Asistence: David Krejčí.
    21:00 Michail GRIGORENKO - 2:2
     
    21:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Rusové to nyní udělali jednoduše a šikovně a srovnávají. Anisimov našel za brankou Bučněviče, který zadovkou našel najíždějícího MICHAILA GRIGORENKA. Ten z první nedal Rittichovi šanci. Česká obrana v tomto případě nezafungovala dobře. Asistence: Pavel Bučněvič a Arťom Anisimov.
    18:39 Dmitrij JAŠKIN - 2:1
     
    18:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je radosti v Royal Areně! Znovu první česká formace a jdeme do vedení! Krejčí vybojoval kotouč pro Davida Pastrňáka, jenž zpoza branky našel volného DMITRIJE JAŠKINA, který dokázal z první zakončit k pravé tyči mimo dosah Košečkina! Ten byl naprosto bez šance, ani se nepohnul. Výborně sehráno od naší první pětky. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
    14:41 David KREJČÍ - 1:1
     
    14:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým těží z tlaku a vyrovnává! První ránu ještě rusové odvrátili, ale kotouč si vzal na hůl útočník Bostonu DAVID KREJČÍ, udělal si prostor ke střele a z otočky vypálil přesně do pravého horního rohu Košečkinovy branky! Asistence: Dmitrij Jaškin, Radko Gudas.
    01:11 Nikita NESTĚROV - 0:1
     
    01:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Český tým sice začal první minutu v útočném pásmu, ale nyní inkasuje. Kolem Hronka se šikovně obtočil Barabanov, natlačil se až před Ritticha, který ještě tuto situaci ustál, ale dorážet mohl z dobré pozice NIKITA NESTĚROV, který dělovkou prostřelil padajícího Nečase i Davida Ritticha, který nic neviděl. Asistence: Alexandr Barabanov, Ilja Kablukov.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 15. Krejčí (Jaškin, Gudas), 19. Jaškin (Pastrňák, Krejčí), 25. Pastrňák (Krejčí), 64. Pastrňák (Krejčí, Hronek) – 2. Nestěrov (Barabanov, Kablukov), 21. Grigorenko (Bučněvič, Anisimov), 26. Barabanov (N. Zajcev, Šalunov)


    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Řepík, Nečas, D. Kubalík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák – Chytil.
    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Chafizullin, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Mamin, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Sošnikov.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Ohlund (SWE) – Davis (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12 490
    bahis siteleri