Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Francie
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Rakousko
Pátek 11.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání mezi Francií a Rakouskem je za námi. Francie v každé třetině dala o jednu branku více než soupeř a zaslouženě se dnes může radovat z výhry. Rakousko dnes neodehrálo určitě nejhorší zápas, dokázalo si vytvořit solidní šance, většinou ale zasáhl Hardy nebo v koncovce zklamali útočníci. Já vám děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to ode mně vše! (18:39:01)
    Francie nasázela Rakousku pět branek a připisuje si druhé vítězství na turnaji

     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    A ještě jedna šance na francouzské straně. Yohann Auvitu ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Celou akci vzal na sebe, ale trefil jen gólmanovu výstroj. Utkání končí!
     
    59:50
    Další střela od modré čáry. Clements Unterweger z nápřahu trefil jen prvního clonícího hráče, od něhož se kotouč odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    59:28
    Na modré čáře se ke střele opět odhodlal Layne Viveiros. Tentokrát jeho pokus ještě tečoval některý z jeho spoluhráčů před brankovištěm. Hardy i přesto drží kotouč někde ve své výstroji.
     
    58:02
    Z první střílel od modré čáry Layne Viveiros. Hardy včas zaklekl do své pozice a betonem Viveriosův pokus vyráží mimo nebezpečí.
     
    57:10
    Stéphane Da Costa se dostal k puku v útočné třetině, poté ho v klidu poslal do středního pásma. Odsud se puk opět stěhuje k brance Starkbauma. Francie už zřejmě bude víceméně šetřit čas.
     
    56:12
    V solidní rychlosti si najel do střelecké pozice Fabio Hofer, jehož pokus Hardy vyrazil betonem za svou branku. Rakušané se následně usazují v pásmu a kombinují.
     
    55:18
    Rakušanům se početní výhoda příliš nedaří. Jonathan Janil se zmocnil kotouče u své branky a poté jej vyhazuje až k rakouskému gólmanovi.
     
    54:45
    Starkbaumova rozehrávka zpoza vlastní branky nebyla vůbec přesná. U kotouče jsou Francouzi, kteří budou chtít ušetř nějaký ten čas z oslabení.
     
    54:09
    Že by poslední možnost, jak dohnat gólovou ztrátu! Francouz Texier dostává od rozhodčích dvouminutový trest za držení. Po úpravě ledu se tedy bude vhazovat v obranném pásmu Francouzů.
     
    54:09
    Vyloučení v týmu Francie (Alexandre Texier – 2 min., držení).
     
    53:55
    Manuel Ganahl napřáhl na modré čáře. Jeho přízemní pokus se odrazil zřejmě od betonu brankáře.
     
    53:24
    Na opačné straně ledové plochy pálil z totožné pozice Yohann Auvitu. Jeho pokus by už snesl přísnější měřítka, Starkbaum jej však viděl a kotouč udržel ve výstroji.
     
    52:49
    Prostor na modré měl Mario Altmann a využil ho ke střele. Altmannův pokus nebyl ale z těch nejpovedenějších, a tak s ním francouzský strážce svatyně neměl žádné problémy.
     
    52:27
    Na toto utkání si do kodaňské Royal Areny našlo cestu 5780 fanoušků!
     
    52:18
    Prostoru na křídle využil Brian Lebler. Zkusil zamířit k bližší tyči, tam byl ale pozorný Hardy, který napodruhé kotouč zkrotil.
     
    50:50
    Do útočné třetiny dojíždějící Nicolas Ritz zkusil pálit hned poté, co se dostal ke kotouči. Jeho střelu či nabídku na teč srazil rakouský obránce mimo nebezpečí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. Treille (Texier, Hecquefeuille), 35. Fleury (S. Da Costa, Auvitu), 38. T. Da Costa (Texier, Gallet), 42. Treille (Texier, Hecquefeuille) – 4. Hundertpfund (Heinrich), 32. M. Raffl (Hofer, Heinrich)


    Francie: Hardy (Quemener) – Auvitu, Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Gallet, Janil, Raux – Rech, S. Da Costa, Fleury – Treille, Texier, T. Da Costa – Lamperier, Guttig, Claireaux – Leclerc, Ritz, Perret.
    Rakousko: Starkbaum (Madlener) – Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig, Viveiros, Schlacher, Altmann – Peter, Lebler, Hundertpfund – Ganahl, M. Raffl, Komarek – Hofer, Zwerger, Haudum – Schneider, Spannring, Obrist – Rauchenwald.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Reneau (USA) – Oliver (USA), Otmakhov (RUS)

    Diváci: 5780
    bahis siteleri