Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Dánsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Norsko
Pátek 11.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:34:42)
     
    Střely na branku: 24 – 21
     
    Je konec! Dánsko bez problémů porazilo Norsko, které už tři zápasy v řadě nedokázalo vstřelit branku. Dánové se dnešní výhrou výrazně přiblížili k postupu do čtvrtfinále. Dnešní dánskou výhru režíroval Nicklas Jensen, který už v první třetině v přesilovce otevřel skóre a ve druhé části přidal druhou branku. Ve 34. minutě navíc přidal další branku Frederik Storm a Dánsko od té doby s přehledem kontrolovalo zbytek utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Frans Nielsen ještě nahodil kotouč před norskou branku, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku netečoval za záda norského brankáře.
     
    59:25
    Jesper Jensen Aabo dostal přihrávku na modrou čáru, jenže dánský hokejista předvedl pouze nápřah a nakonec nezakončil. Dánové přesto drží pásmo.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Norsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Dánsko (Peter Regin – 2 min., sekání).
     
    58:52
    Niklas Roest dostává dvě minuty za krosček. Dánsko dohraje zápas v početní převaze.
     
    58:35
    Dánové se ještě usadili v útočném pásmu a snaží se dohrát zápas před norskou brankou. Vypadá to, že Norové nebudou skórovat ve třetím zápase v řadě.
     
    58:10
    Celá hala stojí na nohou a děkuje domácím hokejistům za předvedený výkon. Dánsko se dnešní výhrou velmi přiblížilo k postupu do čtvrtfinále.
     
    57:35
    Jannik Hansen si pohybem řekl o přihrávku do útočného pásma, jenže zadáci Norska si jeho pohyb skvěle pohlídali a nenechali jej zakončit.
     
    57:03
    Kotouč se od jednoho z Norů odrazil před dánskou branku, nicméně Tobias Lindström se nedokázal srovnat a Frederik Storm puk odpálil do bezpečí.
     
    56:10
    Philip Larsen nahodil puk přes celé kluziště do útočného pásma. O kotouč bojoval Nicklas Jensen, jenže Bonsaksen jej nenechal zakončit.
     
    55:18
    Oliver Lauridsen chtěl střílet od levého mantinelu, ale jeho pokus jeden z hráčů Norska přizvedl mezi diváky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:03
    Nicklas Jensen projel s pukem do útočného pásma, kde se pokusil o přehození puku na bekhend, jenže vracející se Bonsaksen mu kotouč vypíchl.
     
    54:30
    Jesper Jensen Aabo uklidňuje hru Dánska za vlastní brankou. Oba trenéři nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    54:03
    Nichlas Hardt na modré čáře šahal po vysokém nahození, jenže kotouč proletěl kolem jeho hokejky a skončil na holích obránců Norska.
     
    53:27
    Eirik Salsten zahodil největší šanci Norska v dnešním utkání! Hostující útočník vypálil k levé tyči, jenže Andersen jeho pokus přizvedl nad břevno!
     
    53:05
    Andersen sice chyboval za vlastní brankou, jenže před napadajícím Norem na poslední chvíli odehrál kotouč do bezpečí.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Nicklas Jensen (Larsen, Regin), 27. Nicklas Jensen (Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bødker, Jensen)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.
    Norsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.

    Rozhodčí: Hribik, Mayer -
    bahis siteleri