ZAKSA – Perugia 2:3 (kon.) | Civitanova – Zenit Kazaň 2:3 (kon.)
konec
Cucine Lube Civitanova
2
27 25 25 23 15  
Zenit Kazaň
3
29 18 23 25 17  
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Baskethall, Kazaň, Rusko • Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    0:0
    Krásný nedělní podvečer, vítám všechny příznivce volejbalu. Nejprestižnější klubová soutěž Liga mistrů spěje do finiše. V rámci Final Four zbývá odehrát už jen poslední zápas, bitvu o titul obstará Cucine Lube Civitanova, která vyzve domácí Zenit Kazaň.
     
    0:0
    Cucine Lube Civitanova

    Ani italskému velkoklubu se nepodařilo uspět ve finálové sérii domácí soutěže SuperLegy. Civitanova v boji o prestižní titul v Itálii bojovala do posledního dechu, až v rozhodujícím pátém zápase podlehla dalšímu účastníku Final Four Ligy mistrů Perugii. Se stejným soupeřem ve finále italského poháru padla Civitanova po výsledku 1:3 a má tak letos na svém kontě dvě stříbra.

    Také před rokem bojovala Civitanova v závěrečném turnaji Ligy mistrů. V semifinále nestačilo na Perugii, ale v souboji o bronz se podařilo udolat výsledkem 3:1 berlínský celek. Civitanova není daleko od obhajoby, když se do poslední čtyřky dostala po druhém místě v základní skupině A. Civitanova opět dvakrát nestačila na Perugii, ale před Roeselare a Fenerbahce dokázalo jistě uhájit postupovou druhou pozici. V playoff nejprve Civitanova zvládla dva duely s Belchatowem, následně nedala šanci ani dalšími italskému celku Trentinu.

    Trenér Giampaolo Medei má k dispozici soupisku hvězd. V roli tvůrce hry zastává první nahrávač Micah Christenson. Právě americký reprezentant nejvíce spolupracuje s univerzálem Cvetanem Sokolovem. Jasnou superstar je na postu smečaře Osmany Juantorena, o druhé místo na smeči se téměř pravidelně střídají Taylor Sander s Jiřím Kovářem. Také post blokaře je vyvážen mezi tři hráče. Kapitána Dragana Stankoviče doplňují Davide Candellaro a Enrico Cester. Jasnou jedničkou na postu libera je francouzský reprezentant Jénia Grebennikov.
     
    0:0
    Zenit Kazaň

    Zenit vládne ruské Superlize již dvanáct let, v nich dokázal získat hned deset titulů a jinak tomu nebylo ani letos. V základní části sice dvakrát prohrál, ale v playoff šel od vítězství k vítězství. Ve finálové sérii se Zenitem Petrohrad ztratil tým trenéra Alekna jen dva sety. Stejně suverénní byla Kazaň také v ruském poháru, který dokázala získat po vítězství ve finále nad Kemerovem 3:2.

    Kazaň útočí již na čtvrtý titul v Lize mistrů v řadě! Letos k tomu má navíc také domácí publikem, které požene ruský celek k další trofeji. Základní skupinou D prosvištěl Zenit s plným bodovým ziskem, když nedal šanci Jastrzebski, Berlínu ani Toulouse. Jako pořadatel závěrečného Final Four nemusel absolvovat náročné playoff a byl přímo nasazen do nejlepší čtyřky.

    Dlouholetý trenér Zenitu Kazaň i ruské reprezentace posílá většinou na palubovku kapitána a nahrávače Alexandra Butka. Se zkušeným tvůrcem hry zahajuje většinu zápasů i kolega z reprezentace Maxim Michajlov. Posty smečařů patří zahraničním posilám. Američan Matthew Anderson s rodákem z Kuby s polským pasem Wilfredo Leonem tvrdí hru především z hlavního kůlu. Obrannou hradbu nad sítí organizují ruští obři na postu blokaře Arťom Volvič s Alexejem Samojlenkem. Zády poté všem kryje velezkušené libero Alexej Verbov.
     
    0:0
    Final Four Ligy mistrů 2017/2018

    12.5. 2018
    Semifinále
    ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – Lube Civitanova 1:3
    (21:25, 25:22, 15:25, 18:25)

    Nejvíce bodů
    21 – Maurice Torres
    9 – Mateusz Bieniek
    9 – Rafal Szymura

    20 – Cvetan Sokolov
    17 – Osmany Juantorena
    13 – Taylor Sander

    Nejvíce es
    2 – Mateusz Bieniek
    1 – Sam Deroo
    1 – Lukasz Wisniewski

    4 – Osmany Juantorena
    3 – Cvetan Sokolov
    1 – Micah Christenson

    Nejvíce bloků
    2 – Lukasz Wisniewski
    1 – Rafal Szymura
    1 – Benjamin Toniutti

    2 – Cvetan Sokolov
    2 – Taylor Sander
    2 – Enrico Cester


    12.5.2018
    Semifinále
    Sir Safety Perugia – Zenit Kazaň 0:3
    (22:25, 20:25, 20:25)

    Nejvíce bodů
    12 – Alexandr Atanasijevič
    7 – Ivan Zajcev
    7 – Marko Podraščanin

    19 – Wilfredo Leon
    18 – Maxim Michajlov
    7 – Arťom Volvič

    Nejvíce es
    1 – Aaron Russell
    1 – Alexander Berger
    1 – Alexandr Atanasijevič

    6 – Wilfredo Leon
    2 – Arťom Volvič
    1 – Matthew Anderson

    Nejvíce bloků
    5 – Marko Podraščanin
    2 – Alexandr Atanasijevič

    2 – Maxim Michajlov
    1 – Alexandr Butko
    1 – Arťom Volvič
     
    0:0
    O bronzu už je rozhodnuto! Perugia přetlačila v pěti setech polskou Zaksu a raduje se z třetího místa v letošní Lize mistrů. Nyní nás už čeká jen vyvrcholení celé soutěže.
     
    0:0
    Úvodní sestavy:

    Cucine Lube Civitanova: Christenson, Žukovskij – Sander, Marchisio, Juantorena, Kovář, Milan – Candellaro, Stankovič (C), Cester – Sokolov, Casadei – Grebennikov, Storani
    Trenér: Giampaolo Medei

    Zenit Kazaň: L. Alekno, Butko (C) – Anderson, Judin, Pantělejmoněnko, Leon – Volvič, Kononov, Samojlenko, Gucaljuk – Alexejev, Michajlov – Krotkov, Verbov
    Trenér: Vladimir Alekno

    Rozhodčí: Epaminodas Gerothodoros (GRC) – Fabrice Collados (FRA).
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    1:0
    V Kazani je vše připraveno na vypuknutí finálového utkání Ligy mistrů! Do zápasu vstupují na servisu hráči ruského týmu, konkrétně Anderson. Míč však končí jen v autu.
     
    1:1
    Micah Cristenson je na podání. Michajlov zužitkoval nahrávku Butka a rychle srovnává krok.
     
    2:1
    Alexej Samojlenko je na podání. Sander přihrál přesně, poté Christenson našel Stankoviče a je to jasný bod pro Civitanovu.
     
    2:2
    Také Osmany Juantorena se představil na podání. Anderson boduje po skvěle sehraném pipu.
     
    3:2
    Maxim Michajlov zatlačil servisem, ale boduje Civitanova. Sander je po rychlé nahrávce z hlavního kůlu nekompromisní.
     
    3:3
    Přetahovaná v úvodu zápasu pokračuje i po servisu Dragana Stankoviče. Středem se prosazuej Volvič, obrana italského celku byla bez šance.
     
    4:3
    A favorit zápasu jde do vedení. Po servisu Wilfredo Leona přišel příjem Grebennikova, ale Sokolov smečoval jen těsně do zámezí. Civitanova si ještě vyžádala challenge a tak nakonec přisuzuje bod italskému vicemistrovi.
     
    4:4
    Zenit ale bleskově odpovídá. Sokolovův servis nebyl důrazný a to trestá na středu sítě Volvič.
     
    5:4
    Civitanova dokázala znovu odztrátovat. Volvič našel servisem jen aut za koncovou lajnou.
     
    5:5
    Přetahovaná o každý bod pokračuje. Sander dokázal pozlobit servisem, ale Sokolov našel bodovkou jen vysoký blok ruského giganta.
     
    6:5
    Stále čekáme na první obranu. Butko servíroval jen na Grebennikova a poté smečuje do středu kurtu Juantorena.
     
    6:6
    Srovnáno. Zenit nechce italský tým pustil do většího vedení. Michajlov smečuje z hlavního kůlu do diagonály, ale Sander nedokázal být přesný v obraně.
     
    7:6
    Civitanova drží krok. Anderson sice přitlačil servisem, ale Sokolov proti dvojbloku uspěl a vytlouká ho.
     
    8:6
    Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body! Christeonsonův servis nadělal problémy, Michajlov musel smečoval jen po vysoké nahrávce a nakonec trefil jen vysoký dvojblok v čele s Juantorenou.
     
    8:7
    A je tady dokonce vedení o tři body. Christenson se předvedl znovu na servisu. Leon smečoval vůbec poprvé v zápase, ale míč z jeho ruky šel do autu. Challenge Kazaně ale prokázala míč přesně na lajně, bod tak jde pro domácí celek.
     
    8:8
    Vedení Civitanově nevydrželo příliš dlouho. Sander odpálil servis Samojlenka jen vysoko na tribunu.
     
    9:8
    Až teď přichází ztráta. Samojlenko šel znovu po Sanderovi servisem, poté ale smečuje středem sítě Stankovič.
     
    9:9
    Přetahovaná o každý bod pokračuje i po servisu Juantoreny. Leon přihrával jen vysoko za sebe, ale poté dokázal vytlouct z velké výšky blok soupeře.
     
    10:9
    Maxim Michajlov se opřel do servisu. Juantorena udržel míč ve hře, ale Sokolov míč neuklidil do rohu kurtu. Obrana Kazaně mohl útočit na zisk bodu, ale Leon je zablokován Stankovičem.
     
    10:10
    Stále je srovnáno. Dragan Stankovič přidal tvrdé podání na Leona. Michajlov poté smečuje přesně do diagonály.
     
    11:10
    Ani jeden z týmů nemá v úvodu problém s útokem. Leon podával o pásku, ale Juantorena se natáhl po balonu a poté boduje Sokolov.
     
    11:11
    Cvetan Sokolov zatlačil servisem, ale za Kazaň se prosazuje po úspěšné obraně Leon z pipu. Nekompromisně zakončená souhra.
     
    12:11
    Civitanova stále ve vedení o jeden bod. Po servisu Volviče útočil středem sítě Volvič.
     
    12:12
    Neskutečně vyrovnaná první sada. Taylor Sander servíruje jen do pásky.
     
    13:12
    Alexandr Butko přitlačil plachtícím servisem, Grebennikov přihrál jen vysoko za základní lajnu. Sokolov následně smečoval do diagonály, ale jen do autu. Po rozboru na videu je bod přisouzen Civitanově, míč tečoval na síti blok.
     
    13:13
    Opět srovnáno! Leon přihrál přesně a poté smečuje středem sítě Samojlenko.
     
    13:14
    Drama pokračuje. Po servisu Matthewa Andersona přihrával Sander. Následně smečuje Sokolov jen do antény a je to bod pro Zenit.
     
    14:14
    Ale ani domácí tým ve skóre neutíká. Sokolov nyní udržel nervy dokázal najít místo u postranní lajny.
     
    14:15
    Kazaň se vrací do vedení po servisu Christensona. Balon od amerického nahrávače ve službách Civitanovy se dostal jen do autu.
     
    14:16
    A je to o dva body. Alexej Samojlenko přidal kvalitní plachtící podání. Sokolov bod nedal, poté měl skvěle připravenou bodovou situaci Leon a ten se nemýlí. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:16
    Alexej Samojlenko pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Ruský blokař hledal Sandera, ale balon nakonec zamířil ke Grebennikovi. Středem boduje po rychlé souhře Stankovič.
     
    16:16
    Ani vedení Zenitu nevydrželo dlouho. Juantorena zatlačil servisem a vše ukončuje na první přes Stankovič.
     
    17:16
    Osmany Juantorena září na servisu. I nyní donutil soupeře k nepřesné přihrávce. Leon sice měl před sebou jen jednoblok, ale také nalepenou nahrávku na síti se kterou si přes Sokolova neporadil.
     
    17:17
    Srovnáno. Michajlov vytlouká nepřesně postavený blok Civitanovy.
     
    17:18
    A právě Michajlov se představil na servisu. Juantorena z pipu neuspěl, následně se dostal k bodovce Michajlov, který nyní táhne domácí tým k zisku první sady.
     
    17:19
    Maxim Michajlov pokračuje na podání a i to je znát. Zenit přidává devatenáctý bod po bloku na Sandera. Prosadil se Volvič. Teď už Civitanova reaguje oddechovým časem.
     
    18:19
    Michajlov se i po oddechovém čase opřel do podání, ale tentokrát už boduje Civitanova. Sander technickým, až plážovým úderem boduje do středu kurtu.
     
    19:19
    Místo Stankovič přichází na podání Žukovskij. A Civitanova srovnává stav úvodní sady! Leon zatím dnes není ve formě, smečuje znovu jen do bloku.
     
    19:20
    Kazaň ale odpovídá. Leon tentokrát už vytlouká blok Sokolova z hlavního kůlu.
     
    19:21
    A právě Wilfredo Leon je na servisu. Síla se na podání vyplatila, Leon trefil dělovkou Sandera. Následně proměňuje bodovku Volvič a Zenit vede znovu o dva body. Civitanova si žádá oddechový čas.
     
    20:21
    Wilfredo Leon se postavil za koncovou lajnu také po oddechovém čase. A i nyní oddech Civitanově prospěl. Leon totiž napálil míč jen do sítě.
     
    21:21
    Místo Sandera přichází za účelem bloku Kovář. Sokolov zatlačil servisem, Anderson se na první pokus neprosadil. Následně měl bodovku právě Kovář a ten vytlouká blok Zenitu. Také ruský gigant si žádá oddechový čas.
     
    22:21
    Civitanova se v koncovce dostává dokonce do vedení. Cvetan Sokolov nešetřil silou na servisu a trefuje eso mezi Leona s Verbovem.
     
    22:22
    Teď už se ale prosazuje také domácí celek. Sokolov podává jen do pásky.
     
    23:22
    Arťom Volvič se představil na podání. To ale paseku nenadělalo. Balon zastavila také jen síť.
     
    23:23
    Drama pokračuje i v samotné koncovce první sady. Po servisu Sandera smečoval Michajlov sice do autu, ale balon byl tečován blokem.
     
    24:23
    První setbol ve finále má Civitanova. Butko podával jen na Sandera, poté smečuje Juantorena jen do připraveného Verbova. Nakonec ale smečuje Leon jen do bloku.
     
    24:24
    Srovnáno. Zenit se nevzdává. Cester zatlačil servisem, ale Michajlov drží domácí tým ve hře útokem z hlavního kůlu.
     
    25:24
    Anderson přitlačil na podání, Juantorena byl znovu ubráněn Verbovem, Leon měl k dispozici bodovku, ale znovu neuspěl.
     
    25:25
    Srovnáno! Ani druhý setbol není využít. Christenson svým servisem našel jen metrový aut.
     
    25:26
    Teď už má setbol také Kazaň. Po servisu Samojlenka nepřihrál Sander a toho zužitkoval na středu sítě Volvič.
     
    26:26
    Ani domácí ale setbol neproměnili. Samojlenko našel servise jen Grebennikova, následně smečuje nekompromisně středem sítě Stankovič.
     
    26:27
    Druhý setbol také pro Kazaň. Juantorena má kvalitní podání, ale nyní se s ním dokázali domácí vypořádat a následně smečuje také středem sítě Volvič.
     
    27:27
    Neskutečně vyrovnaný první set pokračuje. Michajlov na servisu neuspěl, Sander naopak vytlouká blok Butka.
     
    27:28
    Zenit má v posledních výměnách navrch a i nyní jde do vedení. Stankovič přidal jen lehké plachtící podání a to potrestal znovu vysoký Volvič.
     
    27:29
    První sada jde na konto Zenitu Kazaň. Wilfredo Leon neměl v prvním setu formu, ale nakonec úvod finále rozhoduje esem. Juantorena se nepopasoval s dělovým servisem.
     
    27:29
    První set skončil.
     
    0:0
    Začal druhý set.
     
    1:0
    Druhou sadu rozehrál na servisu Christenson. Následně se Italové ubránili proti útoku Andersona a toho využívá bodovkou Juantorena.
     
    1:1
    Také druhá sada začíná srovnaně. Michajlov se neprosadil útokem do diagonály, ale Juantorena se již k bodovce po mizerné nahrávce nedostal.
     
    2:1
    Andersonův servis pořádně vylekal Grebennikova. Sokolov si ale poradil s vysokou nahrávkou a boduje.
     
    3:1
    A už to je o dva body. Loen nepřihrál ideálně, Butko to již nedokázal spravit nahrávkou a následně přichází chyba smečaře Zenitu.
     
    3:2
    Christenson na podání. Tentokrát ale končí míč jen v síti.
     
    4:2
    Italský tým si drží dvoubodové vedení i po servisu Samojlenka. Balon pohltila také jen síť.
     
    5:2
    Ale Zenit si nechce nechal soupeře uniknout ve skóre. Juantorena sice dal prudké podání, ale Michajlov dokázal odpovědět vytlučením bloku. Po kontrole videa je ale míč přisouzen Civitanově.
     
    5:3
    Juantorena opět nešetřil na servisu. Stejně tak nešetřil ani Leon na útoku po lajně.
     
    5:4
    Zenit snižuje po servisu Michajlova. Sander smečoval z hlavního kůlu jen daleko do zámezí.
     
    6:4
    Maxim Michajlov pokračuje na podání. Leon chybuje na síti proti nahrávce Christensona.
     
    6:5
    Dragan Stankovič na podání. Zenit odpovídá útokem Leona, který se pomalu dostává do tempa.
     
    7:5
    Ale Civitanova stále ve vedení o dva body. Wilfredo Leon podává jen do sítě.
     
    7:6
    Zenit se drží v kontaktu ve druhém setu. Sokolov servíroval jen o pásku na Verbova. Následně boduje z pipu Leon.
     
    8:6
    Italský vicemistr ale vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. Sokolov na závěr první části vytlouká vysoký blok Andersona.
     
    9:6
    A už to je o tři body. Zenit ztrácí půdu pod nohama. Po servisu Taylora Sandera přihrával Leon jen nad sebe, poté smečuje Anderson jen do autu a Civitanova se raduje z bodu.
     
    9:7
    Sander znovu na podání. Nyní neprošel obranou Michajlov. Juantorena ale ani na dva pokusy bodovku nesložil na zem. Nakonec výměny patři Michajlovovi.
     
    9:8
    Alexandr Butko se představil na servisu. Kapitán Zenitu rozhodil soupeře, následně našel při bodovce Andersona a ten vytlučením bloku snižuje na rozdíl jediného bodu.
     
    10:8
    Civitanova si ale zatím drží potřebné dvoubodové vedení. Juanorena také vytlouká vysoký blok Michajlova se Samojlenkem.
     
    10:9
    Enrico Cester přidal jen plachtící podání. Leon se štěstím vytlouká blok po útoku z pipu.
     
    10:10
    Po servisu Andersona smečoval za italský celek Sokolov. Ten ale našel jen blok Leona a je srovnáno.
     
    11:10
    Anderson pokraučje na servisu. Juantorena využil rozhozené obrany a smečuje po lajně.
     
    11:11
    Drama pokračuje i ve druhém setu. Micah Christenson našel servisem jen pásku.
     
    11:12
    A Zenit se dostává do vedení! Alexej Samojlenko nemá úplně kvalitní podání, ale po skvělé přihrávce je zablokován Leonem Juantorena.
     
    12:12
    Ani Civitanova nechce dopustit větší ztrátu. Juantorena nyní už procpal míč na stranu soupeře.
     
    12:13
    Ale Kazaň se dostává nebezpečně do tempa. Juantorena na servisu neuspěl. Míč skončil v síti.
     
    13:13
    Přetahovaná nekončí ani nyní. Maxim Michajlov servíruje také pouze do sítě.
     
    13:14
    Stankovič našel servisem Leona, poté boduje po útoku z třímetrové čáry Michajlov.
     
    14:14
    Stále je srovnáno. Leon poslal podání jen do zámezí za koncovou lajnou. Zenit si ještě vyžádal přezkoumání na videu, ale to prokazuje jasný aut.
     
    15:14
    Cvetan Sokolov je na servisu. Leon přihrál skvěle, ale míč se dostal na polovinu soupeře. Sokolov následně z bodovky neuspěl, ale výměny ještě pokračovala. Nakonec smečuje do kurtu Sander.
     
    15:15
    Cvetan Sokolov pokračuje na podání, ale nyní předvedl jen chybu.
     
    16:15
    Civitanova vede při druhém technickém oddechovém čase o bod. Volvičovi se servis vydařil, nachytal Juantorenu, ale nakonec boduje středem sítě Cester.
     
    17:15
    A už to je o dva body. Sanderův servis na ruský tým platí. Americký smečař dokázal najít Andersona, který poté smečuje v nouzi jen do autu. Zenit rychle reaguje oddechovým časem.
     
    17:16
    Zenitu se daří snížit. Sander podává do sítě.
     
    18:16
    Ale italský tým si drží nadějné vedení o dva body. Butko servíroval na Grebennikova a poté se z pipu prosazuje Sander.
     
    19:16
    A další bod pro Civitanovu. Leon přihrál mizerně na stranu soupeře a to potrestal smečí Stankovič.
     
    19:17
    Cester na podání. Samojlenko smečuje rázně středem sítě a snižuje ztrátu.
     
    20:17
    Ubránit se ale domácím nedaří. Po servisu Andersona přišel jen nekompromisní útok Sokolova do dlouhé diagonály.
     
    21:17
    Druhá sada už by měla jít na konto Civitanovy. Christenson trefil eso před Leona.
     
    21:18
    Micah Christenson pokračuje na podání. Tentokrát už Leon boduje útokem po lajně.
     
    22:18
    Pohodlné čtyřbodové vedení pro italské hráče. Samojlenko se na servisu nepřevedl. Sokolov následně smečoval proti jednobloku do diagonály.
     
    23:18
    Hra Zenitu se v koncovce druhé sady rozpadá. Juantorena přidal kvalitní podání, poté smečoval Volvič jen do připravené obrany a střídající Kovář potvrzuje bodovku. Zenit si bere oddechový čas.
     
    24:18
    Osmany Juantorena trápí i nadále soupeře svým servisem. Michajlov narazil na blok, stejně tak i Leon, který dnes rozhodně není ve své kůži.
     
    25:18
    A druhá sada poměrně rychle končí! Leon smečoval po vysoké nahrávce jen do bloku Stankoviče a ve finále Ligy mistrů je srovnáno!
     
    25:18
    Druhý set skončil.
     
    0:0
    Začal třetí set.
     
    1:0
    Do třetího setu vstoupil na podání Butko. Civitanova jde do vedení zásluhou Sokolova.
     
    2:0
    Micah Christenson na podání. Následně smečuje Anderson jen do autu. Domácí si ještě vyžádali video, to ukazovalo dotek hráče na bloku, ale hlavní rozhodčí ukazuje jen aut. Bod tedy jde na konto Civitanovy.
     
    3:0
    Micah Christenson pokračuje na podání. Michajlov byl ubráněn v poli a následnou bodovku proměňuje na středu sítě Stankovič.
     
    3:1
    Další podání amerického nahrávače letí jen daleko do zámezí.
     
    4:1
    Zenit se stále nemůže dostat do tempa. Matthew Anderson servíruje do sítě.
     
    4:2
    Osmany Juantorena má skvělé podání, ale nyní na problémy domácím nezadělal. Michajlov sice dvakrát neuspěl, ale poté to vzal na sebe Leon.
     
    5:2
    Civitanova si drží vedení o tři body i po servisu Samojlenka. Sander vytlouká s přehledem blok soupeře.
     
    5:3
    Stankovič zatlačil servisem Leona, ale přešlápl.
     
    6:3
    Civitanova stále o nadějném náskoku. Grebennikov si poradil se servisem Michajlova a poté smečuje do středu kurtu Sander.
     
    6:4
    Zenit se ale rozhodně nevzdává. Leon byl ubráněn Grebennikovem, ale poté smečuje jen do antény Sander.
     
    7:4
    Wilfredo Leon se představil na servisu. Kubánec s polským pasem našel Sandera, který poté útočil jen do libera Zenitu. Následně je při bodovce ubráněn Michajlov.
     
    7:5
    Taylor Sander na podání.Zenit odpovídá po útoku Andersona z hlavního kůlu.
     
    8:5
    Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Volvič servíroval jen na připraveného Juantorenu, poté dostal na středu sítě nahrávku Cester a bylo rozhodnuto.
     
    8:6
    Zenit snižuje rozdíl na dva body, Cesterův servis našel Andersona a poté smečuje přesně do kurtu Michajlov.
     
    9:6
    Ale domácím se nedaří ubránit. Již devátý bod posílá na konto Civitanovy Stankovič po bleskové souhře s Christensonem.
     
    10:6
    A už to je o čtyři body. Christenson se opřel do podání, následně smečuje Michajlov jen do bloku Stankoviče.
     
    10:7
    Micah Christenson pokračuje za koncovou lajnou. Tentokrát už ale přidává bod Michajlov.
     
    11:7
    Matthew Anderson napálil podání opět jen do sítě.
     
    11:8
    Zenit stahuje velkou ztrátu. Juantorena nyní příliš problémů na servisu nenadělal, Michajlov lehce vytlouká blok.
     
    12:8
    Ale Civitanově se daří ztrátovat i nadále. Stankovič je na středu sítě nezastavitelný.
     
    12:9
    A právě Dragan Stankovič kapitán Civitanovy si představil na servisu. Leon smečuje o bloky italského týmu pryč z kurtu.
     
    13:9
    Bod po bodu pro každou stranu. Také Michajlov kazí svůj servis pod pásku.
     
    13:10
    Cvetan Sokolov také přetahuje své podání daleko do zámezí.
     
    13:11
    Po servisu Wilfredo Leona se už hrálo. Grebennikov ještě udržel míč ve hře, ale poté smečuje Sokolov jen po přešlapu třímetrové čáry.
     
    14:11
    Civitanova si stále drží nadějné vedení. Leon totiž poslal své podání od pásky do autu.
     
    14:12
    Zenitu se daří v posledních minutách držet krok. Také Sander chybuje na servisu.
     
    15:12
    Volvič našel servisem Sandera, poté smečuje nekompromisně do diagonály Sokolov.
     
    16:12
    A při druhém technickém oddechovém čase o je už o čtyři body. Cester přitlačil servisem, Zenit si dokázal připravit pozici, ale Michajlov napálil jen anténu.
     
    17:12
    Enrico Cester pokračuje na podání i po oddechovém čase. Zenit je v krizi, to potvrzuje i dalším útokem do bloku Anderson.
     
    17:13
    Až teď přichází bod také pro Kazaň. Cesterův servis našel Andersona a poté přidává úspěšnou smeč do diagonály Michajlov.
     
    18:13
    Sander smečoval do bloku, poté útočil také Juantorena, který boduje po teči bloku.
     
    18:14
    Christenson na podání. Anderson po nahrávce Samojlenka propálil připravený dvojblok.
     
    19:14
    Civitanova si kráčí pro třetí sadu. Anderson poslal míč ze servisu mimo kurt.
     
    19:15
    Místo Sandera přichází do hry Kovář. Juantorena podává také jen do autu.
     
    20:15
    Již dvacátý bod přidává na konto Civitanovy Sokolov parádním úderem po lajně.
     
    20:16
    Zenit sice kontruje bodem, ale na soupeře pořád výrazně ztrácí. Leon vytlouká blok Butka.
     
    21:16
    Civitanově se daří ztrátovat a to jí teď stačí. Michajlov našel servisem Juantorenu a poté boduje vytlučením bloku Sander.
     
    21:17
    Dragan Stankovič za koncovou lajnou. Leon byl sice ubráněn, ale blok se dotkl nedovoleně sítě.
     
    21:18
    A je tady další snížení. Wilfredo Leon přidává také eso na své konto. Italové rychle reagují oddechovým časem.
     
    21:19
    A rázem to je jen o dva body! Leon opět pořádně přiložil pod kotlem se svým servisem. Míč dopadl do rohu kurtu.
     
    22:19
    Teď už jde ale bod pro italský tým. Leon servíroval jen do sítě.
     
    22:20
    Zenit ještě třetí sadu nevzdává. Po servisu Sandera útočil přesně do středu kurtu Volvič.
     
    23:20
    Civitanova se ale blíží k zisku důležitého setu. Volvičův servis našel Jen Grebennikova a poté smečuje přesně středem sítě Cester.
     
    23:21
    Zenit sice dotahuje, ale teď by potřeboval úspěšnou obranu. Cester chybuje servisem do autu.
     
    24:21
    Alexandr Butko se představil na podání. Juantorena skvěle přihrál, poté ale bod útokem nedal. Jednou rukou se předvedl v obran Sokolov, který poté sám útokem vybojoval setboly pro Civitanovu.
     
    24:22
    Micah Christenon již v tomto setu pořádně potrápil soupeře servisem. Tentokrát ale práskl s míčem o zem Samojlenko na středu sítě. Civitanova si bere oddechový čas.
     
    24:23
    Tak pozor, Zenit snižuje na rozdíl jediného bodu. Anderson trefil eso před Grebennikova!
     
    25:23
    V Kazani se schyluje k překvapení! Matthew Anderson se opřel znovu do servisu, tentokrát už byl Grebennikov úspěšnější. Juantorena ještě z pipu set nezakončil, ale to se už podařilo Stankovičovi na středu sítě.
     
    25:23
    Třetí set skončil.
     
    0:0
    Začal čtvrtý set.
     
    0:1
    Do čtvrté sady vstupuje na podání Cester. Úvodní bod ale dává Anderson, když našel místo v rohu kurtu.
     
    1:1
    Civitanova rychle srovnává. Stankovič je neomylný a to ví i jeho nahrávač, který zásobuje kapitána.
     
    2:1
    Michajlov nedal bod z hlavního kůlu, to naopak Sokolov přidává další úspěšná útok do diagonály.
     
    3:1
    Micah Christenson zatlačil Leona, který opět nepřihrál. Velká chyba domácího smečaře.
     
    3:2
    Christensonův servis mířil znovu na Leonu. Zenit protentokrát zachraňuje Michajlov.
     
    4:2
    Ale italský tým je ve vedení o dva body i nadále. Stankovič opět nekompromisně smečuje do zadní části kurtu.
     
    4:3
    Juantorena přitlačil na servisu, ale trefil jen síť.
     
    5:3
    Také Samojlenko se snažil zatlačit servisem, ale Sander bleskově vrací míč na polovinu Zenitu.
     
    5:4
    Dragan Stankovič na podání. Michajlov boduje smečí po lajně, míč se dotkl bloku Sandera.
     
    5:5
    A po servisu Michajlova je srovnáno. Sander sice přihrál přesně, ale poté nahrával Christenson jen pod blok a s tím již Cester nic nenadělal.
     
    6:5
    Michajlov pokračuje na podání. Sander se znovu prosazuje z hlavního kůlu po rychlé souhře.
     
    7:5
    Civitanova přidává hned druhý bod v řadě. Sokolov sestřelil servisem Andersona.
     
    8:5
    Cvetan Sokolov se znovu opřel do servisu, nyní už Anderson dokázal přihrát, ale následně se k bodovce dostal Sander, který umístil míč do diagonály. Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body.
     
    8:6
    Zenitu se daří snížit. Sokolov napálil podání pod pásku.
     
    9:6
    Vedení italského vicemistra pokračuje. Leon servíruje také jen do sítě.
     
    9:7
    Podobně jako ve třetím setu. Sander prodlužuje sérii nepřesných servisů.
     
    9:8
    Arťom Volvič je za koncovou lajnou. Sokolov nyní ztroskotal na bloku Andersona a je sníženo.
     
    10:8
    Teď už se ale prosazuje také Civitanova. Sokolov na druhý pokus vytlouká blok ruského celku.
     
    10:9
    Zenit se daří odpovídat. Po servisu Cestera smečoval po vysoké nahrávce Anderson.
     
    10:10
    Je srovnáno! Butko našel servisem Juantorenu, který nebyl na přihrávce přesný a ani Christenson to na druhou přes nevylepšil.
     
    11:10
    Italové si ale drží vedení. Alexandr Butko servíroval opět pouze do sítě.
     
    12:10
    Dvoubodové vedení je zpět. Leon nepřihrál přesně, poté nemohl útočit Michajlov a to trestá parádním útokem proti jednobloku Sokolov.
     
    12:11
    Christenson pokračuje na podání. Už to vypadalo na další blok na Leona, ale ruskému týmu se podařilo vykrýt a poté boduje Michajlov.
     
    12:12
    Opět je srovnáno. Anderson zatlačil servisem Grebennikova a poté je zablokován na hlavním kůlu Sokolov.
     
    13:12
    Civitanova stále ve vedení. Anderson nyní už tolik neriskovat a toho využil právě smečující Sokolov.
     
    14:12
    Další dvoubodová série. Juantorena našel tvrdým servisem místo mezi Verbovem a Andersonem.
     
    14:13
    Osmany Juantorena zatlačil Andersona, ale v pravou chvíli se dostává do hry bodem Leon.
     
    15:13
    Samojlenko je na servisu. Ale míč poslal jen daleko do autu.
     
    16:13
    Civitanova vede při druhém technickém oddechovém čase už o tři body. Zasloužil se o to servisem Stankovič a po nepřesné přihrávce Leona smečující Sander.
     
    16:14
    Zenit se ještě nadechuje k obratu. Po servisu Dragana Stankoviče smečoval Leon do diagonály.
     
    16:15
    A rázem to je jen o bod. Maxim Michajlov se opřel do servisu a dává eso! Sander přihrál jen pod sebe.
     
    17:15
    Teď už ale boduje i Civitanova. Michajlov už eso nepřidal a Sander boduje úderem kolem bloku.
     
    17:16
    Stále ale není nic rozhodnuto. Sokolov našel servisem Andersona a Leon se probouzí dalším útokem.
     
    18:16
    Teď ale přichází bod pro italský celek právě po servisu Leona do sítě.
     
    18:17
    Přetahovaná o každý bod ve druhé části setu pokračuje. Sander sice poslal kvalitní podání, ale poté vytlouká blok soupeře Michajlov.
     
    18:18
    Je dokonce srovnáno. Volvič přidal přesné podání a následně je Samojlenkem zablokován Juantorena.
     
    19:18
    Zenit se ale nemůže dostat do vedení. Volvičův další servis doplachtil jen do autu.
     
    19:19
    Srovnáno. Ani Cester se servisem neprosadil, jeho úvodní úder zastavila síť.
     
    20:19
    Alexandr Butko za koncovou lajnou. Stankovič nebyl dlouho vidět, ale připomíná se bodem ze středu sítě.
     
    20:20
    Drama ve čtvrtém setu pokračuje. Christenson našel sice servisem Leona, ale poté se prosazuje smečí Michajlov.
     
    21:20
    Jednadvacátý bod pro Civitanovu. Anderson riskoval na podání, ale po útok Sokolova už reagovat nemohl. Zenit si bere oddechový čas.
     
    21:21
    Po oddechovém čase se představila na podání velká hrozba. Osmany Juantorena umí pořádně provětrat ruce přihrávačů, ale nyní to nevyšlo. Leon boduje po útoku do lajny.
     
    21:22
    A Kazaň jde snad poprvé ve čtvrté sadě do vedení a to v samotné koncovce. Samojlenko servisem o pásku nachytal Grebennikova. Civitanova si rychle bere oddechový čas.
     
    22:22
    Vyrovnáno! Samojlenko nyní už pásku netrefil, následně smečuje z hlavního kůlu úspěšně Sander.
     
    22:23
    Kazaň se ale šťastným servisem dostala do výhody. Stankovič nyní servisem příliš škody nenadělal. Před servisem Maxima Michajlova si bere Civitanova další oddechový čas.
     
    22:24
    Maxim Michajlov umí rozhodnout sety servisem. Zenit má dva setboly! Sander sice přihrál přesně, ale poté neměl dostatek času na útok a bod nedal. Následně se prosadil útokem Leon.
     
    23:24
    Michajlov servíruje jen do autu. Civitanova odvrací první setbol.
     
    23:25
    Cvetan Sokolov mohl srovnat čtvrtou sadu servisem. To se ale nestalo! Sokolov podal na Verbova, následně Butko našel Leona, který posílá finále Ligy mistrů do pátého setu.
     
    23:25
    Čtvrtý set skončil.
     
    0:0
    Začal pátý set.
     
    1:0
    Do rozhodujícího setu vstupuje na servisu domácí celek, konkrétně Alexandr Butko. Kapitán Zenitu našel Sandera a poté se prosazuje útokem do diagonály Sokolov.
     
    1:1
    Zenit bleskově odpovídá. Po servisu Cestera útočil za domácí celek Anderson.
     
    1:2
    A právě Matthew Anderson se dostává na servis. Americký smečař se opřel do podání a donutil Grebennikova k těžké přihrávce. Následně smečuje Sokolov jen do bloku.
     
    2:2
    Andersonův další servis už mířil na Sandera. Juantorena ještě na první pokus neuspěl, ale v útoku chyboval také Leon. Míč odpálil mimo dvorec.
     
    3:2
    Zenit je najednou plný sil. Christenson zatlačil servisem Verbova, ale poté vytlouká blok smečí z hlavního kůlu Leon. Vyžádané video ale prokazuje aut bez teče Sokolova na bloku, bod jde pro Civitanovu.
     
    4:2
    A italský celek odskakuje na dva body. Leon zaváhal na přihrávce, Butko nemohl kombinovat středem sítě. Leona poté ubránil Grebennikov v poli a to trestá Sokolov proměněnou bodovkou.
     
    5:2
    A už to je o tři body! Se Zenitem to znovu nevypadá nejlépe. Michajlov smečoval jen do bloku Juantoreny se Stankovičem. Kazaň si bere oddechový čas.
     
    5:3
    Micah Christenson pokračuje za koncovou lajnou. Americký nahrávač dokázal soupeři zavařit, ale Zenit se prosazuje po útoku Michajlova do diagonály.
     
    6:3
    Civitanova si drží nadějné vedení o tři body i po servisu Samojlenka. Ruský blokař hledal Grebennikova, ten ale přihrál skvěle a následně mohl zakončovat Juantorena.
     
    6:4
    Právě Osmany Juantorena se ocitl na servisu. Po vysoké nahrávce do hlavního kůlu přidává bod útokem na Grebennikova Leon.
     
    6:5
    Maxim Michajlov na servisu. Sander neprošel blokem, stejně dopadl i Stankovič, který na druhý pokus jen odevzdal balon a toho využil Leon.
     
    7:5
    Civitanově zůstalo vedení o dva body. Michajlov na servisu trefuje jen síť.
     
    7:6
    Dragan Stankovič přidal tvrdé podání na Leona. Následně se ale Leon v útoku neprosadil, ani na druhé straně Sander ale netrefuje kurt.
     
    8:6
    Wilfredo Leon se představil na podání. Grebennikov drží vysoký standard na přihrávce, z toho mohl těžit Sander na hlavním kůlu a tak vede Civitanova při změně stran o dva body.
     
    9:6
    Cvetan Sokolov práskl do balonu za koncovou lajnou. Michajlov útočil jen bez razance, Civitanově se podařilo ubránit a poté boduje Sokolov.
     
    9:7
    Další Sokolovův servis už míří jen do autu.
     
    10:7
    Civitanova si stále drží tříbodové vedení. Volvič servisem příliš škody nenadělal. Cester s přehledem vytlouká na středu sítě Samojlenka.
     
    11:7
    A už to je o čtyři body! Taylor Sander sestřelil servisem Verbova. Následně útočil bez bodu Anderson, který neuspěl ani na druhý pokus z hlavního kůlu. Zenit ještě vyzkoušel challenge, ale ta ukazuje míč v autu bez doteku bloku.
     
    11:8
    Taylor Sander znovu na podání. Americký smečař se toho nebál, šel do toho odvážně a skoro přidal eso. Následně ale z bodovky smečuje Juantorena jen do bloku.
     
    11:9
    Civitanova si jde pro titul! Po servisu Butka se nehrálo, kapitán Zenitu přetáhl míč do autu. Video ale přikázalo balon těsně na čáře a Zenit znovu žije.
     
    11:10
    Alexandr Butko pokračuje na podání a nyní sestřelil Grebennikova. Anderson ještě bodovku nevyužil, ale Juantorena dostal jen nalepenou nahrávku a blok už nepřetlačil. Rázem to je jen o bod a Zenit je zpět ve hře. Civitanova si bere oddechový čas.
     
    11:11
    Dvaatřicetiletá nahrávač Zenitu Kazaň Alexandr Butko přidal další kvalitní podání. Sokolov byl ubráněn v poli Leonem a poté sám Leon smečuje z pipu přesně do kurtu.
     
    12:11
    Až teď přichází bod také pro Civitanovu. Sokolov vytlouká vysoký blok soupeře.
     
    12:12
    Drama pokračuje! Servis Cestera nyní nezabral podle představ. Michajlov odpovídá stejnou mincí jako před chvílí Sokolov.
     
    13:12
    Anderson zatlačil servisem, Juantorena si sice přihrál, ale bod následně v útoku nedal. Dlouhou výměnu ukončuje nepřesný útok Sokolova. Civitanova si ale vzala challenge a ta prokázala lehkou teč na bloku! vše je rázem zase jinak.
     
    13:13
    Srovnáno! Christenson našel servisem Verbova, poté smečuje nekompromisně do diagonály Leon.
     
    14:13
    Civitanova má mečbol! Alexej Samojlenko servisem potrápil Grebennikova, poté dostal nahrávku na hlavní kůl Sokolov a tu proměňuje v důležitý bod.
     
    14:14
    Srovnáno! Po servisu Juantoreny útočil Leon, který si nic nedělal s blokem, vzal to nad ním a srovnává pátou sadu.
     
    14:15
    Maxim Michajlov se opřel do servisu. Grebennikov uspěl na přihrávce, poté Christenson našel na hlavním kůlu Sandera, který ale vyhodil svůj útok jen do autu. Mečbol pro Kazaň! Videorozhodčí dlouho napínal obě strany, ale nakonec situaci přisoudil správně na stranu Zenitu. Civitanova si vybírá ještě oddechový čas.
     
    15:15
    Opět vyrovnáno! Michajlov trefil míč na servisu hodně vysoko, ale bod nedal. Navíc míč končí v síti.
     
    15:16
    Dragan Stankovič na servisu. Leon se v pravou chvíli dostává do laufu a z hlavního kůlu vytlouká blok Sokolova.
     
    15:17
    A právě Wilfredo Leon je na podání. Jeho servis skončil přesně u postranní lajny a je konec! Zenit to opět dokázal, již počtvrté v řadě!
    15:17 Wilfredo Leon je opět hrdinou Zenitu!

     
    15:17
    Konec zápasu.
     
    0:0
    Zenit Kazaň měl dnes proti sobě více než zdatného soupeře. S Civitanovou domácí dlouho prohrávali, ale v úplném závěru se jim podařilo dorovnat stav a otočit vývoj ve svůj prospěch. Svěřenci Vladimira Alenka mohou opět slavit zisk titulu v Lize mistrů!

    Úvodní set byl dlouho vyrovnaný, ve střendí pasáži si vytvořila lehký náskok Civitanova, ale v koncovce se Zenit dotáhl a nakonec slavil zisk první sady. Poté na dva sety domácí zcela vypadli z role. Civitanova byla lepší ve všech činnostech, především Leon nebyl v ideálním rozpoložení. Ve čtvrtém setu si Italové šli pro trofej, vedli ještě 16:13, ale vedení nedotáhli do vítězného konce. V pátém rozhodujícím setu byl Zenit dlouho mimo hru, prohrával velkým rozdílem, ještě 7:11, poté ale přišel na podání Butko, který přiblížil svůj tým soupeři a dal Zenitu naději. Jako první ale měla mečboly Civitanova, neproměnila. Také Zenit si připravil pozici pro zakončení zápasu, ale poslední slovo měl až Wilfredo Leon, který esem poslal Kazaň ke čtvrtému titulu v řadě!
     
    0:0
    All-Star Team FinalFour Ligy mistrů 2017/2018

    smečař – Osmany Juantorena (Civitanova)
    smečař – Wilfredo Leon (Zenit Kazaň)
    blokař – Marko Podraščanin (Perugia)
    blokař – Dragan Stankovič (Civitanova)
    univerzál – Cvetan Sokolov (Civitanova)
    nahrávač – Alexandr Butko (Zenit Kazaň)
    libero – Jénia Grebennikov (Civitanova)

    nejužitečnější hráč – Maxim Michajlov (Zenit Kazaň) (21:04:12)
    0:0 Univerzál Zenitu Kazaň Maxim Michajlov byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem FinalFour

    Vít Schück

    Cucine Lube Civitanova: Christenson, Žukovskij – Sander, Marchisio, Juantorena, Kovář, Milan – Candellaro, Stankovič (C), Cester – Sokolov, Casadei – Grebennikov, Storani
    Trenér: Giampaolo Medei

    Zenit Kazaň: L. Alekno, Butko (C) – Anderson, Judin, Pantělejmoněnko, Leon – Volvič, Kononov, Samojlenko, Gucaljuk – Alexejev, Michajlov – Krotkov, Verbov
    Trenér: Vladimir Alekno

    Rozhodčí: Epaminodas Gerothodoros (GRC) – Fabrice Collados (FRA)
    bahis siteleri