ZAKSA – Perugia 2:3 (kon.) | Civitanova – Zenit Kazaň 2:3 (kon.)
konec
Cucine Lube Civitanova
2
27 25 25 23 15  
Zenit Kazaň
3
29 18 23 25 17  
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Baskethall, Kazaň, Rusko • Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
    15:17 Wilfredo Leon je opět hrdinou Zenitu!

     
    15:17
    A právě Wilfredo Leon je na podání. Jeho servis skončil přesně u postranní lajny a je konec! Zenit to opět dokázal, již počtvrté v řadě!
     
    15:16
    Dragan Stankovič na servisu. Leon se v pravou chvíli dostává do laufu a z hlavního kůlu vytlouká blok Sokolova.
     
    14:15
    Maxim Michajlov se opřel do servisu. Grebennikov uspěl na přihrávce, poté Christenson našel na hlavním kůlu Sandera, který ale vyhodil svůj útok jen do autu. Mečbol pro Kazaň! Videorozhodčí dlouho napínal obě strany, ale nakonec situaci přisoudil správně na stranu Zenitu. Civitanova si vybírá ještě oddechový čas.
     
    14:13
    Civitanova má mečbol! Alexej Samojlenko servisem potrápil Grebennikova, poté dostal nahrávku na hlavní kůl Sokolov a tu proměňuje v důležitý bod.
     
    11:10
    Alexandr Butko pokračuje na podání a nyní sestřelil Grebennikova. Anderson ještě bodovku nevyužil, ale Juantorena dostal jen nalepenou nahrávku a blok už nepřetlačil. Rázem to je jen o bod a Zenit je zpět ve hře. Civitanova si bere oddechový čas.
     
    11:7
    A už to je o čtyři body! Taylor Sander sestřelil servisem Verbova. Následně útočil bez bodu Anderson, který neuspěl ani na druhý pokus z hlavního kůlu. Zenit ještě vyzkoušel challenge, ale ta ukazuje míč v autu bez doteku bloku.
     
    8:6
    Wilfredo Leon se představil na podání. Grebennikov drží vysoký standard na přihrávce, z toho mohl těžit Sander na hlavním kůlu a tak vede Civitanova při změně stran o dva body.
     
    5:2
    A už to je o tři body! Se Zenitem to znovu nevypadá nejlépe. Michajlov smečoval jen do bloku Juantoreny se Stankovičem. Kazaň si bere oddechový čas.
     
    23:25
    Cvetan Sokolov mohl srovnat čtvrtou sadu servisem. To se ale nestalo! Sokolov podal na Verbova, následně Butko našel Leona, který posílá finále Ligy mistrů do pátého setu.
     
    22:24
    Maxim Michajlov umí rozhodnout sety servisem. Zenit má dva setboly! Sander sice přihrál přesně, ale poté neměl dostatek času na útok a bod nedal. Následně se prosadil útokem Leon.
     
    22:23
    Kazaň se ale šťastným servisem dostala do výhody. Stankovič nyní servisem příliš škody nenadělal. Před servisem Maxima Michajlova si bere Civitanova další oddechový čas.
     
    21:22
    A Kazaň jde snad poprvé ve čtvrté sadě do vedení a to v samotné koncovce. Samojlenko servisem o pásku nachytal Grebennikova. Civitanova si rychle bere oddechový čas.
     
    21:20
    Jednadvacátý bod pro Civitanovu. Anderson riskoval na podání, ale po útok Sokolova už reagovat nemohl. Zenit si bere oddechový čas.
     
    16:13
    Civitanova vede při druhém technickém oddechovém čase už o tři body. Zasloužil se o to servisem Stankovič a po nepřesné přihrávce Leona smečující Sander.
     
    8:5
    Cvetan Sokolov se znovu opřel do servisu, nyní už Anderson dokázal přihrát, ale následně se k bodovce dostal Sander, který umístil míč do diagonály. Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body.
     
    25:23
    V Kazani se schyluje k překvapení! Matthew Anderson se opřel znovu do servisu, tentokrát už byl Grebennikov úspěšnější. Juantorena ještě z pipu set nezakončil, ale to se už podařilo Stankovičovi na středu sítě.
     
    24:22
    Micah Christenon již v tomto setu pořádně potrápil soupeře servisem. Tentokrát ale práskl s míčem o zem Samojlenko na středu sítě. Civitanova si bere oddechový čas.
     
    24:21
    Alexandr Butko se představil na podání. Juantorena skvěle přihrál, poté ale bod útokem nedal. Jednou rukou se předvedl v obran Sokolov, který poté sám útokem vybojoval setboly pro Civitanovu.
     
    21:18
    A je tady další snížení. Wilfredo Leon přidává také eso na své konto. Italové rychle reagují oddechovým časem.
     
    16:12
    A při druhém technickém oddechovém čase o je už o čtyři body. Cester přitlačil servisem, Zenit si dokázal připravit pozici, ale Michajlov napálil jen anténu.
     
    8:5
    Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Volvič servíroval jen na připraveného Juantorenu, poté dostal na středu sítě nahrávku Cester a bylo rozhodnuto.
     
    25:18
    A druhá sada poměrně rychle končí! Leon smečoval po vysoké nahrávce jen do bloku Stankoviče a ve finále Ligy mistrů je srovnáno!
     
    24:18
    Osmany Juantorena trápí i nadále soupeře svým servisem. Michajlov narazil na blok, stejně tak i Leon, který dnes rozhodně není ve své kůži.
     
    23:18
    Hra Zenitu se v koncovce druhé sady rozpadá. Juantorena přidal kvalitní podání, poté smečoval Volvič jen do připravené obrany a střídající Kovář potvrzuje bodovku. Zenit si bere oddechový čas.
     
    17:15
    A už to je o dva body. Sanderův servis na ruský tým platí. Americký smečař dokázal najít Andersona, který poté smečuje v nouzi jen do autu. Zenit rychle reaguje oddechovým časem.
     
    16:15
    Civitanova vede při druhém technickém oddechovém čase o bod. Volvičovi se servis vydařil, nachytal Juantorenu, ale nakonec boduje středem sítě Cester.
     
    8:6
    Italský vicemistr ale vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. Sokolov na závěr první části vytlouká vysoký blok Andersona.
     
    27:29
    První sada jde na konto Zenitu Kazaň. Wilfredo Leon neměl v prvním setu formu, ale nakonec úvod finále rozhoduje esem. Juantorena se nepopasoval s dělovým servisem.
     
    26:27
    Druhý setbol také pro Kazaň. Juantorena má kvalitní podání, ale nyní se s ním dokázali domácí vypořádat a následně smečuje také středem sítě Volvič.
     
    25:26
    Teď už má setbol také Kazaň. Po servisu Samojlenka nepřihrál Sander a toho zužitkoval na středu sítě Volvič.
     
    25:24
    Anderson přitlačil na podání, Juantorena byl znovu ubráněn Verbovem, Leon měl k dispozici bodovku, ale znovu neuspěl.
     
    24:23
    První setbol ve finále má Civitanova. Butko podával jen na Sandera, poté smečuje Juantorena jen do připraveného Verbova. Nakonec ale smečuje Leon jen do bloku.
     
    21:21
    Místo Sandera přichází za účelem bloku Kovář. Sokolov zatlačil servisem, Anderson se na první pokus neprosadil. Následně měl bodovku právě Kovář a ten vytlouká blok Zenitu. Také ruský gigant si žádá oddechový čas.
     
    19:21
    A právě Wilfredo Leon je na servisu. Síla se na podání vyplatila, Leon trefil dělovkou Sandera. Následně proměňuje bodovku Volvič a Zenit vede znovu o dva body. Civitanova si žádá oddechový čas.
     
    17:19
    Maxim Michajlov pokračuje na podání a i to je znát. Zenit přidává devatenáctý bod po bloku na Sandera. Prosadil se Volvič. Teď už Civitanova reaguje oddechovým časem.
     
    14:16
    A je to o dva body. Alexej Samojlenko přidal kvalitní plachtící podání. Sokolov bod nedal, poté měl skvěle připravenou bodovou situaci Leon a ten se nemýlí. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:6
    Civitanova vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body! Christeonsonův servis nadělal problémy, Michajlov musel smečoval jen po vysoké nahrávce a nakonec trefil jen vysoký dvojblok v čele s Juantorenou.

    Vít Schück

    Cucine Lube Civitanova: Christenson, Žukovskij – Sander, Marchisio, Juantorena, Kovář, Milan – Candellaro, Stankovič (C), Cester – Sokolov, Casadei – Grebennikov, Storani
    Trenér: Giampaolo Medei

    Zenit Kazaň: L. Alekno, Butko (C) – Anderson, Judin, Pantělejmoněnko, Leon – Volvič, Kononov, Samojlenko, Gucaljuk – Alexejev, Michajlov – Krotkov, Verbov
    Trenér: Vladimir Alekno

    Rozhodčí: Epaminodas Gerothodoros (GRC) – Fabrice Collados (FRA)
    bahis siteleri