Skalica – Senica 2:1 (kon.)
konec
MFK Skalica
2:1 (2:1)
FK Senica
sk Úterý 22.05.2018, 17:20 • MFK Skalica • Niké liga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti druholigovej Skalice zvládli lepšie prvý duel baráže o postup do najvyššej súťaže, keď na domácom trávniku zdolali neďalekú Senicu 2:1. Všetko podstatné sa udialo v prvom polčase. Aktívnejší Skaličania síce prehrávali po tečovanej strele Chacóna, ale potom podobným spôsobom vyrovnal Sombat a ešte do prestávky otočil skóre domáci kapitán Majerník. Záhoráci majú vďaka tesnému víťazstvu lepšiu pozíciu pred sobotňajšou odvetou, ktorá rozhodne o poslednom účastníkovi Fortuna ligy v budúcej sezóne. (19:14:15)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Obrovská šanca Skalice. Domáci vybehli do rýchleho brejku, využili otvorenú obranu Senice a pohrozili. Michal Jakubek však hlavičkoval zblízka tesne vedľa žrde.
     
    90+2
    Seničania získali loptu do svojej moci, ale akciu začínajú až pri vlastnej bráne, takže sa musia ponáhľať.
     
    90+1
    Roman Haša absolvoval tvrdý súboj v pokutovom území a zostal ležať na trávniku. Vďaka tomu získal pre Skalicu niekoľko sekúnd k dobru.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše, ktoré sa budú snažiť využiť najmä Seničania.
     
    89
    Zezinho (Senica) nezvládol súboj s Tomášom Majtánom, išiel príliš neskoro do sklzu a doslova skosil skalického útočníka.
     
    89
    Skaličania hrajú v týchto momentoch na istotu. Sústredia sa na defenzívne činnosti a loptu odkopávajú do bezpečia.
     
    87
    Michal Jakubek dobre zasiahol v defenzíve. Včas vystúpil proti prudkej prihrávke z krídelného priestoru a poslal loptu ďaleko od skalickej brány.
     
    86
    Domáci tréner urobil poslednú zmenu v zostave. Z ihriska odišiel Jozef Dolný, ktorého vymenil Michal Jakubek.
     
    85
    Seničanom sa kráti čas na prípadné vyrovnanie. V presilovke však zatlačili súpera na jeho polovici a tlačia sa dopredu.
     
    84
    Andrej Fišan musel riešiť prudký center z pravej strany. Skalický brankár však dobre prečítal hru a bez problémov zasiahol.
     
    83
    Ján Mizerák (Skalica) nedohrá dnešný zápas. Obranca domácich evidentne ťahal za ruku prenikajúceho Joana Herreru a uvidel druhú žltú kartu, po ktorej nasledovala červená.
     
    82
    Hostia vyčerpali všetky možnosti na striedanie. Dávid Richtárech putoval na lavičku a do hry naskočil Blažej Vaščák.
     
    80
    Veľká šanca Skalice. Jozef Dolný sa pretlačil do pokutového územia, jeho prvá strela skončila na Práznovskom a druhá smerovala do bočnej siete.
     
    79
    Filip Tomovič sa oprel do lopty z hranice šestnástky a takmer prekvapil Dominika Holeca, ktorý musel reagovať na netradičnú trajektóriu strely.
     
    78
    Prichádza ďalšie striedanie na skalickej strane. Príležitosť v záverečných minútach dostáva Filip Tomovič, ktorý nahradil Jozefa Sombata.
     
    77
    Skalický kapitán Pavol Majerník zišiel z ihriska a prenechal miesto skúsenému útočníkovi Tomášovi Majtánovi.
     
    76
    Frank Castaneda zostal voľný za obranou Skalice, mal pred sebou už iba brankára, ale Andrej Fišan výborne zasiahol a navyše bol senický útočník v ofsajde.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 23. Sombat, 45+1. Majerník (Mizerák) – 10. Chacón

    Karty:   21. Szöcs (SKA), 39. Švrček (SKA), 43. Mizerák (SKA), 72. Opiela (SKA) – 32. Villarraga (SEN), 89. Zezinho (SEN)   83. Mizerák (SKA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:15.
    MFK Skalica: Fišan – Švrček, Majerník (C) (77. Majtán), Szöcs, Mizerák – Opiela, Šebesta – Sombat (78. Tomovič), Haša, Hlavatovič – Dolný (86. Jakubek).
    Náhradníci: Junas – Majtán, Jakubek, Tomovič, Ondriš, Lipták.

    FK Senica: Holec – Herrera, Ranko (C), Práznovský, Villarraga – Richtárech (82. Vaščák) – Cuadros (73. Suchan), Zezinho, Lupták – Castaňeda, Chacón (66. Kitambala).
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Kováč, Suchan, Podhorin, Vaščák, Kitambala.
    bahis siteleri