Mexiko – Skotsko 1:0 (kon.) | Albánie – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazílie – Chorvatsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Saúdská Arábie – Peru 0:3 (kon.) | Španělsko – Švýcarsko 1:1 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (0:0)
Chorvatsko
Neděle 03.06.2018, 16:00 • Anfield, Liverpool, Anglie • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:15. (17:58:20)
     
    Brazilci potvrdili před startem světového šampionátu vynikající formu a na liverpoolském Anfieldu zdolali 2:0 chorvatskou reprezentaci.

    Úvodní poločas přinesl více tvrdých zákroků, než pohledných akcí. Hned tři musel hlavní rozhodčí Michael Oliver potrestat žlutou kartou, Vrsaljko, Rebič i Silva museli být ošetřeni přímo na hrací ploše. Ve druhém poločase se s příchodem uzdraveného Neymara hra více otevřela. V sedmdesáté minutě našel Willian křížným pasem Neymara, který si poradil ve vápně s Vrsaljkem a poté bombou prostřelil Subašiče. Chorvatsko se už na odpověď nezmohla, navíc přišla v samém závěru zápasu také pojistka Brazilců v podobě branky Roberta Firmina.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Roberto FIRMINO - 2:0
     
    90+3
    Brazílie právě vstřelila branku!
    V samém závěru přátelského utkání přidávají Brazilci i druhou branku! ROBERTO FIRMINO číhal na parádní centr Paulinha na ofsajdové hranici. Hrudníkem si posunul balon před sebe, poradil si i s atakem Tina Jedvaje a následně dokázal prostřelit vyběhnutého Subašiče.
     
    90+3
    Ivan Perišič se snažil vymodlit pokutový kop po lehkém přistrčení, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Následná kombinace Marquinhose s Alissonem už Brazilcům vyšla na jedničku.
     
    90+2
    Brazílie se pustila v závěrečných minutách zápasu do náporu. Casemiro prostrčil míč na Neymara, který pálil jen do obránce před sebou. Následně přišla ještě dělovka Firmina z otočky jen vysoko nad branku Danijela Subašiče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Paulinho byl faulován ve středu trávníku i těsně před vypršením devadesáté minuty. Po rychlé rozehrávce se dostal ke sprintu Danilo, který ještě předal míč Firminovi. Ten už ale z úhlu pálil jen do boční sítě.
     
    89
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Vrsaljko, přichází Jedvaj.
     
    88
    Míč si na třiceti metrech postavil Neymar. Střela hlavní hvězdy brazilského týmu šla sice přes zeď, ale mezi tři tyče se už nestočila.
     
    87
    Brazilcům se podařilo získat míč ještě na útočné polovině. Paulinho se už už pokoušel pálit, ale těsně před střelou ho stačil faulovat Bradarič.
     
    86
    Po odchodu Modriče i Rakitiče se k rozehrávce postavil Brozovič. Jeho centr do pokutového území sice našel Kramariče, ale hlavička nebyla vůbec důrazná.
     
    85
    Pohledná kombinace chorvatského týmu na levém kraji skončila chybou Perišiče. Kovačič se ale ještě dokázal prosadit k balonu a musel být faulován Firminem.
     
    84
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Rakitič, přichází Bradarič.
     
    83
    Nebezpečný centr předvedl z pravého kraje Kovačič. Míč ale jen prolétl před Alissonem za brankovou lajnu vedle vzdálenější tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Willian, přichází Taison.
     
    82
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Coutinho, přichází Fred.
     
    81
    Neymar má velký respekt u protihráčů. Vrsaljko s Lovrenem couvali před brazilskou hvězdou téměř až do vlastního pokutového území. Následně si ale Neymar předkopl míč mimo vlastní dosah.

    Vít Schück

    Branky: 70. Neymar, 90+3. Firmino

    Karty:   41. Fernandinho (BRA) – 14. Kramarič (CRO), 39. Perišič (CRO), 80. Rakitič (CRO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:15.
    Brazílie: Alisson – Danilo, Silva, Miranda (65. Marquinhos), Marcelo (61. Luís) – Paulinho, Casemiro, Fernandinho (46. Neymar) – Willian (82. Taison), Jesus (C) (61. Firmino), Coutinho (82. Fred)
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Neymar, Marquinhos, Fred, Firmino, Taison, Fagner

    Chorvatsko: Subašič – Vrsaljko (89. Jedvaj), Čorluka (54. Čaleta-Car), Lovren, Vida – Rakitič (84. Bradarič), Badelj (62. Brozovič) – Rebič (65. Pjaca), Modrič (C) (59. Kovačič), Perišič – Kramarič
    Náhradníci: L. Kalinič – Strinič, Kovačič, Brozovič, Jedvaj, Bradarič, Mitrovič, N. Kalinič, Mandžukič, Pjaca, Pivarič, Čaleta-Car

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (všichni ENG)
    bahis siteleri