Mexiko – Skotsko 1:0 (kon.) | Albánie – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazílie – Chorvatsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Saúdská Arábie – Peru 0:3 (kon.) | Španělsko – Švýcarsko 1:1 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (0:0)
Chorvatsko
Neděle 03.06.2018, 16:00 • Anfield, Liverpool, Anglie • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:15. (17:58:20)
     
    Brazilci potvrdili před startem světového šampionátu vynikající formu a na liverpoolském Anfieldu zdolali 2:0 chorvatskou reprezentaci.

    Úvodní poločas přinesl více tvrdých zákroků, než pohledných akcí. Hned tři musel hlavní rozhodčí Michael Oliver potrestat žlutou kartou, Vrsaljko, Rebič i Silva museli být ošetřeni přímo na hrací ploše. Ve druhém poločase se s příchodem uzdraveného Neymara hra více otevřela. V sedmdesáté minutě našel Willian křížným pasem Neymara, který si poradil ve vápně s Vrsaljkem a poté bombou prostřelil Subašiče. Chorvatsko se už na odpověď nezmohla, navíc přišla v samém závěru zápasu také pojistka Brazilců v podobě branky Roberta Firmina.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Roberto FIRMINO - 2:0
     
    90+3
    Brazílie právě vstřelila branku!
    V samém závěru přátelského utkání přidávají Brazilci i druhou branku! ROBERTO FIRMINO číhal na parádní centr Paulinha na ofsajdové hranici. Hrudníkem si posunul balon před sebe, poradil si i s atakem Tina Jedvaje a následně dokázal prostřelit vyběhnutého Subašiče.
     
    90+3
    Ivan Perišič se snažil vymodlit pokutový kop po lehkém přistrčení, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Následná kombinace Marquinhose s Alissonem už Brazilcům vyšla na jedničku.
     
    90+2
    Brazílie se pustila v závěrečných minutách zápasu do náporu. Casemiro prostrčil míč na Neymara, který pálil jen do obránce před sebou. Následně přišla ještě dělovka Firmina z otočky jen vysoko nad branku Danijela Subašiče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Paulinho byl faulován ve středu trávníku i těsně před vypršením devadesáté minuty. Po rychlé rozehrávce se dostal ke sprintu Danilo, který ještě předal míč Firminovi. Ten už ale z úhlu pálil jen do boční sítě.
     
    89
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Vrsaljko, přichází Jedvaj.
     
    88
    Míč si na třiceti metrech postavil Neymar. Střela hlavní hvězdy brazilského týmu šla sice přes zeď, ale mezi tři tyče se už nestočila.
     
    87
    Brazilcům se podařilo získat míč ještě na útočné polovině. Paulinho se už už pokoušel pálit, ale těsně před střelou ho stačil faulovat Bradarič.
     
    86
    Po odchodu Modriče i Rakitiče se k rozehrávce postavil Brozovič. Jeho centr do pokutového území sice našel Kramariče, ale hlavička nebyla vůbec důrazná.
     
    85
    Pohledná kombinace chorvatského týmu na levém kraji skončila chybou Perišiče. Kovačič se ale ještě dokázal prosadit k balonu a musel být faulován Firminem.
     
    84
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Rakitič, přichází Bradarič.
     
    83
    Nebezpečný centr předvedl z pravého kraje Kovačič. Míč ale jen prolétl před Alissonem za brankovou lajnu vedle vzdálenější tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Willian, přichází Taison.
     
    82
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Coutinho, přichází Fred.
     
    81
    Neymar má velký respekt u protihráčů. Vrsaljko s Lovrenem couvali před brazilskou hvězdou téměř až do vlastního pokutového území. Následně si ale Neymar předkopl míč mimo vlastní dosah.
     
    80
    Philippe Coutinho schytal ve středu pole nepříjemný zákrok od Rakitiče. Souboj hráčů Barcelony vyšel pro Rakitiče žlutou kartou.
     
    79
    Willian si chtěl poradit ve vápně podobně jako Neymar, ale po kličce do středu vápna se mu do střely položil vracející se Dejan Lovren. Brazilci ale zůstávají u balonu.
     
    78
    Chorvatům se nedaří udržet míč na další dobu. Firmino chtěl po zisku vystartovat do útoku, ale narážečka s Coutinhem nebyla podle představ obou zúčastněných.
     
    77
    Andrej Kramarič se ocitl až u levé postranní lajny. Jeho centr měl najít ve vápně Pjacu, ale Marquinhos si soupeře s přehledem pohlídal.
     
    76
    Thiago Silva si několikrát vyměnil míč se svým spoluhráčem z PSG Marquinhosem. Následně ale přišla mizerná přihrávka Paulinha a Brazilci se museli zatáhnout do obrany.
     
    75
    Vrsaljko přišel o balon v nebezpečném prostoru. Brazilci chtěli využít otevřené obrany, ale Danilova přihrávka do vápna neprošla přes výborně postaveného Lovrena.
     
    73
    Ani Kovačič individuálně nepřešel přes pevnou obranu Jihoameričanů. Na druhou stranu pádil s míčem u nohy Coutinho, ale ani on daleko nedošel.
     
    72
    Chorvati se snaží o rychlou odpověď, ale spolupráce Rakitiče s Perišičem skončila ještě pěkných pár metrů před vápnem brazilského celku.
    70. NEYMAR - 1:0
     
    70
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazilci se dostávají z první vážnější akce do vedení! NEYMAR je po tříměsíčním zranění na trávníku pouhých pětadvacet minut a hned si připisuje fantastický gól. Willian ho skvěle našel na levém kraji, poté si útočník PSG pohrál jako s žáčkem s Vrsaljkem a skvěle zavěsil pod břevno. Subašič byl naprosto bez šance.
     
    69
    Chorvatský tým pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Před Alissonem bylo pořádně těsno, ale ani jeden z elitních hlavičkářů Chorvatska se k míči nedostal.
     
    68
    Kovačič vysunul míč na Perišiče, který z prvního doteku centroval do vápna na Kramariče. Toho stačil pokrýt ve skluzu Thiago Silva.
     
    67
    Kramarič si výborně zpracoval míč hrudníkem, poté našel rozběhnutého Perišiče, který byl ale opět o balon obrán. Chorvati mohou pokračovat alespoň autovým vhazováním.
     
    66
    Neymar spolupracoval na středu trávníku s Coutinhem. Do cesty se jim ale postavil Ivan Rakitič, který opět útočnou akci zcela v klidu čistě zastavil.
     
    65
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Miranda, přichází Marquinhos.
     
    65
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Rebič, přichází Pjaca.
     
    64
    Neymar vyzval ke sprintu na levém kraji střídajícího Luíse. Následně se dostal k obrannému skluzu Vrsaljko, který celou akci výrazně zbrzdil.
     
    63
    Po několika střídáních se dostal k prudké přihrávce Neymar. Skvěle si zpracoval míč, ale byl vystaven do ofsajdu.
     
    62
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Badelj, přichází Brozovič.
     
    61
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Jesus, přichází Firmino.
     
    61
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Luís.
     
    60
    Kramarič zabojoval o míč na levém kraji, poté milimetrovým centrem oslovil Rebiče, který ve vápně přeskočil Lovrena, ale umístěnou hlavičku vytáhl Alisson.
     
    59
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Modrič, přichází Kovačič.
     
    58
    Brazilci vytáhli napadání až k vápnu soupeře. Snad poprvé se dostal k míči také Neymar. Z rohu vápna ale technickou střelou Subašiče nepřekonal.
     
    57
    Také Willian byl postrčen na pravém kraji a podobnou příležitost měli i Brazilci. Willianova přihrávka našla ve vápně Danila, který ale tvrdou ránou našel diváky ve dvacáté řadě.
     
    56
    Po odpískaném brazilském faulu centroval do vápna z klidové pozice Modrič. Míč se ale stočil jen přesně do rukavic Alissona.
     
    55
    Perišič zabojoval na pravé straně a dokázal získat pro svůj tým autové vhazování. Vidův hod našel ale jen připraveného Thiaga Silvu.
     
    54
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Čorluka, přichází Čaleta-Car.
    54. Marcelova nebezpečná rána vystrašila Danijela Subašiče
     
    54
    Po dalším zblokován Willianově centru rozehrával rohový kop právě hrát Chelsea. V pokutovém území se prosadil k hlavičce jen Lovren, ale po odraženém balonu pálil z druhého doteku nebezpečně vedle levé tyče Marcelo.
     
    53
    Willianova klička na Vidu platila. Po rychlém pohybu do strany se dostal k centru, ale na zadní tyči přizvedl míč před dvojicí protihráčů Čorluka.
     
    52
    Casemiro našel přes celou šířku trávníku svého spoluhráče z Realu Madrid Marcela. Třicetiletý krajní obránce zastavil svůj pohyb a raději zvolil přihrávku zpět.
     
    51
    Po postupné rozehrávce chorvatského týmu se po mizerné přihrávka dostal k balonu jen Miranda. Ani Brazilci se ale do útoku neženou a spíše jen vyčkávají.
     
    50
    Willian byl v prvním poločase hodně vidět a i tentokrát si počínal výborně. Parádně prostrkával balon na Jesuse, který ale přeběhl až za posledního obránce a byl pískán ofsajd.
     
    49
    Po zblokovaném centru se dožadoval Marcelo odpískání ruky Vidy, ale hlavní rozhodčí nechal hru plynout dál. Brazilci rychle ztratili balon, ale Rakitič marně hledal rozběhnutého Rebiče.
     
    48
    Modrič skvěle patičkou uvolnil Vrsaljka, který ještě centroval do vápna, ale v něm už byl jen pokrytý Andrej Kramarič.
     
    47
    Právě střídající Neymar se ujal rozehrávky ve středovém kruhu. Ani druhou půli nezačali Brazilci v tempu. Po pomalejší nahrávce se nedostal k balonu čekající Coutinho.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Neymar.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Neymar půjde po více než třech měsících do akce! Útočník PSG už je připraven u postranní lajny!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a s nimi i celý první poločas. Atraktivní duel Brazílie s Chorvatskem branku zatím nepřinesl.

    Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný. V prvních dvaceti minutách se hrálo především od šestnáctky k šestnáctce, ale ani poté se to příliš nezlepšilo. Po několika soubojích muset být ošetřován Thiago Silva, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko i Ante Rebič. Hlavní rozhodčí musel sáhnout již třikrát pro žlutou kartu. Oba brankáři se příliš do hry zapojovat nemuseli.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Brazilci to ještě před koncem prvního poločasu zkusili po levém kraji. Marcelova přihrávka našla Coutinha, který ještě roztáhl hru na Jesuse. Jednadvacetiletý útočník Manchesteru City si však proti tvrdé obraně neporadil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Willian je jasně nejaktivnějším hráčem prvního poločase a to potvrdil i těsně před jeho koncem. Po úderu do hlavy se ale skácel na zem Domagoj Vida a zcela mimo hru se posadil na trávník také Ante Rebič. Hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu na pravé straně Rebič. Velmi tvrdě si odstavil od míče Marcela, který po kontaktu s útočníkem Frankfurtu skončil za postranní lajnou.
     
    43
    Šime Vrsaljko je po krátkém ošetření znovu ve hře. Brazilci mezi tím pokračovali v útoku po pravé straně. Willian si ale neměl s kým nahrát, tak zkusil centrovat do vápna, kde byl ale Jesus pohlídán Lovrenem.
     
    41
    Další střet za žlutou kartu. Fernandinho zasáhl kopačkou Vrsaljka do oblasti hlavy a to nemohl nechat hlavní rozhodčí bez povšimnutí.
     
    40
    Rebič se hnal za nakopnutým balonem za obranu. Silva s Mirandou ale skvěle vystoupili proti útočníkovi a vystavili ho do ofsajdu. Ante Rebič tak musel odevzdat balon protihráčům.
     
    39
    Chorvatům se podařilo zatlačit soupeře až před vápno, ale toho využil ziskem a rychlým přechodem do útoku Gabriel Jesus. Toho musel zastavit jen za cenu žluté karty Perišič.
     
    38
    Ani Chorvati se neženou do útoku za každou cenu. Modrič si vyměnil několikrát míč s Rakitičem, ten oslovil Vidu, ale i obránce Besiktase si svůj výpad po lajně rozmyslel.
     
    37
    Marcelo si vyšlápl při vzdušném souboji na Rebiče. Hra se tak po faulu obránce brazilské reprezentace přesunula před Alissona. Modričova přihrávka do vápna ale příliš škody nenadělala.
     
    36
    Po několika divočejších minutách se Brazilci znovu uchýlili k postupné kombinaci ve středu pole. Willian si vyprosil míč na pravém kraji, dostal se s ním až k brankové lajně, ale prudkou přihrávkou do malého vápna Subašiče nepřekvapil.
     
    35
    Marcelo již poněkolikáté oslovil přihrávkou křížem Williana. Ten ještě předal štafetu na hranici vápna, kde se ale nedomluvili na zakončení Fernandinho s Paulinhem.
     
    34
    Willian je dnes při chuti. Ve středu pole vybojoval míč na Rakitičovi, poté ho předal Coutinhovi, který ale nepřešel přes Čorluku. Brazilci budou vhazovat na levé straně.
     
    33
    Hned dvakrát po sobě se dostal ke střele z hranice vápna také Paulinho. Záložník Bracelony však dvakrát napálil jen obránce před sebou. Parádní obranná činnost od Lovrena s Vidou.
     
    32
    Nebezpečná situace před Subašičem. Willian kličkoval na pravé straně pokutového území, udělal si přes Vidu prostor pro střelu. Ta však neměla potřebnou razanci.
     
    31
    Tempo zápasu se začíná po půlhodině hry zvyšovat. Po mírném tlaku chorvatské reprezentace se dostával do náběhu také Gabriel Jesus. Kapitán Brazílie byl ale parádním obranným skluzem obrán o balon Čorlukou.
     
    30
    Willian bojoval o vysoký centr s Lovrenem. Souboj prohrál a Chorvati se rychle přesunuli z obrany do útoku. Rakitič přenesl hru na Kramariče, který proti sobě měl už jen Marcela, ale toho se nedokázal zbavit.
     
    29
    Ivan Rakitič opět hledal rychlého Vrsaljka. Ten dělal co mohl, ale míč na hrací ploše už nezastihl. Po výkopu Alissona se provinil faulem Badelj.
     
    28
    Chorvatům to nevyšlo na levém kraji, tak to vyzkoušeli zprava. Coutinho musel zatáhnout za dres unikajícího Rakitiče, ale hlavní rozhodčí to ponechal bez udělení žluté karty.
     
    27
    Brazilci s rozehrávkou nikam nespěchají. Velmi pomalá kombinace na vlastní polovině tentokrát přešla do bleskového útoku. Coutinho si kličkou k ose trávníku vytvořil prostor pro střelu, ale ani tentokrát se netrefil mezi tři tyče.
     
    26
    Rakitič vybídl k rychlejšímu pohybu na pravém kraji Vrsaljka. Ten se však nechal předskočit Marcelem a poté už ho obránce Realu Madrid napálil tak šikovně, že bude rozehrávat Alisson.
     
    25
    Willian se z pravé straně přesunul doleva a hned nadělal problémy chorvatské obraně. Po jeho uvolnění a následné přihrávce pálil z nadějné pozice Coutinho. Dělovka z pětadvaceti metrů ale Subašiče neohrozila.
     
    24
    Po několika soubojích ve středu pole se dostal k balonu na levém kraji Marcelo. Po prudké přihrávce do vápna musel předvést svou extratřídu obranným zákrokem Verdan Čorluka.
     
    22
    Ani tradičně kreativním Brazilcům se v úvodu nedaří tvořit hru. Naopak do útoku se nyní dostala dvojice Rebič – Kramarič. Šestadvacetiletý Kramarič však přihrávku svému spoluhráči nevrátil přesně.
     
    21
    Dalším hráčem v ofsajdu je právě Šime Vrsaljko. Obránce Atlética Madrid dostal přihrávku od Rakitiče až příliš pozdě.
     
    20
    Úvodních dvaceti minut zajímavější ofenzivní akci nenabídlo. Vrsaljko teď vhazoval na pravé straně, ale po souboji Rebiče s Casemirem se balon odrazil jen ke stoperům Chorvatska.
     
    19
    Tentokrát se vložil do rozehrávky Brazílie Marcelo. Další dlouhá přihrávka měla najít Williana, ten si ale nepohlídal postavení obranných hráčů a zjevil se v ofsajdu.
     
    18
    Coutinho si pohrál na levém kraji hned se dvěma protihráči. Následně ale nepřesně přihrával na Marcela a obrana Brazílie musela velmi rychle spěchat zpět. Modričova nahrávka Kramariče naštěstí pro chybujícího Coutinha nenašla.
     
    17
    Willian si zabíhal za obranu na dlouhý pas Danila. Lovren se ale včas vrátil a přesnou hlavičkou nedal nabíhajícímu hráči šanci na zakončení.
     
    16
    Brazilci až příliš lehkovážně rozehrávali na své polovině. Modrič dokázal vypíchnout přihrávku na Silvu, následně se dostal k balonu Kramarič, který dalekonosnou střelou našel jen připraveného Alissona.
     
    15
    S Thiagem Silvou to nevypadá nejlépe. Zkušený stoper PSG dostal pořádnou ránu do kolena a musí být ošetřován na hrací ploše.
    14. Kramarič nepříjemně trefil Thiaga Silvu do kolena
     
    14
    První rohový kop přinesl nadějnou hlavičku. Modrič našel přesným centrem Čorluku, který se vyšrouboval nejvýše ze všech, ale míč poslal jen vedle levé tyče. Následně po rozehrávce na krátko fauloval Kramarič rozehrávajícího Silvu a je tak prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    14
    Tým vedený kapitánem Lukou Modričem je v posledních sekundách hodně aktivní. Po Rakitičově přihrávce do vápna musel před Kramaričem odvracet na rohový kop Silva.
     
    13
    Už už to vypadalo, že by mohl Rebič získat míč ještě na útočné polovině. Ofenzivní fotbalista hrající za Eintracht Frankfurt si ale předkopl míč příliš před sebe a toho využil obranným zákrokem Marcelo.
     
    12
    Také Chorvati se dostali do rychlého protiútoku. Kramarič byl ale tísněn Mirandou, který ho dokázal skvěle vytlačit ze střelecké pozice. Alisson mohl být tentokrát v klidu.
     
    11
    Útočník londýnské Chelsea Willian čaroval s míčem po odvráceném rohovém kopu. Následně posílal míč pod sebe Danilo, ale ve vápně žádný z Brazilců neuspěl.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Po dalším faulu Fernandinha rozehrával volný přímý kop Modrič. Modričova pobídka do vápna našla jen Thiaga Silvu.
     
    9
    Fernandinho fauloval ve středu pole kapitána Chorvatska Luku Modriče. Chorvatský celek chtěl rozehrávat velmi rychle, ale Rakitičovi se první dotek s míčem příliš nevyvedl.
     
    8
    Šime Vrsaljko se nyní vydal také na útočnou polovinu. Po levém kraji si ale kličkou na Marcela nepřišel. Zkušený Brazilec s přehledem uhlídal rychlého hráče Atlética Madrid.
     
    7
    Opatrný úvod zápasu pokračuje. Marcelo nyní uvolnil křížnou přihrávkou Williana, ale ten nepřešel přes bránícího Vrsaljka. Balon se však odrazil znovu k Jihoameričanům.
     
    6
    Chorvati vytáhli napadání až k vápnu soupeře. Zkušená obrana Brazílie si musela pomoci přihrávkou až na Alissona, který v nouzi odkopl balon jen za postranní lajnu.
     
    5
    Chorvatský národní tým se přesunul na útočnou polovinu k autového vhazování. Ihned po něm ale přišla přihrávka na Rebiče jen do ofsajdu.
     
    4
    Také Chorvatsko se dostalo ke slovu. Perišič vyhrál hlavičkový souboj s Fernandinhem, uvolnil Rakitiče, který velmi rychle hledal ve vápně Kramariče. Alisson musel poprvé předvést reakci před nabíhajícím útočníkem soupeře.
     
    3
    Tentokrát to Brazilci zkusili po pravé straně. Danilo si narazil se Silvou, poté vyzval stoper PSG delší přihrávkou do běhu Paulinha, ale ani tentokrát se nepodařilo přejít blíže k Subašičovi.
     
    2
    Marcelo měl balon pod kontrolou na levém kraji trávníku. Obránce Realu Madrid však neriskoval přihrávkou na obsazeného Ferdandinha a raději zpomalil rozehrávku kombinací s Mirandou.
     
    1
    Andrej Kramarič se jako první dotkl v prvním poločase balonu. Po rozehrávce se ale Chorvati příliš do útoku v prvních sekundách nehrnuli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Michael Oliver se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Přátelský duel mezi Brazílií a Chorvatskem tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Alisson – Danilo, Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Willian, Jesus (C), Coutinho
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Neymar, Marquinhos, Fred, Firmino, Taison, Fagner

    Chorvatsko: Subašič – Vrsaljko, Čorluka, Lovren, Vida – Rakitič, Badelj – Rebič, Modrič (C), Perišič – Kramarič
    Náhradníci: L. Kalinič – Strinič, Kovačič, Brozovič, Jedvaj, Bradarič, Mitrovič, N. Kalinič, Mandžukič, Pjaca, Pivarič, Čaleta-Car.
     
    Vzájemné zápasy

    Brazilci na mezinárodní scéně narazili na Chorvatsko již třikrát. Naposledy to bylo před čtyřmi lety na mistrovství světa v Brazílii, kdy domácí reprezentace v zápase základní skupiny sice po vlastní brance Marcela prohrávala, ale po dvou zásazích Neymara a Oscarově pojišťovací brance v nastaveném čase zvítězila 3:1.
     
    Brazílie

    Brazilci jsou s pěti tituly historicky nejúspěšnější zemí mistrovství světa. Poslední triumf ale Jihoameričané dovezli již před šestnácti lety z Jižní Koreje a Japonska, kdy tehdy hvězdná sestava v čele s Ronaldem, Ronaldinhem, Kaká, nebo Robertem Carlosem zcela deklasovala celý zbytek týmů.

    Před čtyřmi lety byla Brazílie v domácím prostředí pasována do role největšího favorita. Po zvládnuté základní skupině ale byli Brazilci bez zraněného Neymara a vykartovaného Thiaga Silvy potupeni v semifinále 1:7 od Německa a nakonec skončili "až" čtvrtí.

    Na mistrovství světa 2018 se Brazilci kvalifikovali vůbec jako první po hostitelském Rusku, které mělo účast jistou. V osmnácti kvalifikačních zápasech Brazílie prohrála jen jednou a to když hned v úvodu prohrála na půdě Chile 0:2. Od té doby ale Brazilci sedmnáct zápasů v řadě neprohráli a jasně ovládli jihoamerickou část kvalifikace.

    V Rusku čeká na Brazilce postupně Švýcarsko, Kostarika a na závěr základní skupiny také výběr Srbska.

    Zkušený trenér Tite už bude mít k dispozici uzdraveného Neymara, který ale odehrál poslední zápas za PSG již na konci února! Naopak do závěrečné nominace se nedostal krajní obránce Dani Alves. Brazilcům bude také chybět zranění stoper Chelsea David Luiz.
     
    Chorvatsko

    Pro Chorvaty bude světový šampionát v Rusku teprve pátý v historii samostatného státu. Největšího úspěchu dosáhli hned při své premiéře v roce 1998, kdy si tým okolo kapitána Zvonimira Bobana a útočníka Davora Šukera odvezl z Francie bronz!

    Na mistrovství světa 2018 se chorvatská reprezentace probojovala až z dodatečné baráže, kdy v domácím zápase jasně porazila Řecko 4:1, v odvetě na půdě soupeře už stačila i bezbranková remíza. V kvalifikační skupině I byl celek trenéra Zlatko Daliče favoritem, po první polovině jasně vedl, ale po ztrátách s na Islandu i v Turecku skončili Chorvati až za překvapením vítězem z Islandu.

    Právě Island čeká chorvatský tým také na závěr základní skupiny mistrovství světa v Rusku. Ještě před tím budou Chorvati bojovat o důležité body s Nigérií a Argentinou.

    Jednapadesátiletý trenér Zlatko Dalič by měl dnes i na mistrovství světa spoléhat především na duo špílmachrů Luku Modriče z Realu Madrid a Ivana Rakitiče z Barcelony. Ani v útoku nemá Dalič nouzi o hvězdné fotbalisty a slabinou by rozhodně neměl být ani monacký gólman Danijel Subašič.
     
    Širší nominace Chorvatska na světový šampionát

    Brankáři
    Danijel Subašič (Monako/FRA), Lovre Kalinič (Gent/BEL), Dominik Livakovič (Dinamo Záhřeb/HVR)

    Obránci
    Verdan Čorluka (Lokomotiv Moskva/RUS), Domagoj Vida (Besiktas/TUR), Ivan Strinič (Sampdoria/ITA), Dejan Lovren (Liverpool/ENG), Šime Vrsaljko (Atlético Madrid/ESP), Josip Pivarič (Dynamo Kyjev/UKR), Tin Jedvaj (Leverkusen/GER), Matej Mitrovič (Bruggy/BEL), Duje Čaleta-Car (Salzburg/AUT)

    Záložníci
    Luka Modrič (Real Madrid/ESP), Ivan Rakitič (Barcelona/ESP), Mateo Kovačič (Real Madrid/ESP), Milan Badelj (Fiorentina/ITA), Marcelo Brozovič (Inter Milán/ITA), Filip Bradarič (Rijeka/HVR)

    Útočníci
    Mario Mandžukič (Juventus/ITA), Ivan Perišič (Inter Milán/ITA), Nikola Kalinič (AC Milán/ITA), Andrej Kramarič (Hoffenheim/GER), Marko Pjaca (Schalke/GER), Ante Rebič (Frankfurt/GER)
     
    Finální nominace Brazílie na světový šampionát

    Brankáři
    Alisson (AS Řím/ITA), Cássio (Corinthians/BRA), Ederson (Manchester City/ENG)

    Obránci
    Danilo (Manchester City/ENG), Fagner (Corinthians/BRA), Filipe Luís (Atlético Madrid/ESP), Pedro Geromel (Gremio/BRA), Marcelo (Real Madrid/ESP), Marquinhos (Paris Saint-Germain/FRA), Miranda (Inter Milán/ITA), Thiago Silva (Paris Saint-Germain/FRA)

    Záložníci
    Casemiro (Real Madrid/ESP), Philippe Coutinho (Barcelona/ESP), Fernandinho (Manchester City/ENG), Fred (Šachtar Doněck/UKR), Paulinho (Barcelona/ESP), Renato Augusto (Peking Guoan/CHN), Willian (Chelsea/ENG)

    Útočníci
    Douglas Costa (Juventus/ITA), Roberto Firmino (Liverpool/ENG), Gabriel Jesus (Manchester City/ENG), Neymar (Paris Saint-Germain/FRA), Taison (Šachtar Doněck/UKR)
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Do zahajovacího zápasu mistrovství světa v Rusku zbývá jen jedenáct dní. Příprava reprezentačních týmů vrcholí a my se dnes zaměříme na duel dvou ambiciózních týmů Brazílie a Chorvatska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vít Schück

    Branky: 70. Neymar, 90+3. Firmino

    Karty:   41. Fernandinho (BRA) – 14. Kramarič (CRO), 39. Perišič (CRO), 80. Rakitič (CRO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:15.
    Brazílie: Alisson – Danilo, Silva, Miranda (65. Marquinhos), Marcelo (61. Luís) – Paulinho, Casemiro, Fernandinho (46. Neymar) – Willian (82. Taison), Jesus (C) (61. Firmino), Coutinho (82. Fred)
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Neymar, Marquinhos, Fred, Firmino, Taison, Fagner

    Chorvatsko: Subašič – Vrsaljko (89. Jedvaj), Čorluka (54. Čaleta-Car), Lovren, Vida – Rakitič (84. Bradarič), Badelj (62. Brozovič) – Rebič (65. Pjaca), Modrič (C) (59. Kovačič), Perišič – Kramarič
    Náhradníci: L. Kalinič – Strinič, Kovačič, Brozovič, Jedvaj, Bradarič, Mitrovič, N. Kalinič, Mandžukič, Pjaca, Pivarič, Čaleta-Car

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (všichni ENG)
    bahis siteleri