Valladolid – Gijón 3:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
3:1 (3:0)
Sporting Gijón
Čtvrtek 07.06.2018, 20:30 • Estadio Municipal José Zorrila, Valladolid • Segunda División • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z boje o postup do nejvyšší španělské soutěže mezi Realem Valladolid a Sportingem Gijón. Duel startuje ve 20:30.
     
    Dnes budeme sledovat souboj čtvrtého a pátého celku uplynulého ročníku druhé nejvyšší španělské soutěže. Gijón skončil o čtyři body lépe. V posledním kole ale prohrál na půdě Cordoby. Naopak Valladolid doma porazil 2:0 Osasunu.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    Valladolid – Gijón 0:1
    Gijón – Valladolid 1:1
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Gijón přijel v červených dresech, zatímco Valladolid oblékne modrobílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Real obstaral výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v bílomodrém se ihned vydali do útoku, jenže nikdo z nich nenašel recept na obranu Gijónu.
     
    2
    Další nákop na pravou stranu hrací plochy směřoval na Herviase, jenže obránce hostujícího celku Canella odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    3
    Hervias si tentokrát vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy zpracoval hrudníkem, skvěle se uvolnil, jenže jeho přízemní centr skončil na kopačkách obránců.
     
    4
    Marino měl velké problémy s Planovou střelou ze střední vzdálenosti. Hostujícímu brankáři balón vypadl z rukavic a obránce hostů odkopl míč do bezpečí.
     
    5
    Zadáci Realu nyní kombinují s míčem na vlastní polovině. Stoper Calero měl velké problémy se zpracováním míče a před dotírajícím Santosem míč odkopl.
     
    6
    Alvárez diriguje rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. Canella poté dostal pěknou přihrávku, ale po levém křídle míč nepotáhl do bezpečí.
     
    7
    Carmona si na polovině hřiště nedovoleným zákrokem vyšlápl na Villu. Sudí měl souboj přímo před očima a musel odpískat nedovolený zákrok.
     
    8
    Mata si na hranici pokutového území naskočil na vysoký centr z pravé strany hrací plochy, jenže zakončení hlavou se mu vůbec nepovedlo.
     
    9
    Carmona si na hranici pokutového území pomohl ramenem a fauloval obránce Calera. Obránce Realu Valladolid zůstává ležet v nefotbalové pozici a drží se za rameno.
     
    10
    Martínez zahrával přímý kop domácího celku z levé strany hrací plochy. Domácí se dostali do zakončení, ale Matovi pokazil radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    11
    Marino se zapojil do rozehrávky hostujícího Gijónu. Brankář hostujícího celku poslal prudkou přihrávku na levou stranu hřiště, kde byl jen Canella.
     
    12
    Obránce Barba si splnil své defenzivní povinnosti. Hostující zadák si počkal na vysoký centr z levé strany a hlavou prodloužil míč na rohový kop.
     
    13
    Mata si v pokutovém území hledal cestičku k centru z pravé strany hrací plochy. Domácí útočník přeskočil Barbu a poslal míč vysoko nad břevno hostů.
     
    14
    Santos si na hranici pokutového území zpracoval prudkou přihrávku z pravé strany. Hostující fotbalista se ale nedokázal otočit a obránce Calero mu míč vypíchl.
     
    15
    Moyano podpořil ofenzívu domácího celku dlouhým náběhem po levé straně trávníku. Obránce domácího celku si rukou podržel soupeře a fauloval.
     
    16
    Mata sprintoval za vysokou přihrávkou z pravé strany. Brankář Marino však vyrazil ven z branky a skákavou přihrávku schoval do rukavic.
     
    17
    Tempo hry je v úvodních minutách hodně ospalé. Zadáci Realu kombinují v zadních řadách a nedávají soupeřům šanci sáhnout si na míč.
     
    18
    Martínez rozehrál po levé straně hrací plochy. Villa jeho přihrávku nedostihl na hrací ploše. Domácí přesto vybojovali vhazování.
     
    19
    Jony potáhl míč na hranici pokutového území soupeře. Hostující středopolař vyslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu, kde kraloval Calero.
     
    20
    Hervias operoval s balónem na levé straně hrací plochy. Domácí záložník si míč připravil na levou nohu, jenže jeho přízemní centr skončil na nohách obránců.
     
    21
    Gijón zahrával přímý kop na polovině Realu. Centrovaný míč z pravé strany hrací plochy přiletěl na malé vápno, kde kraloval obránce Kiko.
     
    22
    Hervias poslal prudký centr na hranici pokutového území. Mata sklepl míč pro dobíhajícího Tuhamiho, jehož zakončení skončilo v rukavicích brankáře.
     
    23
    Gijón získal míč na své kopačky a hostující zadáci kombinují v zadních řadách. Hráči v červených dresech soupeři míč nechtějí půjčit a postupně se dostávají do útoku.
     
    24
    Calavera vhazoval v blízkosti pokutového území. Jeho pobídka skončila na kopačkách pozorného Villy, který míč vyvezl do bezpečí.
     
    25
    Mata se s míčem otočil uvnitř pokutového území, jenže neustál souboj s obráncem soupeře. Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    26
    Toni Villa se zlobí na své spoluhráře. Fotbalista domácího celku se hnal do pokutového území, nicméně nikdo ve fialovém dresu mu nepomohl v kombinaci.
     
    27
    Alvárez vystoupil proti rozběhnutému Villovi a odkopl před ním míč do bezpečí. Nikdo v červeném dresu za jeho odkopem nespěchal. Míč propadl do autu.
     
    28
    Borja zastavil průnikovou přihrávku mezi stopery Realu. Domácí středopolař poté přenesl hru na pravé křídlo, kde nebyl nikdo ve fialovém.
     
    29
    Sergio Alvárez ostrým skluzem zastavil unikajícího soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    30
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po půlhodině hry dostává do vedení! Real po rozehrávce přímého kopu zaútočil po pravé straně. Na prudký centr si v pokutovém území naběhl FERNANDO CALERO a doklepl míč do sítě!
    30. Fernando CALERO - 1:0
     
    32
    Gijón se snažil o rychlou odpověď. Hosté zaútočili po levé straně, ale Jony se mezi dvojicí soupeřů nedokázal prosadit k odcentrování do šestnáctky.
     
    33
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou fotbalisty ve fialovém do útoku a chtějí vidět další branky.
     
    34
    Santos spěchal za vysokou přihrávkou mezi stopery domácích. Nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci a obránce Calero balón odhlavičkoval.
     
    35
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku a vede už 2:0! Real zahrával přímý kop z dobré pozice. Jeho rozehrávky se chopil PABLO HERVIAS, jehož technický pokus zapadl k přední tyči!
    35. Pablo HERVIAS - 2:0
     
    37
    Na hráčích hostujícího celku jsou patrné známky frustrace. Hervias se po pravém křídle prosmýkl kolem obránce, který jej zatažením za dres fauloval.
     
    38
    Rozehrávky následného přímého kopu se ujal právě Hervias. Jeho další centr tentokrát přiletěl na hranici šestnáctky, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    38
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná desetiminutovka domácího celku pokračuje! Real totiž přidává třetí branku a kráčí za postupem! Po chybě v hostující rozehrávce se domácí dostali k míči. Centr z levé strany si zpracoval Jaime Mata a hostující JORDI CALAVERA si ve skluzu vsítil vlastní branku!
    38. Jordi CALAVERA - 3:0
     
    40
    Domácí pokračují v nadvládě nad děním na hrací ploše. Hráči Realu si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky. Nikdo z hostů jejich rozehrávku neatakuje.
     
    41
    Na hráčích ve fialovém je vidět neskutečné uvolnění. Jaime Mata si naběhl na další povedený centr, nicméně z těžké pozice hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    42
    Domácí Tuhami si v souboji s hostujícím obráncem pomohl zatažením soupeře za dres a provinil se nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Gijón.
     
    43
    Jaime Mata si v pokutovém území naběhl na střílenou přihrávku z pravé strany. Domácí útočník zkusil zakončení patičkou, ale trefil svou stojnou nohu.
     
    44
    Real zcela ovládá dění na trávníku. Domácí fotbalisté chtějí dohrát první poločas bez inkasové branky. Zadáci ve fialovém kombinují na vlastní polovině.
     
    45
    Jaime Mata diriguje rozehrávku domácích na jejich polovině. Hosté sice vytáhli svůj presink, jenže nikdo v červeném se nemůže dostat k míči.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovku zcela ovládl domácí celek! Real si své vedení zajistil po půlhodině hry během osmi minut. Nejprve se prosadil Fernando Calero. Na jeho zásah navázal krásnou střelou z přímého kopu Pablo Hervias. O další tři minuty později se do zakončení tlačil Mata a Jordi Calavera si nešťastně vsítil vlastní branku. Real tak skvěle vykročil za postupem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sporting obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, nicméně pozorný obránce Moyano si počkal na míč.
     
    47
    Domácí obránci bleskově vybojovali míč a operují s ním na polovině hřiště. Nikdo ve fialovém dresu si ale pohybem neřekl o přihrávku.
     
    48
    Domácím fanouškům se průběh úvodu druhého poločasu vůbec nelíbí. Příznivci Realu Valladolid dávají svou nevoli najevo hlasitým pískotem.
     
    49
    Bergantinos rozjel akci Gijónu z vlastní poloviny. Na prudkou přihrávku si naběhl aktivní útočník Santos, jenže u postranní čáry patičkou odevzdal míč soupeři.
     
    50
    Gijón nadále kombinuje s míčem na polovině soupeře. Obrana domácího celku stojí v pěti lidech na hranici šestnáctky a nepouští soupeře ke střelbě.
     
    51
    Brankář Masip vyslal dlouhý odkop na polovinu soupeře. Domácí útočník Jaime Mata si v souboji s Alvárezem pokryl míč tělem a nechal se faulovat.
     
    52
    Jony se na levé straně prohnal kolem svého strážce, odcentroval do pokutového území, ale domácí obránce před dobíhajícím Santosem odklidil míč do autu.
     
    53
    Jaime Mata si v hlavičkovém souboji na polovině soupeře pomohl rukou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude Sporting Gijón.
     
    54
    Sporting zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kam vyrazil brankář domácího celku a bez problémů míč vyboxoval za vápno.
     
    55
    Jony poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, jenže Santos se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    56
    Jaime Mata se středem hrací plochy prohnal na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho přízemní střelu Marino bez problémů zneškodnil.
     
    57
    Calavera se ujal rozehrávky přímého kopu z vlastní poloviny. Nikdo v červenobílém dresu se mu nenabídl do volné pozice.
     
    58
    Calavera podpořil ofenzívu hostujícího celku po pravém křídle. Zadák hostujícího celku chtěl odcentrovat do vápna, ale Moyano mu v tom zamezil.
     
    59
    Santos chtěl Calaveru uvolnit efektní patičkou. Hostující obránce ale přeběhl příliš daleko a nepřesnou přihrávku už nedokázal udržet na hrací ploše.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme pohodové vedení domácího celku. Sporting se sice po přestávce tlačí do útoku, ale nemohou se dostat do zakončení.
     
    61
    Canella se po levé straně stačil vrátit na vlastní polovinu. V souboji s Planem se však dopustil nedovoleného zákroku a Realu nabídl přímý kop.
     
    62
    Domácím se rozehrávka příliš nepovedla. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde zasáhl pozorný obránce Rodríguez. Real bude zahrávat přímý kop.
     
    63
    Realu se nepovedl ani následný rohový kop. Prudký centr z levé strany přiletěl na přední tyč, kde číhal obránce Barba, který balón odhlavičkoval do autu.
     
    64
    Jaime Mata zatím hraje hodně aktivně. Domácí útočník to v dalším souboji přehnal s agresivitou a dopustil se útočného faulu.
     
    65
    Domácí brankář Masip se pustil do debaty s hlavním rozhodčím. Sudí si domácího brankáře zavolal, aby mu sdělil, že má výrazně urychlit rozehrávku.
     
    66
    Mata v pokutovém území přetlačil Rodrígueze a špičkou kopačky dokázal zakončit. Jeho projektil však proletěl kolem přední tyčky.
     
    67
    Carmona si na pravé straně obhodil jednoho ze soupeřů a následně upadl. Rozhodčí měl souboj přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    68
    Jaime Mata se nyní zapojil také do defenzívy. Domácí útočník se ocitl v obranné šestnáctce, odkud odkopl míč před dobíhajícím Garcíou.
     
    69
    Jony se na pravé straně dostal k odcentrování do pokutového území, jenže jeho pobídka vnějším nártem prolétla vysoko nad břevnem branky Realu.
     
    70
    Gijón právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Sporting Gijón nakonec vykřesal naději na přestup! JONY dostal přihrávku na levou stranu, parádním zpracováním se zbavil obránce a svůj únik zakončil nechytatelnou střelou k tyči!
    70. JONY - 3:1
     
    72
    Po dlouhé době se probudili domácí fanoušci. Příznivci Realu si jsou vědomi, že hosté zlepšili své šance pro odvetu. Domácí se snaží útočit.
     
    73
    García potáhl míč na hranici pokutového území, nicméně domácí obránci mu zamezili v zakončení. Hosté tak roztáhli hru na levou stranu.
     
    74
    Santos si naběhl na prudkou přihrávku mezi obránce domácích. Zadáci Realu Valladolid měli k míči a poznáni blíže a rozběhnutého útočníka k němu nepustili.
     
    75
    Moyano vyslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Domácí se po delší době podívali do zakončení, nicméně nikdo ve fialovém nedokázal podpořit jeho nasazení.
     
    76
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Villa, přichází Ontiveros.
     
    77
    Canella musel zasáhnout na pravé straně defenzívy. Hostující obránce vystoupil proti Matovi a hlavou odklidil míč do zámezí. Vhazovat budou domácí.
     
    78
    Jaime Mata si v pokutovém území naběhl na nadýchaný centr z levé strany. V tísni si míč dokázal zpracovat, jenže už neměl sílu na zakončení.
     
    79
    Brankář hostujícího celku se zapojil do rozehrávky Gijónu. Hostující gólman před dotírajícím Matou přenesl hru na levou stranu hrací plochy.
     
    80
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Hervias, přichází Gainniotas.
     
    81
    Na světě je další žlutá karta! Za svůj zákrok na hranici pokutového území ji dostává Ontiveros.
     
    82
    Santos se snažil najít recept na obranu Realu Valladolid. Hostující útočník se ale kolem obránce ve fialovém dresu nedokázal včas otočit.
     
    83
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení nedostal nikdo ve fialovém dresu.
     
    84
    Jaime Mata se sice hnal sám na branku, jenže vypálil dávno po odpískání a za nesportovní chování vidí žlutou kartu.
     
    86
    Utkání se pomalu chýlí ke svému konci. Domácí celek stále drží dvoubrankové vedení a nepouští soupeře do zakončení.
     
    87
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází García, přichází A. Lopéz.
     
    88
    Barba se jako stoper postavil na hrot útoku. Hostující střelec číhal na centr z levé strany, ale domácí stoper Kiko mu nedal sebemenší šanci.
     
    89
    Brankář domácího celku Masip se z branky vydal až na hranici pokutového území, kde zastavil prudkou přihrávku a odkopl míč daleko od branky.
     
    90
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů totiž zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    90
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Anuar, přichází Pérez.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Hosté se ještě pokusili o útok po pravém křídle, jenže jejich přechod do zakončení zastavila nepřesná přihrávka na pravou stranu trávníku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Valladolid zvládl úvodní utkání play-off o postup do La ligy a poráží Sporting Gijón 3:1! Real si své vedení zajistil po půlhodině hry během osmi minut. Nejprve se prosadil Fernando Calero. Na jeho zásah navázal krásnou střelou z přímého kopu Pablo Hervias. O další tři minuty později se do zakončení tlačil Mata a Jordi Calavera si nešťastně vsítil vlastní branku. Po přestávce se Sporting tlačil do útoku, jenže ze svého tlaku vyválčil pouze jednu branku, kterou vsítil Jony. Real si poté pohlídal závěr utkání a nepustil soupeře do šancí.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:23.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:21:32)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 30. Calero, 35. Hervias, 38. Calavera (vla.) – 70. Jony

    Karty:   81. Ontiveros (RVL), 84. Mata (RVL) – 29. Alvárez (GIJ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:23.
    Real Valladolid: López – Lujano (90. Pérez), Alba, Vila (76. Ontiveros), García – Ruiz (80. Gianniotas), Tuhami, Fernández, Pedreňo, Suárez – Arnaiz
    Náhradníci: Gianniotas, Antoňíto, Isaac, Ontiveros, Herrera, Pérez, Martínez

    Sporting Gijón: Vilar – Espinach, Martínez, Barba, Suárez – Bergantiňo, Díaz – Bonet, Santos (A. López), Menéndez – Rosadilla
    Náhradníci: Castro, Quintero, Whalley, I. López, A. López, Pablo, Lora

    Rozhodčí: de Mera – Santaursula, Escuderos
    Neděle 10.06.2018
    Gijón - Valladolid 1:2

    Branky: 68. Carmona (pen.) – 23. Mata, 31. Plano

    Karty:   70. Bergantiños (GIJ), 82. Lopez (GIJ)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:12.
    bahis siteleri