Francie – Austrálie 2:1 (kon.) | Argentina – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvatsko – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:0 (1:0)
Nigérie
Sobota 16.06.2018, 21:00 • Kaliningrad stadion (Kaliningrad) • Mistrovství světa • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Ve skupině D se po úvodních zápasech dostalo na první příčku Chorvatsko, které přehrálo 2:0 Nigerijce. O druhou pozici se dělí Island s Argentinou a čtvrté místo zatím přísluší Nigérii. (23:01:26)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:16.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly jako voda a Chorvati se mohou radovat z úvodního vítězství na mistrovství světa, s Nigerijci si poradili 2:0.

    Úvod prvního poločasu se nevyvedl ani z jedné strany. Chorvati měli sice více balon u nohou, ale až do vápna se prakticky nemohli dostat. První nebezpečná akce přišla až ve čtrnácté minutě, kdy pálil Ivan Perišić těsně nad. Po půlhodině hry rozehrával rohový kop Luka Modrić, na přední tyči tečoval balon Mandžukić a po prudké hlavičce si srazil míč do vlastní sítě Oghenekaro Etebo.

    Ve druhém poločase se hra otevřela, ale ofenzivní výpady nepřibývaly. V sedmdesáté minutě ale po rozehrávce rohového kopu fauloval William Troost-Ekong Maria Mandžukiće. Nařízenou penaltu následně s přehledem proměnil Luka Modrić prudkou ránou do levého dolního rohu. V závěru se ještě snažili Nigerijci vykřesat naději aktivní hrou snížení, ale Victor Moses sám na všechno nestačil. Nastavený čas už patřil znovu Chorvatům, kteří ale z kopačky Kovačiće již třetí branky nepřidali.
    Po vlastním gólu Nigérie a proměněné penaltě slaví Chorvati první tři body na šampionátu.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další pohledná akce chorvatského národního týmu. Pjaca rozběhl na pravé straně přihrávkou Kovačiće, ten už ale balon neudržel proti silnému Balogunovi.
    90+3. Kovačić v závěru zápasu spálil tutovku, Uzoho jeho šanci pokryl.
     
    90+3
    Mateo Kovačić spálil tutovku ve třetí minutě nastavení. Po přiťuknutí od Brozoviće se dostal do jasné pozice, ale Uzoho jeho střelu ke vzdálenější tyči polapil.
     
    90+2
    Po přihrávce Perišiće byl faulován Marko Pjaca. Hra se tak přesunula znovu na polovinu afrického celku. Modrić už necentroval do vápna, ale raději rozehrál jen do kombinace.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Mosesův centr byl zblokován, ale Nigerijci ještě zůstali v blízkosti vápna Chorvatska. Iheanacho chtěl vybojovat rohový kop, ale to se mu proti Strinićovi nevydařilo.
     
    89
    Modrić má ještě poslední síly a tak se rozhodl napadat rozehrávku soupeřů. Kapitán Chorvatska ale nedokázal zpomalit hru Nigérie, to poté musel udělat střídající Marcelo Brozović a dostává za to žlutou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází John Obi Mikel, přichází Simeon Nwankwo.
     
    88
    Moses se nyní ocitl v nadějné šanci. V pokutovém území se po odraženém balonu otáčel kolem Vidy, nastavil si míč na pravou nohu, ale poté nastřelil jen padajícího obránce před sebou.
     
    87
    Nigerijci se už nejspíše smířili s porážkou. Teď v nepřipravené pozici třicet metrů od branky Danijela Subašiće pálil vysoko nad Ahmed Musa.
     
    86
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Marko Pjaca.
     
    86
    Chorvatům se daří držet balon pod kontrolou. Nyní ale Mandžukić podklouzl u středové lajny a poté musel řešit ztrátu faulem proti Ndidimu.
     
    85
    A další nepříjemný střet, po kterém zůstává na trávníku ležet Perišić. Ofenzivní fotbalista inkasoval úder loktem do oblasti spánku, hlavní rozhodčí ale faul neodpískal.
     
    84
    Ivan Perišić si skvěle pracoval přihrávku Modriće hrudníkem. Následně si ale v souboji jeden na jednoho neporadil s dobře postaveným Abdullahem.

    Vít Schück

    Branky: 32. Etebo (vla.), 71. Modrić (pen.)

    Karty:   30. Rakitić (CRO), 89. Brozović (CRO) – 70. Troost-Ekong (NIG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:16.
    Chorvatsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Modrić (C) – Rebić (78. Kovačić), Kramarić (60. Brozović), Perišić – Mandžukić (86. Pjaca).
    Náhradníci: Livaković, L. Kalinić – Ćorluka, Kovačić, Brozović, Jedvaj, Bradarić, Ćaleta-Car, N. Kalinić, Badelj, Pjaca, Pivarić.

    Nigérie: Uzoho – S. Abdullahi, Troost-Ekong, Balogun, Idowu – Ndidi, Etebo – Moses, Obi Mikel (C) (88. Nwankwo), Iwobi (62. Musa) – Ighalo (72. Iheanacho).
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – Echiejile, Musa, Nwankwo, Iheanacho, Obi, Onazi, Ogu, Awaziem, Ebuehi, Omeruo.

    Rozhodčí: Sandro Ricci – Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (vš. BRA)
    bahis siteleri