Bohemians 1905 – CZ Bělehrad 0:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:1 (0:0)
FK Crvena Zvezda Bělehrad
Pondělí 02.07.2018, 18:00 • Vorwärts Stadium (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, v dnešním přátelském zápase budeme sledovat souboj mezi Bohemians Praha 1905 a FK Crvena Zvezda Bělehrad.
     
    Fotbalisté Bohemians se během několika dnů utkají s dalším velice obtížným soupeřem, kterým bude Crvena Zvezda Bělehrad. Tento srbský celek je bezesporu nejúspěšnějším celkem své domácí soutěže, jinak tomu nebylo ani v minulé sezóně. Crvena Zvezda totiž opět získala mistrovský titul, na druhý Partizan měla náskok dvanácti bodů. Klokani jsou povzbuzeni výhrou z minulého přípravného zápasu proti slavnému Celticu Glasgow. Tento duel nakonec rozhodla jediná branka, kterou obstaral Dominik Mašek. Přípravný zápas s Crvenou Zvezdou Bělehrad se hraje v rakouském městečku Steyr od 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Dostál, Krch, Šmíd, Švec – Reiter, Jindřišek (C), Filip Hašek, Vodháněl – Juliš, Mašek
    Náhradníci: Kouba – Bartek, Záviška, Nečas, Vaníček, Bederka, Káš, Kabajev

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Jovičić, Meleg, Babić, Stojković, Mohamed, Hajdin, Pešić, Milić, Gobljić, Ebicilio
    Náhradníci: Krstičić, Milijaš, Nikolić, Gojkov, Eraković, Stojković, Jove, Cvetković, Terzje, Jevtović, Popović.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali hráči Bělehradu. Ti budou hrát v prvním poločasu zleva doprava.
     
    3
    První útočná akce zápasu nebyla vůbec špatná, Ebecilio ale po několika zasekávačkách přišel o balón. Klokani tak uklidňují hru.
     
    4
    Od levé postranní čáry vhazoval Hajdin, jenž si svým hodem vybral naběhnuvšího Stojkoviće. Následovala zpětná přihrávka k Borjanovi.
     
    5
    Kousek před pokutovým územím spadl na zem Pešić, hlavní sudí v tom neviděl faul. Může se tak pokračovat ve hře.
     
    6
    Mohamed si nakonec dokázal zpracovat neposedný balón, následný centr z kopačky Gobljiće skončil na hlavě pozorného Krcha.
     
    7
    Konečně to směrem dopředu zkusil také český celek. Nakopávaný balón směřoval na Vodháněla, po jehož přihrávce se k míči dostal Borjan.
     
    8
    Mohamed vyslal parádní šajtli napříč pokutovým územím. Následně se míč dostal na téhož hráče, kterého ale odzbrojil Šmíd.
     
    9
    Haškovi uskočil kulatý nesmysl daleko od kopačky, čehož využil napadající Gobljić. Crvena Zvezda je v úvodních minutách aktivnější.
     
    10
    První střelecký pokus dnešního zápasu vyprodukoval Jovičić. Rána hráče srbského celku směřovala hodně vysoko nad branku.
     
    11
    Snad poprvé v dnešním zápase se dostal k míči Juliš. Jeho zpracování ale nebylo vůbec ideálně, následně musel Valeš na zem.
     
    12
    Výborně to ve středu hrací plochy udělal Jindřišek, který čistým zákrokem odzbrojil Jovičiće. Klokani se ale nemohou dostat k souvislejší kombinaci.
     
    13
    Nyní si to zbytečně zkomplikoval Gobljić, který příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec toho využil Vodháněl, jenž vybojoval aut.
     
    14
    Krch si zkušeně počkal na odskok balónu, po němž ho poslal kousek za polovinu hřiště. Krátce na to, musel vystartovat z branky Borjan.
     
    15
    Za pokutovým územím se dostal k míči Jindřišek. Kapitán českého celku si ho zpracoval hrudí, posléze nártem netrefil branku.
     
    16
    Brankář Valeš musel rovněž z branky, což zrovna přišlo vhod. Krch měl velké problémy s Mohamedem, svému kolegovi tak děkuje za pomoc.
     
    17
    Mašek přenechal volnému Šmídovi, který okamžitě cpal míč před brankáře. Na malém vápně se nacházel Juliš, jehož otočka nebyla dobrá.
     
    18
    Už se zdálo, že rychlonohý Ebecilio bude jako první u balónu, nakonec to byl brankář Valeš. Po rychlém protiútoku budou Bohemians zahrávat volný kop.
     
    19
    Odpovědnost na sebe vzal Hašek, který to překvapivě zkoušel přímo na bránu. Jeho tvrdou ránu zablokoval ve zdi Jovičić.
     
    20
    Faulem na hranici žluté karty si pomohl Hašek, který evidentně tahal Pešiće za dres. Nakonec se to obešlo bez žluté výstrahy.
     
    21
    Do pokutového území se snesl nadýchaný centr, na který si naskakoval zcela osamocený Mohamed. Jeho hlavička ale mířila hodně vedle.
    21. Mohamed zakončil vedle.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme celkem poklidnou podívanou, oba brankáři neměli žádnou větší práci.
     
    23
    Klokani si aktivitou řekli o další faul, bude se konat standardní situace zhruba z pětadvaceti metrů. U balónu se nachází Hašek.
     
    24
    Talentovaný záložník to opět zkoušel přímo na bránu, tentokráte o poznání lépe. Borjan si na jeho pokus sáhl, následovat bude rohový kop.
     
    25
    Haškova exekuce nebyla vůbec špatná, po několika odrazech nakonec odklidil balón Ebecilio. Rychlý kontr Bělehradu skončil před vápnem.
     
    26
    Rohový kop také na druhé straně. Valeš se pokusil padající balón vyboxovat, nicméně zasáhl až za ním postavený Jindřišek.
     
    27
    Aktivní Hašek se chtěl zbavit dotírajícího Gobljiće, což se mu vůbec nepovedlo. Nakonec se jako poslední dotkl míče právě hráč v zeleno-bílém dresu.
     
    28
    Přenesení hry na pravou stranu našlo volného Gobljiće, který svůj centrovaný balón poslal na hlavu hned prvního bránícího hráče.
     
    29
    Kulatý nesmysl dostal proti noze Ebecilio, který svým zakončením vybojoval další rohový kop. Ten bude rozehrán cvičeným signálem.
     
    34
    Máme za sebou více než třicet minut, obrázek hry se nemění. Crvena Zvezda je většinu času aktivnější, soupeř se spoléhá na rychlé kontry.
     
    35
    Jindřišek si všiml naběhnuvšího Reitera, který se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení. Bělehrad okamžitě rozehrál.
     
    36
    Málem se za obranu dostal nenápadný Pešić, na poslední chvíli ale zasáhl pozorný Krch. Na opačné straně se daleko nedostal Reiter.
     
    37
    Dostál si snad dvakrát vyměnil míč s Haškem, posléze tento úmysl přečetl Hajdin, jenž odkopl míč daleko za postranní čáru.
     
    38
    Co chybělo! Na centr z pravé strany, si ze druhé vlny naběhl Hašek, jenž o kousek minul branku. Jednoznačně největší šance zápasu.
    38. Hašek mířil těsně vedle.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl záložník Branko Jovičić, který za svůj tvrdý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    41
    Pešić se snažil uplatnil svojí robustní postavu, nakonec mu to nebylo nic platné, neboť se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    42
    Maškův pohyb dělala obraně soupeře velké starosti, nakonec na jistotu zakročil Milić. Bohemians jsou čím dál více aktivnější.
     
    43
    I tentokráte se obrázek hry odvíjel na pravé straně, kde rozehrávku napadal Mašek. Babić to zvládl se štěstím, nakonec bude jeho celek vhazovat.
     
    44
    Gobljić vyhrál osobní souboj a poté v šestnáctce hledal Miliće. Druhý jmenovaný nemířil přesně, Valeš nemusel zasahovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou. V úvodu zápasu sice byla aktivnější Crvena Zvezda, postupem času se také český celek začal osmělovat. Největší šanci úvodního dějství spálil Hašek, na druhé straně mohl lépe zamířit Mohamed.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sestava Bohemians pro druhý poločas: Valeš – Bartek, Bederka, Šmíd, Švec – Záviška, Vaníček, Jindřišek, Nečas – Mašek, Juliš.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, rozehrávku si tentokráte vezme na starost český celek. Na hrací ploše je velká řada nových hráčů.
     
    48
    Valeš se krátce po startu druhého poločasu zapojil do rozehrávky, krátce poté musel rychle vystartovat z branky.
     
    49
    Bartek si chtěl na pravé straně hodit míč do běhu, včas ale zakročil vracející se Jevtović. Bělehrad to zkouší kombinací na vlastní polovině.
     
    50
    Bohemians rovněž kombinovali s míčem na vlastní polovině. Rozehrávku napadala hladová smečka protihráčů, avšak bez úspěchu.
     
    51
    Záviška se dobrým pohybem zbavil protihráče a poté naservíroval kolmici na Juliše. Po teči Babiće, se bude konat další rohový kop.
     
    52
    Srnić si sice obhodil Bartka, následně mu jeho přízemní střelu zablokoval právě druhý jmenovaný. Srnić má ještě menší zdravotní problémy.
     
    53
    Srnić nakonec odkulhal ven z hrací plochy, kde si ho do péče vzal lékařský personál. Mezitím jeho celek bude zahrávat rohový kop zleva.
     
    54
    Český celek ale odvrátil hrozící nebezpečí, posléze se Borjan dostal k odkopu od své branky, kterým vystavil Stojkoviće do ofsajdu.
     
    55
    Gobljić nakonec neuspěl na pravém křídle, následně se do nepříjemné situace dostal Bederka. Nakonec to ale zvládl na jedničku.
     
    56
    Bartek si dával s provedením autového vhazování pořádně načas. Nakonec se mu nabídl Záviška, který si dokázal pokrýt balón.
     
    57
    Crvena Zvezda i nadále neúnavně napadá. Tentokráte Bartek chyboval, situace za jeho zády musel řešit spoluhráč jménem Šmíd.
     
    58
    Obrannou povinnosti si nyní splnil Bederka, který ale záhy přišel o balón. Soupeř se nastěhoval před šestnáctkou, nic nebezpečného ale nepřišlo.
     
    59
    Na zeleném pažitu skončil Mohamed, kterého fauloval napadající Juliš. Rozehrávku standardní situace si vezme na starost právě Ben Mohamed.
     
    60
    Z jeho kopačky připlachtil velice nebezpečný centr, který proskákal až na zadní tyči. Nakonec je odpískán ofsajd Melegovi.
     
    61
    Kapitán Jindřišek se chopil volného kopu z pravé strany. Technická nabídka směřovala na malé vápno, kde byl nejvýše ve vzduchu Babić.
     
    62
    Rázem se sám před branku dostal Mohamed, který v osobním souboji přetlačil Šmída. Následné zakončení ale narazilo do Valeše.
    62. Mohamedova další šance.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas nám také nabízí vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější je srbské mužstvo.
     
    64
    Obrana Bohemians je ve druhém poločase pořádně rozhozená. Téměř každá útočná akce soupeře končí velkými potížemi.
     
    65
    Velká šance Bělehradu! Krstičić si to neohroženě namířil těsně za hranici velkého vápna, proti jeho přízemní střele se blýskl Valeš.
    65. Valeš podržel svůj celek.
     
    69
    Už hodně dlouho čekáme na něco kloudnějšího ze strany Bohemians. Klokani se v posledních minutách pouze brání.
     
    70
    Nyní to musel vyřešit Valeš, který balón poslal kousek za polovinu hrací plochy. Kabajev se v souboji neprosadil, hrát tak bude soupeř.
     
    71
    Gobljić patří k nejaktivnějším hráčům dnešního zápasu. Pravý obránce Crvene Zvezdy to zkoušel dalším centrem, který ale skončil až za branou.
     
    72
    Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Ve druhém dějství registrujeme velké šance pouze na jedné straně, český celek je směrem dopředu bezzubý.
     
    73
    Kolmice směřovala na nenápadného Kabajeva, kterému v souboji s Babićem chyběla rychlost. Brankář Borjan opět nemusel zasahovat.
     
    74
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl Hajdin, jenž doslova skolil k zemi Závišku. Klokani mají k dispozici standardku.
     
    75
    Krstičić se podíval vpřed, načež poslal vzdušný nákop na Miliće. Posledně jmenovaný se nacházel v ofsajdu, posléze skončil v bolestech na zemi Mašek.
     
    76
    Už se opět hraje, o nic vážného se nejednalo. Bohemians sportovně odevzdali míč svému soupeři, který rozehraje od vlastní branky.
     
    77
    Bederka si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až k Valešovi. Klokani konečně začali hrát, stále se ale Borjan vůbec nezapotil.
     
    78
    Nyní to Bederka neudělal vůbec dobře, neboť zhruba pět metrů před pokutovým územím narazil do protihráče. Standardka pro Bělehrad.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jiří Bederka (Bohemians Praha 1905).
     
    79
    Odpovědnost na sebe vzal Mohamed, který to zkoušel přímo na Valeše. Míč před ním těsně skončil, nakonec se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    80
    Další zákrok Bederky, avšak velice důležitý, i když za cenu žluté karty. Sám na bránu totiž mohl uhánět Stojkovic, další přímý kop pro Crvenou Zvezdu.
     
    81
    I v tomto případě se o zakončení postaral Mohamed, který trefil pouze dobře postavenou zeď. Valeš se tak k zákroku nedostal.
     
    82
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Srbský celek se za každou cenu snaží vstřelit branku, naopak Bohemians chtějí udržet nerozhodný výsledek.
     
    83
    Další snadná práce pro Valeše, který si bez větších problémů došel pro nepovedenou přihrávku soupeře.
     
    84
    Další šance Crvene Zvezdy! Balón z kopačky Terzjeho doplachtil na malé vápno, kde ho dvojice spoluhráčů nedotlačila do sítě.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Nenad Milijaš (FK Crvena Zvezda Bělehrad).
     
    88
    Pomalu a jistě se nám blíží závěrečný hvizd. Klokani se konečně přestěhovali na útočnou polovinu, kde se jim kombinace ale nedaří...
     
    89
    Hodně odvážně to udělal Bederka, který přeci jenom špičkou kopačky trefil balón. V opačném případě by se pískala penalta pro Bělehrad.
     
    90
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    Srbský celek to přeci jenom dokázal! Další centr přiletěl na malé vápno, do kterého strčil kopačku MILAN PAVKOV. Valeš si na míč sice sáhl, i tak skončil v síti.
    90. Pavkov (CZB) - 0:1
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí zaslouženým vítězstvím srbského celku, který s jedinou brankou dnešního utkání přišel až v poslední minutě. Bělehrad měl celý zápas výraznou územní převahu, naopak soupeř byl směrem dopředu bezzubý. Jedinou a zároveň největší šanci Bohemians spálil v prvním poločase Hašek. (19:51:50)

    David Suchý

    Branky: 90. Pavkov

    Karty:   78. Bederka (BOH) – 40. Jovičić (CZB), 85. Milijaš (CZB)


    Bohemians Praha 1905:
    1. poločas: Valeš – Dostál, Krch, Šmíd, Švec – Reiter, Jindřišek (C), Filip Hašek, Vodháněl – Juliš, Mašek

    2. poločas: Valeš – Bartek, Bederka, Šmíd, Švec – Záviška, Vaníček, Jindřišek (C), Nečas – Mašek, Juliš.

    Náhradníci: Kouba – Bartek, Záviška, Nečas, Vaníček, Bederka, Káš, Kabajev

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Gobljič, Stojkovič, Babič, Hajdin – Jovičič, Meleg – Mohamed, Ebecilio, Milič, – Pešič
    Náhradníci: Krstičić, Milijaš, Nikolić, Gojkov, Eraković, Stojković, Jove, Cvetković, Terzje, Jevtović, Popović
    bahis siteleri