Standard – Gent 3:2 (kon.)
konec
Standard Lutych
3:2 (1:1)
KAA Gent
Pátek 27.07.2018, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga odpočítává poslední vteřiny do startu nového ročníku, v úvodním zápase se proti sobě představí Standard Lutych a KAA Gent.
     
    Standard Lutych

    Na domácí straně se nachází Standard Lutych, který se po základní části sice umístil na šesté pozici, velké zlepšení ale přinesla skupina o titul, ve které Standard nakonec usiloval o zisk mistrovského titulu, což se nepovedlo o pouhé tři body. Lutych podával celou skupinovou fázi velice sympatické výkony, pokles formy přišel v tu nejméně vhodnou dobu, a sice ke konci soutěže. Lutych se sice žádné z evropských soutěží nezúčastnil, nicméně dokázal uspět v domácím poháru, v jehož finále porazil jediným gólem Genk 1:0. Také Standard si vyzkoušel celou řadu přátelských zápasů, hned dvakrát zvítězil, stejný počet má také proher, poslední pátý zápas skončil remízou. Důležitý zápas přišel v rámci Belgického superpoháru, ve kterém Standard nestačil na Bruggy (1:2).
     
    KAA Gent

    Fotbalisté Gentu se po základní části umístili na sympatické čtvrté pozici, avšak na vedoucí Bruggy jim scházelo propastných sedmnáct bodů. Skupina o titul potvrdila již zmiňované čtvrté místo, Gent si tak zahraje kvalifikaci o hlavní část Evropské ligy. Již zmiňovaná skupina o titul nám nabídla velice dobrou defenzívu Gentu, jenž z odehraných deseti zápasů inkasoval pouze osm branek, což bylo ze všech celků nejméně. Gent měl také nejméně vstřelených branek, rovněž se jednalo o číslovku osm. Hostující tým dnešního utkání si naplánoval hned devět přátelských zápasů, přičemž zvítězil hned v osmi případech. Nutno podotknout, že se nejednalo o žádné slavné soupeře, většinou se jednalo o mužstva z nižších belgických soutěží.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Laifis, Luyindama Nekadio, Fai – Marin, Agbo – M'Poku, Bastien, Djenepo – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Kosanović, Goreux, Pocognoli, Miangue, Čop, Carlinhos, Vanheusden.

    KAA Gent: Coosemans – Foket, Rosted, Plastun, Asare – Dompé, Čakvetadze, B. Verstraete – Odjidja-Ofoe, Kubo, Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen – Esiti, Andrijašević, De Smet, David, Kalu, Limbombe, Awoniyi.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Godelaine.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také hostující hráči, jednalo se o krátký pobyt na útočné polovině. Nyní bude vhazovat Fai.
     
    4
    Dalekonosným nákopem to zkoušel Laifis, jehož prudká kolmice skončila na hlavě protihráče. Gent to zkouší po levém křídle.
     
    5
    Standard podnikl rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl Ebunge. Včas se k němu vrátil Asare, jenž poslal míč do zámezí.
     
    6
    Tentokráte je pískáno ve prospěch Gentu. Kousek za šestnáctkou si nedovoleným zákrokem pomohl Bastien, jenž zatáhl protihráče.
     
    7
    Tady se zřejmě mohlo žlutit. Foket si pomohl taktickým zákrokem, po němž následovala důrazná domluva ze strany sudího.
     
    8
    Lutych rozehrál standardu vzduchem, načež jsme se dočkali prvního zákončení. To obstaral Laifis, jenž hlavičkoval do náruče Coosemanse.
     
    9
    Posléze to střílenou nabídkou zkoušel Cavanda, jehož pokus jen těsně proskákal kolem tyče. Coosemans nemusel zasahovat.
     
    10
    Další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral hostující Dompe, jenž tvrdě zezadu zajel do jednoho z protihráčů.
     
    10
    Standard právě vstřelil branku!
    Na úvodní branku jsme nemuseli dlouho čekat! Kolmice směřovala na MOUSSU DJENEPA, který si před šestnáctkou pustil míč na pravačku a posléze od tyče poslal míč do sítě.
    10. Moussa DJENEPO - 1:0
     
    11
    V pokutovém území zůstal ležet jeden z domácích, který se v předchozím souboji srazil s Plastunem. Na scénu přispěchali lékaři.
     
    12
    Nakonec se pokračuje ve hře, o rozehrávku se postaral brankář Ochoa, který dlouho váhal, kam vlastně má rozehrát.
     
    13
    V úvodu utkání sledujeme velkou řadu nedovolených zákroků. Po tom dalším skončil na zemi Dompe, který sám rozehrál volný kop.
     
    14
    I po úvodní brance jsou směrem dopředu nebezpečnější domácí hráči. Tentokráte se o aut postaral Fai, jenž si vybral Agba.
     
    15
    Foket nejprve naznačil přihrávku vpřed, nakonec si jí ale rozmyslel a místo toho zvolil konstruktivní rozehrávu na Dompeho.
     
    16
    Jenomže Gentu se směrem dopředu moc nedaří. Nyní si neporozuměl Dompe s Kubou, vhazovat tak bude soupeř.
     
    17
    Obrannou povinnosti si splnil Nekadio, který nedal Ofoemu téměř žádný prostor. Hosté se přeci jenom dostali k opačné šestnáctce.
     
    18
    Režie si neustále vybírá ukázku první branky. Nutno podotknout, že akce to byla opravdu učebnicová, hosté hodně propadli v obraně.
     
    19
    Zdálo se, že si Fai pomohl jemným faulem, což se posléze také potvrdilo. Gent má k dispozici standardku z velkého úhlu.
     
    20
    Hráči ve žlutých dresech se dostali na delší dobu na útočnou polovinu. Soupeř ale velmi dobře napadá, což přináší nepřesnosti.
     
    21
    Foket si počkal na náběh Ofoeho, avšak druhý jmenovaný se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. To následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    22
    Hodně pohotovou ránu obstaral Fai, který si to namířil až k blízkosti velkého vápna, odkud pořádně vystrašil Coosemanse.
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. V současné době nesledujeme nic závratného, Gent se snaží zrychlit útočné akce.
     
    24
    Aktivní Fai si hodil balón kolem napadajícího Kuby a posléze přenesl hru na pravou stranu, kde číhal zcela osamocený Emond.
     
    29
    Foket vyslal do šestnáctky velice pohotový centr, který s pořádnou dávkou štěstí odvrátil Laifis. Úvodní rohový kop pro Gent.
     
    30
    Centrovaná nabídka směřovala do malého vápna, odkud jí dokázal odhlavičkovat Agbo. Standard to pro změnu zkouší směrem dopředu.
     
    31
    Výborný Coosemans! Kousek za vápnem se k zakončení dostal Bastien, jehož obstřel skončil přesně na rukavici brankáře.
    31. Coosemans a jeho zákrok.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Samuel Bastien (Standard Lutych).
     
    33
    Posléze se Lutych dostal ke svému prvnímu rohovému kopu, po kterém vznikla menší skrumáž. Nakonec nad branku pálil Ebunge.
     
    34
    Další obětavý zákrok vystřihl domácí Nekadio, který se neohroženým způsobem vrhl do souboje s Kubou, ze kterého odešel jako vítěz.
     
    35
    Na druhé straně zatáhl za záchrannou brzdu Dompe, který ale dle výroku sudího hrál balón. Poslední minuty jsou hodně bojovné.
     
    36
    Ebunge si naložil pořádné sousto, neboť se snažil prosadit přes dvojici protihráčů. Nakonec se domácímu křídelníkovi podařilo vybojovat aut.
     
    37
    Nyní si fotbalisté v červeném příliš neporozuměli. Mohl za to středopolař Agbo, který nereagoval na pohyb svého kolegy.
     
    38
    Střeleckým pokusem to zkoušel nenápadný Dompe, kterému se ale střela vůbec nezdařila. Ochoa nemusel zasahovat.
     
    39
    Velká šance domácích! Přihrávku za obranu obdržel Djenepo, který ještě hledal lépe postaveného Ebungeho, jenž ve stoprocentní šanci přestřelil.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Na druhé straně si ustlal Dompe, kterého zhruba deset metrů před vápnem fauloval Marin. Gent má šanci srovnat krok.
     
    44
    Vypadá to, že v prvním poločase se druhé branky nedočkáme. Lutych se sice snaží přidat další trefu, soupeř ale výborně brání.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    V závěru úvodního dějství se hodně přitvrdilo. Gent hodně často sahá k faulům, domácí mají k dispozici další volný kop.
     
    45+2
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak pozor, koncovka úvodního dějství vychází lépe hostům, kteří srovnávají krok! Krátká kombinace na pravé straně nakonec přinesla přihrávku na ROMANA JAREMČUKA, který se zblízka nemýlil.
    45+2. Roman JAREMČUK - 1:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dvě branky. Po deseti minutách hry se do vedení dostali domácí, kteří mohli svoje vedení i zdvojnásobit. To se ale nestalo, a tak v samotném závěru přišla vyrovnávací trefa. Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Vadis Odjidja-Ofoe, přichází Anderson Esiti.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu sledujeme velice rozvážnou kombinaci v podání fotbalistů Gentu. Momentálně má míč na kopačce Plastun.
     
    49
    Ke kulatému nesmyslu se podíval také brankář Coosemans, kterému se ale odkop vůbec nezdařil. Míč skončil daleko za lajnou.
     
    50
    Tak to bylo obrovské štěstí pro domácí! Před Ochou přiletěl centrovaný balón, který si maláme do vlastní brány uklidil Cavanda. Domácího brankáře ale zachránila tyč.
     
    51
    Na opačné straně musel k nedovolenému zákroku sáhnout dezorientovaný Foket, který loktem strčil do rychlejšího Djenepa.
     
    52
    Střelec úvodní branky se stále válí na hrací ploše. Na scénu musel přispěchat také lékařský personál, jenž si vzal hráče do péče.
     
    53
    Standard se marně dožadoval odpískání pokutového kopu, Rosted si dle názoru sudího počínal v rámci pravidel.
     
    54
    Posléze to podél autové čáry zkoušel Cavanda, cestičku vpřed mu ale zatarasil Asare, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    55
    Na opačné straně se do další velké šance dostal Kubo, který ale tváří v tvář Ochoovi zamířil trestuhodně vedle branky.
    55. Kubo selhal v šanci.
     
    56
    K dalšímu faulu musel sáhnout hostující Verstraete, který kousek od středového kruhu držel Agba. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    57
    Z druhé vlny se do šestnáctky přiřítil Fai, jehož rána nebyla vůbec povedená. Míč se totiž stočil hodně daleko vedle branky.
     
    58
    Druhý poločas nám nabízí o poznání záživnější podívanou. Gent má v koncovce velkou smůlu, ve druhém dějství se jeví aktivnějším dojmem.
     
    58
    Ebungemu trochu uskočil míč od kopačky, což mu ale nevadilo. Protihráč totiž nedokázal odkopnout balón, domácí tak u něj zůstávají.
     
    58
    Tak pozor, je tu pokutový kop pro domácí!
    58. Penaltový zákrok.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Anderson Esiti (KAA Gent).
     
    59
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpět! K rozehrávce pokutového kopu se postavil PAUL-JOSÉ M'POKU EBUNGE, který poslal brankáře na opačnou stranu.
    59. Paul-José M'POKU - 2:1
     
    60
    To je pro hosty určitě velký šok. Ve druhém poločase nepustili svého soupeře do žádné šance, nyní ale přišla branka z penalty.
     
    61
    Zároveň máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Gent má na vyrovnání ještě dostatek času, sám nyní kombinuje u půlící čáry.
     
    62
    V rychlostním souboji byl úspěšnější domácí Laifis, který se ještě snažil balón otřít o nohu Jaremčuka, což se mu ale nepovedlo.
     
    63
    K autovému vhazování se postavil levý bek Fai, který si svým hodem vybral Nekadia. Druhý jmenovaný pro změnu odkopl k půlící čáře.
     
    64
    Standard se stále nemůže vymanit z napadání. Na hostujících hráčích je vidět velká chuť, zatím se ale k míči nedostávají.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Birger Verstraete (KAA Gent).
     
    67
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Taiwo Awoniyi.
     
    69
    Obrázek hry se nikterak nemění. Domácí se snaží neudělat žádnou velkou chybu, což se alespoň prozatím celkem daří.
     
    70
    Hlavní sudí nařídil krátkou pauzu na doplnění tělních tekutin. V Belgii totiž panuje teplota kolem devětadvaceti stupňů.
     
    71
    Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Gent se zajisté pokusí o srovnání, naopak Standard čeká na vhodné kontry.
     
    72
    Emond se kousek od šestnáctky ještě pokusil vyšperkovat akci přihrávkou na Ebungeho, toho ale vzorně ubránil Plastun.
     
    72
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José M'Poku, přichází Carlinhos.
     
    73
    Po delší době okusil práci s míčem také brankář Ochoa, který nakonec rozehrál po zemi. Krátce poté, se Nekadio dostal do složité situace.
     
    74
    Nezištnou kolmicí za obranu to zkoušel Dompe, jehož přihrávka byla o něco delší, než by Čakvetadze potřeboval.
     
    75
    Do další velké šance se dostával hostující Dompe, který ale moment pro střelu prováhal. Nakonec přiletěla nepovedená rána.
     
    76
    Gent se prodíral středem hrací plochy, kde byla ale prostor hodně přehuštěný. Razantním odkopem to pak vyřešil Plastun.
     
    77
    V hlavičkovém souboji byl úspěšnější Nekadio, který nedal Andersonovi sebemenší šanci. Posléze si ale faulem pomohl Marin.
     
    78
    Zvláštní situace v šestnáctce Gentu. Nejprve vysokou nohou zahrál Marin, posléze o dost riskantnějším zákrokem to zkoušel Verstraete, penalta se ale nepíská.
     
    78
    Nakonec se opět pokračuje ve hře. Z ochozů se začíná ozývat pískot, čemuž se nemůžeme divit. Zřejmě se mohla pískat penalta.
     
    78
    Standard právě vstřelil branku!
    Je tu další branka v hostující síti! Bastien si zkušeně počkal na náběh RENAUDA EMONDA, který nejprve obešel brankáře a poté s menším štěstím zasunul míč do prázdné brány.
    78. Renaud EMOND - 3:1
     
    79
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Stallone Limbombe.
     
    80
    S hostujícím celkem to v tuto chvíli vypadá hodně špatně. Nyní prohrává už o dvě branky, do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut.
     
    81
    Ihned po rozehrávce to individuálním průnikem zkoušel Asare, který ale na hranici malého vápna narazil na Nekadia.
     
    82
    Gent měl k dispozici rohový kop z levé strany, pro centrovaný míč si ale vyběhl brankář Ochoa, který ho vyrazil do bezpečí.
     
    82
    Gent právě vstřelil branku!
    Je tu snížení, které v konečném důsledku může domácí mrzet! Soupeř totiž rozehrál narychlo, obrana domácích tak nereagovala, načež na malém vápně zakončoval STALLONE LIMBOMBE.
    82. Stallone LIMBOMBE - 3:2
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Moussa Djenepo, přichází Duje Čop.
     
    84
    Emond se nyní vrátil do obrany, kde svým spoluhráčům vypomohl při bránění Limbombeho. Gent se ale drží s míčem u velkého vápna.
     
    87
    Blíží se nám závěrečné minuty. Lutych se snaží neudělat další chybu, která by mohla mít fatální následky. Zatím se mu to daří na jedničku.
     
    88
    Nyní to po pravé straně zkoušel Foket, který si v náběhu všiml Awoniyiho, přičemž ani rychlé nohy druhého jmenovaného nezastihly balón.
     
    89
    Carlinhos si zasekl míč kolem bránícího Andersona a následně přeposlal míč vedle stojícímu Čopovi. Standard se pomalu a jistě přibližuje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Zinho Vanheusden.
     
    90+3
    Opět se nehrálo, neboť na zemi skončil jeden z domácích hráčů, který si následně vyžádal péči lékařského personálu.
     
    90+4
    Gentu se konečně podařilo usadit se na útočné polovině, soupeř ale velmi dobře přehušťuje prostor kolem své šestnáctky.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Răzvan Marin (Standard Lutych).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo hned pět branek, o tři z nich se postaral domácí celek, který tak zvládl úvodní zápas nové sezóny. Nutno podotknout, že druhý poločas nám nabídl hodně ofenzivní představení. Nejprve Gent doplatil na neproměňování šancí dvěma inkasovanými brankami, v závěru zápasu se hosté ještě dostali ke snížení, které ale na body nestačilo.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5. (22:27:44)

    David Suchý

    Branky: 10. Djenepo, 59. M'Poku (pen.), 78. Emond – 45+2. Jaremčuk, 82. Limbombe

    Karty:   32. Bastien (STA), 90+5. Marin (STA) – 58. Esiti (GNT), 65. B. Verstraete (GNT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5.
    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Laifis, Luyindama Nekadio, Fai – Marin, Agbo – M'Poku (72. Carlinhos), Bastien, Djenepo (83. Čop) – Emond (90+2. Vanheusden).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Kosanović, Goreux, Pocognoli, Miangue, Čop, Carlinhos, Vanheusden.

    KAA Gent: Coosemans – Foket, Rosted, Plastun, Asare – Dompé, Čakvetadze, B. Verstraete – Odjidja-Ofoe (46. Esiti), Kubo (67. Awoniyi), Jaremčuk (79. Limbombe).
    Náhradníci: Thoelen – Esiti, Andrijašević, De Smet, David, Kalu, Limbombe, Awoniyi.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Godelaine
    bahis siteleri