Švýcarsko – Česko 1:10 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:10 (0:6, 1:4)
Česko
Pátek 27.07.2018, 20:50 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:40.
     
    Krásný den všem fanouškům inline hokeje! Český celek je v semifinále a bude se pokoušet opět po dvou letech dostat do finále, proti bude známý celek Švýcarska ze základní skupiny. Národní tým je favoritem, startuje se ve 20:40!
     
    ŠVÝCARSKO

    Švýcarský celek skončil ve skupině B na třetím místě, kde se jim povedlo porazit pouze Lotyšsko (6:1). Mimo jiné prohráli dvakrát 2:4 s týmem Itálie a Česka. Ve čtvrtfinále tak na ně čekali Španělé, kteří byli v utkání lepším celkem, ale nakonec díky technickému gólu v prodlouženi postoupili Švýcaři. Nejproduktivnějším hráčem celkem je Jules Sturny, jenž zaznamenal šest bodů a jednou se prosadil také proti Česku.

    ČF: Španělsko 1:2p. Švýcarsko
    36. Acuña – 8. Tschannen, 44. Sturny
    Martin Mecera po čtvrtfinále s Amerikou
     
    ČESKO

    Po úspěšné skupině bez ztráty kytičky a s dvěma inkasovanými branky prošli Češi do čtvrtfinále, kde je čekal nevyzpytatelný tým USA. Utkání podle toho také vypadalo. Evropský celek dvakrát prohrával, aby se pár minut před koncem ujal vedení. Nakonec ale Američané srovnali, rozhodnutí a velká radost přišla v prodloužení, kde rozhodl Petr Šinágl. Velkou oporou českého týmu je Jakub Bernad, jenž během čtyř duelů nasbíral deset bodů (4+6).

    ČF: Česko 4:3p. USA
    19. Kafka (Šebek), 32. Bernad (Kafka), 36. Malý (Bernad), 45. Šinágl (Chamrád) – 9. Kendall (Cripps), 29. Hawkins (Merrigan), 39. Sarvak (Hawkins)
    O ohlasy po utkání s USA se postarala dvojice Loskot-Malý
     
    Vzájemný duel ze skupiny


    Česko 4:2 Švýcarsko
    5. Kafka (Šebek), 11. Zbořil (Bernad), 20. Šebek (Loskot), 33. Rubeš (Bernad) – 9. Tschannen (Santo), 38. Sturny

    Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0.

    Sestava Česka: Karlík – Šebek, Strýček, Zbořil, Malý, Kuťák, Cik, Chamrád – Kafka, Loskot, Rubeš, Bernad, Fiala, Šinágl, Vyoral
    Sestava Švýcarska: Q. Zürcher – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Q. Zürcher (S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.

    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral..
     
    První finalistou světového šampionátu jsou Francouzi, kteří obhajují zlaté medaile z Číny. V semifinálovém duelu, který právě skončil, porazili Kanadu 4:1.
     
    Oba celky jsou na hrací ploše a po pětiminutovém rozbruslení uslyšíme hymny obou zemí. Začne se tou švýcarskou a pokračovat se bude českou. V brance je dnes Josef Karlík, trenéři udělali jedinou změnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Marek Loskot vyhrál úvodní vhazování na kapitána Pavla Strýčka a český tým zakládá svou první akci směrem do útoku.
     
    00:34
    Nicola Di Santo byl ovšem prvním hráčem, jenž si najížděl do střelecké pozice. Švýcarský útočník to zkoušel mezi kruhy, ale jeho pokus byl zablokován.
     
    01:56
    Český tým se zatím nikam moc nežene a spíše hraje na své polovině. Mikuláš Zbořil se nyní sice dostával do útoku, ale lehkým pokusem Zürchera nepřekvapil.
     
    02:34
    Jules Sturny se zase mezi kruhy dostal ke střeleckému pokusu, ale netrefil branku. Na druhé straně národní tým napálil brankovou konstrukci!
     
    03:18
    Puk před branku následně dostával Martin Fiala, jenž si jej ještě potáhl a zakončoval. Brankáře se mu sice povedlo rozpohybovat, prostor tří tyčí ovšem nezasáhl.
     
    04:22
    První přesilová hra utkání, zahrají si jí čeští hokejisté. Dvě minuty za držení dostává švýcarský Mattia Di Biase.
     
    05:04
    Marek Loskot se po kombinační hře dostával do zakončení. Z levé strany se pokoušel nad rameno překonat Zürchera, ale překvapit se mu jej nepovedlo.
     
    05:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně po minutě je ovšem přesilovka využita a český tým vede! PETR KAFKA si najel mezi kruhy a dostal přihrávku od Mikuláše Zbořila. Český snajpr poté věděl, co s kotoučem a poslal jej do branky. Asistence: Mikuláš Zbořil.
    05:22 Petr KAFKA - 0:1
     
    06:12
    Nejdříve se pokoušel před brankou Švýcarů prosadit po stahovačce Martin Fiala, ale nezakončil. Na druhé straně Josef Karlík pohotově lapil pokus z dálky.
     
    06:40
    Benjamin Neukom si následně najel od levého mantinelu před branku a z úhlu se pokoušel trefit vzdálenější šibenici. Prostor tří tyčí ovšem minul a kotouč skončil mimo hrací plochu.
     
    07:25
    Individuálně to nyní zkoušel zkušený Jakub Cik. Ten si najel od levého mantinelu až mezi kruhy a zakončoval. Branku se ovšem českému obránci trefit nepovedlo.
     
    08:55
    Česká první formace kombinuje a nechce nikterak riskovat. Vidíme spíše přihrávky na vlastní polovině, do zakončení se ani jeden celek nedostává.
     
    09:42
    Druhá početní výhoda pro Čechy. Mikuláš Zbořil se hnal před branku, kde jej nešikovně podrazil Nicola Di Santo. Příležitost pro národní tým.
     
    10:15
    Do zakončení se dostávali beci Kafka i Šebek. Ani jednomu se ovšem nepovedlo propálit obranný val před sebou, a tak se pokračuje dále přihrávkami.
     
    10:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla krásná branka českého celku, i druhá přesilovka je využita! Petr Kafka přihrával z levého kruhu na PATRIKA ŠEBKA, jenž udělal dva kroky, zamířil a neskutečně vymetl pravou šibenici. Asistence: Petr Kafka.
    10:42 Patrik ŠEBEK - 0:2
     
    10:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    A vzápětí je tu i třetí branka, nejproduktivnější český hráč přidává další branku v turnaji! JAKUB BERNAD si najel před branku, kde se po parádní stahovačce prosadil – 3:0! Asistence: Robin Malý.
    10:57 Jakub BERNAD - 0:3
     
    11:38
    Úžasnou přihrávku téměř přes celé hřiště dostával Jakub Cik, jenž se následně hnal osamocen na švýcarského brankáře. Zakončoval bekhendově, ale beton Zürchera nakonec nepřehodil!
     
    12:45
    Češi mají vybudované luxusní vedení a aktuálně nikam nespěchají. Kombinují na vlastní polovině a čekají na šanci.
     
    13:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další branka národního týmu, to je skvělá dominance! Marek Loskot našel přihrávkou od levého mantinelu hůl ROBINA MALÉHO, který byl osamocen před Zürcherem. Pouze nastavil hokejku a kotouč nasměroval mezi betony švýcarské jedničky. Asistence: Marek Loskot.
    13:38 Robin MALÝ - 0:4
     
    14:44
    Fabian Maier si na opačné straně najel do zakončení, ale pokusem z mezikruží se mu nepovedlo ani trefit branku. Pokračuje se útokem Česka.
     
    16:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    První protiútok Čechům sice nevyšel, ten druhý již úspěšný byl! JAKUB CIK si najel před branku a parádním zakončením mezi betony navyšuje české vedení na aktuálních 5:0! Asistence: Petr Šinágl.
    16:04 Jakub CIK - 0:5
     
    16:04
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Quentin Zürcher, přichází Sven Zürcher.
     
    17:25
    Český tým je dominantní na kotouči a Švýcarsko absolutně nezvládá. Vedení 5:0 je v semifinále opravdu luxusní a finálové brány jsou téměř otevřeny.
     
    18:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAKUB BERNAD dostal přihrávku z obrany do útoku, kde obelhal bránícího hráče a vydal se do útoku. Svou akci následně zakončoval střelou k levé tyčce, Sven Zürcher inkasuje brzy. Asistence: Robin Malý.
    18:15 Jakub BERNAD - 0:6
     
    18:48
    Lukas Dietrich v akci Švýcarska dostával kotouč k levé tyčce, kde ale mířil jen vedle branky. Filip Kuťák v protiútoku pálil do vyrážečky brankáře.
     
    19:36
    Martin Fiala následně zakončoval protiútok bombou z levé strany. Kotouč Zürcher vyrazil před Patrika Šebka, kterému se ovšem nepovedlo v záklonu trefit odkrytou branku.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Benjamin Neukom – 2 min, vražení na hrazení).
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas napověděl, kdo dnes bude udávat tempo a kdo si s největší pravděpodobností zahraje finále. Český tým nasázel během dvaceti minut šest branek a utkání si nadmíru užívá. Dvakrát se trefil Jakub Bernad, po brance přidali Petr Kafka, Patrik Šebek, Robin Malý a Jakub Cik.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:24
    Mikuláš Zbořil dostával přihrávku před branku. Český obránce si najel do střelecké pozice a pálil k levé tyčce, pozorný Zürcher ovšem kotouč vytěsnil nad.
     
    21:20
    Tomáš Rubeš následně našel před brankou Jakuba Bernada, jenž zblízka zakončoval a útočil na hattrick. Mezi betony náhradního brankáře se ovšem netrefil!
     
    21:36
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    22:38
    Joel Küttel zkoušel štěstí zakončením od modré čáry, brankáře Karlíka ovšem ničím nepřekvapil. Česká brankář moc práce nemá a když ano, zasahuje parádně.
     
    23:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedmá branka Česka přichází od českého čísla sedm! ALEŠ CHAMRÁD si počkal na vyražený kotouč a poslal jej nad beton položeného brankáře Švýcarska. Asistence: Jakub Cik.
    23:23 Aleš CHAMRÁD - 0:7
     
    24:13
    Benjamin Neukom se před brankou Josefa Karlíka dostal ke kotouči a přes obránce zakončoval. Jeho rána ovšem nebyla přesná a puk skončil vysoko nad brankou.
     
    24:26
    Český tým se probojoval hned do útoku a vybojoval vhazování po levici brankáře. Švýcary to už moc nebaví, za to český tým si to náramně užívá.
     
    25:31
    Tomáš Rubeš dostal dárek v podobě náhodného odrazu kotouče. Pokoušel se před brankou zakončovat, ale dříve se k němu dostali bránící hráči Švýcarska.
     
    26:32
    Další početní výhoda národního týmu. Andreas Zehnder inkasuje za zákrok v obranné třetině dvě minuty nedovolené bránění.
     
    27:15
    Úvodní tlak českého celku k ničemu zajímavému nevedl, a tak vidíme kombinační hru Švýcarska. Ten si přihrává a snaží se tlačit čas.
     
    28:23
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Alespoň čestná branka Švýcarska, která přichází v oslabení! JULES STURNY dostal přihrávku před branku, kde puk poslal nekompromisně o břevno do branky. Asistence: Fabian Maier.
    28:23 Jules STURNY - 1:7
     
    29:38
    Jakub Cik objel branku a na první tyči našel připraveného Petra Šinágla. Ten z voleje zakončoval, ale Sven Zürcher si místečko pohlídal a předvedl pohotový zákrok!
     
    30:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Následně se český tým dostal do útoku, kde se po povedené akci prosadili obránci. Robin Malý po kličkované našel ALEŠE CHAMRÁDA, jenž forhendově zakončil akci za záda dezorientovaného brankáře. Asistence: Robin Malý.
    30:58 Aleš CHAMRÁD - 1:8
     
    31:52
    Markovi Loskotovi se na turnaji střelecky úplně nedaří a vše se pokoušel nyní napravit. Před branku mířil po zemi ke vzdálenější tyčce, branku ale minul.
     
    32:57
    V další akci připravoval kotouč pro Filipa Kuťáka parťák Martin Fiala. Ten mu předal kotouč, ale pokus mladého beka byl sražen a kotouč se sotva dokutálel k brankáři.
     
    33:38
    Opět se rozezvučela branková konstrukce. Martin Fiala pálil od levého mantinelu na přední tyčku, jeho zakončení nakonec ale skončilo pouze na tyčce.
     
    34:29
    Mikuláš Zbořil dostal puk naprosto parádně před branku, kde se elegantně dostal do zakončení. Jeho bekhendový pokus ale nad betony brankáře neskončil, parádní zákrok.
     
    34:46
    Po kličce před brankou se do zakončení dostával náhradník Jan Vyoral. Tomu se ale nakonec nepovedlo zakončit ideálně, v rychlosti mířil těsně vedle.
     
    35:52
    Po bekhendové přihrávce Chamráda zakončoval Zbořil. Rána mu ovšem nesedla a kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu Česko (Mikuláš Zbořil – 2 min, nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Benjamin Neukom – 2 min, nedovolené bránění).
     
    36:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se čeští inlinisté dostali do útoku a dočkali se již deváté branky v utkání! PATRIK ŠEBEK dostal do zakončení a z levého kruhu vymetl pravou šibenici. Asistence: Pavel Strýček.
    36:19 Patrik ŠEBEK - 1:9
     
    37:07
    Martin Fiala si následně najel před branku a kotouč za sebou nechával pro Šinágla. Ten ale na puk nakonec nedosáhl a nestihl tak zakončit a přidat pomyslnou desítku.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Jan Mosimann – 2 min, nedovolené bránění).
     
    38:33
    Po kombinační hře pálil Robin Malý, jehož puk se zajímavě dostával do brankoviště a dost možná to byla desátá trefa. Rozhodčí ale rozpažili, pokračovat se bude vhazováním.
     
    38:57
    Na led šla první přesilovková lajna a ťukec národního týmu byl zakončen pokusem Pavla Strýčka z pravého kruhu. Zürcher se ovšem parádně přesunul a neinkasoval.
     
    39:09
    V další akci to zkoušel Marek Loskot, jenž dostal nabito na levý kruh. Dobře mířil do bližší šibenice, kterou ale nakonec těsně minul. Kotouč skončil nad brankou.
     
    39:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec to tedy desítka bude, postup do finále tedy bude zpečetěn parádním výsledkem! Aleš Chamrád našel přihrávkou přes celou šíři pásma MARTINA FIALU, jenž se nezmýlil a pokusem z první pokořil Zürchera. Asistence: Aleš Chamrád.
    39:41 Martin FIALA - 1:10
     
    Konec zápasu.
     
    Češi si opět po dvou letech zahrají finále mistrovství světa! V dnešním duelu poráží Švýcarsko naprosto jednoznačně 10:1 a zítra večer vyzvou obhájce titulu z Francie. Na dnešní kanonádě se podílelo hned sedm střelců.

    Dvakrát se prosadili Aleš Chamrád, Patrik Šebek a Jakub Bernad. Po brance přidali Petr Kafka, Robin Malý, Jakub Cik a Martin Fiala. Poctivý výkon předvedl Josef Karlík, jenž moc práce neměl.
     
    Pro dnešek je to zatím vše. Budeme se na vás prostřednictvím textu těšit zítra ve 20:00, kdy startuje finále. Z italského Asiaga prozatím na počtěnou! (21:57:52)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 29. Sturny (Maier) – 6. Kafka (Zbořil), 11. Šebek (Kafka), 11. Bernad (Malý), 14. Malý (Loskot), 17. Cik (Šinágl), 19. Bernad (Malý), 24. Chamrád (Cik), 31. Chamrád (Malý), 37. Šebek (Strýček), 40. Fiala (Chamrád)


    Švýcarsko: Q. Zürcher (17. S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.
    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral.
    bahis siteleri