Šeriff Tiraspol – Škendija 0:0 (kon.) | Beer Ševa – Dinamo Záhřeb 2:2 (kon.) | Trnava – Legia 0:1 (kon.)
konec
Hapoel Beer Ševa
2:2 (2:0)
GNK Dinamo Záhřeb
Úterý 31.07.2018, 19:00 • Turner Stadium, Be'er Sheva, Izrael • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na pozápasové statistiky se s vámi loučím. Přeji vám úspěšný zbytek týdne a někdy zase u dalšího evropského fotbalu napočtenou! (21:03:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.
     
    Dámy a pánové, skončilo nám odvetné utkání druhého předkola mezi Dinamem Záhřeb a Hapoelem Beerševou. To nám nabídlo velice výživné a dobré utkání. Hapoel vstoupil do utkání suverénně a v první minutě si vytvořil ohromnou šanci, Nwakaeme ale trefil míč sám před Zagoracem velmi špatně. Ve 14. minutě ale již stadion bouřil, z rohu se trefil John Ogu. Ihned po tomto gólu to mohlo být o dva, zbytečná nahrávka Nwakaemeho ale celou akci poslala k zemi. Přesto ještě Hapoel stihl skórovat, jedenáct minut před koncem z úhlu kopl míč do odkryté brány Hakan Maman a Petar Stojanovič míč sice stihl, ale dokopl ho do branky. Ve druhé půli se ale Beerševa absolutně sesypala, nejprve vstřelil první gól hostí z brejku Mario Budimir ve 49. minutě. Ten samý hráč pak o pět minut později nabil Izetu Hajrovičovi na srovnávací trefu a bylo po nadějích Hapoelu. Domácí nicméně skórovali ještě jednou, v 61. minutě se hlavou prosadil Ben Basat, ale gól nebyl uznán z důvodu ofsajdu. S koncem utkání postupně aktivita obou týmů klesala, naopak aktivita domácích fanoušků rostla a po utkání odměnili své hráče za výkon hromovým „Hapoel, Hapoel!“ Záhřebští hráči šli poděkovat zhruba dvacítce příznivců Dinama, kteří vážili dlouhou cestu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Gojak spíše z nechuti hrát kopl míč diagonálně hřištěm do autu a Hapoel uzavře toto utkání držením míče na svých kopačkách.
     
    90+5
    Zřejmě se bude ale hrát něco přes limit, Gojak leží na zemi zhruba minutu. Mezitím se u střídaček sešli oba trenéři, kteří jsou spolu v družném přátelském hovoru.
     
    90+4
    Gojak byl na středu hřiště přišlápnut a je pískán faul. Do konce utkání zbývá minuta a čtvrt, k Gojakovi míří lékařská pomoc.
     
    90+3
    Na druhé straně se Ezra obtočil okolo obránce a nahrál na Nwakaemeho, ten donutil Zagorace jít na zem, jinak ale výrazněji nezahrozil.
     
    90+1
    Dinamo drží v posledních minutách míč a utkání se za opravdu parádní atmosféry vytvořenou fanoušky dohrává. Na hřišti se mezitím Gavranovič dostal ke střele z hranice šestnáctky, branku ale překopl. V případě třetího gólu by to byl opravdu skvělý příběh Záhřebu ve druhé půli.
     
    90
    Nastavuje se ještě nad rámec hrací doby pět minut. Šunjić přes Gavranoviče se dostal zpět na míč, ale tam jeho snaha skončila.
     
    89
    Zrihan od rohového praporku zkusil najít Sahara na malém vápně, Zagorac ale opět přečetl záměr a sebral balon pro sebe.
     
    88
    Hosté v poklidu dohrávají tento zápas, Hapoel chce vstřelit před famózními diváky určitě ještě jeden gól a odměnit je za jejich snahu výhrou.
     
    87
    Oršić posílal přízemní centr do vápna, kde ho zastavil Tzedek a hra se otáčí dopředu, Nwakaeme nahrával na střed Saharovi, míč ale vypíchl Šunjić.
     
    86
    Šunjić tvrdě dohrál Einbindera, sudí nechal hru pokračovat do té doby, než velmi aktivní Letexier vlastním tělem zadržel Einbindera a řekl mu, že za nikým běhat nebude. Zajímavá práce od sudího.
     
    84
    To byl také poslední moment Meliksona v utkání, za bouřlivého potlesku je střídán Zrihanem. Oba týmy tak mají dostřídáno.
     
    83
    Domácí kapitán Melikson se dopustil útočného faulu na dvaceti metrech od branky hostí a záhy nato dostává i žlutou kartu.
     
    83
    Poslední střídání u chorvatského týmu. Hajroviće, střelce srovnávacího gólu, nahrazuje Fiolić.
     
    82
    Nwakaeme se zlobí poté, co nebyl Hapoelu přiznán roh po vzdušném souboji v pokutovém území Dinama. Sudí je neoblomný a nařizuje odkop od branky Dinama, ten provede opět Zagorac.

    Tomáš Kalas

    Branky: 14. Ogu (Bitton O.), 34. Stojanovič (vla.) – 49. Budimir (Olmo), 54. Hajrović (Budimir)

    Karty:   8. Ogu (HBE), 21. Ben Basat (HBE), 31. Einbinder (HBE), 68. Maman (HBE), 83. Melikson (HBE) – 39. Leovac (ZAG), 68. Ademi (ZAG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.
    Hapoel Beer Ševa: Goresh – Bitton O., Tzedek, Ohayon, Bitton B. – Maman, Ogu, Einbinder – Nwakaeme, Ben Basat, Melikson (C)
    Náhradníci: Anestis – Zrihan, Sahar, Ezra, Scheimann, Cetout, Pekhart

    GNK Dinamo Záhřeb: Zagorac – Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Hajrović, Gojak, Ademi (C), Olmo, Oršić – Budimir
    Náhradníci: Šemper – Gavranović, Rrahmani, Hodžić, Fiolić, Šunjić, Perić

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (všichni FRA)
    24.07.2018
    Dinamo Záhřeb - Beer Ševa 5:0

    Branky: 22. Hajrović (Budimir), 28. Oršić, 51. Ademi, 62. Ademi, 82. Ar. Hodžić. (Hajrović)

    Karty:   3. Stojanović (ZAG), 5. Hajrović (ZAG), 90+2. Gojak (ZAG) – 48. Bitton (HBE), 49. Taha (HBE)

    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    bahis siteleri