Helsinki – BATE 1:2 (kon.) | Karabach – Kukësi 3:0 (kon.) | Midtjylland – Astana 0:0 (kon.)
Malmö – Kluž 1:1 (kon.) | FK Sūduva – CZ Bělehrad 0:2 (kon.) | Basilej – PAOK 0:3 (kon.)
Fehérvár – Ludogorec 1:0 (kon.) | Sturm Graz – Ajax 1:3 (kon.) | Rosenborg – Celtic 0:0 (kon.)
konec
HJK Helsinki
1:2 (1:2)
BATE Borisov
Středa 01.08.2018, 18:00 • Helsinki Stadium, Helsinki • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z druhého předkola Ligy mistrů mezi HJK Helsinki a BATE Borisov. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Úvodní duel

    Úvodní duel se odehrál minulý týden na půdě běloruského mistra. BATE vstupovalo do utkání jako favorit, jenže v Bělorusku se nakonec zrodila bezbranková remíza. Větší šance si překvapivě vypracovaly Helsinki. Domácí brankář Ščerbitskij předvedl několik parádních zákroků a podržel BATE ve hře o postup do další fáze.
     
    Úvodní sestavy:

    HJK Helsinki: Rudakov – Rafinha, Obilor, Patronen, Sumusalo – Annan – Riski, Dahlstrom, Yaghoubi, Mensah – Klauss
    Náhradníci: Alho, Chrisantus, Jalasto, Peiponen, Uusitalo, Vertainen, Vesiaho

    BATE Borisov: Ščerbinskij – Rios, Filipovič, Filipenko, Volodjko – Baga, Jablonski, Dragun – Ivanič, Signevič, Staševič
    Náhradníci: Berezkin, Hleb, Chichkan, Muchhamedov, Skavyš, Tuominen, Volkov

    Rozhodčí: Lardot – Godelaine, Lemaire (vš. BEL).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    BATE obstaralo výkop do dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže prudký nákop na pravou stranu propadl do rukavic brankáře.
     
    2
    Poprvé v utkání se k ofenzivnímu výpadu vydali také domácího celku. Riski si sice zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, ale nenašel Yaghoubiho.
     
    3
    Mensah obětavým skluzem připravil o míč Ivaniče. Domácí záložník poté odcentroval do pokutového území, ale na jeho centr nedosáhl nikdo v modrém.
     
    4
    Domácí celek zahrával první rohový kop. Zajímavý centr přiletěl malé vápno, kam vyrazil brankář Šcerbinskij a balón bez problémů vyboxoval do bezpečí.
     
    5
    Po delší době se k míči probili fotbalisté hostujícího mužstva. Zadáci BATE nyní kombinují na vlastní polovině a vyměňují si krátké přihrávky.
     
    6
    Dragun poslal prudkou přihrávku do pokutového území, kam si nabíhal Baga, jenže druhý jmenovaný chtěl míč pustit za sebe, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    7
    Mensah na polovině hrací plochy nedosáhl na prudkou přihrávku a musel přepustit míč svému spoluhráči. Fotbalisté BATE bleskově vybojovali balón zpátky.
     
    8
    Běloruský celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho exekuce se ujal Jablonski, jehož rozehrávky byla myšlena velmi zajímavě, ale obrana se stačila vrátit.
     
    9
    Před branku finského mistra přiletěl další nebezpečný centr z levé strany. Do zakončení se tlačil Signevič, ale obránce Patronen mu nedal prostor.
     
    10
    Signevič se pustil do dalšího hlavičkového souboje na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista si v souboji s Obilorem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    11
    Rafinha potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní zadák Helsinek poslal prudkou přihrávku mezi obránce, ale Filipovič míč zakopl do autu.
     
    12
    Obránce Rios musel hodně zabrat směrem na vlastní polovinu. Zadák BATE svedl sprinterský souboj s Riskim, který se přes něj neprobojoval k balónu.
     
    13
    Dahlstrom bojoval o míč v blízkosti rohového praporku, jenže v souboji s Riosem si podle rozhodčího pomohl nedovoleným způsobem. Rozehrávat bude BATE.
     
    14
    Riski si nabíhal do pokutového území na zajímavý oblouček z levé strany hrací plochy. Záložník finského celku na balón nedosáhl a přišel o něj.
     
    15
    Dragun držel míč na levé straně hrací plochy. Krajní záložník běloruského mužstva nakonec přenesl hru na střed, kde se míče zmocnil Signevič, ale přes obránce už nestačil vypálit.
     
    16
    Další akci finského mužstva zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Riski se podle sudího pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    17
    Ivanič se krásně probíjel do pokutového území. Křídelník běloruského mužstva na hranici pokutového území svedl souboj s Patronenem, ale upadl vlastním zaviněním.
     
    18
    Dnešní duel se hraje před fantastickou kulisou. Na stadion si našlo cestu velké množství fanoušků, kteří hlasitě fandí. Početnou skupinku tady mají i příznivci BATE.
     
    19
    Obilor diriguje rozehrávku domácího celku na vlastní polovině. Stoper finského mužstva přenesl hru na levou stranu, kde byl Sumusalo. Domácí mohou pokračovat v útoku.
     
    20
    Rafinha dostal prostor na levé straně hřiště, krásnou kličkou se zbavil svého strážce, jenže s míčem se dostal mimo hrací plochu. Vhazovat budou hosté.
     
    21
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Běloruský celek se jako hrom z čistého nebe dostává do vedení! Na levé straně se s míčem krásně uvolnil Dragun a domácí obránce RAFINHA si jeho centr srazil do vlastní branky!
    21. RAFINHA - 0:1
     
    23
    Helsinki se snažily o rychlou odpověď. Centrovaný míč z pravé strany hrací plochy přiletěl na malé vápno, ale obrana běloruského celku si s ním hravě poradila.
     
    24
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Běloruský celek výrazně vykročil za postupem do dalšího předkola Ligy mistrů! Domácí obrana nechala soupeře postupovat do přečíslení. IGOR STAŠEVIČ se obránce zbavil pěknou kličkou a zakončil přízemní střelou k tyči!
    24. Igor STAŠEVIČ - 0:2
     
    26
    Na domácích fotbalistech jsou vidět známky frustrace. Hráči v modrých dresech dvakrát chybovali a rázem jsou daleko od velkého úspěchu.
     
    27
    Hráči BATE jsou nyní na koni. Fotbalisté ve žlutých dresech jsou prakticky všude a nenechávají domácím hráčům prostor ke kombinaci.
     
    28
    Obilor se krásnou kličkou na vlastní polovině zbavil napadajícího útočníka a prošel až na polovinu soupeře. Helsinky se snaží zaútočit.
     
    29
    Helsinki právě vstřelily branku!
    Parádní utkání pokračuje! Domácí celek dokázal snížit! Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel MOSHTAGH YAGHOUBI, jehož technický pokus skončil u zadní tyče!
    29. Moshtagh YAGHOUBI - 1:2
     
    31
    Domácím hráčům najednou narostla křídla. Yaghoubi tentokrát zkusil zakončit levou nohou, jenže jeho rána letěle do míst, kde stál připravený brankář.
     
    32
    Sumusalo sice pelášil s míčem do pokutového území, jenže v souboji s obráncem se podle rozhodčího dopustil útočného faulu. Rozehrávat bude BATE.
     
    33
    Domácí fotbalisté nyní zakládají jeden útok za druhým. Hráči HJK Helsinki se vydali do útoku po levé straně, ale nikdo v modrém nedokázal zakončit.
     
    34
    Rafinha obdržel přesnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže vinou špatného zpracování se nechal připravit o balón. Hosté navíc vybojovali vhazování.
     
    35
    Obilor uspěl v souboji na vlastní polovině a sklidil potlesk zaplněného stadionu. Zadáci domácího celku může rozjet další akci.
     
    36
    Rafinha měl moře volného prostoru na pravé straně hrací plochy, ale ani tentokrát nedokázal přesně odcentrovat. Obrana běloruského celku teď funguje skvěle.
     
    37
    Z druhé strany se pokoušel odcentrovat Sumusalo. Krajní obránce domácího celku poslal centr na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    38
    Sumusalo si zpracoval krásnou přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na pravou nohu, jenže jeho pohotový centr skončil na holeni prvního obránce.
     
    39
    Riski mohl postupovat do pokutového území. Finský fotbalista si míč předkopl daleko před sebe a jeho pozdní centr srazil obránce běloruského celku do bezpečí.
     
    40
    BATE mohlo přidat další branku! Signevič si zpracoval krásnou přihrávku mezi obránce, prosmýkl se do pokutového území a našel Staševiče, který ve skluzu minul prázdnou branku!
     
    41
    Yaghoubi se znovu opřel do odraženého míče. Tentokrát však pálil z hodně těžké pozice a nastřelil hned prvního zadáka před sebou.
     
    42
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Dahlstrom, jehož hlavička minula branku.
     
    43
    Baga rozehrával přímý kop BATE z pravé strany hrací plochy. Na jeho pobídku si naskočil Ivanič, jenže zády k brance nedokázal přesně zamířit.
     
    44
    Domácí byli velmi blízko k vyrovnání! Klauss si naběhl na krásnou přihrávku, zpracoval si míč hrudí, jenže jeho volej pouze orazítkoval brankovou konstrukci!
    44. Klaussova rána do tyče
     
    45
    A další zakončení na domácí straně. Klauss tentokrát zůstal zapomenutý na značce pokutového kopu, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a Ščerbinskij mohl zůstat klidný.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se mnohem lépe vydařila Borisovu. Hosté ze začátku sice vyčkávali, ale ve 21. minutě jim vlastní brankou pomohl Rafinha! O tři minuty později se navíc po protiútoku prosadil Staševič a s finským celkem to vypadalo hodně špatně. Po půlhodině hry se ale prosadil Yaghoubi, který Helsinkám vykřesal naději. Domácí však musí otočit vývoj utkání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního střetnutí. Helsinky se snažily zaútočit po pravé straně, ale obrana BATE byla na místě.
     
    47
    Riski prosvištěl s míčem vpřed po levé straně hrací plochy. Krajní záložník finského celku se krásnou kličkou zbavil obránce, ale nedokázal odcentrovat.
     
    48
    Annan dostal krásnou přihrávku proti noze. Záložník domácího celku střílel k pravé tyči, jenže jeho ránu vyrazil brankář mimo tři tyče.
     
    49
    Helsinki zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam se nastěhovali vysocí hlavičkáři, jenže nikdo v modrém nedokázal přesně zakončit.
     
    50
    Mensah z levé strany krásně odcentroval do pokutového území. Klauss se v záklonu pokoušel o zakončení, ale jeho pokus zablokoval pozorný obránce.
     
    51
    Dahlstrom se podle rozhodčího po rohovém kopu dopustil útočného faulu. Domácím fanouškům se verdikt hlavního arbitra vůbec nelíbí.
     
    52
    Domácí mužstvo je po změně stran o hodně aktivnější. Helsinkám ani nic jiného nezbývá. Pokud chce finský celek pomýšlet na postup, musí vyhrát.
     
    53
    Mensah si na polovině hřiště krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Helsinky tak mohou nadále pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    54
    Riski se krásným náběhem uvolnil na pravé straně, připravil si míč k odcentrování, jenže jeho vysokou pobídku odvrátil pozorný obránce Filipovič.
     
    55
    Po dalším rohovém kopu domácího celku se do zakončení prodral Annan. Domácí záložník hlavičkoval na přední tyči, jenže v dobré pozici netrefil branku.
     
    56
    Ivanič potáhl míč po pravé straně až k rohovému praporku, kde se pěknou kličkou dokázal uvolnit, jenže v tísni už neměl dostatek času k odcentrování.
     
    57
    Staševič potáhl míč na polovinu domácího celku, jenže jeho centr levou nohou nenašel nikoho ve žlutém dresu. Balón tak proskákal do zámezí.
     
    58
    Staševič se krásnou kličkou na hranici pokutového území zbavil obránce a okamžiě upadl. Běloruský fotbalista dostává žlutou kartu za simulování.
     
    59
    Obrana BATE zatím pracuje na podtrženou jedničku. Zadáci běloruského celku hrají opravdu dobře a nenechávají domácí fotbalisty zakončovat.
     
    60
    Je za námi hodina hry a BATE stále drží jednobrankové vedení. Pokud chtějí Helsinki pomýšlet na postup do dalšího předkola, musí vývoj utkání otočit.
     
    61
    Dahlstrom akrobatickým způsobem zastavil vysokou přihrávku na levou stranu a odkopl míč na polovinu BATE. Hosté útočí opravdu ojediněle.
     
    62
    Dahlstrom tentokrát prosvištěl po pravé straně až před pokutové území, kde se nechal faulovat. Do pokutového území už míří všichni vysocí hlavičkáři.
     
    63
    Finský celek se v posledních minutách usadil na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. K zakončení se probil Klauss, který v tísni nedosáhl na vysoký centr.
     
    65
    Mensah vybojoval míč na pravé straně hřiště, ale podle rozhodčího už byl balón za postranní čárou. Vhazovat budou domácí fotbalisté.
     
    66
    Staševič doběhl krásnou přihrávku na levou stranu, jenže obránce k němu bleskově přistoupil a včasným skluzem mu míč ukopl do zámezí.
     
    67
    Patronen byl jako první u odraženého míče. Na záda mu však nebezpečně dýchal hostující útočník Signevič. Domácí stoper vše zvládl s noblesou.
     
    68
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Ivanič, přichází Skavyš.
     
    69
    Klauss se hnal za krásnou přihrávkou do pokutového území, ale při jedné z kliček upadl a nechal se připravit o míč. Sudí opět neodpískal faul.
     
    70
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Riski, přichází Alho.
     
    71
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale hostující brankář Ščerbinskij míč s přehledem schoval do rukavic.
     
    72
    Rohový kop nyní zahrával také běloruský šampión. Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel Baga, jehož dělovka prolétla vysoko nad břevnem.
     
    73
    Dragun podpořil ofenzívu BATE náběhem po levé straně. Hostující záložník při jednom z manévrů podklouzl a nechal balón proskákat do zámezí.
     
    74
    Na světě je další žlutá karta. Za ostrý skluz na polovině hrací plochy ji dostává Patronen.
     
    75
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Dahlstrom, přichází Vertainen.
     
    76
    Annan se pustil do hlavního arbitra a počastoval jej nadávkami. Za odměnu dostal žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Baga, přichází Berezkin.
     
    78
    Mensah dostal přihrávku na pravou stranu, krásně se s míčem prosmýkl až na hranici pokutového území, jenže už neměl dostatek sil k zakončení.
     
    79
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centr se snesl na přední tyč, kde s přehledem zasáhl hostující obránce Filipenko.
     
    80
    Dragun se pěknou kličkou zbavil obránce, posunul si míč po čáře, ale už jej nedohnal na hrací ploše. Domácí tak mohou rozjet další útok.
     
    81
    Klauss se v souboji s hostujícím obráncem na hranici pokutového území dopustil nedovoleného zákroku. Domácí se sice zlobí, ale verdikt rozhodčího se měnit nebude.
     
    82
    Rios potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní zadák domácího celku si jej nakonec pěkně pokryl tělem a nechal se faulovat.
     
    83
    Hostující stoper Filipenko dnes hraje opravdu povedené utkání. Urostlý zadák BATE si v hlavičkovém souboji po přímém kopu poradil s důrazným Klaussem.
     
    84
    Domácí fanoušci stojí na nohou a ženou své oblíbence do útoku. Fotbalisté HJK však mají velké problémy s pozornou obranou Borisova.
     
    85
    Signevič se v pokutovém území probil k odraženému míči, ale v tísni už neměl dostatek času na zakončení. Jeho rána pravačkou tak proskákala kolem branky.
     
    86
    Klauss si naběhl na prudkou přihrávku z levé strany a z hranice pokutového území vypálil levačkou. Jeho ránu schoval brankář do rukavic.
     
    87
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Staševič, přichází Tuominen.
     
    88
    Annan fantastickým způsobem zastavil útok hostujícího celku. Domácí středopolař poté potáhl míč do blízkosti pokutového území, odcentroval, ale trefil jen obránce.
     
    89
    Právě Annan se nyní opřel do odraženého míče. Domácí hráč měl situaci nesmírně těžkou, jelikož míč skákal a Annan jej napálil mimo tři tyče.
     
    90
    BATE zahrávalo další přímý kop. Na přetažený centr si brousil zuby střídající Tuominen, který si v souboji s obráncem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Mensah si krásnou kličkou na levé straně připravil míč k zakončení, ale jeho technický projektil prolétl kolem vzdálenější tyče. Brankář situaci pouze kontroloval.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Skavyš (BATE Borisov).
    Žlutou kartu dostává Obilor (HJK Helsinki).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! BATE Borisov zvládlo duel na půdě HJK Helsinki a postupuje do třetího předkola Ligy mistrů. Hosté ze začátku sice vyčkávali, ale ve 21. minutě jim vlastní brankou pomohl Rafinha! O tři minuty později se navíc po protiútoku prosadil Staševič a s finským celkem to vypadalo hodně špatně. Po půlhodině hry se ale prosadil Yaghoubi, který Helsinkám vykřesal naději. Po změně stran byli domácí mnohem aktivnější, ale nenašli recept na pozornou obranu BATE.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:6. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:53:31)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Yaghoubi (Riski) – 21. Rafinha (vla.), 24. Staševič (Signevič)

    Karty:   74. Patronen (HSK), 76. Annan (HSK), 90+3. Obilor (HSK) – 58. Staševič (BAT), 90+3. Skavyš (BAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:6. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:12.
    HJK Helsinki: Rudakov – Rafinha, Obilor, Patronen, Sumusalo – Annan – Riski (70. Alho), Dahlstrom (75. Vertainen), Yaghoubi, Mensah – Klauss
    Náhradníci: Alho, Chrisantus, Jalasto, Peiponen, Uusitalo, Vertainen, Vesiaho

    BATE Borisov: Ščerbinskij – Rios, Filipovič, Filipenko, Volodjko – Baga (77. Berezkin), Jablonski, Dragun – Ivanič (68. Skavyš), Signevič, Staševič (87. Tuominen)
    Náhradníci: Berezkin, Hleb, Chichkan, Muchhamedov, Skavyš, Tuominen, Volkov

    Rozhodčí: Lardot – Godelaine, Lemaire (vš. BEL)
    25.07.2018
    BATE - Helsinki 0:0

    Karty:   62. Signěvič (BAT) – 62. Obilor (HSK), 75. O'Shaughnessy (HSK), 90+5. Annan (HSK)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:6.
    bahis siteleri