Inter – Lyon 1:0 (kon.)
konec
Inter Milán
1:0 (0:0)
Olympique Lyon
Sobota 04.08.2018, 20:05 • Stadio Via del Mare (Lecce) • International Champions Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:05.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu jediné utkání v rámci International Champions Cupu. Další dva zápasy se odehrají o nedělní noci středoevropského času. Šestý ročník tohoto turnaje v rámci přípravných utkání evropských klubů nabízí atraktivní souboje na hřištích v Evropě i v zámoří, celkem tak ve třiadvaceti hostitelských městech. Dnes budeme sledovat duel mezi týmy Inter Milán a Olympique Lyon, jenž se odehraje v italském městě Lecce.
     
    Inter Milán

    Fotbalisté Interu Milán mají za sebou zatím jedno utkání z celkového počtu tří zápasů. V prvním duelu vyzval anglickou Chelsea, se kterou padl po penaltách 1:2. Chelsea vedla po po prvním poločase o jednu branku, o kterou se postaral Pedro. Ovšem hned v úvodu druhé části hry srovnal Gagliardini a dal tak svému celku naději na úspěch v tomto střetnutí. Hned po devadesáti minutách se kopaly penalty, v nichž byla úspěšnější právě Chelsea, která proměnila všech pět pokutových kopů. Inter nedal jedinou penaltu a v utkání tak prohrál. Dnes by si rád spravil chuť a rád by si připsal první výhru na turnaji.
     
    Olympique Lyon

    Stejně jako Inter také Olympique Lyon odehrál dosud jediné utkání. Proti Benfice z Lisabonu si po prvním poločase vypracoval dvoubrankový náskok a měl tak nakročeno velmi dobře. Ale hráči lisabonského celku dokázali srovnat na 2:2 i díky vlastnímu gólu lyonského Marcela a vymazali tak svou ztrátu. Ve třiaosmdesáté minutě však zavelel ke strhnutí stavu zpět na stranu Lyonu Terrier a těsné vedení 3:2 si už Olympique Lyon udržel až do konce. V tabulce je tak Lyon se třemi body na sedmém místě, zatímco jeho dnešní soupeř je šestnáctý.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v rámci tohoto turnaje střetly i v loňském roce, tehdy Inter zvítězil těsně 1:0. Francouzský klub má tak tomu italskému co vracet. Uvidíme, zda se Lyonu podaří prohru odčinit nebo zda naopak Milán bude znovu úspěšný. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho rozhodně nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanović – D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Dalbert – Gagliardini, Asamoah, Politano, Martínez, Karamoh – Icardi
    Náhradníci: Padelli, Berni, Dekic, Vecino, Ranocchia, João Mário, Emmers, Celeghin, Rorić, Belloni, Zappa, Salcedo

    Olympique Lyon: Gorgelin – Rafael, Solet, Martins Pereira, Dubois – Cheikh, Maolida, Ferri, Ndombele, Terrier – Díaz
    Náhradníci: Racciopi, Marcelo, Aouar, Traoré, Depay, Morel, Gouiri, Mendy, Tete, Tousard, Caqueret

    Rozhodčí: Di Bello – De Meo, Prenna (všichni Itálie).
     
    Na stadionu v Lecce je už vše připraveno a utkání tak bude moci zanedlouho začít.
     
    Hlavní rozhodčí už na hrací plochu přivádí hráče obou celků. Také v Itálii panuje velké horko, v průběhu zápasu určitě dojde na několik občerstvovacích pauz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří už s míčem míří na polovinu svého soupeře.
     
    1
    Jenže obrana Lyonu nepustila hráče Interu Milán do akce a obrala je o míč. Takže i hosté už zasáhnou do hry v první minutě utkání.
     
    2
    Středem hřiště to zkoušel Mariano Díaz, ale tváří v tvář proti brankáři Handanovićovi neuspěl. Hned na to na opačnou stranu zase míří Milánští a hosté se musejí vracet zpátky.
     
    3
    Matteo Politano se snažil projít před branku Lyonu, ale byl zastaven hráčem hostů. U míče tak hráči Interu zůstanou i nadále.
     
    4
    A zase agilní Politano. Před ním ale operovali dva obránci Lyonu a tak poslal balon zpět za sebe, kde si ho převzal obránce Interu. Ten pak sám zakládal další akci, která ale měla pouze jepičí život.
     
    5
    Terrier vyslal střelu uvnitř velkého vápna, s tou si ale poradil brankář Interu Handanović a hned vrací míč zpět mezi své spoluhráče. Rodí se tak akce zase na milánské straně.
     
    5
    Dlouho to ale znovu nevydrželo. Lyonští tak získali balon na svou stranu a uhánějí s ním co nejrychleji před soupeřovu branku.
     
    6
    Handanović pak po velmi nepřesné střele Ddombeleho chytil míč do rukavic a poslal zase zpět do hry.
     
    7
    Dva hráči Milána si vyměnili míč a poté pokračovali směrem do útoku. Na pravé straně pak chtěl centrovat Lautaro Martínez, ovšem už byl za zadní čarou. Následuje tak pouze odkop od lyonské branky.
     
    8
    Na pravé straně kousek od velkého vápna byl faulován Jordan Ferri a Lyon bude zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    9
    A hosté ho nezahráli vůbec špatně. Míč se dostal až k milánské brance, kde musel pohotově zasahovat Samir Handanović, jenž z výskoku chytil balon do rukavic.
    9. Handanović chytil nebezpečnou střelu hostů.
     
    10
    Hned na to se rodila akce na opačném konci hřiště, fotbalisté italského celku ale byli hodně nepřesní. Míč tak mezi tři tyče nemohli dostat.
     
    12
    Těsně před brankou byl dobře postavený Icardi, na něho pak směřovala také přihrávka od Karamoha, ovšem prvně jmenovaný na míč nedosáhl.
     
    13
    Také milánští hráči si vyzkouší standardní situaci v podobě volného přímého kopu z levé strany.
     
    13
    Nadýchaný centr do pokutového území ovšem bez větších problémů ukryl do rukou brankář Lyonu Mathieu Gorgelin a okamžitě pak míč rozehrál zpět svým spoluhráčům.
     
    14
    Obrana Lyonu byla hodně precizní a zastavila další akci Milána už v jejím počátku. Následně pak se Lyonští pokusili projít na polovinu Interu. To se jim povedlo, ale finální fáze pak skončila zmarem.
     
    15
    Ndombele zachytil míč na půlce hřiště a hned ho rozehrál na nabíhajícího Jordana Ferriho, ten se poté podél levé postranní čáry dostal dále. Ovšem zastavil ho dobrým obranným zákrokem Milan Škriniar.
     
    17
    Rafael byl v dobré střelecké pozici, dostal míč před velké vápno a jeho dělovku pak vyšťouchl brankář Handanović na rohový kop! Další velká šance Lyonu.
    17. Rafaelovu dělovku vyrazil na roh Handanović.
     
    18
    Po rohovém kopu se před brankou Milána nic neodehrálo. Škriniar se tak dostal v pohodě k balonu a už s ním míří pryč z vlastního území.
     
    19
    A znovu v útočné pozici Rafael střílel z pravé strany na milánskou branku, tentokráte ale včas zasáhla znovu precizní obrana italského týmu a ten tak míří na opačnou stranu.
     
    20
    Icardi se dostal s míčem do pokutového území, kde byl ale čistě obrán. Inter se tak musí vracet zpět do obrany, do útoku totiž míří agilní hosté.
     
    21
    Jeden z hostů musel být ošetřován a chvíli se nehrálo. Nyní je už vše v pořádku a hra pokračuje dále s míčem na kopačkách Interu.
     
    23
    Další střelu vyslal Martínez, ale s tou si dokázal poradit Mathieu Gorgelin.
     
    24
    Škriniar masíroval Maolidu a sudí poté nařídil volný přímý kop pro hosty. A dostalo se mu i důrazné domluvy ze strany hlavního arbitra.
     
    25
    Handanović se znovu zaskvěl, když vyboxoval balon do bezpečí po tom, co hlavičkoval Martin Terrier. Následně pak domácí dostali balon za zadní čáru a Lyon bude zahrávat další rohový kop.
    25. Hlavičku Terriera vyboxoval do bezpečí Handanović.
     
    26
    Ani z této standardní situace nezapršelo a do akce se tak mohou vrhnout opět milánští fotbalisté. Ti už jsou s míčem na polovině Lyonu, kde se pokusí ohrozit jeho branku.
     
    27
    Myziane Maolida spěchal po levé straně za míčem, u něho byl ale dříve Milan Škriniar, jenž ho doběhl a poté odkopl mimo ohrožení vlastní branky.
     
    29
    Yann Karamoh dostal křižnou přihrávku od Milana Škriniara a hned z první vypálil. Míč však zaletěl pouze vysoko nad hostující branku. Gorgelin tak nemusel zasahovat a bude následovat odkop od jeho brány.
     
    30
    Další šance Milána. Lautaro Martínez se dostal k dobré střele po zemi, dobře ale zasáhla znovu obrana Lyonu.
     
    31
    Po ní pak hlavní sudí nařizuje první občerstvovací pauzu. Hráči obou celků si tak berou lahve s nápoji a doplňují tekutiny.
     
    33
    A už se může zase pokračovat dále. Fotbalisté Interu budou zahrávat autové vhazování.
     
    34
    Gagliardini se pokoušel o centr do pokutového území, jenže než se stačil napřáhnout svou pravačkou, míč zachytil jeden z hostujících obránců a poslal ho pryč z vlastní poloviny.
     
    35
    Martínez se ocitl sám před brankářem hostů, ze vzduchu si chtěl balon potáhnout do lepší pozice, ale Gorgelin si toho dobře všiml a nic takového nedovolil. Podržel tak svůj tým.
    35. Martínez byl blízko brance hostů, ovšem než stačil zpracovat míč, přišel o něj.
     
    36
    Mariano Díaz byl zastaven milánským hráčem a poté se zpět na nohy dostal dobrým gymnastickým cvikem. Ani v této činnosti by patrně nezaostal. Sklidil za to ovace italského publika.
     
    38
    Milánští zakládají další akci a míří do blízkosti hostující branky.
     
    39
    Pape Cheikh se tvrdě opřel do Lautara Martíneze a nevybíravým způsobem ho poslal na trávník. Sudí okamžitě vytahuje první žlutou kartu utkání.
     
    40
    Mariano Díaz se prosmýkl před Milana Škriniara a pokračoval dále až na pravou stranu pokutového území, kde prudce vystřelil. Jeho projektil ale stačil vyrazit na rohový kop Handanović.
    40. Díazovu střelu vyrazil do bezpečí Handanović.
     
    42
    Hosté jsou čím dál více aktivnější a opět zahrozili před brankou Milána. Poté se ale do útoku vrhli právě hráči Interu a poté byl faulovaný Martínez. Sudí už si volá hostujícího hráče a udělí tak další žlutý kartónek.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Christopher Martins Pereira (Olympique Lyon).
     
    44
    Po další akci Milána dostali míč pod kontrolu hosté a následuje tak odkop od jejich branky. Ten provede Mathieu Gorgelin.
     
    45
    Martínez se málem dostal do velké šance, když si naběhl až před Gorgelina, ovšem do zakončení se nakonec vůbec nedostal.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    45+1
    Mariano Díaz mohl pálit uvnitř pokutového území, míč mu ale nesedl a pouze promáchl. Hráči Interu si tak mohli oddychnout. Kdyby se Díaz trefil, možná by jejich bránu ohrozil.
     
    45+2
    Ndombele se hnal do pokutového území, kde upadl po střetu se soupeřem. Sudí okamžitě rozpažuje a dává tak hráčům Lyonu najevo, že se v žádném případě o penaltu nejednalo.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm jsme sice žádnou branku neviděli, ovšem šance na obou stranách ano. Mírně více ze hry mají hosté, kteří zahrozili několika střelami, které musel chytit Handanović. Domácí také hrozili ze svých útočných akcí, ovšem jejich střely tak nebezpečné nebyly. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 21:15.
     
    Střely na branku: 1 – 3
     
    Hráči se vrací zpět na hrací plochu a za malý okamžik tak bude moci začít druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč mají na svých kopačkách hráči Milána a z vlastní poloviny tak zakládají první akci druhého poločasu.
     
    46
    A Matteo Politano hlavičkoval těsně před Gorgelinem, s odrazem o zem ale poslal míč jen vysoko nad. Nebyla to ale vůbec špatná šance hned na úvod této části hry.
    46. Politano byl v dobré šanci, branku hostů ovšem minul.
     
    47
    Na druhé straně se do zakončení nedostali hosté z Lyonu a rázem tak hráči Milána otáčejí hru zase na opačnou stranu hřiště.
     
    49
    Maolida se proháčkoval mezi dvěma obránci, poté míč posunul na volného spoluhráče, ten ale z hranice velkého vápna minul branku Interu Milán.
     
    50
    Milánští museli zahrát balon zpět na vlastní polovinu, sebral ho Handanović a poté ho odkopl daleko od svého zařízení. Poslal tak své spoluhráče do útoku.
     
    51
    Jordan Ferri posunul míč na nabíhajícího Mariana Díaze, ten o něj záhy přišel a rázem tak skončila slibně se rodící akce na lyonské straně.
     
    52
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nádherná akce na straně italského celku a Milán tak jde do vedení. Z levé strany vyslal centr Icardi a ten prolétl až před LAUTARA MARTÍNEZE, který přesnou ranou uvnitř velkého vápna propálil Gorgelina – 1:0. Asistence: Dalbert.
    52. Lautaro MARTÍNEZ - 1:0
     
    54
    Hosté se okamžitě po inkasované brance dostali do útoku, kde zahrozil Mariano Díaz, ale jeho střelu zastavila pozorná obrana Milána.
     
    56
    Ndombele prolétl pokutovým územím jako uragán, k míče se však nakonec vůbec nedostal.
     
    57
    A ani Ferri svou šanci promarnil, když centr poslal pouze do obránce italského celku.
     
    58
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází de Vrij, přichází Ranocchia.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Karamoh, přichází Mário.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Gagliardini, přichází Vecino.
     
    60
    Chystá se také střídání na druhé straně. Po šanci hostů tak bude moci lyonský trenér vystřídat.
     
    61
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Díaz, přichází Gouiri.
     
    62
    Gouiri se hned zapojil do hry, jeho střela z pravé strany ovšem skončila pouze na brankáři domácího celku, který tak ubránil své velmi těsné vedení.
     
    62
    Dalbert poté z levé strany pálil na lyonskou branku, jeho ráně ale chybělo více přesnosti. Míč tak skončil jen vedle levé tyče hostující branky z pohledu Gorgelina.
     
    63
    Martínez to přehnal s tvrdostí a nedovoleně zastavil protihráče. Inkasuje za to první žlutou kartu pro Inter Milán.
     
    64
    Handanović se musel mít znovu co otáčet ve své brance, Léo Dubois na něho vyslal jedovatou přízemní střelu. Tu ale chytil brankář Interu v pokleku do svých rukavic.
     
    65
    Rafael se snažil prosmýknout mezi obránci Milána. To se mu nepovedlo a hned také o míč přišel. Okamžitě se tak vrací zase zpátky.
     
    66
    Politano si chystal míč ke střele, ten hned zakopl za zadní čáru jeden z hráčů Lyonu a Milánští tak vybojovali další rohový kop.
     
    67
    Dobrá šance se zrodila na straně Interu, ovšem Politano své zakončení zvolil příliš razantně a míč poslal až na tribunu za hostující brankou.
     
    68
    Na řadě je další občerstvovací pauza.
     
    70
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Martínez, přichází Salcedo.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Asamoah, přichází Emmers.
     
    71
    Ranocchia odpálil míč mimo ohrožení branky Interu po tom, co dobrou střelu z hranice velkého vápna vyslal Tanguy Ndombele.
     
    72
    Na druhé straně byl zastaven jeden z domácích hráčů, sudí ovšem tuto situaci posoudil jako nezaviněnou. Naopak hned na to pak bude udělovat žlutou kartu Ranocchiovi za nešetrný faul uprostřed hřiště.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Ranocchia (Inter Milán).
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Terrier, přichází Depay.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Ndombele, přichází Aouar.
     
    75
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maolida, přichází Traoré.
     
    76
    Lyonští obrali soupeře o míč a hned s ním mířili na polovinu Interu. Traoré pak našel těsně před brankou volného Gouriho, který ale míč poslal jen vysoko nad.
     
    77
    Hosté se znovu hnali za vyrovnáním, tentokráte střílel z rohu velkého vápna Bertrand Traoré, ale také jeho střele chybělo více přesnosti.
     
    78
    Vecino se mohl uvolnit, jenže v cestě mu stál obránce hostů, který tak zastavil hráče Milána v dalším rozletu. Okamžitě tak Lyonští otáčejí hru na druhou stranu.
     
    79
    Bertrand Traoré se nyní příliš unáhlil se střelou a z hranice velkého vápna tak balon poslal znovu hodně vysoko nad branku Interu Milán. Handanović tak mohl být v klidu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto utkání. Hlavní sudí ještě něco určitě nastaví. Nicméně hráči Milána stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    81
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Politano, přichází Rorić.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází D´Ambrosio, přichází Zappa.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Ferri, přichází Caqueret.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Dubois, přichází Mendy.
     
    83
    Oba celky vystřídaly další hráče a na hřišti jsou tak další čerstvé síly na obou stranách. Hosté se snaží o vyrovnání, zatím se jim to ale nedaří.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Cheikh, přichází Tousart.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Tete.
     
    85
    A znovu agilní hosté založili další akci, po které střílel Traoré, jeho rána ale skončila jen vedle levé tyče branky Interu.
     
    87
    Další střela hostů skončila mimo tři tyče. Inter tak udržel svůj těsný náskok a čas začíná zejména hostům už příliš rychle utíkat. Do koncovky zápasu tak vrhají poslední zbytky sil.
     
    88
    Na druhé straně nechali hráči Lyonu malinko otevřená zadní vrátka a na Gorgelina vyslal střelu Eddy Salcedo, bylo to ale pouze vedle hostující branky.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Dalbert vybojoval autové vhazování a jeho tým tak zůstane i nadále u míče. Což je rozhodně výhoda. Hráči Milána tak budou moci šetřit cenné vteřiny v koncovce tohoto zápasu.
     
    90+3
    Eddy Salcedo založil další akci Interu a na jejím konci byla nepovedená střela Dalberta. Hosté tak získali balon a spěchají ještě na polovinu Interu Milán.
     
    90+4
    Střelu Traorého chytil do rukavic Handanović a hned na to okdopl balon až na polovinu Lyonu. Domácí jsou tak blízko výhře v tomto utkání.
     
    90+4
    Memphis Depay ještě pálil z hranice velkého vápna na branku Handanoviće, balon však umístil jen vedle jeho pravé tyče. A to už je vše. Zápas je definitivně po této akci u konce.
    90+4. Depayova střela skončila mimo tři tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po bezbrankovém poločase jsme se v tom druhém dočkali jedné branky, o kterou se ve dvaapadesáté minutě postaral Lautaro Martínez. A Inter Milán dokázal těsný náskok uhájit a v duelu s Lyonem je tak úspěšnějším celkem. Lyonští ale v závěru zápasu zahrozili, Depayova střela ale skončila jen vedle tyče.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:18.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:06:41)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 52. Martínez (Dalbert)

    Karty:   63. Martínez (INM), 72. Ranocchia (INM) – 39. Cheikh (LYO), 43. Martins Pereira (LYO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:18.
    Inter Milán: Handanović – D'Ambrosio (81. Zappa), De Vrij (58. Ranocchia), Škriniar, Dalbert – Gagliardini (58. Vecino), Asamoah (71. Emmers), Politano (81. Rorić), Martínez (70. Salcedo), Karamoh (58. Mário) – Icardi
    Náhradníci: Padelli, Berni, Dekic, Vecino, Ranocchia, João Mário, Emmers, Celeghin, Rorić, Belloni, Zappa, Salcedo

    Olympique Lyon: Gorgelin – Rafael (83. Tete), Solet, Martins Pereira, Dubois (82. Mendy) – Cheikh (83. Tousart), Maolida (75. Traoré), Ferri (82. Caqueret), Ndombele (74. Aouar), Terrier (73. Depay) – Díaz (61. Gouiri)
    Náhradníci: Racciopi, Marcelo, Aouar, Traoré, Depay, Morel, Gouiri, Mendy, Tete, Tousard, Caqueret

    Rozhodčí: Di Bello – De Meo, Prenna (všichni Itálie)
    bahis siteleri