Tisková konference Dynama Kyjev před Ligou mistrů (kon.) | Tisková konference Slavia Praha před Ligou mistrů (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha před Ligou mistrů

Pondělí 06.08.2018, 19:20Tiskové konference
     
    To byla poslední otázka této tiskové konference, utkání se hraje zítra v 19:30 a přineseme jej v našem přenosu. (19:45:01)
     
    Trpišovský o silných stránkách Dynama a ligovém losu, kdy oproti Dynamu má hrát mezi těmito zápasy se Spartou (nepřesný dotaz ukrajinského novináře):

    My hrajeme v Mladé Boleslavi, pak odvetu a pak v Jablonci. Mezi těmi zápasy s Dynamem hrajeme v pátek v Mladé Boleslavi a budeme vycházet z toho stavu, v jakém po zítřku budeme. Pro nás je ale důležité i ligové utkání a musíme udělat takový mix, abychom zvládli utkání v Mladé Boleslavi i případnou odvetu.

    Ke hře Dynama, mluvil jsem o tom. Dostávají velmi málo gólů, v pěti zápasech nedostali gól, je proti nim minimum šancí a dokázali ubránit Šachťar Doněck ve dvou těžkých zápasech, pokaždé s nulou, aniž by soupeře pustili do větších šancí. V defenzivní části ti hráči hrajou velmi dobře, zvládají i výborné protiútoky. Pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak křídelní hráče Verbiče a Cygankova. Oba hrají velmi dobře a jsou schopni i dávat góly.
     
    Trpišovský o případné psychologické výhodě v roli outsidera a jeho názor na los čtvrtého předkola:

    Nechci se rouhat, Ajax jsem si přál v tom původním losu, takže nakonec pro nás to bylo dobře, jak to dopadlo, ale my, ani oni, ještě nepostoupili. Tuto věc tedy vnímám dobře.

    Dynamo favorit určitě je. Víme, s jakým klubem se setkáváme, deset let hraje základní skupiny LM či EL, tuším, že sedmkrát prošel do jarní části těchto soutěží a víme, s jakým klubem se setkáváme. Chceme se ale prosadit svoji hrou a být aktivní. Byla by chyba myslet si, že je nějak ubráníme v těch dvou zápasech a přelezeme přes ně. Musíme vydat to nejlepší, co v nás je a musíme udělat cokoliv, abychom se tomu soupeři vyrovnali.
     
    Trpišovský o očekávání fanoušků a dlouhé přestávce v Lize mistrů, zároveň o defenzivě s Libercem během kvalifikace (dva inkasované góly v osmi zápasech):

    Zavazující je to hodně, ale to je každý zápas ve Slávii. Vnímáme, že ten zápas je svátek pro nás i pro lidi. Víme, že už od minulého týdne je vyprodáno a že o zápas je obrovský zájem. Věřím, že nám to pomůže, že bude skvělá atmosféra a že nás ti lidi poženou. Potřebujeme k tomu, abychom byli úspěšní, dostat ze sebe to nejlepší – herně, mentálně i fyzicky. Víme, kolika lidem bychom případným úspěchem udělali radost, takže zavazující to určitě je.

    K druhé otázce si myslím, že když jsem viděl hru Dynama, tak moc gólů padat nebude. Rozhodovat budou detaily, ale budu rád, když se budu mýlit a góly budou padat. Ty dvojzápasy jsou tak důležité, že se všichni snaží nedostat branku. Dynamo hraje s dvěma defenzivními záložníky a má velkou disciplínu i u útočících hráčů. Bylo to markantní v zápase se Šachťorem a myslím, že nás neustále čeká hra do deseti/jedenácti hráčů.
     
    Trpišovský o třech soupeřích v české lize, zda-li se nějaký přibližoval stylu Dynama:

    Dynamo má tak specifický způsob hry a takové individuality, že je to trochu odlišné oproti zápasům v české lize. Ve dvou z nich jsme nastupovali v roli velkého favorita, pak jsme hráli v Olomouci, kde to byl venkovní zápas a toto je domácí, tak těžko bych hledal nějakou paralelu.
     
    Trpišovský o hráčích, které už trénoval v evropských pohárech během působení v Liberci:

    Myslím, že to nehraje žádný vliv. Je příjemnější mít hráče, které déle trénujete, protože jsou na vás zvyklí a naopak. Ta práce je pak snazší a víte, jak ten hráč reaguje v různých situacích. Bylo to i v předchozích štacích, jsem rád, když mohu s nějakými hráči navázat na spolupráci. Vzpomínám si třeba na Honzu Sýkoru, když nám v Liberci pomohl hattrickem, tak by bylo hezké, kdyby na to navázal.
     
    Trpišovský o zkušenostech z kvalifikace evropských pohárů, které už zažil s Libercem:

    Je dobré tu zkušenost mít. Zápasy jsou specifické, potkáváte se s rozličnými styly soupeřů, zápasy jsou nervóznější, zejména ty první zápasy doma jsou svázané takticky. Je to souboj na dva zápasy plus nastavení a rozhodují detaily. Soupeři se na sebe hodně chystají, ale na druhou stranu si myslím, že týmy v Evropě preferují více svoji hru, než aby se zabývali soupeřem. Což je rozdíl oproti favoritům v české lize a jsem rád, že zkušenost mám u obou pořadí, ať už začínat doma či venku.
     
    Trpišovský o sérii tří vítězství na úvod sezóny:

    Jak říkal Honza, třikrát jsme vyhráli, ale na druhou stranu jsou to jen tři výhry. Jen na podzim nás čeká 29 nebo 31 zápasů a jsou to jen tři krůčky z toho. Zatím to nic neznamená, důležité bude, abychom tu sérii i kvalitu hry dokázali udržet po co nejdelší dobu a zopakovat to. Tři výhry mají i ostatní týmy, tak bych v tom nehledal nic světoborného.

    Hrajeme se soupeřem, který hrál čtyři zápasy, všechny vyhrál bez inkasovaného gólu, dvakrát hrál i se Šachťarem Doněck, v generálce porazil Plzeň 2:0, takže vlastně pětkrát v řadě nedostal branku.
     
    Pokračujeme otázkami na trenéra Trpišovského.
     
    Sýkora o trenérovi Trpišovském, pod kterým hrál už v Liberci, zda-li je na něm znát, že se chystá důležitý zápas:

    Já bych řekl, že není. Ať hrajete v Evropě, či v lize, tak ty zápasy jsou důležité stejně. Jsme typy lidí, co koukají od zápasu k zápasu a všechny jsou stejně důležité, tak to na něm znát není.
     
    Sýkora o soupeři, zda-li má něco, co se vymyká české lize:

    Za mě mohu říct jednu věc. Soupeř je velmi takticky vyspělý a mají na tom postavenou defenzivní činnost, tak určitě v tomto.
     
    Sýkora o fanoušcích, zda-li je nějaký tlak po úspěšném úvodu sezóny:

    Důležité ty zápasy určitě jsou, ale myslím, že pod nějaký tlak nás to nedostává. V lize to jsou nějaké zápasy, ale zítřejší zápas i odveta budou úplně o něčem jiném. Nemůže nás to svazovat a musíme předvést to, co hrajeme v lize abychom byli my i lidé spokojení.
     
    Sýkora o případné nervozitě týmu před zítřejším zápasem:

    Těžko říct. Myslím si, že máme zkušené mužstvo i s ohledem na evropské soutěže, takže o nervozitě asi řeč být nemůže. Myslím, že máme kvalitní tým na to, abychom postoupili, ale pravda leží na hřišti.
     
    Sýkora o vyřazení s APOEL Nikósie, zda-li je to takové memento:

    Na jednu stranu asi ano, měli jsme velkou šanci postoupit do skupiny, nepovedlo se to. Nejen kvůli nám, ale kvůli všem lidem, co fandí Slavii a co se o ni zajímají, bychom chtěli tuto kvalifikaci zvládnout.
     
    Sýkora o nule na kontě inkasovaných gólů Dynama v této sezóně:

    Budeme se snažit, abychom byli my ti, kteří Dynamu gól dají.
     
    Sýkora o své formě, zda-li je nejlepší v úvodu sezóny během jeho kariéry:

    To nevím, těžko posuzovat. Mám nějaký vývoj, vše na sebe nějak navazuje, jsem v určitě fázi. Cítím se dobře, cítím se natrénovaný, ale nedokážu to posoudit, jestli je to moje nejlepší období. Určitě se cítím dobře.
     
    Sýkora o informacích o soupeři, jaké má a jakým způsobem je dostávali:

    To tady prozrazovat úplně nebudu, ale způsob byl klasický. Dívali jsme se na video, soupeře jsme si rozebrali a uvidíme zítra.
     
    Začínat se bude otázkami na hráče, aby se mohl jít připravit na předzápasový trénink.
     
    Do tiskového střediska právě dorazili trenér Jindřich Trpišovský a záložník Jan Sýkora.
     
    Úvod tiskové konference se posouvá, zatím se čeká na účastníky.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri