Vítkovice – HC Slovan 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Slavia – Irtyš Pavlodar 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Chomutov – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.)
Kladno – Litvínov 1:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miskolc 7:1 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Slavia Praha
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
HK Irtyš Pavlodar
Úterý 07.08.2018, 17:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Sudí rozdělil tresty. Nikita Titov, Vitalij Žilijakov a Pavel Kopytin (EPA) dvě minuty za hrubost. Poslední jmenovaný ještě inkasoval trest za nedovolené bránění. Za Slavii potrestáni za hrubost Jan Veselý, Tomáš Duda a Michael Steinocher (SLA).
     
    59:50
    Zbytečně vyhrocený závěr zápasu... Jeden z hostů srazil vyjíždějícího Lukáše Sochůrka k ledu a vznikla mela. Tuším, že to byl Pavel Kopytin, kdo zajel do domácího muže s maskou. Poté se začal led měnit v boxerský ring. Chyběl jen hudební motiv z legendárního filmu Rocky Balboa!
     
    59:27
    Domácí byli zatlačeni před své brankoviště a Sochůrek musel u tyče znovu zasahovat. Pavlodar hraje v šesti!
     
    59:02
    Kirill Putilov vypálil dělovku od modré, ale parádní zákrok vyrážečkou předvedl Lukáš Sochůrek!
     
    56:42
    Dvakrát se ocitl ve stoprocentní příležitosti Alexej Volgin! Jeho první rána skončila na Sochůrkových betonech. Poté se prodral jako liška do kurníku až před domácí branku, leč čerstvá posila v brance domácích mu vypíchla kotouč z hole. V mezidobí těchto dvou šancí ještě pálil Jevgenij Nestěrov, ale i on si vylámal zuby na Sochůrkovi.
     
    53:28
    David Kohút se ocitl zcela sám před Iljou Rumiančevem, ale ten parádně zareagoval a proti jeho bryskní střele ještě lépe zaklekl a puk s vypětím všech si vyrazil. Následně pokryl odražený touš pod lapačku a uklidnil hru!
     
    53:05
    Střelu Josefa Sani od modré čáry tečoval jeden z hráčů a Rumiančevovi propadl kotouč pod betony. Puk mířil do branky, ale zastavil se o brusli atakujícího Ondřeje Procházky, který byl pak ve snaze dopravit kotouč do zcela volné branky odtlačen obráncem Išmamatějevem.
     
    51:05
    Martin Ondráček byl při rychlém útoku ve středním pásmu faulován. Alexander Chanžin (EPA) už odfukuje na trestné lavici. Vyloučen je za podražení.
     
    50:34
    Po přihrávce zpoza branky se ocitl zcela sám před Lukášem Sochůrkem Michail Kačulin, který v pozici klečícího střelce trestuhodně minul volný kout na zadní tyči! Irtyš začal utahovat šroubky.
     
    48:40
    Jiří Hozák s Denisem Heldákem mířili do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný byl však pokrytý hráčem, a tak zkusil Hozák střelu. Ve chvíli, kdy se k ní odhodlal, by už ale blízko k brance a vyjetý Ilja Rumiančev v pohodě vyrazil jeho zakončení betony.
     
    45:37
    Sešívaní se mohli vrátit zpět do svého dvougólového náskoku, avšak proti byl nejprve Ilja Rumiančev, který vychytal zblízka zakončujícího Petra Tejrala a po důrazném zisku touše a střele pod betony gólmana Pavlodaru, kterou měl na svědomí Ondřej Panna, zazvonila tyč.
     
    44:19
    Irtyš Pavlodar vstřelil branku!
    Inu ale, pane doktore. Taková nenápadná akce a je z toho snížení na 2:3. Sešívaní obránci si nepohlídali banální únik Pavlodaru a po ztrátě kotouče se dostal mezi kruhy k ráně VITALIJ ŽILIJAKOV, jehož dělovka zapadla přesně do protipohybu gólmana Lukáše Sochůrka! Asistence: Alexej Volgin.
     
    42:23
    Fantastický Lukáš Sochůrek nyní sbírá ovace na vršovickém stadionu! Po rychlém křižném námazu na levý kruh se ocitl v tutovce Sergej Tvěrdochlebov, leč jeho zakončení z první zachytil na hrudi perfektně se přesouvající nový muž v brankovišti Slavie!
     
    39:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Léty orezivělé pravidlo "nedáš – dostaneš" opět nabylo účinnosti. Na jedné straně pálil ve vyložené pozici Jevgenij Moškarjov jen nad branku. Sešívaní poté vyhodili puk a napadat se jal PETR TEJRAL. Jeho úmysl byl dobrý, jelikož obránce Irtyše nepochopitelně zazmatkoval a poslal mu puk zpoza branky přímo na levý kruh. Osamocený forvard domácích pak snadno pokořil dezorientovaného muže s maskou. Bez asistence.
     
    38:37
    Nepříliš záživnou pasáž hry protrhla dvojice Jevgenij Nestěrov – Stepan Filonov. Tito dva hráči se dostali do brejku dva na jednoho, ale druhý jmenovaný nedosáhl před poloprázdnou klecí na puk!
     
    27:38
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Ondřej Procházka – 2 min., hákování).
     
    27:29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se nakonec dočkali rychlého návratu do vedení! Po ose Jan Veselý – Tomáš Šmerha se dostal kotouč až na brankoviště, kde číhal JIŘÍ DOLEŽAL. Slávistický hráč neotálel a chytrým zakončením překonal maskovaného muže Irtyše. Asistence: Tomáš Šmerha a Jan Veselý.
     
    25:59
    Irtyš Pavlodar vstřelil branku!
    V Edenu máme vyrovnáno! Po dlouhé době jsme byli svědky přímočaré akce, která navíc přinesla radost do řad kazašského týmu. Vladimir Borovkov rozjel z obranné modré čáry Michaila Kačulina, který poté přiklepl kotouč SERGEJOVI TVĚRDOCHLEBOVOVI. Čerstvá posila Pavlodaru našlápla přímo k brance a tvrdou střelou pod horní tyč překonala Lukáše Sochůrka! Asistence: Michail Kačulin a Vladimir Borovkov.
     
    20:56
    Sešívaní dostávají znovu šanci v přesilové hře. Pavel Kopytin (EPA) srazil svým kolenem k zemi jednoho z protihráčů a dává tak domácím výhodu jednoho muže na ledě.
     
    18:16
    Sešívaní se nechali zamknout v obranném pásmu a pramenil z toho faul Jiřího Hozáka (SLA), který pyká za podražení.
     
    17:29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zimní stadion v Edenu se raduje z první sešívané branky pod jeho střechou v tomto ročníku! Slávisté získali po vhazování kotouč na své hole a v osobním souboji za brankou Pavlodaru byl úspěšný Tomáš Šmerha, který vydoloval hrací předmět. Ten následně předložil před kasu na hokejku JANA VESELÉHO, který z hrany brankoviště zametl kotouč pod betony Ilji Rumiančeva! Asistence: Tomáš Šmerha.
     
    16:23
    V oslabení se dostal do útočného pásma Petr Tejral. Jeho rychlý postup ale zastavil podražením Sergej Mašinets (EPA) a počet si na ledě se na krátkou chvíli vyrovná.
     
    14:44
    Bylo to ale s faulem Milana Antoše (SLA), který se provinil krosčekem.
     
    14:44
    Artěm Sošinkov se ocitl zcela sám před Lukášem Sochůrkem, který jeho zakončení dokázal bryskně pokrýt betony. Následně vznikla velká mela, dorážel ještě Nikita Samojlov, leč gólman domácích s vypětím všech sil a za pomoci beků situaci zvládl!
     
    12:27
    Brankář Lukáš Sochůrek se teď nedomluvil s Vojtěchem Šmídem a jeden z hostujících hráčů tak získal za brankou kotouč. Byl ale natolik překvapen, že než se stihl s toušem vymotat na brankoviště, už u něj stál Šmíd, který nesouhru se svým brankářem napravil.
     
    05:48
    Už už to vypadalo, že se domácí prosadí, ale houževnatost trojice bránících hráčů na brankovišti nedovolila po Šmerhově dvojité nabídce skórovat Martinu Ondráčkovi. ten by perfektně odstaven od touše. Neujala se ani rána Josefa Sani, kterou zblokoval jeden z beků kalhotami!
     
    04:09
    Ale pozor! Další faul Kazachů a Slavie bude hrát pět na tři! Stepan Filonov (EPA) vyhodi kotouč mimo hrací plochu a putuje za Gorožaninovem.
     
    03:50
    Nakonec ale Pražané dobyli útočnou zónu. Nedovoleným bráněním se po domácím ataku provinil Ilja Gorožaninov (EPA), který tak oslabuje svůj celek.
     
    00:45
    Domácí celek se natlačil do útočného pásma a od modré pálil Milan Antoš, jehož zakončen í srazil vyrážečkou Rumiančev do rohu. Následně ale fauloval Jiří Doležal (SLA), který si tak jde na dvě minuty odpočinout.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 18. Veselý (Šmerha), 28. J. Doležal (Šmerha, Veselý), 40. Tejral – 26. Tvěrdochlebov (Kačulin, Borovkov), 45. Žilijakov (Volgin)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Barák "A", Antoš, Šmíd, Saňa, Popela, Steinocher, Duda, Holý – J. Doležal "A", Veselý, Šmerha, Ondráček "C", Kohút, Procházka, Tejral, Hozák, Heldák, Panna, Jaša, Brož.
    Trenér: Miloš Říha.

    HK Irtyš Pavlodar: Rumiančev (Nechvijenko) – Išmametějev, Putilov, Mašinets, Chanižin, Volgin, Moškarjov, Gorožaninov, Nestěrov – Kopytin, Banaškov, Gurjev, Žilijakov, Titov, Filonov, Kačulin, Tvěrdochlebov, Borovkov, Samojov, Shetle, Sošnikov, Atachanov.
    Trenér: Alexej Fetisov.
    bahis siteleri