Trenčín – HC Slovan 4:3 (kon.) | HK Riga – Třinec 8:3 (kon.) | Sparta – K. Vary 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Vítkovice 10:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
10:0 (3:0, 5:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 08.08.2018, 13:15 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.
     
    Hezký den z Třince! President Cup 2018 vrcholí, posledním zápasem, který zbývá odehrát, je finále turnaje! Do něj se s úctyhodným skóre 52:2 probojovali mladíci CSKA Moskva, kteří vyzvou tým Vítkovice Ridera.
     
    Na ledě třinecké arény právě probíhá rozbruslení, duel začne za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Džilavjan (Jakovlev) – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarjan, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Münch) – Bystroň, Machú, Smolka, Kelnar, Cubo, Řepa, Vřeský – Rajčan, Macho, Juříček, Kubík, Brada, Krejsa, Kotásek, Schauer, Přibyl, Petr, Koudelný, Skřipčák, Kosina, Veřminovský..
     
    WERK ARENOU zní hymny České republiky a Ruska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první se do útočné akce drali Vítkovičtí, Bystroně ale zastavil ofsajd.
     
    00:26
    Akce CSKA byla o hodně nebezpečnější. Sardarjan skvělým centrem ke skórování vyzýval Šalyškina, ten ale usměrnil kotouč těsně vedle Bartošákovy branky.
     
    01:15
    Vítkovičtí se nejprve dvakrát marně pokoušeli zavézt kotouč do útočného pásma, napotřetí se to již Ostravanům povedlo. Smolka zavezl kotouč za moskevskou branku, Vítkovice drží útočné pásmo.
     
    02:00
    Smolka se nakonec dostal i k zakončení, jeho dělovka ale minula branku. CSKA se poté vydalo do rychlého brejku, Bartošák ale skvělým zákrokem zabránil v gólové radosti Šalyškina.
     
    02:49
    Moskvané se pomalu dostávají do tempa a drží puk v útočném pásmu. Mezi kruhy dostal nabití Danila Karpov, také on ale nechal vyniknout vítkovického brankáře.
     
    03:26
    Moskvané nepouštějí kotouč ze své moci. Hráči CSKA si v útočném pásmu vytvořili další dobrou příležitost. Rakitin ale nedokázal zakončit.
     
    03:49
    Po další Rakitinově akci se Ostravané brání jen za cenu icingu. Hra se vrací k Bartošákovi.
     
    04:10
    Po vyhraném buly se ke střele od modré dostal Grušnikov, jeho prudká dělovka ale pouze vyprášila Bartošákovy betony. Neujala se ani následná dorážka Ničuchrina.
     
    04:23
    Vítkovičtí na chvíli dostali hru do středního pásma, Moskvané však již jsou zpět v útočné zóně. Bartošák si připsal další úspěšný zákrok.
     
    05:06
    Rusové stále dominují v útočném pásmu. Bartošák musel likvidovat střelu Berezovského, po dalším pokusu Šalyškina pak lovil kotouč těsně před brankovou čárou.
     
    05:06
    Po odpískání se u Bartošákovy branky do sebe pustili Michajl Bezerovskij a René Smolka. Oba si půjdou na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
     
    05:47
    Hra ve čtyřech více svědčí týmu z Ostravy, který je více na kotouči. Vítkovičtí se ale nemohou dostat ze svého vlastního pásma.
     
    06:22
    Rusové se nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    07:11
    Juříček se natlačil do útočné třetiny, Džilavjana ale neohrozil. Moskvané poté poslali kotouč do středního pásma, oba celky navíc hrají v plném počtu.
     
    07:45
    Po nepovedeném útoku Vítkovic se do akce hnal Jevgenij Gorfinjak, ten ale nedokázal obejít bránícího Cuba.
     
    08:02
    Další útok CSKA již byl o poznání nebezpečnější. O rozruch se znovu postaral Gorfinjak, který trefil masku brankáře Bartošáka.
     
    08:48
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu vítkovické třetiny, ze souboje nakonec vítězně vyšli hráči ostravského celku.
     
    09:17
    Vítkovice se ale s kotoučem na holi dostaly jen ke středovému kruhu. Na druhou stranu si to pak zamířil Karpov, který ale byl zastaven u modré čáry
     
    09:56
    Averočkin se tlačil mezi trojici protihráčů, ti s ním ale neměli žádné slitování a čistě jej poslali na led. Hrají Vítkovičtí.
     
    10:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ostravané se daleko nedostali a CSKA se po protiakci raduje z úvodní branky! Moskvané v útočném pásmu vytvořili velký tlak, po několika sražených střelách se k zakončení dostal VASILIJ DRONYK, který nedal Bartošákovi žádnou šanci! Asistence: Marvej Vasin.
     
    11:35
    Moskvané pokračují v aktivní hře, Gorfinjakova nabídka před branku ale nebyla vyslyšena. Rusové nicméně stále kontrolují kotouč.
     
    12:19
    Moskvané se zatím k dalšímu ohrožení Bartošákovy branky nedostali, Vítkovicím se alespoň na chvíli povedlo dostat kotouč do pásma soupeře. Rusové ale znovu útočí.
     
    12:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ruští mladíci tak dlouho míchali s kotoučem kolem Bartošákovy branky, až jej dopravili do sítě! První střelu nejprve zastavila tyč vítkovické branky, Bartošák ale pak neměl nárok na druhý pokus SERGEJE DJAKOVNOVA! Bez asistence.
     
    13:36
    První zákrok zápasu pro brankáře Džilavjana. Vítkovičtí se dostali na dostřel soupeřovy branky, Veřmiřovský ale od modré trefil jen betony ruského brankáře.
     
    14:03
    CSKA si zahraje první početní výhodu. Marek Vřeský ve středním pásmu tvrdě srazil Maslova, vítkovický obránce fauloval kolenem.
     
    14:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Přesilovka netrvala ani půl minuty a Moskvané se potřetí radují! Grušnikov nejprve svou dělovku od modré poslal vedle vítkovické branky, akce CSKA ale pokračovala a DANIIL NIČUCHRIN z mezikruží propálil bezmocného brankáře Vítkovic! Asistence: Stiven Sardarjan, Artjom Grušnikov.
     
    15:08
    CSKA je znovu usazeno v útočném pásmu. Před Bartošákem hlídkoval Vasin, který se dostal i ke střele. Jeho pokus však postrádal na razanci.
     
    15:29
    Přibyl se neohroženě obtáčel kolem čtveřice protihráčů, vítkovickému útočníkovi se nakonec rozehrát nepovedlo.
     
    16:11
    Ponomarev chtěl dlouhým pasem do akce vyslat Karpova, přihrávka mu však vůbec nesedla a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    16:49
    Moskvané trochu zvolnili na tempu, stále však to jsou oni, kdo kontroluje hru. Kotouč se ale po většinu času pohybuje po středním pásmu.
     
    17:13
    Další nájezd už CSKA dostal do útočné třetiny, Bartošák ale v poklidu ukryl kotouč před dvěma dotírajícími protihráči.
     
    18:00
    Ničuchrin si žádal o přihrávku do předbrankového prostoru, jeho spoluhráči mu však nedokázali vyhovět. Ostravané pak poslali kotouč do středního pásma.
     
    18:44
    Ostravané se podívali do útočného pásma a zřejmě tam v následujících dvou minutách budou častěji. Na trestnou lavici totiž za nedovolené bránění usedá Artjom Grušnikov.
     
    19:14
    Ostravané dlouho kombinovali, ke střele od modré se nakonec odhodlal Dominik Petr. Džilavjan byl připraven.
     
    19:45
    Ještě jednu střelu na moskevskou branku vyslal Ondřej Cubo, Džilavjan byl opět pozorný. CSKA pak dostalo hru do soupeřovy třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina finálového duelu je u konce, CSKA vede o tři branky. První desetiminutovka byla poměrně vyrovnaná, o něco více ze hry ale měli Moskvané. Ti se naplno prosadili ve druhé polovině třetiny, kdy třikrát skórovali.

    Druhá třetina začne přibližně v 14:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Vítkovičtí začínali druhou třetinu v početní výhodě, Ostravané se ale nedostali z vlastního pásma. Bartošák naopak musel likvidovat pokusy Gorfinjaka a Ničuchrina.
     
    21:11
    Vítkovice se do útočné třetiny podívaly až po skončení své výhody, Džilavjana ale ani nadvakrát nepřekonaly. Na druhé straně pak velmi nepřesně pálil Grušnikov.
     
    21:45
    Další střelecký pokus Grušnikova už byl přesnější, jeho střela od modré ale Bartošáka nijak nepřekvapila a ostravský brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    22:13
    Smolka ve vlastním pásmu získal kotouč, jeho následná přihrávka ale byla nepřesná a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    22:41
    Vítkovičtí se ve třech tlačili do útočného pásma, Smolkovi ale v rozhodujícím okamžiku utekl kotouč z hole.
     
    23:12
    Také Rusové se dostali do rychlého kontru ve třech, Marvej Vasin ale trefil jen Bartošákovu lapačku.
     
    23:37
    Jevgenij Gorfinjak se dostal za vítkovickou obranu a sám se řítil na Bartošáka! Gorfinjak zkusil kličku do bekhendu, netrefil však branku!
     
    24:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další rychlá akce Moskvanů již končí gólem! Ruští mladíci se znovu ve třech lidech pustili do útočné třetiny, celou akci nakonec individuálně vyřešil DANIIL NIČUCHRIN, který poslal kotouč mezi Bartošákovy betony! Asistence: Artjom Grušnikov.
     
    24:22
    Další akce ruského týmu již tak povedená nebyla, Moskvané odehráli kotouč na icing.
     
    25:03
    Přečíslení CSKA dva na jednoho. Maslov dostával přihrávku na volej, ruský útočník ale nedokázal trefil prudce letící puk.
     
    25:38
    Maslov dlouho držel kotouč v útočném pásmu, pak se ale nepohodl se spoluhráči a pouze odevzdal herní předmět soupeři. Vítkovičtí ale následně odpálili puk na icing.
     
    26:14
    Nazarko od modré čáry nabruslil až za vítkovickou branku, následným zpětným pasem ke střele vyzval Savinyše. Proti další ruské radosti byl skvělý Bartošák, který vykopl kotouč betonem.
     
    26:40
    Bartošák si připisuje další zákrok, střela Sardarjana z uctivé vzdálenosti ho nemohla nijak překvapit.
     
    27:30
    Opět skvělý Darek Bartošák! Rusové se hnali do dalšího přečíslení, Ničuchrin skvělým pasem ke skórování vyzval Berezovského, ten ale ztroskotal na vítkovickém brankáři!
     
    28:35
    Moskvané se snaží usadit v soupeřově pásmu, Vítkovičtí ale zatím dobře brání své území.
     
    29:09
    Směrem dopředu to však ze strany Vítkovic není moc dobré. Ostravané vždy pouze nahodí puk na zadní mantinel, proti obráncům CSKA se ale vítkovičtí útočníci nemohou prosadit.
     
    29:51
    Neskutečné, co teď zahodil Matvej Averočkin! Před ruským útočníkem stála zcela odkrytá branka, Averočkin ale z mezikruží trefil jen tyč Bartošákovy branky!
     
    30:55
    Krejsa se dostal do útočného pásma, vítkovický útočník se hned po přechodu modré čáry rozhodl pro střelu, se kterou Džilavjan neměl sebemenší problém.
     
    31:19
    Po icingu Vítkovic se bude vhazovat před Bartošákem.
     
    31:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané se po buly zmocnili kotouče a po krásné kombinaci zvyšují své vedení na pět branek! Stiven Sardarjan již stál v hodně dobré pozici, rozhodl se ale pro přihrávku na zcela volného JEVGENIJE GORFINJAKA, kterému zbývalo jen doklepnout puk do odkryté branky! Asistence: Stiven Sardarjan, Vladimir Grudinin.
     
    32:05
    Alex Kotásek se vydal do útočného pásma, svou následnou střelu ale poslal jen do Džilavjanovy lapačky. Po odpískání se Kotásek pustil do šarvátky s jedním z ruských hráčů, hlavní rozhodčí mu teď hodně důrazně domlouvá.
     
    32:59
    Kljujev dlouho hrál za vítkovickou brankou, k zakončení se nakonec nedostal. Ostravané se pak dostali do rychlé protiakce, tu ale Juříček zakončil jen do Džilavjanovy lapačky.
     
    33:31
    Na druhé straně se po indivudální akci chtěl prosadit Vasilij Dronyk, z mezikruží ale poslal kotouč jen do připraveného Bartošáka.
     
    34:24
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané přidávají šestou branku! Akce, která již vypadala jako zmařená, nakonec končí v Bartošákově síti, když střelu Zachara Savinyše mimo Bartošákův dosah tečoval VASILIJ DRONYK! Asistence: Zachar Savinyš,
     
    35:28
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Neskutečná akce STIVENA SARDARJANA! Ruský útočník si ve vlastním pásmu sebral kotouč, prokličkoval se kolem dvou bránících hráčů až před Bartošáka a přesnou střelou vymetl všechny pavučinky v levém horním rohu vítkovické branky! Asistence: Daniil Ničuchrin, Jevgenij Gorfinjak.
     
    35:55
    Rusům je odpískána přihrávka rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:25
    Moskvané jsou opět ve svém útočném pásmu, podaří se jim do konce druhé třetiny vsítit šedesátou branku na turnaji?
     
    36:45
    CSKA bude mít ke vstřelení jubilejní branky početní výhodu. Na trestnou lavici za hru vysokou holí usedá René Smolka.
     
    37:00
    Grudinin dlouho váhal s rozehrávkou, Ostravané se proto mohli osvobodit.;
     
    37:25
    Karpov křížným pasem hledal volného Kljujeva, tomu ale přihrávka přeskočila hůl.
     
    37:42
    Bartošák kryje Grudininovu střelu.
     
    37:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané se radují z využité přesilovky! Po menším závaru před Bartošákovou brankou se k neposednému kotouči dostal JEVGENIJ GORFINJAK a poslal jej do sítě vítkovické branky! Asistence: Alexandr Nazarko, Daniil Ničuchrin.
     
    39:24
    Kotouč zůstal mezi nohami jednoho z vítkovických obránců a rozhodčí proto přerušil hru. Po odpískání se před Bartošákem strhla menší potyčka, vylučovat se však nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po konci třetiny se ještě u ruské střídačky strhla hromadná šarvátka, ve které měli navrch hráči CSKA. Sudí budou rozdávat tresty.
     
    Druhá třetina nabídla dalších pět branek, všechny padly do sítě vítkovického týmu. CSKA naplno potvrzuje svou suverenitu a neohroženě si jde za třetím celkovým triumfem na třineckém President Cupu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    René Smolka a Artjom Grušnikov za vzájemnou potyčku dostali tresty na pět minut a do konce utkání.
     
    40:57
    Úvodní minuta závěrečné třetiny turnaje se odehrávala ve středním pásmu. Džilavjan, ani na druhé straně Münch, který nahradil Bartošáka, nic řešit nemuseli.
     
    41:50
    CSKA se usadilo v útočném pásmu, soupeřova brankáře ale zatím nijak neohrozilo.
     
    42:32
    Rusové se nikam příliš neženou, v poklidu kontrolují hru a nechávají kotouč Vítkovicím.
     
    42:57
    Ostravané se probojovali do útočného pásma, Bystroňův pokus ale Džilavjana nijak nepřekvapil.
     
    43:22
    Na druhé straně se do zakončení tlačil Kljujel, bekhendem ale Münche nepřekvapil.
     
    44:20
    Moskvané drží útočné pásmo, do zakončení se ale zatím nedostali.
     
    44:58
    Kotouč je stále v pásmu Vítkovic, Moskvané se ale do zakončení zatím netlačí.
     
    45:16
    Poklidného stylu hry CSKA se pokusili využít Vítkovičtí. Rychlá akce Rajčana ale gólovou radost nepřinesla. Džilavjan vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    45:40
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Šedesátá branka Moskvanů na turnaji! Nazarko nejprve nevyužil přečíslení dvou proti jednomu, když pálil do tyče, v pokračující akci se již Rusové prosadili a STIVEN SARDARJAN přidal další trefu na své konto! Asistence:Michajl Berezovskij.
     
    45:56
    Vítkovičtí se pokusili o odpověď, Machů ale pálil jen do Džilavjanovy lapačky.
     
    46:48
    Vítkovičtí se na chvíli dostali do útočného pásma, z jejich snažení ale nakonec byla jen nepřesná střela Krejsy.
     
    47:21
    Další pokus Vítkovic, Rajčan ale z mezikruží přestřelil. V další akci pak byl zablokován Brada.
     
    48:31
    Ostravané jsou aktivnější, nemohou se ale dostat do lepší šance.
     
    48:59
    Na druhé straně se do akce dostával Maslov, z dobré pozice ale minul vítkovickou branku.
     
    50:00
    Deset minut do konce utkání. Přibyl pořádně protáhl Džilavjana, ten ale nakonec nemusel zasahovat. Proti ráně Cuba už ruský gólman vytasil svou lapačku.
     
    50:49
    Po chybné rozehrávce Ostravanů se do dobré pozice dostal Ničuchrin, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    51:36
    Hra se přesunula do středního pásma, ani jednomu z týmů se nedaří přechod do útočné zóny.
     
    52:05
    Cubo si po pravé straně nabruslil do třetiny Moskvanů, jeho prudká rána ale skončila jen na Džilavjanově vyrážečce.
     
    53:03
    Po šavlovačce ve středním pásmu se ke kotouči dostal Vřeský, jeho propagační střela od modré čáry ale Džilavjana nepřekvapila.
     
    53:51
    Brada se tlačil do předbrankového prostoru, proti bránícímu Čolačovi ale neuspěl. Džilavjan poté zastavil lehké nahození Krejsy.
     
    54:50
    Grudinin se od modré čáry natlačil až k Münchově brance, ruský obránce ale nakonec zakončit nedokázal.
     
    55:41
    Rakitin se chtěl proháčkovat kolem dvojice bránících hráčů, ruský útočník se ale k zakončení nedostal.
     
    56:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další akce Moskvanů již končí v brance! Krásnou akci předvedl Stiven Sardarjan, který se natlačil až před branku, střelou mezi svými nohami ale neuspěl. Kotouč se nicméně odrazil přímo před dojíždějícího MATVEJE AVEROČKINA, který uklidil puk do prázdné branky! Asistence: Jevgenij Gorfinjak, Stiven Sardarjan.
     
    57:15
    Karpov si u modré čáry špatně zpracoval kotouč a vystavil se do ofsajdu.
     
    58:06
    CSKA je opět nastěhováno v útočném pásmu. V dobré pozici před brankou stál Maslov, trefil ale pouze Münchovu lapačku.
     
    58:33
    Na druhé straně Džilavjan zastavuje pokus Schauera.
     
    59:16
    Ondřej Cubo zůstal ležet na ledě po střetu s Savinyšem, vypadá to, že vítkovický obránce dostal tvrdý úder na koleno.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, CSKA Moskva slaví obhajobu loňského triumfu na President Cupu! Pro ruský tým to je třetí výhra za poslední čtyři ročníky třineckého turnaje.
     
    Moskvané na turnaji předváděli velice suverénní výkony a ničili jednoho soupeře za druhým. Ruští mladíci zakončili turnaj se skvostným skóre 61:2 po pěti zápasech!
     
    Stříbrný pohár poputuje do Ostravy, druhé místo na turnaji vybojoval tým HC Vítkovice Ridera. Bronz pak v dopoledním utkání získali hráči HS Riga.
     
    Nejlepší hráči finále

    Dominik Petr – Daniil Ničuchrin.
     
    Nejlepší hráči turnaje

    Nejlepší brankář: Olivers Bantersons (HS Riga)
    Nejlepší obránce: Tomáš Machů (Vítkovice Ridera)
    Nejlepší útočník: Danila Karpov (CSKA Moskva)
    Nejužitečnější hráč: Stiven Sardarjan (CSKA Moskva).
     
    Ve WERK ARENĚ nyní dojde k dekoraci stříbrných Vítkovic a zlatých hráčů CSKA Moskva.
     
    Z mé strany to je vše, za všechny, kteří se podíleli na online přenosech z letošního President Cupu, se s vámi loučím a těším se na další ročník! Na shledanou. (15:39:15)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 11. Dronyk (Vasin), 13. Djakovnov, 15. Ničuchrin (Sardarjan, Grušnikov), 25. Ničuchrin (Grušnikov), 32. Gorfinjak (Sardarjan, Grudinin), 35. Dronyk (Savinyš), 36. Sardarjan (Ničuchrin, Gorfinjak), 38. Gorfinjak (Nazarko, Ničuchrin), 46. Sardarjan (Berezovskij), 57. Averočkin (Gorfinjak, Sardarjan)


    CSKA Moskva: Džilavjan (Jakovlev) – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarjan, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Münch) – Bystroň, Machú, Smolka, Kelnar, Cubo, Řepa, Vřeský – Rajčan, Macho, Juříček, Kubík, Brada, Krejsa, Kotásek, Schauer, Přibyl, Petr, Koudelný, Skřipčák, Kosina, Veřminovský.
    bahis siteleri